Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4950
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 17. Nov. 2021 0:40

Uf oboje imam rada :D samo dopoldne bolj kava, zvečer bolj čaj :P

Kakšne čaje najrajši piješ?
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5905
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Nov. 2021 7:02

Zeliščne, ne maram sadnih, pri meni se skos vrtijo zeleni, menta, pohorski (iz koprive in janeža).

Imaš kakšno yterko, influencerko, znano osebo, ki ti je nekako všeč, po stilu, videzu, ki ji slediš..?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
žveplenka
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 129
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 20. Nov. 2021 9:45

Ne :mrgreen: mi gre to malo na živce to influencarstvo ok priznam nisem niti še gledala toliko teh videov s temi influencerji, če bi pa rabila kaj oglaševati bi se pa malo bolj poglobila v to, ker se mi pa zdi dobra strategija približevanja izdelka publiki...
*sem razumela :D ampak ne spremljam jaz tega sploh ne zato da bi iskala stil pri drugih, zato sem pač navedla da če že bi bi jih zgolj v marketinški namen, ker namen "influencerja" je konec koncev marketing, prodaja... če ne izdelkov, samega sebe in svojega branda zdaj pa odvisno kako dobri so oz. kako dobro znajo prodajo vkomponirati v nek prispevek, nekateri so celo tako dobri da te prodaje niti opaziš ne

No če bi pa že zbirala kakšno po kateri se zgledujem so pa to bolj igralke iz zlatega obdobja nemega filma :D morda malo bizarno ampak obožujem njihovo ženstvenost, frizure, do neke mere tudi make up in sam stil oblačenja

Imaš kakšno dobro poslovno idejo?
Zadnjič spremenil žveplenka, dne 20. Nov. 2021 13:14, skupaj popravljeno 2 krat.
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5905
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Nov. 2021 10:51

Ne,
Ma nisem mislila prav nujno influencerko, ki oglašuje izdelke, pač ena, od katere stil makeupa ti je blizu, njen videz, stil oblačenja, osebnosti, imiđ, da če že bi se zgledovala po kakšni za idejo o čemerkoli z ženskega področja, bi se po njej..
No meni ena nizozemska, ki je (bila?) manekenka in ima zdaj yt kanal, mi je simpatična, potem pa še ena Avstralka za področje parfumov, čeprav njenega parfuma, pa ne bi kupila, 400eur ne bi dajala, pa spet sama nisem tako zelo v gurmanske..

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4067
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 20. Nov. 2021 13:24

včasih se mi zdi, da jo imam, ampak ko boljše razmislim si nekako ne predstavljam uspeha. mislim da živimo v tako hitrem tempu življenja in je družba tako dinamična, da se res ne ve kaj bi uspelo in kaj ne. sem že videl ideje ki so se mi zdele odlične, praktične, ampak propadle ker ljudi ni zanimalo, hkrati pa neverjetne bedarije ki navdušijo cele množice in prinašajo milijone, tako da se mi zdi recept za uspeh skoraj nemogoče najti.
in mislim da imam pravi občutek glede tega, kljub vsem tem potrošnikom, zanimanjem, analizam vsega možnega prek interneta, anket, raziskav itd. se še vedno ne ve, kaj se bo prijelo in kaj ne.

kar se tiče influencerjev.. jih res nimam. se mi zdi to ful kontra temu, da naj bi bil to kar si, kar se hkrati povsod propagira. v bistvu celoten koncept influencanja je popolno nasprotje mojega načina razmišljanja. so ljudje/kanali ki jih spremljam, ampak ne zaradi stila, bolj zaradi vsebine, profesionalnosti na svojih področjih in načina, kako ga predstavljajo - všeč so mi stvari on-point, objektivnost, brez kakršnegakoli poskušanja na karkoli "influencati" oz. ravno nasprotno, zagovarjati individualnost in razmišljanje s svojo glavo. na splošno mislim da to influencanje ubija tisto pravo kreativnost v človeku, ker začne podzavestno kopirati druge.

ali se ti zdi, da kdo gleda nate kot vzornika? (ali v celoti ali na določenem področju)
hej norci :)
AAAA!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5905
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Nov. 2021 13:54

Glede podjetniške ideje, jaz službeno sodelujem tudi s startupi, zdaj sem tudi pred kratkim bila 'službeno' na kavi z enim, ki začenja, je že začel svoj posel in je še bolj iz okolice mojega domačega kraja. Se zavedam, da se denarno, če ti uspe, veliko bolj splača, kot biti zaposlen pri nekom drugem. Ampak, če jaz zdaj nimam neke svoje vizije, neke posebne ideje, ki bi si jo želela uresničit, zaradi ideje same, ne zaradi ekonomskega dobička, ne vidim smisla, da bi nekaj delala samo zaradi denarja.
V glavi mi je celo ostala izjava od Sie Login, da naj bi ko si zaposlen za druge, moral delati 5x več, kot ko delaš zase, nekaj takšnega je bilo..


Ne, se mi ne zdi, da bi kdo gledal name kot na vzornika.


Kaj uporabljaš za nego kože?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
AAAA!
Uporabniški avatar
Ash.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 384
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 23. Nov. 2021 19:39

Imam micelarno vodico, dnevno + nočno kremo, tonik, serum; ne uporabljam vedno vsega.

...

Na koliko časa po navadi menjaš telefon in laptop?
AAAA!
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3104
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 24. Nov. 2021 7:51

Ko crkne. Laptop je prvi zdržal 6 let, trenutnega pa imam tudi že dobrih 5.
Telefon recimo 3-5 let, malo sem pozabila kdaj sem jih menjala. Samo trenuten telefon mi je kupil moj za darilo, ko je star še delal :) . Ne rada zapravljam keš za nekaj, kar še solidno funkcionira (enako z oblekami, čevlji, hrano v hladilniku...)

Ti?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
AAAA!
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1893
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 24. Nov. 2021 13:25

Ja, večinoma takrat, ko kaj začne redno nagajat in je dovolj moteče/ovira, kar menjam. (Samo zato, da imam najnovejši model pa ne kupujem.) V primeru težav menjam stvari hitreje, kot v preteklosti (tudi zaradi financ).
npr. enih 10 let nazaj sem imela prenosnik pri katerem sem vztrajala... najprej se je na spodnjem delu nekaj odlomilo in sem imela lepo zalepljenega. Potem je zaradi nesreče šla tipkovnica, kar sem rešila s priključeno zunanjo tipkovnico. Nazadnje je zvok nekaj začel šumet, kar sem rešila s tem, da sem priključila slušalke. :D Je bil pa ta bolj za domačo rabo, ga nisem prenašala naokoli. Takratni fant se je samo zgražal in mi hotel kupit novega. Saj je potem kmalu umrl (prenosnik :mrgreen: ) in šel v koš z vsemi priključki in obliži, ki so ga ohranjali pri življenju ter si kupila novega.


Si si s sosedi na "ti" ali imate bolj uraden odnos?
What we permit, we promote.
AAAA!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 6860
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Nov. 2021 13:55

S sosedi okrog hiše nimamo odnosa, ker smo bili v tožbi zaradi dostopa do parcele. S sosedi na vikendu pa imamo lep odnos, v stilu sem nekaj spekla, pa še vam dam malo.

Ponavljam.
The world is as you are.
AAAA!
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1893
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 24. Nov. 2021 17:09

Si predstavljam, da zelo neprijetno, emanuela.

S sosedi okoli je v redu odnos. S starejšimi smo na "vi" in bolj v stilu kakšno vreme je, vrt in podobno, s svojo generacijo pa se tudi bolj zapletemo v sproščen pogovor, ko je čas/prilika, otroci se včasih skupaj igrajo.
Sem pa enkrat enemu sosedu iz drugega konca ulice rekla, če lahko ne tako pridrvi v ulico (veliko mamic z vozički itd.) in sem imela čez en teden poruvane kane izpred hiše in lepo zložene ena poleg druge pred garažo. Točke za izvirnost I guess... :roll:


Ponavljam + si med sosedi večkrat ti, ki načneš kakšen pogovor/pozdrav ali se bolj le odzoveš na kramljanje?
What we permit, we promote.
AAAA!
Uporabniški avatar
Ash.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 384
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 24. Nov. 2021 18:48

V hišah z recimo 20 stanovanji po navadi noben sosed ne bo začel o vremenu in štihanju vrta in meni je čist ok tko. Pozdravimo se, uredimo, če se gre za kak paket, imamo chat stanovalcev za stvari povezane s hišo (kar se mi zdi že izjema v primerjavi z drugimi kolegi), kaj več pa ne. Verjamem pa da je lahko prijetno tudi obiskovanje med sosedi, če so nefirbčni in spoštujejo zasebnost 100 %. Glede 2. dela - pogovor začnem, če rabim kaj vprašat. Drugače pa mi ni do tega, da bi vsi vedeli kdo živi v 3. štuku levo, tako da nekih hudih debat ne načenjam. :D

..

Se kdaj zalotiš, da si ti tisti/a, ki začneš prepir ali se prepirom popolnoma izogibaš?
AAAA!
mmm
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 24. Nov. 2021 21:29

Ananhas napisal/-a:npr. enih 10 let nazaj sem imela prenosnik pri katerem sem vztrajala... najprej se je na spodnjem delu nekaj odlomilo in sem imela lepo zalepljenega. Potem je zaradi nesreče šla tipkovnica, kar sem rešila s priključeno zunanjo tipkovnico. Nazadnje je zvok nekaj začel šumet, kar sem rešila s tem, da sem priključila slušalke. :D Je bil pa ta bolj za domačo rabo, ga nisem prenašala naokoli. Takratni fant se je samo zgražal in mi hotel kupit novega. Saj je potem kmalu umrl (prenosnik :mrgreen: ) in šel v koš z vsemi priključki in obliži, ki so ga ohranjali pri življenju ter si kupila novega.

OT

(Tokratni) tvoj črni humor je podoben črnemu humorju my ex. I like, si me nasmejala :mrgreen:

(ljudje so se dostikrat zgražali kake mi počne, ma saj je bil samo (črni) humor, meni je (bil) všeč)

Aja, narobe sem prebral. Bi bilo even better če bi napisala "in mi ni hotel kupiti novega"
AAAA!
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4315
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 24. Nov. 2021 22:25

Konfliktnom se izogibam (trenutno delam na tem, da se jim ne bi toliko).

Ponavljam
AAAA!
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4067
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Nov. 2021 22:39

tudi jaz se konfliktom izogibam. ne pomeni pa to seveda, da se izogibam reševanju problemov. mislim da z mirno komunikacijo se vse da rešit, ampak žal so nekateri ljudje hitro konfliktni. pri takih raje počakam na pravo situacijo ali pravi čas, če je to možno. če je pa nekaj brezveznega in se ni vredno kregat, pa se raje izognem.

ponavljam
hej norci :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov