Vprašaj me... #47
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Ash. - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 8. 2009
En tip, ki se je začel kregat z mano, zakaj imam svoje astrološko znamenje navedeno na dating profilu in če res verjamem kao v ta bullshit, ker kao on ne bi mogel bit z žensko, ki verjame v to. In ne, ne verjamem niti malo v astrologijo, ampak da se človek začne vtikat, zakaj imaš napisano svoje astrološko znamenje na profilu je pa tudi mimo.
Ponavljam + si bila kdaj na kakem netipičnem prvem zmenku, recimo na kaki posebni lokaciji z namenom neke posebne aktivnosti? (torej da ni park ali kafič)
Ponavljam + si bila kdaj na kakem netipičnem prvem zmenku, recimo na kaki posebni lokaciji z namenom neke posebne aktivnosti? (torej da ni park ali kafič)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Ma nisem nekaj prav na zmenke hodila, mogoče v celih 20ih sem bila nekej na 6-7ih z ljudmi, ki jih nisem prav poznala od prej...
Na zadnje odkar sem si naredila tinder sem bila vse skupaj na 4ih oz s 4imi tipi. S tremi po 1x in s 4im zdaj skupaj živim.
En iz tinderja mi je bil turn off, ki je na prvem zmenku začel, koliko bi vsak od naju dajal na mesec za skupno porabo in kao oba isto in prav povedal je cifro. Star pa 43 pri mojih 29. Sori, če si toliko star, moreš tudi malo več prispevat, ker se šteje, da bi moral met višjo plačo kot en random 20 in nekaj letnik.. pa še izjavil je, da midva sva se kr ujela, čeprav se totalno nisva, jaz sem bila samo normalno prijazna... Nisem bila prej niti 100%, da je 43 star, mislim da je imel neko starost napisano 37 oz navedeno, potem pa pod opisom samo št. 43, sej sem nekaj sumila, da je mogoče to starost, ma nisme bila lih stoprocentna, ker nism bla neki tolk vešča tinderja.. pa tud izobrazbo je mel neki napol zavajajočo napisano in še kaj bi se našlo...
Kot rečeno, nisem kaj posebno na zmenke hodila, tako da se ne spomnim kakšnega posebnega.
Ne vem če je to posebno, k enemu sem šla prek tindra v štud. dom podiplomcev na 1. zmenek/ druženje. In to mi je predlagal že ob 5i zjutraj, naj pridem kar takrat, na kavo, pol na koncu mislim, da sem prišla okol 8e zjutraj, sem mogla moj tipičen jutranji pilates še dati skos prden sem od doma šla. Tak spontano, zjutraj sem se odločila. Sva tam neki hengala, kadila skupaj, debatirala ene 4 ure, bil je pa tudi doktorski študent (naravoslovja) ter iz Jordanije, 1 leto starejši od mene. Ma ni pa neki iskal lih resne zveze, drugač pa ful zanimiv, sam nisem mela časa se z njim dobivat naprej, ko sem že mojega zdajšnjega spoznala.
Sem kazala 1x moji mami še slike tipov iz tindra in je rekla za tega Jordanca, da je prav lepotec.
Ponavljam
Na zadnje odkar sem si naredila tinder sem bila vse skupaj na 4ih oz s 4imi tipi. S tremi po 1x in s 4im zdaj skupaj živim.
En iz tinderja mi je bil turn off, ki je na prvem zmenku začel, koliko bi vsak od naju dajal na mesec za skupno porabo in kao oba isto in prav povedal je cifro. Star pa 43 pri mojih 29. Sori, če si toliko star, moreš tudi malo več prispevat, ker se šteje, da bi moral met višjo plačo kot en random 20 in nekaj letnik.. pa še izjavil je, da midva sva se kr ujela, čeprav se totalno nisva, jaz sem bila samo normalno prijazna... Nisem bila prej niti 100%, da je 43 star, mislim da je imel neko starost napisano 37 oz navedeno, potem pa pod opisom samo št. 43, sej sem nekaj sumila, da je mogoče to starost, ma nisme bila lih stoprocentna, ker nism bla neki tolk vešča tinderja.. pa tud izobrazbo je mel neki napol zavajajočo napisano in še kaj bi se našlo...
Kot rečeno, nisem kaj posebno na zmenke hodila, tako da se ne spomnim kakšnega posebnega.
Ne vem če je to posebno, k enemu sem šla prek tindra v štud. dom podiplomcev na 1. zmenek/ druženje. In to mi je predlagal že ob 5i zjutraj, naj pridem kar takrat, na kavo, pol na koncu mislim, da sem prišla okol 8e zjutraj, sem mogla moj tipičen jutranji pilates še dati skos prden sem od doma šla. Tak spontano, zjutraj sem se odločila. Sva tam neki hengala, kadila skupaj, debatirala ene 4 ure, bil je pa tudi doktorski študent (naravoslovja) ter iz Jordanije, 1 leto starejši od mene. Ma ni pa neki iskal lih resne zveze, drugač pa ful zanimiv, sam nisem mela časa se z njim dobivat naprej, ko sem že mojega zdajšnjega spoznala.
Sem kazala 1x moji mami še slike tipov iz tindra in je rekla za tega Jordanca, da je prav lepotec.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
nisem imela prav dosti prvih zmenkov, tako da žal ne
ali si za kako posebno priložnost, dogodek kdaj sam/a kupiš darilo, stvar ki jo drugače ne bi?
ali si za kako posebno priložnost, dogodek kdaj sam/a kupiš darilo, stvar ki jo drugače ne bi?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Ash. - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Jaa Imam rada uporabna darila (prejemanje in podarjanje)... večini ljudi v mojem krogu darila ne pomenijo kaj dosti, zato pač se razvajam sama.
---
Veš, kateri je tvoj jezik ljubezni in kateri je od tvojega partnerja?
(Obstaja pa 5 glavnih načinov izražanja ljubezni: besede potrditve, posvečen čas, prejemanje daril, delanje uslug, fizični dotik.)
---
Veš, kateri je tvoj jezik ljubezni in kateri je od tvojega partnerja?
(Obstaja pa 5 glavnih načinov izražanja ljubezni: besede potrditve, posvečen čas, prejemanje daril, delanje uslug, fizični dotik.)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
-
hayley - Cosmopsiho
Njegov ne vem kaj je, se mi zdi da je mogoce enkrat rekel da words of affirmation? Mislim da Moj je glede na test Act of servise -30%
Words of affirmation 23%
Physical touch 23%
Spending time together 13%
Receiving gifts 10%
Ponavljam
Words of affirmation 23%
Physical touch 23%
Spending time together 13%
Receiving gifts 10%
Ponavljam
-
Dotik in besede potrditve za oba dva.
glede daril pa isto kot ti Ash . v moji familiji se daril ne daje več enkrat ko si star več kot 12 let, ob pomembnih dogodkih dobiš kuverto in zadnja leta imamo "Božička" ki je več ali manj bolj simboličen.
se pa js ob res pomembnih dogodkih skeširam sama zase
si individualist ali kolektivist?
glede daril pa isto kot ti Ash . v moji familiji se daril ne daje več enkrat ko si star več kot 12 let, ob pomembnih dogodkih dobiš kuverto in zadnja leta imamo "Božička" ki je več ali manj bolj simboličen.
se pa js ob res pomembnih dogodkih skeširam sama zase
si individualist ali kolektivist?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Ash. napisal/-a:Veš, kateri je tvoj jezik ljubezni in kateri je od tvojega partnerja?
5 jezikov ljubezni torej. Prijatelj mi je to svetoval naj berem že v študentskih letih. Meni se je zdelo plehko, sem mislil, da s tem ko študiram teologijo in nasploh "Bog je ljubezen" pač presega neko tako čtivo. Tako da ne vem kaj piše not, tudi zdaj ne razumem točno Ash., kaj je kaj. Če odgovarjam pavšalno brez da bi prebral knjigo, bi rekel: "besede potrditve, delanje uslug". Tudi fizični dotik, ampak s tem zadovoljujem bolj sebe kot partnerja. Če mi nekdo pomeni, pretiravam s komplimenti (eni pravijo, da je to nesamozavestno), delanje uslug je pa spet dvorezen meč - a delam to zase, ker si hočem "kupovati" njeno pozornost, ali zato ker izkazujem ljubezen? Tko da mogoče sem najbolj pristen še z "besedami potrditve", kar je relativno preprosto dati, ker mi je pač v naravi Če nekdo nekaj dobro naredi, rad pohvalim, in nisem mnenja da to človeka pokvari. Če je lepa, seksi, dobro skuha... spet opazim in rad pohvalim. Morda pretiravam.
Od partnerja ne vem. Posvečen čas mi veliko pomeni, npr. ko je tretjič prišla k meni je kar sama rekla, da bo prespala oz. da lahko prespi Me je kar presenetila s tem, ker nisem pričakoval, sem verjetno že prvič omenil, da si to želim, pa je zignorirala, pol sem pa nehal težit
Sem imel problem v vezi, ker mi bivša ni dala toliko časa kot sem želel
Fizični dotik pa se mi bolj zdi nekaj seksualnega, itak mi je všeč, samo ne povezujem toliko z ljubeznijo, ker strast in ljubezen ni nujno, da sta isto.
Prejemanje daril mi je pomembno. Veliko mi je pomenilo, ko mi je (bivša spet ) prvo leto za rojstni dan naredila torto... posebno zato, ker ni imela nekih kuharskih skillov, torej se je potrudila... jaz tudi prve palačinke, ki sem jih naredil, sem jih naredil njej za rojstni dan. Zdele sem se fotru npr. za rojstni dan potrudil kar z darilom, sicer je vse skup en kič bil, ker ga še zdaj ne poznam... pol mi pa reče, zakaj sem mu vse to navlekel, ker itak nima kam za dati Nekoč bi me bolj prizadelo, če ne bi razumel, da je nek čuden obrambni mehanizem uporabil, in ni mislil tako. Pač ne ve daril(a) sprejeti...
Letos me pa ima, da bi si začel delati seznam kaj vse bi rad imel za rojstni dan. Oz. kaj vse nasploh rabim. Ker mi manjka en kup stvari.
Se opravičujem Sarissima za kršenje "pravil igre", čeprav zgolj vljudnostno.
65% sem individualnist, 35 pa kolektivist.
Ponavljam oz. lahko odgovarjaš o jezikih ljubezni oz. oboje če želiš
- mayaeb
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 8. 2020
Filter po vsakem sušenju, izmenjevalnik 1x mesečno. Če pozabimo začne po cca 2m opozarjati. Moj raje večkrat to naredi, ker ni tako redko, da se sušilci vžgejo
Ponavljam
Ponavljam
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
-
hayley - Cosmopsiho
Moja zadnja/druga služba, nisem nosila nič domov, prenosnik pustila vedno v firmi, niti dostopa nisem imela nobenega do službenih zadev doma... sem bila še v fazi uvajanja do pordniške, ma tudi, ko redno delaš, ne nosiš domov, sem namenoma šla na neko tako stvar, ki mi je manj stresna delovala. Tudi sedaj nimam službenega prenosnika doma, pustila v firmi za čas porodniške.
(Edino zdaj imam po drugi strani pa nek stres, kako mi denar v avto odteka oz gre v zrak, ampak je še vedno manj/bolje kot stres od službe, ker sem kupila nekega pokvarjenega, prej sem mela pa avto nov, cel porihtan in nobenih stroškov z njim, službeni.
..Ko se spomnim nanj, zdaj je na nekem popravilu sorodnika od mojega, že več časa in verjetno, če se sploh bo dalo popravit, bo nekje okrog 2 jurja vse skupaj, na navadnem servisu bi bilo pa okrog 4k)
V moji prvi službi pa ni bilo fiksnega urnika zares, 24 ur praktično služba... Ravno včeraj govorila z bivšim sodelvcem, ki je povedal, da je en novi na mojem delobnem mestu odšel po 2h tednih, pa mislil je menda tudi da je plača ful visoka za to delvno mesto al neki... pol ko je videl koliko je dela in kakšna je plača, je mendakar šel.. je pa človek okrog 40 menda oz bolj srednjih let, ki ima že izkušnje, ne kakšen po faksu..
Ponavljam
(Edino zdaj imam po drugi strani pa nek stres, kako mi denar v avto odteka oz gre v zrak, ampak je še vedno manj/bolje kot stres od službe, ker sem kupila nekega pokvarjenega, prej sem mela pa avto nov, cel porihtan in nobenih stroškov z njim, službeni.
..Ko se spomnim nanj, zdaj je na nekem popravilu sorodnika od mojega, že več časa in verjetno, če se sploh bo dalo popravit, bo nekje okrog 2 jurja vse skupaj, na navadnem servisu bi bilo pa okrog 4k)
V moji prvi službi pa ni bilo fiksnega urnika zares, 24 ur praktično služba... Ravno včeraj govorila z bivšim sodelvcem, ki je povedal, da je en novi na mojem delobnem mestu odšel po 2h tednih, pa mislil je menda tudi da je plača ful visoka za to delvno mesto al neki... pol ko je videl koliko je dela in kakšna je plača, je mendakar šel.. je pa človek okrog 40 menda oz bolj srednjih let, ki ima že izkušnje, ne kakšen po faksu..
Ponavljam
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Si nisem nikoli pustila oz. Si ne pustim, da bi me služba morila tudi po koncu delovnika. Je tudi take vrste služba, da je to izvedljivo, če si seveda to dopustiš. Nekaj mojih sodelavcev je veliko preveč v službi, tudi na dopustih delajo in so dosegljivi… ni šanse! Pač Jim to odgovarja…meni nikakor ne. In vem, da s tem ni nič narobe. Nisem edina ki tako razmišlja oz. počne pri nas v podjetju.
Ponavljam
Ponavljam
- mmm
- Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 11. 2011
mayaeb napisal/-a:Filter po vsakem sušenju, izmenjevalnik 1x mesečno.
No izmenjevalnik sem mislil. Mi je najprej moral fotr pokazat, ker se novih tehničnih stvari bojim ko hudič križa... ampak to pomeni, da kaki 2 leti ni bil izmenjevalnik odprt in je sušilc res bil že fajn zamašen. 1x pred tem je pa že crknil in je bivša to uredila tik preden je poklicala serviserja, drgač se ji ni dalo, pa tudi meni kazat se ji ni dalo
Zdele pa vidim da se ful hitr zamaši, čeprav sušilec precej malo uporabljam (1,5x na teden v povprečju). 1x na mesec bi moral čistiti izmenjevalnik, nazadnje nisem nekaj mesecev in pol sem bil že začuden, kako je spet zamašen
Filter pa itak po vsakem sušenju, pa vodo tud, haha
-----
Sem meditativni tip osebe, kar med drugim pomeni da vedno rad delam kaj drugega kakor bi moral. Seveda intervencije mi ne pašejo, ampak je pač taka narava dela, da lahko da jih pač imam... rad pa razmišljam o službi in rešim kak problem v avtu, al pa zunaj na žuru... pač včasih se mi rešitev tud sanja.
Torej, da bi prav moral konfigurirati al pa programirati al pa pisati dokumente med prostim časom... to delam bolj v izjemnih primerih, ko pač v službi preveč meditiram, al pa je res tolk dela, da ne zmorem... če mi pa kaj kapne, kaka nova stvar, to pa mam rad
Sicer moj šiht ni toliko akademski, ampak je bolj operativen, ampak osebnost pa imam vsaj malo akademsko
Zame je odklop to, da me nenapovedano ne kličejo na intervencijo, al pa da mi ne težijo s sprotnim delom, ko sem na dopustu... če pa razmišljam o novih stvareh, izboljšavah - to pa rad. Saj nekoč sem želel, da bi mi služba bila hobi in moram priznati, da na nek način mi je to tudi uspelo
Ponavljam
-
včasih sem zelo veliko privat časa in energije namenila službi, zdaj si rečem "klinc gleda". če moja služba od mene rabi več kot. 8 ur dela in ne firma ne more preživeti brez mene med vikendi in dopusti, me DEFINITIVNO premalo plačajo
tako da ne, ne razbijam si preveč glave s službo v privat času (pa me služba veseli in izpopolnjuje ampak mislim da so zdrave meje zelo pomembne).
če bi mela svoj biznis, bi bil moj odgovor seveda drugačen.
si predstavljaš sebe kot "business ownerja", sp-ja ? kdor pa že ima svoj bizins (mislim da vas je kar nekaj) - zakaj si se za to odločil/a?
tako da ne, ne razbijam si preveč glave s službo v privat času (pa me služba veseli in izpopolnjuje ampak mislim da so zdrave meje zelo pomembne).
če bi mela svoj biznis, bi bil moj odgovor seveda drugačen.
si predstavljaš sebe kot "business ownerja", sp-ja ? kdor pa že ima svoj bizins (mislim da vas je kar nekaj) - zakaj si se za to odločil/a?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov