Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Dec. 2023 19:21

Bi videla par dni prej, pogledala kaj mi vrze ven od receptov, ce malo poguglam...

Js mojega se nisem vprasala, kaj bi za novo leto, mi ga je kr nerodno ze vprasat.. :/ Sej mogoce misli tudi, da se ne bova nic obdarovala, ne vem.. Mislim, da mi je lani rekel, da mu ne bi rabla nic dajat.

Mi ni jasno, kaj bi rabil, si narocuje stvari, za katere js se vem ne sama da jih rabi...

Ponavljam+ kje bos za novo leto/ bozic, bos ti kuhala?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 13. Dec. 2023 20:11

Za božič bom v domačem kraju s svojo družino, očetom, mamo in sestro, ter z njeno družino.

Za NL bomo doma.

- - - -

Se udeležuješ novoletnih druženj v službi?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 13. Dec. 2023 20:58

Yas, imam super sodelavce in se z veseljem (v razumnem časovnem okviru) podružim z njimi tudi izven delovnega časa. Torej z veseljem grem parkrat na leto za par ur po službi na teambuilding, večerjo, pijačo itd.
Teambuilding vikendi, novoletne večerje ki se zavlečejo v jutranje ure (pijanice) itd - nope.
Kolegica ma šiht kjer se udeležba na tovrstnih aktivnostih pričakuje skoraj vsak mesec - rajši menjam službo :rolleyes: :lach:

ponavljam
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 14. Dec. 2023 0:13

Se ja. Ponavadi je to v obliki kosila, druženja, mirne zadeve.

Za koga najmanj rada nakupuješ božična darila?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 14. Dec. 2023 8:59

Mislim, za nobenega, ker ce nerada kupim za koga, pac ne kupim :D
Mi je pa najlazje za otroka, ostali itak dobijo kako bolj genericno malenkost, sploh letos, ko so bili izdatki tekom celega leta ogromni in sem broke. Dam pa rada tudi te malenkosti, tudi ce je samo en poseben cajcek ali pisane nogavice.

Ponavljam ali pa kako si pomagas pri tej zimski depresiji, ko je mrzlo, dezevno, sivo, temno... :/
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Dec. 2023 12:22

Hm, ne opazim niti, da je zima, mi je ful prijetno letos, ko sem na porodniski in doma, sem veliko bolj sproscenoa kot vsa druga leta, ko so bile obveznosti non stop... Kjer smo sedaj, je po mojem tudi se vedno manj temno, megleno, turobno lot v lj...

Sem slisala 1x, da lucke se simbolicno uporablja decembra, ko je dan najkrajsi, da se priklice vec svetlobe, dobesedno in metaforicno... ali svecke...

Ponavljam plus se tisto, kje bos za bozic in novo leto...
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Dec. 2023 17:49

js mislim da je vse stvar percepcije - je temačno, ampak uživam v tem. praznično vzdušje mi je všeč, pa tudi ko je december mimo, vidim lepoto v tem času. je dober kontrast poletju, ko je ves čas svetlo in vroče (no, letos manj). edino kar pogrešam je to, da bi to lahko še delil z nekom na romantičen način.
želim si, da bi bilo več snega, ali pa da vsaj ne bi bilo dežja, ki res ne paše v ta letni čas.

za božič bom doma ob bližnjih, za novo leto pa še ne vem, verjetno isto. nekih planov nimam in mi je več ali manj vseeno, fino je početi nekaj lepega in nazdravit z nekom ob polnoči.

ponavljam :)
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Dec. 2023 8:00

Mislim, ko sem prišla iz primorske v Lj študirat, je bila razlika, kot da je vsaka zima nek podvig ali nek tunel skozi katerega moraš iti in priti ven... Sicer sem pa imela kot da mi na neko psiho skoraj najbolj udari, ali je pa ravno takrat bil tak čas na faksu, ne vem, obdobje ko je že konec zime in začenja pomlad, pa tudi kg sem takrat ponavadi imela največ - spomladi.. mogoče da se ti vsi vit D ali določene snovi praznijo čez zimo in jih je ravno pomladi najmanj..?

Za božič menda bova pri mojih starših (ni veren ali da bi prav posebej praznoval božič, ne moji, ne njegovi, mama od mame oz neki predniki od mame so bili edino bolj verni), za novo leto pri njegovem očetu, njegova mama bo prišla, vabljeni so moji starši ampak so taki ,da se jim ne da nikamor it iz lastne hiše za novo leto, tako da ne bodo prišli, žena in otroci od njegovega očeta pa menda nekje v tujini/ na počitnicah v eksotiki..

Ponavljam
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ash. » 16. Dec. 2023 13:25

Jaz sem imela nekaj let podoben problem, da sem pozimi bila veliko slabo razpoložena, brez volje, manj produktivna, zdaj pa sem izbrala drugo taktiko, ki deluje (vsaj tako mi tudi drugi govorijo, da vidijo razliko pri meni :oops: )
Moj glavni nasvet: osredotoči se na stvari, ki jih rad/a delaš in za katere spomladi in poleti nimaš časa (in zaradi katerih imaš mogoče celo slabo vest, ko je lepo vreme) in ki jih pretežno lahko počneš notri. Pri meni so to predvsem gledanje filmov (ker imam slabo vest, če jih gledam, ko je vreme lepo in če imam veliko stvari za opravit - pozimi ta slaba vest čudežno izgine :D ), kuhanje in peka novih stvari, sprobavanje novih receptov, kak nov hobi, mogoče kaj DIY, večkrat obisk gledališča in koncertov ter drugih dogodkov, opravit kako novo izobraževanje/učenje nekega novega programa, oddih na toplo vsaj enkrat pozimi za 2 tedna, če finance dopuščajo itd.

----

Najdražja stvar, ki ti to je nekdo podaril do zdaj?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 16. Dec. 2023 17:02

Ne vem. Jaz treniram 2x na teden, in najmanj 2x na teden plešem, isto kot poleti oz. še več... in nimam neki prostega časa, da bi prižgal TV ali pa kako knjigo ven vzel iz ovitka :twisted:

Drugače delam šiht in pol in trenutno imam res velik tistega pol šihta :roll: :)

Avto mi je fotr praktično podaril. Že večkrat v lajfu :oops: Verjetno ni sexy. Jaz sm sicer tud hotel svoj stari avto podariti (oz. bolj "podariti") eni, ker se mi je tisti hip to zdelo sexy, pa ker se ji je neki avto pokvaru. :oops:

Mislim, glih je en kolega komentiral, da tale avto zgleda direktorski, mogoče kdo drug, da zgleda družinski avto... žal tako dobro kot zdaj avto ne bo več zgledal, pa na nobeno nisem naredil vtisa... žal avto ni športni. Mogoče, če prodam ta avto in si kupim kaj športnega :?: :rolleyes: :lach: Ma ne bom... drgač je prav fajn avto, bivši bi po mojem bil všeč

Ponavljam :? :|
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Dec. 2023 9:48

Nikoli nisem prejela kakšnega dragega posebno darila. Verjetno je še najdražje, ko mi je mama v srednji, faksu kupila zimsko bundo ali plašč. Ostale najdražje stvari, kar jih imam, sem si sama kupila.

Zdaj tazadnji, ki je bil kupljen 2 zimi nazaj, daljša bunda, sem si jo pa sama kupila.

Če ne gledam, da je bilo nekaj prav direktno zame.. je pa moj kupil kakšen nov kos pohištva za malega(previjalna komoda) in plačal matične celice za najinega otroka.. aja in 2 do 3 genetska testiranja pred njegovim rojstvom... js sicer sama ne bi izbrala/ plačevala teh matičnih celic in genetskih testov, če bi sama izbirala... (rezultati nuhalne bili zelo dobri)

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Dec. 2023 10:07

Mož je name napisal polovico podedovane hiše (kljub temu, da smo svojo družinsko že imeli).

Kako dolgo spiš na prost dan?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 17. Dec. 2023 10:55

Tako dolgo kot spi otrok. Po navadi se zbudi med pol osmo in osmo, ampak potem ponavadi se polezavamo malo.

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Dec. 2023 11:42

Imam vsak dan prost dan. Med 7 in 9 najpogosteje.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 18. Dec. 2023 9:57

Enako bom odgovorila kot patchouli: toliko kot spi najmlajša. Ponavadi do 7.00.

- - - - -

Kaj te najbolj spravi s tira?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]