Vprašaj me... #47
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Uf, ne vem.
se ne spomnim nič takega. nazadnje se mi je pokvarila skoraj kila piščanca ker smo zboleli vsi in nič kuhali par dni (po zabila sem pa tudi dat v skrinjo).
sovražim metat hrano stran . probam kupit osnovne 'kose' ki jih bomo ziher pojedli.
kaj imaš vedno v hladilniku/shrambi in redno ješ?
se ne spomnim nič takega. nazadnje se mi je pokvarila skoraj kila piščanca ker smo zboleli vsi in nič kuhali par dni (po zabila sem pa tudi dat v skrinjo).
sovražim metat hrano stran . probam kupit osnovne 'kose' ki jih bomo ziher pojedli.
kaj imaš vedno v hladilniku/shrambi in redno ješ?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Hm... večno stvari skoraj da bolj moj natovori, dosti tudi takega, kar ni nujno in morem pol samo js smiselno zlagat in pospravljat po omari, po hladilniku... moja prva misel ob tem vprašanju.
Sicer sama bi rekla, da imam redno samo elvita piškote za zjutraj in kavo.
Ostalega ne rabim, kupim, ko imam plan neki določenega skuhat...(za več planiranih obrokov en nakup, ne da bi za vsakega šla posebi..).
Odkar sm rodila ne jem nekih navadnih zajtrkov, ker nikol ne vem, koliko časa bo, samo kavo in ta paketek belvita, če pa že imam par min. prostih, malo več prostega raje kaj po netu pobrskam ali yt pogledam, kot da bi več časa za zajtrk rabila...
Drugače jajca imamo vedno, ker nam vedno dajo starši od domačih kokoši.. čeprav zdaj se jih ful malo rabi od kar ne jem več jajc na oko za zajtrke..
Pa kakšno mleko imam rada na zalogi, sicer ga nujno rabim samo za kakšne recepte, kuho, sicer vsakodnevno ga bolj ne rabim oz. izredno redko.
Skoraj vedno imamo na zalogi tudi piva, to moj nabavlja, jaz običajno pijem oz največkrat te Laško Burin z 3,5% alkohola.
Aja.. jaz sem tudi naredila zdaj sarme iz cca. 1050-1100g mesa... moj je že odselil neko tvečjo posodo za kuho, tako da sem jih delala v 3h manjših in zdaj zgleda, da nam tazadnjega lonca ne bo uspelo pojest.. bom danes kuhala nekaj drugega da bo malo spremembe, sem do zdaj js 2 dni jedla sarme za kosilo, on pa 3 in še za zajtrk jih je 1x.
Smo pa od tega dobili zastonj od njegovih 800g svinjskega mesa, ki je stal v skrinji in tako ali tako morem spraznit skrinjo, preden se odselimo..
Ponavljam
Sicer sama bi rekla, da imam redno samo elvita piškote za zjutraj in kavo.
Ostalega ne rabim, kupim, ko imam plan neki določenega skuhat...(za več planiranih obrokov en nakup, ne da bi za vsakega šla posebi..).
Odkar sm rodila ne jem nekih navadnih zajtrkov, ker nikol ne vem, koliko časa bo, samo kavo in ta paketek belvita, če pa že imam par min. prostih, malo več prostega raje kaj po netu pobrskam ali yt pogledam, kot da bi več časa za zajtrk rabila...
Drugače jajca imamo vedno, ker nam vedno dajo starši od domačih kokoši.. čeprav zdaj se jih ful malo rabi od kar ne jem več jajc na oko za zajtrke..
Pa kakšno mleko imam rada na zalogi, sicer ga nujno rabim samo za kakšne recepte, kuho, sicer vsakodnevno ga bolj ne rabim oz. izredno redko.
Skoraj vedno imamo na zalogi tudi piva, to moj nabavlja, jaz običajno pijem oz največkrat te Laško Burin z 3,5% alkohola.
Aja.. jaz sem tudi naredila zdaj sarme iz cca. 1050-1100g mesa... moj je že odselil neko tvečjo posodo za kuho, tako da sem jih delala v 3h manjših in zdaj zgleda, da nam tazadnjega lonca ne bo uspelo pojest.. bom danes kuhala nekaj drugega da bo malo spremembe, sem do zdaj js 2 dni jedla sarme za kosilo, on pa 3 in še za zajtrk jih je 1x.
Smo pa od tega dobili zastonj od njegovih 800g svinjskega mesa, ki je stal v skrinji in tako ali tako morem spraznit skrinjo, preden se odselimo..
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
meso in sir (v lističih), toast in štručke (kruha ne jem veliko, zato si kupim mal bolj trajne stvari in jih mam v hladilniku), zelenjavo (por), jajca in mleko s kmetije, pa majonezo in kečap, pa še kaj bi se našlo.
pazim, da porabim vse v času, pa tudi ne kupujem bedarij, ki jih potem ne bi pojedel. tudi sovražim metat stran, in mi kar ratuje, praktično nič ne gre.
ponavljam
pazim, da porabim vse v času, pa tudi ne kupujem bedarij, ki jih potem ne bi pojedel. tudi sovražim metat stran, in mi kar ratuje, praktično nič ne gre.
ponavljam
hej norci
-
sveža zelenjava ki dolgo stoji (korenček, čebula, zelje, por..), zamrznjena in konzervirana zelenjava (cvetača, brokoli, grah, čičerika, leča), jajca, mleko, jogurt, zamrznjeno sadje (jagodičevje).
pa seveda kar je teh osnovnih živil, npr moke, zdrobi, pašta, riž, ..... imamo kr dobro založeno shrambo
kako praznuješ svoj rojstni dan?
pa seveda kar je teh osnovnih živil, npr moke, zdrobi, pašta, riž, ..... imamo kr dobro založeno shrambo
kako praznuješ svoj rojstni dan?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Sarissima napisal/-a:kako praznuješ svoj rojstni dan?
Letos sem bil s starimi starši, ker staršev ni bilo doma. To mi je največ pomenilo, v žalosti in miru en del.
Prej sem "moral" na nek dogodek, na katerega me je prijatelj povabil, ma ni mi bilo v redu, kar sem vedel že vnaprej da mi ne bo - ker se dovolj poznam.
Tudi zaradi tega dogodka sem potem moral samo praznovanje zamakniti. Bilo je v restavraciji z dobro hrano (podobno kot že leto prej), tudi drago, pozneje se je plesalo (tudi mi smo - tistim, ki niso - malo zamerim ), lepo uštiman folk pride tja
Sem pa letos zahteval, da vsak prispeva nek delež, ker dobim bolj useless darila. Morda je izpadlo creepy, nekateri so celo odpovedali, ma zdelo se mi je prav, ker povabim tud kake bolj bežne znance, ki grejo tja firbcat in ker jaz častim. Letos sem pač bolj na hard
To je u bistvu to kar sem praznoval. Blišč (in beda)
Glede branja, berem samo na računalniku, tisto kar moram, pa še tistega ne vsega. Imam 2 dobri knjigi od mame za rojstni dan + eno potencialno interesantno sem si sam kupil... ma jih nisem vzel ven iz ovitka
Tudi ko me je vse bolelo, sem raje "bemtil" (in spal), kakor da bi kaj bral. Odločitev za prostočasno branje mora pri meni biti prostovoljna, to pa je lahko samo takrat, ko sem v dobri kondiciji in lahko izbiram.
Ponavljam
-
hayley - Cosmopsiho
Včeraj sem prebrala Pepa pig Izlet z avtobusom.
Ful malo piše, tako, da se hitro prebere, preden se začne otrok jokat. Tadruga, ki je še nisem dokončala, je Žogica nogica. Mali nima tolk koncentracije, da bi več kot ene 2 strani naenkrat poslušal največkrat.
Od odraslih pa berem Globine, ki so nas rodile.
Ponavljam
Ful malo piše, tako, da se hitro prebere, preden se začne otrok jokat. Tadruga, ki je še nisem dokončala, je Žogica nogica. Mali nima tolk koncentracije, da bi več kot ene 2 strani naenkrat poslušal največkrat.
Od odraslih pa berem Globine, ki so nas rodile.
Ponavljam
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Ravno sem končala knjigo od Matthewa Perry-ja, berem pa še eno knjigo o prokrastinaciji in začela sem z Narnijo, ker sva za božič dobila set (njegova familija je mahnjena na to sago).
Za rd je kakor kdaj, jemo / pijemo / žuramo. Smo kar vesela druščina.
Ponavljam
Za rd je kakor kdaj, jemo / pijemo / žuramo. Smo kar vesela druščina.
Ponavljam
-
če bo zneslo z varstvom in spanjem gremo na en koncert
pa obisk pri sorodnikih in izlet do morja.
ti?
pa obisk pri sorodnikih in izlet do morja.
ti?
-
hayley - Cosmopsiho
Moji plani za vikend bit doma za malim, mojega ne bo od danes do ponedeljka, ali bo pa v soboto za krajši čas nazaj prišel. Ima 2 24 urni dežurstvi v novi službi konec tedna.
Po moje začetek poletja, tam junij in ko je dan najdaljši. Sicer se mi je pa skozi celo življenje skorajda največ dogajalo, največ sem hodila ven... jeseni, ko je bil začetek šole, študija, prvi mesec..
In tudi zima mi je všeč, sploh trenutno, da lahko telo velik del dneva počiva, ko je tema. Zima naj bi bila energetsko mišljena za renovacijo, kot neko zimsko spanje.
Tvoje želje za izlete/ dopust/ potovanja?
Po moje začetek poletja, tam junij in ko je dan najdaljši. Sicer se mi je pa skozi celo življenje skorajda največ dogajalo, največ sem hodila ven... jeseni, ko je bil začetek šole, študija, prvi mesec..
In tudi zima mi je všeč, sploh trenutno, da lahko telo velik del dneva počiva, ko je tema. Zima naj bi bila energetsko mišljena za renovacijo, kot neko zimsko spanje.
Tvoje želje za izlete/ dopust/ potovanja?
-
hayley - Cosmopsiho
Šla bi tako na izlete na kak Bled, Kranjsko goro, kam po Avstriji po hribih čez mejo, po Dunaju..
Od takih bolj oddaljenih pa Oman, Mehika..
Ma že kar se Omana tiče, moj je ful proti, da bi se šlo z majhnim otrokom kam tipa Oman, Egipt, v kakšne manj razvite države... eni pa hodijo, sem vidla.
Ponavljam + imaš/ si imela dojenčkov dnevnik, katerega?
Od takih bolj oddaljenih pa Oman, Mehika..
Ma že kar se Omana tiče, moj je ful proti, da bi se šlo z majhnim otrokom kam tipa Oman, Egipt, v kakšne manj razvite države... eni pa hodijo, sem vidla.
Ponavljam + imaš/ si imela dojenčkov dnevnik, katerega?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov