Vprašaj me... #47
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7526
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Am.. trenutnoi imam za plačat 100 eur telefona, še iz takrat, ko sem bila v tujini( mela neko krizo in sem mogla mamo klicat), 125eur policiji, in terapevtki vsak teden, tako da to je to.
Od ostalih stvari nujna stvar mislim, da bi bila zobna ščetka.
(Lahko pa povem, kaj je moja wish lista, ampak ne bom kupila - parfumi Amouage - Material - tak bolj jesenski, zmiski, uniseks parfum, vonj po grenkejši vanilji ter kot po nekem semišu, Kilian Angels share uniseks mogoče.. , Kilian - Good girl gone bad - ta je pa tak bolj ženstven sadno cvetlični.
Ter na wish listi imam zlat nakit - všeč so mi zlati obročki, zapestnice, cene od nekaj čez 400 eur - 800 eur, ter tudi zlati uhani od tam malo čez 200 Eur. Kaj.. varčevanje v zlatu bi bilo pač. )
Ponavljam
Od ostalih stvari nujna stvar mislim, da bi bila zobna ščetka.
(Lahko pa povem, kaj je moja wish lista, ampak ne bom kupila - parfumi Amouage - Material - tak bolj jesenski, zmiski, uniseks parfum, vonj po grenkejši vanilji ter kot po nekem semišu, Kilian Angels share uniseks mogoče.. , Kilian - Good girl gone bad - ta je pa tak bolj ženstven sadno cvetlični.
Ter na wish listi imam zlat nakit - všeč so mi zlati obročki, zapestnice, cene od nekaj čez 400 eur - 800 eur, ter tudi zlati uhani od tam malo čez 200 Eur. Kaj.. varčevanje v zlatu bi bilo pač. )
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- Ananhas
- Cosmofrik
- Prispevkov: 1972
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Slo, rusko, angleško, nemško.
Ukrajinsko razumem do neke mere, govorim jo aktivno ne, če že nanese.
Razumem v grobem določene južnoslovanske jezike.
Leta nazaj sem dokaj ok govorila špansko, ampak zaradi neuporabe čisto ven padla. Čeprav pri npr. člankih še vedno razumem vsaj za kaj se gre.
Upam, da kdaj obnovim znanje. Ne vem sicer kdaj, ker dandanes niti dihat nimam časa...
Kaj ješ/kuhaš za priloge -pa da ni krompir, riž? (Plus kaj najraje jejo vaše bebe, otroci?)
Ukrajinsko razumem do neke mere, govorim jo aktivno ne, če že nanese.
Razumem v grobem določene južnoslovanske jezike.
Leta nazaj sem dokaj ok govorila špansko, ampak zaradi neuporabe čisto ven padla. Čeprav pri npr. člankih še vedno razumem vsaj za kaj se gre.
Upam, da kdaj obnovim znanje. Ne vem sicer kdaj, ker dandanes niti dihat nimam časa...
Kaj ješ/kuhaš za priloge -pa da ni krompir, riž? (Plus kaj najraje jejo vaše bebe, otroci?)
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 2446
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Drugi del vprasanja - pomfri in hrenovke
Za prilogo pa kaksno ajdovo kaso, kuskus, polenta in podobne kasaste zadeve, njoke, kruhovi cmoki, siroki rezanci, tudi samo popeceno zelenjavo ali solato.
Ponavljam, jaz tudi rabim ideje
Za prilogo pa kaksno ajdovo kaso, kuskus, polenta in podobne kasaste zadeve, njoke, kruhovi cmoki, siroki rezanci, tudi samo popeceno zelenjavo ali solato.
Ponavljam, jaz tudi rabim ideje
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3448
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Vedno, ne glede na to kateri dan v letu odpreš naš hladilnik najdeš v njem kilo korenčka (domačega, kupljenega kar pač pride), mleko, jogurt in/ali skuto.
Skoraj vedno (90 % časa) pa imamo noter tudi maslo, paket ali dva sira za žar, marmelado, jajca in domači pesto.
Zakaj ravno te sestavine? fajn je, ker praktično vse ful dolgo zdrži (tudi odprto) in Iz teh sestavin (in poljubnih ogljikovih hidratov iz shrambe) naredim lahko v manj kot 30 min najmanj 10 različnih jedi. Recimo: korenčkova juha, korenčkovi polpeti, pašta s pestom + sir za žar, skutno/zdrobovi njoki na slano, skutini njoki z marmelado, jajčna rolada v tortiliji, jogurtov flatbread in namaz iz skute in pesta, ameriške palačinke, enostavna rižota s korenčkom, grahom (skoraj vedno v zmrzovalniku na zalogo) s koščki sira za žar...
Je pa na "povprečen" dan v našem hladilniku seveda še marsikaj, ampak našteto je pa res stalnica, nas počaka tako založen hladilnik tudi ko gremo na dopust recimo
Pa še odgovor na prejšnje vprašanje - naša tamala je zaenkrat še vse, ampak sem pa jaz skupaj z njo odkrila ljubezen do zelenjavnih pirejev . Naredim cca 50:50 kombo krompirja in zelenjave. Top 3 so nam rdeča pesa, korenček in cvetača .
Ponavljam, zelo zanimivo vprašanje!
Skoraj vedno (90 % časa) pa imamo noter tudi maslo, paket ali dva sira za žar, marmelado, jajca in domači pesto.
Zakaj ravno te sestavine? fajn je, ker praktično vse ful dolgo zdrži (tudi odprto) in Iz teh sestavin (in poljubnih ogljikovih hidratov iz shrambe) naredim lahko v manj kot 30 min najmanj 10 različnih jedi. Recimo: korenčkova juha, korenčkovi polpeti, pašta s pestom + sir za žar, skutno/zdrobovi njoki na slano, skutini njoki z marmelado, jajčna rolada v tortiliji, jogurtov flatbread in namaz iz skute in pesta, ameriške palačinke, enostavna rižota s korenčkom, grahom (skoraj vedno v zmrzovalniku na zalogo) s koščki sira za žar...
Je pa na "povprečen" dan v našem hladilniku seveda še marsikaj, ampak našteto je pa res stalnica, nas počaka tako založen hladilnik tudi ko gremo na dopust recimo
Pa še odgovor na prejšnje vprašanje - naša tamala je zaenkrat še vse, ampak sem pa jaz skupaj z njo odkrila ljubezen do zelenjavnih pirejev . Naredim cca 50:50 kombo krompirja in zelenjave. Top 3 so nam rdeča pesa, korenček in cvetača .
Ponavljam, zelo zanimivo vprašanje!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 4433
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Vedno je kak zalosten pozabljen kozarec kislih kumaric ali vlozenih feferonov
Ampak salo na stran: pri nama je namesto kile korenckov vedno kila paradajza . V vratih je skoraj vedno necukrano mandljevo mleko (tudi zdrzi nekaj casa), paradiznikova mezga, tudi kak odprt pesto.. ajvar (!) ker ga obozujem. On ima vedno zalogo majoneze (pac, american, si jo stavi na sendvice).
Vedno imava kupljenega kar nekaj sira, tega ne sme zmanjkat.
Ponavljam
Ampak salo na stran: pri nama je namesto kile korenckov vedno kila paradajza . V vratih je skoraj vedno necukrano mandljevo mleko (tudi zdrzi nekaj casa), paradiznikova mezga, tudi kak odprt pesto.. ajvar (!) ker ga obozujem. On ima vedno zalogo majoneze (pac, american, si jo stavi na sendvice).
Vedno imava kupljenega kar nekaj sira, tega ne sme zmanjkat.
Ponavljam
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7526
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Hm trenutno nisem doma, bi mogla pogledat.
Mislim, da ena taka stalnica so jajca, pa se ta dobim zastonj od domačih kokoši.
Moje tipicen zajtrk vsak dan so pečena jajca, če se počutim lacno/imam čas jih pect, če pa nimam časa pa paketek piškotov za zajtrk. Druga stalnica so grenivke( za iztisniti sok) , to tudi spada v moj tipičen zajtrk rutino, ko imam čas za zajtrk.
To je pa še najbolj taka stvar, ki se je spomnim, glede na to, da čez teden sem po skoraj cel dan zdoma, vikende pa grem pogosto na primorsko.
Druga stalnica je mogoče belo vino?
Moja go-to zelenjavna juha je pa spinacna, če se je že lotim delat -(sicer bi rabila nabavit praviloma se kislo smetano).
Ponavljam
Mislim, da ena taka stalnica so jajca, pa se ta dobim zastonj od domačih kokoši.
Moje tipicen zajtrk vsak dan so pečena jajca, če se počutim lacno/imam čas jih pect, če pa nimam časa pa paketek piškotov za zajtrk. Druga stalnica so grenivke( za iztisniti sok) , to tudi spada v moj tipičen zajtrk rutino, ko imam čas za zajtrk.
To je pa še najbolj taka stvar, ki se je spomnim, glede na to, da čez teden sem po skoraj cel dan zdoma, vikende pa grem pogosto na primorsko.
Druga stalnica je mogoče belo vino?
Moja go-to zelenjavna juha je pa spinacna, če se je že lotim delat -(sicer bi rabila nabavit praviloma se kislo smetano).
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
Ash. - Kofetarica
- Prispevkov: 525
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Vedno: ovseno mleko, sir, nekaj od zelenjave - npr. kumara, ali korenček in humus, pesto, jajca, kaj veganskega - salama, tofu. Tdi kak namaz ali jogurt se po navadi najde pa kaka zdrava vrsta čokolade z veliko naravnega kakava. Načeloma pa ne delam nekih hudih zalog, kar bi vedno moralo biti notri.
--
Kaj kupiš občasno, ker ti je dobrega okusa, ampak se izogibaš, ker je nezdravo? (guilty pleasure živila pač)?
--
Kaj kupiš občasno, ker ti je dobrega okusa, ampak se izogibaš, ker je nezdravo? (guilty pleasure živila pač)?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7526
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Isto energijski drink in isto mi ga je najboljše piti počasi, ko se vračam iz službenih poti v avtu ali kdaj ko grem do staršev po poti. Sam da moj je Red bull light, ta svetlomoder.
Od tega poletja naprej pa tudi koka kola. Sokove tudi kupujem občasno.
Trikotnik pice.
Ponavljam
Od tega poletja naprej pa tudi koka kola. Sokove tudi kupujem občasno.
Trikotnik pice.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]