Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 06. Maj. 2023 4:51

Ne hodim po trgovinah in reeees redko si kaj kupim. Ce pa ze, se pa vcasih zgodi, da se kaj zraven vzamem, ne striktno samo gat ali nogavic.
Po tedenskih nakupih pa hodim z "listkom" oziroma seznamom na telefonu, da kaj ne pozabim :D

Bi kupila nekaj, za kar vidis nek simpaticen spot na ig ali fb ali tiktoku, ceprav ne poznas podjetja? Kaj recimo bi te prepricalo, da kupis preko spleta od se nepreizkusenega prodajalca?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Maj. 2023 6:22

Jaz isto po trgovini s seznamom v belezki na telefonu, za zivila.

Ne, js sploh ne registriram teh stvari na netu, ker niti na netu ne kupujem, sem bolj skoncentrirsna na stevilke na svojem racunu, vecinoma sem se imela skos preracunano, koliko porabim vsak mesec, kar ni nujnega in ko imam kak mesec vecji porabo, me je panika, nezadovoljstvo, podobno kot ce vidim prevec kil na vagi :D .

Ponavljam + Katere znamke rad/a uporablajs oz redno uporabljas za nego obraza/telesa in za kozmetiko?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 06. Maj. 2023 10:07

Moja influencerka je hayley. Zarad nje kupujem parfume :twisted: No zanimiv, letos se nisem :wink:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 06. Maj. 2023 12:14

(OT: js zdej nazaj lahko nosim parfume, imam pa navado po novem, da si dam 2 šprica zada, za vrat in 1 -2 na zapestje, da mi ne preveč diši pod faco.

Js sm pa 2 Jo malona kupila za tem, ko si ti 1. kupil Jo malona.
1. mi ga je v bistvu zbral Chaski oz. sem šla za tem, kateri je njemu najbolj dišalo. In zdaj ta isti - Cardamom&Mimosa je tudi mojemu najljbši ali med najljubšimi mojimi parfumi. :lach:

2. Jo malona sm pa bolj po inspiraciji od yterke kupila Wood sage&sea salt.(ful znan drgač med yterkami)

Drgač sm pa preden sem ugotovila da sm noseča letos začetek januarja, če se prav spomnim, celo 3 parfume kupila: pDM - Delina, Jo malone - Wood sage & sea salt in Pure musc Narciso.

Trenutno pa nosim, sem imela za v trgovino, Kilian, Love :hearts: :hearts: (in za včeraj, ko sva se peljala do stanovanja iz Lj) tak ful sladek in punčkast, meni je ful všeč. Sem kupila discovery set s tem parfumom, nimam pa prav stekleničke zgolj tega parfuma.

Sem si pa danes pred tem Love od Kiliana dala enga Tom Forda, ki ga je mel moj v omarici v kopalnici in sm si ga mogla z milom sprat dol, ker mi je smrdel. :D (Jonquille de nuit))
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 07. Maj. 2023 12:34

Ha, evo, mene so na yt "prepričale" v gua sha, povsod sem to videvala nekaj časa. Stvarca je verjetno fajn, če si konsistenten. *Pretty sure, da sem ga nazadnje videla med pripomočki v peskovniku, :D

_patchouli_ napisal/-a:Bi kupila nekaj, za kar vidis nek simpaticen spot na ig ali fb ali tiktoku, ceprav ne poznas podjetja? Kaj recimo bi te prepricalo, da kupis preko spleta od se nepreizkusenega prodajalca?

Bi, zakaj pa ne - če bi takrat rabila.
Prepriča me izviren način oglaševanja (ponavadi po nečem izstopa od konkurence), sestavine ali ponudba, razmerje med ceno, količino in kvaliteto, etika, konec koncev tudi estetika vsega skupaj. Preverim podjetje in mnenja obstoječih uporabnikov oz. kupcev.

Rada kdaj pa kdaj kupim, sprobam kaj od podjetij, ki so v začetni fazi. Večkrat videla kako je začenjat.
*Nazadnje mi je sestra dala eno novo šminko, razvito in narejeno v slo, Indy Beauty, v rdečem odtenku, ki ga ona kot blondina ne uporablja. Sprobala, fajna :top:

- Cetaphil in CeraVe (občutljivokožka), The Ordinary, Niod, Vichy, Balea...

Ponavljam, če še kdo hoče odg.

Na čim cvreš, pečeš (maščobe živalskega ali rastlinskega izvora)? Imaš air fryer?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 07. Maj. 2023 13:12

Odvisno od tega kaj pripravljam, ne uporabljam za vse enakih maščob.

Nimam, zdi se mi en izmed boljših novodobnih nategov. Enako funkcijo peke ima večina pečic. Ne vem zakaj bi ga kupila, če ima pečica enak način peke in veliko več prostora.

Ponavljam.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Maj. 2023 13:55

Js uporabljam za zelenjavo bolj olivno olje, za pect meso rdece soncnicno, za belo olivno ali pa kot kdaj.. Jajca na oko na olivnem.

Mi je pa cudno, ker moj za vse uporablja olivno(kao da zena njegove oceta tudi) , ravno dns sm spekla goveje meso na olivnem, ker sama sem tud pozabla dokupit soncnicno, ostalo je pa on nakupoval prej. Njemu je pa kar normalno vse na olivnem.

Bivsi sodelavc, ki je tud kemik, je pa prav pravil, da ni haska karkoli peci na olivnem, ker se menda dobre stvari unicijo na tempersturi. Ceprav za jajca na oko, je meni ze sam okus boljsi ce se jih pece na olivnem, kot na soncnicnem...

Ne rabim air fryerja.

Ponavljam +kateri sladoled ti je dober ali ga rada kupis za jesti doma, za dati v skrinjo?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 07. Maj. 2023 21:25

Leone limonin sorbet.

mayaeb, na kaki funkciji pečeš v pečici da je rezultat podobno hrustljav kot iz airfryerja ali klasično cvrto? imam krasno pečico ki jo obožujem ampak pohane stvari se ne spečejo niti približno tako lepo :) . morda samo ne nucam pravega programa.

imaš raje suho (piškoti, pite, kolači) ali kremno (torte, rezine z moussei, kremami) pecivo?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 07. Maj. 2023 21:39

Uf meni so pa Leone bolj vsi za nič, najbolj od vseh bolj znanih firm.

Zdaj kar sem na zadnje jedla mi je zelo dobra planica pa nek veganski iz Hoferja.

Vse bi pojedla, večinoma pa za mimogrede nekaj prigriznit med obroki, mi je bolj priročno nekaj bolj suhega

Ponavljam +- Kaj planiraš za letošnji dopust?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 08. Maj. 2023 14:01

Odvisno - v kavarni po navadi naročim nekaj suhega, predvsem zato, ker so cene (dobrih) tortic nesramno visoke. Če je oboje dobro pripravljeno, potem se mi prej zalušta neko kremasto pecivo, ampak ne maram, če je preveč sladko.
Problem kremastega je pogosto to, da je totalna cuker bomba in hkrati preveč mokro/razmerje med kremo in biskvitom ni po mojem okusu.
Čeprav tudi suho pevico zna biti ogabno - nazadnje se spomnim nekega brownija, ki je bil totalno suh in sladek kot hudič. :dead: Pa piškoti, ki so jih sorodniki pekli za razne obletnice, ki sem bila mlajša, so mi bili po navadi tudi bolj kot ne ogabni in sem se vedno silila, da vsaj nekaj pojem. ;D
Se pa spomnim, da sem enkrat gledala en story na IG-ju od ene Američanke in je rekla, da Slovenci ne znajo pečt dobrih tort (v primerjavi z Američani) in je potem naštela ene par kavarn, ki so baje izjema. :D

Tvoja najljubša slaščica kot otrok in najljubša danes?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Maj. 2023 17:23

Ne spomnim se, da bi imela najljubšo sladico, moja naj hrana je bila pica, špageti z domačo bolonjsko omako, sedviči s salamami, posebej ogrsko... o salame, tudi zdej jih pogrešam. Ugl. pa po moje bolj tako, vse kar je bilo čokoladno mi je bilo dobro (recimo kakšna potica z orehi mi je bila bolj bljak/ brezvezna, če ni bilo nekaj, kar je imelo čokolado zraven) in palačinke na splošno.

Zdaj tudi nimam naj sladice, vse kar je čokoladno mi je še posebej všeč, ali iz kokosa... trio kremšnita, sacher torta, tiramisu (posebej tiramisu mi je dober, kot ga naredi mama, kakšni kupljeni so umetni in zanič) ali pa vse kar je iz domačega sadja, zdaj veliko cenim, da je narejeno čim bolj domače.. iz višenj so mi recimo zelo dobre stvari, jih pa nimamo vsako leto oz zdaj je menda bilo že več let slabih letin za višnje...

Ponavljam + kje ti ej naj pica v Lj?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 12. Maj. 2023 13:39

Verace. Njam!

- - - - - -

Kateri tip kopalk ti je najljubši?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Maj. 2023 13:49

Verace.. kje je že to, ne vem če sem tam jedla že?
Meni mislim, da na koncu kar tam pod maxijem - Parma, pa ambijent mi je všeč, pa male pice so, da se ne moreš preveč najest :D .
Sicer na 2. mestu so mi bile pa dobre tisti Azur v rožni al kaj je že..

Bikinke navadne na trikotnik, nič podložen modrček, samo blago in špagice povsod za zavezat!

Najbolj komot, sovražim uno, kar je podloženo ,ker prideš iz vode, in 1kg vode na vsaki joški....

Ponavljam + kakšne kopalke si nosila kot nosečnica? (naše so se že en mesec nazaj menile, al je bolje nosit enodelne al dvodelne... kar se mene tiče dvodelne, trebuh imam itak zgolj napihnjen, vso odvečno maščobo pa na riti, bokih, stegnih, na trebuhu mislim, da nič, tko da nimam zdja blazno haska, da lih tanajmanj mašoben del telesa skrivam, tud če je napihnjen :D )
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2023 15:50

Verace.. kje je že to, ne vem če sem tam jedla že?

Verace je na Poljanski (nekoč je tam bila španska restavracija Don Felippe), svojčas je bila tudi Gospodarskem razstavišču, ampak od korone naprej je tam več ni.
Meni nič posebnega, imaš še eno "novo" podobno picerijo npr. Popps pizza. Neki ponujajo različne vrste sira, testo bi naj bilo boljše, pa ne vem če je toliko boljše od tistega, ki ga sam naredim.
Npr. tudi Foculus ima dobre pice, in v LJ imaš nasploh en kup picerij z dobrimi/svojevrstnimi picami.

Zdaj, offtopic. 2 restavraciji, kjer jaz nisem še bil, pa bi šel, sta As in Cubo. Verjetno bom v obe šel kmalu, sam iščem še "primerno" družbo :oops: :)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 12. Maj. 2023 15:50

V Nebo sem pa že bil. Smo celo jedli že tam :oops: :D
Ampak ja, Nebo je na nek način moji duši bližje kakor As/Cubo.
Pa v Mint v Zagreb npr. bi tud šel 1x (kmalu)...

Zdaj vprašanje je kako si ustvariti biznis ali pa ime, da te bojo poslovni partnerji "morali" vozit v take (drage pa še "show") restavracije :wink: :cool: :oops:

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]