Vedno, ne glede na to kateri dan v letu odpreš naš hladilnik najdeš v njem kilo korenčka (domačega, kupljenega kar pač pride), mleko, jogurt in/ali skuto.
Skoraj vedno (90 % časa) pa imamo noter tudi maslo, paket ali dva sira za žar, marmelado, jajca in domači pesto.
Zakaj ravno te sestavine? fajn je, ker praktično vse ful dolgo zdrži (tudi odprto) in Iz teh sestavin (in poljubnih ogljikovih hidratov iz shrambe) naredim lahko v manj kot 30 min najmanj 10 različnih jedi. Recimo: korenčkova juha, korenčkovi polpeti, pašta s pestom + sir za žar, skutno/zdrobovi njoki na slano, skutini njoki z marmelado, jajčna rolada v tortiliji, jogurtov flatbread in namaz iz skute in pesta, ameriške palačinke, enostavna rižota s korenčkom, grahom (skoraj vedno v zmrzovalniku na zalogo) s koščki sira za žar...
Je pa na "povprečen" dan v našem hladilniku seveda še marsikaj, ampak našteto je pa res stalnica, nas počaka tako založen hladilnik tudi ko gremo na dopust recimo

Pa še odgovor na prejšnje vprašanje - naša tamala je zaenkrat še vse, ampak sem pa jaz skupaj z njo odkrila ljubezen do zelenjavnih pirejev

. Naredim cca 50:50 kombo krompirja in zelenjave. Top 3 so nam rdeča pesa, korenček in cvetača

.
Ponavljam, zelo zanimivo vprašanje!