Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 25. Apr. 2023 7:34

Ja sem, kaj ga kdo ni? Sem pa malo na zalost vecinoma izven podrocja studija, no pa del studentskega dela sem delala po priblizno 1 leto ze preden sem sla na faks.
Morem reci da strezba je res eno tako najtezje in najbolj dinamicno in tezko od stud del, kar spada bolj pod splosna stud dela. Sem delala v dveh kazinojih ze pred faksom in to tudi celonocne izmene.

Nisem pa popolnoma nic prisparala od teh stud del, vse se je sproti porablo, vse kar mam na racunu, je od prilivov iz redne zaposlitve.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 25. Apr. 2023 8:16

Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki niso delali preko studenta ali pa res mogoce par tednov poleti po vezah nekje.
Ja, sem delala vse zivo, od kelnarjenja (najvec, razlicni lokali, mi je bilo fajn, ker je urnik prilagodljiv) do tezenja za prispevke za neko NVO, od delavnic v srednjih solah do poziranja na slikarskih solah :D

Kaj vidis, ce pogledas skozi najblizje okno?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 25. Apr. 2023 8:46

Vidim kako pred eno proizvodnjo halo sedijo zunaj na soncu na klopci in veselo čikajo.

Ponavljam
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 25. Apr. 2023 10:23

Imam spodnji del zastrt, tako da vidim samo nebo, pa en del enega drevesa.

Kdo od vaju je izbral ime za otroka in kako sta ga izbrala?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 25. Apr. 2023 12:46

Zdaj ne dvomim, da nisem bila jaz kriva, v času po porodu sem pa čutila drugače.
Za obe sem izbrala jaz, moj je dal svoj da. Izbrala sem ju enostavno zato, ker sta mi lepi imeni, je odzadaj za obema zgodba, ampak je bolj osebne narave.

Si kdaj dala ime kaksni stvari, recimo avtu?
The world is as you are.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 25. Apr. 2023 21:10

Avti imajo vedno neka trapasta imena, prvi je bil Piči Poki, motor je bil recimo Kitika, sesalec-robot je Robi...

Ponavljam
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 26. Apr. 2023 12:01

Ne

Plan za prvomajske, greš kam?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 28. Apr. 2023 10:47

ja, ravnokar nekje sredi Italije sedim na sončni terasi, jem cornetto alla crema in pijem kofe.

kakšne nastanitve najraje uporabljaš na potovanju? hoteli, privat sobe, hostli, b&b, couch surfing, apartmaji.......... rezerviraš vse vnaprej ali se samo pojaviš na vratih?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Apr. 2023 11:19

Sva z mojim prejšnjim sopotnikom rezervirala vse na vratih, spala sva Pri naključnem domačinu, ki sva ga na poti spoznala, v hostlu - sobi za 2, cenejšem hotelu, prej pa nisme nikjer potovala, oz so vsi moji fantje v začetku mojih 20ih imeli apartmaje na Hr. :D .

Katera imena za fantka so ti lepa? :D
žveplenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 28. Apr. 2023 15:04

Običajna :mrgreen:

Si bil kdaj na kresovanju/budnici? Je v vašem kraju ta navada?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 28. Apr. 2023 16:57

oboje, s tem da je budnica ponavadi organizirana, pride lokalna godba/orkester in zaigrajo kako pesem po vaseh in v mestu na glavnem trgu. pri svojih starših sem tako lahko budnico poslušala iz okna hiše, ljer živim zdaj bi mogla zjutraj peš do centra poslušat :) . ne vem kako je s tem drugje.
glede kresovanja - v časih ko sem bila js dijakinja/študentka, so generacije par let pred mano praktično v vsaki (drugi) vasi organizirale privat kres na najbližjem hribu. naša generacija te navade žal ni prevzela in je začelo zamirati. s korono se je komplet ustavila ta navada, tako da imamo zdaj samo še uradno kresovanje, ki ga organizira občina in je ubistvu navaden lokalni zur za 55+, ki pridejo plesat z ansamblom "vstavi poljubno" in pijanimi 15 letniki ki grejo kjer je alkohol.

ponavljam+ kako potekajo te navade v tvojem kraju?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Apr. 2023 17:01

Nisem nikoli hodila, na to, so večinoma starejši občani, poleg tega, mislim, da večino prvih majev niti nisem bila pri starših, ampak v Lj, ne živim pri starših že 10 let, od 20 leta.

Kje si na zadnje jedla ali kupila sladoled in kateri okus, ocena?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Apr. 2023 17:19

Pri Lastovki na Ptuju. Okus zmajevo sadje, Kinder in slana karamela. Ocena-odlično, bi rekla, da je najboljši sladoled v našem mestu.

Ponavljam.
The world is as you are.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 30. Apr. 2023 2:08

v trgovini, Indy&pippa iz lončka, okus lešnik. Kot vedno odličen.

Kje bi raje živel/a, v stanovanju ali hiši?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 30. Apr. 2023 5:21

Kaj pa vem, vse ima svoje prednosti in slabosti. Mogoce v hisi, ampak ne preveliki, z nekaj malega zemlje okoli za posedanje na soncku. Ali pa prostorno stanovanje na super lokaciji s veliko teraso za moje roze.
Brb, grem nepremicnine.net gledat :D

Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov