Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 30. Nov. 2023 18:21

V nasem mestu mislim da v soboto prizigajo lucke, ko bova s tamalim ravno na poti, tako da ne (pa najbrz tudi ce bi bila doma, ne bi sla. Gremo raje potem na sprehod enkrat).
Okraske moram pa vse kupit na novo, tako da enkrat drug teden, ko bo cas.

Je kdaj kak neznanec storil kaj lepega zate?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 30. Nov. 2023 22:02

Ja. Nazadnje mi je na hčerkini šoli fant iz enega 8 ali 9 razreda pridržal vrata. Se mi je zdelo lepo. Na splošno opažam, da je "mladina" povečini prijaznejša od starejše populacije.

Kam si si želela potovati kot otrok?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 30. Nov. 2023 22:39

Havaji in Jamajka.

Ješ kdaj instant rezance, juhe iz vrečk, pogrej pojej konzerve...?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Dec. 2023 11:33

Ne, nikoli. Moja instant verzija hrane je pašta s tuno ali kruh s salamo, sirom ali kakšni piškoti..

Ti? + imaš adventni koledar in katerega?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Dec. 2023 12:17

Sem jedla instant rezance 1x ker me je zanimal okus… :tot:
Drugega ne. Nikoli.

Adventnega koledarja si nisem kupila. Zase ga nikoli ne kupujem, za tamali pa ga ponavadi kupi babica. Letos jima ga je prinesel očka od hčerine sošolke.

- - - - -

Za kaj ti nikoli ni žal dati denarja?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 01. Dec. 2023 14:45

pripomočke za peko. dolfo časa oklevam preden si kaj novega kupim, ampak potem ko se za nakup odločim pa je gledam na ceno ampak kupim dobro.

ponavljam
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 01. Dec. 2023 15:33

Za psihoterapijo. Za razne stvari z zdravjem povezane, npr. matične celice, ali karkoli kdo rabi.. edino ne mislim prehranskih dodatkov, tega pa sploh ne jemljem nič.
Za potovanja, letalske karte.. karkoli ti prinaša zadovoljstvo v življenju.. Za hrano, kar se tiče kupovanja za doma kuhati, peči.

Ponavljam + kaj vse vsebuje tvoj decembrska dekoracija doma?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 02. Dec. 2023 8:09

Pri nas je ko v ameriških filmih ko cela soseska tekmuje kdo bo mel bolj nakrancljano :P

Ne, drugače bomo letos res malo pretiravali, ker bomo vsi zelo veliko doma. Adventni venček mamo že, prve lučke bodo šle gor jutri, preden gre mala na Miklavževo predstavo, ostalo bo počasi sledilo v naslednjih dneh/tednih. večinoma so lučke pa 2 adventna venčka (en za pred vrati od stanovanja, drugi za notri) ki jih na božični večer zamenjamo z jaslicami :) . 24 postavimo tudi smrekico.

Upam da bo res v naslednjih dneh sneg, ker na Miklavža se prižgejo lučke pri nas in bi bilo res krasno da bi bil tudi sneg :hearts:

pečeš? kaj ponavadi pečeš?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Dec. 2023 8:26

Ajaa...mi smo itak v bloku, pa ne moremo nekaj na ven okrasevat... me je bolj zanimalo kaj je znotraj stanovsnja okraseno in v kaksni sobi kaj in takem smislu..

Js bom smrekico postavla na zacetku decembra, samo kupit morem jo se it in okraske zanjo..

Ne, samo kuham, ne pecem( sladic). Letos od poletja naprej sem zacela gledat stare dele mastersefa in se gledat mi je bilo do sedaj ful manj zanimivo, ko so imeli sladice za delat, ne obicajnih jedi. :D

Ampak zdaj decembra imam plan, da bom tudi pekla vsak vikend ali vsak drug vikend, za danes imam ze kupljene sestavine za ene zelo preproste piskote..

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 02. Dec. 2023 10:17

Ja, pečem. Ko imam čas in voljo. Najpogosteje: nutelina torta, šamrole,torta Pavlova, zdaj decembra v eno kekse in medenjake, potem razne enostavne torte z jogurtom/skuto, potično torto, take zadeve.

Katerega od kosil res ne maraš?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 02. Dec. 2023 10:58

Kaj to je vprašanje, kaj ne maram jest za kosilo?

Zadnjič nam je dal tata nek svoj golaž, je mislil, da je dal nekega bolj normalnega od divjega prašiča in se je na koncu zmotil in je dal neke ful drobovino, srce ali nekaj tazga in ful aromatična omaka - tega ne maram. Pa še ful nekih takih jedi žolca in podobno ima moj tata, tega tudi nič ne jem.
Segedina ne vem, če sem jedla, ma me ne mika nekako.. ali pa bograč tudi nisem provala še ma me vizualno ne mika..

Druga kategorija so pa jedi, ki so se mi zagabile med nosečnostjo! Sem naredila doma lih par dni preden me je prijela slabost juho iz buče, kokosovega mleka, ingvrja, kurkume? Mi je pol delala slabo že ko sem vidla od daleč zamrznjenega v posodici v skrinji, oranžne barve.. no vsega tega ne morem več ... buča bljak, kar je notri kokosovo mleko bljak.. juhe iz buče fuj..

Tretja kategorija.. karijev tudi bolj ne morem, posebi kar je oranžne barve omaka ne morem jest, to se mi je zamerilo in med nosečnostjo že ob pogledu na slike z oranžnimi omakami mi je bilo slabo in zastrupitev v Afriki v neki fast food indijski s karijem z rakci..

Posledično 4. stvar rakcev ne jem zaradi tiste indijske..

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 02. Dec. 2023 12:20

Ne bi jedla vampov, juhe s kurjimi nogicami, tudi žolce ne maram in od mesa mi je pri kosilu najmanj simpatična svinjina.

- - - - -

Jed/pijača/sladkarija/igrača, ki te popelje v otroštvo?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 02. Dec. 2023 21:20

Spyro the dragon na Playstation 1, multi sola, tiste mini gumijaste roke na strikec, s katerimi je brat umazal vsak zid doma (so pustile tak oljni odtis :D ), kruh z maslom in medom v soli, hubba bubba

Kjut, ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Dec. 2023 8:37

Ce povem na splosno kaj mi je dalo v zadnjem casu najvec nostalgije na otrostvo, je to bila neka uspavanka od Mozzarta, sem njemu tandom neko uspavanko na ytu kliknila in sem ugotovila da sem jo inela tud jaz ko sem bila majhna, al v neki igraci je bila ko si potegnil vrvico ali nekaj tazga..2. Stvar velike nostalgije mi je pa fb skupina s knjigicami za otroke.. vsaj pol knjig, ko jih tam objavijo ugotovim da sem inela ali pa brala v osnovni iz knjiznice.. to mi je bila res fuul nostalgija. Hrane kaj vem... ogrska salama, ki sem jo imela ful rada..
Oz ko sem nama pred kratkim delala mehisko rizoto z mletim mesom, me je mleto meso zelo spomnilo na solsko menzo, moja mama pa sicer nikoli ne dela z mletim mesom omake vedno ali je bolonjska ali nekaj, samo mleto meso ne..tako da doma nisem nikoli jedla mletega mesa.

Kaj si na zadnje pekla?.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 03. Dec. 2023 10:02

torto za tamalo 2 tedna nazaj, piškote včeraj in predvčerajšnjim :)

ponavljam!

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov