Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

žveplenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 5. 2021

Neprebrana objavaNapisal/-a žveplenka » 30. Apr. 2023 7:26

Tako kot patchuli, če bi bilo stanovanje nekje v nekem starem delu mesta, prostorno z balkončkom sem takoj za stanovanje, drugače pa hiša... trenutno sva v preveliki hiši s prevelikim vrtom...ne zmorem vzdrževat pr vsemu ostalem delu, mi je sicer luštno in vse ker je hiša v naravi a če bi blo čisto po moje bi bila pol manjša :mrgreen: ma jbg to je pa tisto slovensko da je hiša velika za vsaj tri generacije

Vikend na morju ali v hribih?
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 30. Apr. 2023 9:15

Morje mmm :)

Ponavljam
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 30. Apr. 2023 11:11

večinoma morje, ampak zadnja leta pa me bolj privlačijo tudi hribi.. ne neki gorski vrhovi, ampak kakšna koča na neki višini na svežem zraku, v miru in stran od vsega :) mislim da mi je za pravi počitek najbolj pomembno to, da ni gužve in hrupa okoli, ne toliko sam kraj.

ponavljam
hej norci :)
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 30. Apr. 2023 17:22

dopust "v hribih" se mi je vedno zdel brezvezen, ampak odkar zadnji 2 leti hodimo v vseh letnih časih v kanalsko dolino sem si kar premislila. sploh poleti ko je tudi v največji vročini lepo prijetno in komot narediš kak kolesarski izlet, pohod, hribolaziš itd.

po drugi strani pa sem poletni in morski "otrok" in si dopusta brez vročine in morja ne znam predstavljati. ampak je (hrvaško IN slovensko) morje postalo tako ekstremno turistično, in mi je včasih prav muka it dol med majem in septembrom. če bi si pa po teh oderuških cenah morala plačevati apartma/mobilne hišice, gren pa raje all inclusive v egipt ali Grčijo, chillirat v hotel.

tako da ne vem za kaj bi se odločila, oboje ima svoje prednosti :).

Ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 30. Apr. 2023 22:24

Morje definitivno.

A rad(a) plešeš? :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 01. Maj. 2023 13:52

Mislim, da ves odgovor :lach: Ne.

Se ti zdi, da imas smisel za ples?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 01. Maj. 2023 15:08

To ziher mene sprašuješ :twisted: Dobro vprašanje :)

Glede na to, da sem dejtal z eno, ki se mi je "posmehovala"... ker je pač rekla... saj ritem čutiš... čeprav jaz pa pri njej ne vidim nekega ritma niti ne smisla za ples... no res neki ne izstopa...

No, jaz ritma ne čutim, plešem že več kot leto dni intenzivno, pa se z ritmom sploh še nisem ukvarjal... gibljiv pa tudi nisem. Torej, objektivno bi rekel, da nimam smisla za ples.

Subjektivno bom rekel, da imam smisel za ples, vsaj za nek specifičen del, neko nianso... in verjamem, da mi bo uspelo :oops: :cool:

Ples mi pomeni pot v nek drugi svet, lahko da mi prinaša tudi probleme, vsaj na kratki rok, ker mi je preveč odprl seksualnost... ampak mislim, da sem na pravi poti. Da je to, da mi ne gre, morda celo priložnost, ker potem rabim toliko več energije vložiti v to... in attitude/energija/motivacija/lasten vložek je včasih bolj pomemben od talentiranosti in vsega ostalega na koncu

Ponavljam + kaj tebi pomeni ples (če kaj) :)
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 01. Maj. 2023 21:25

Ples mi pomeni, da na porokah, abrahamih in šagrah ne rabim sedet ko kupček nesreče za mizo.
Ali imam smisel za ples? - Ali je to sploh važno? Imam se fajn kar je v mojih knjigah edino pomembno.

Če bi bil/a prisiljena pred vsemi ljudmi, ki jih poznaš nekaj zapeti ali nekaj zaplesati - za katero bi se odločil/a?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 01. Maj. 2023 22:14

Vau :D

Sama dobra vprašanja.

Definitivno bi zaplesal.

Kosmoforumašice, če se dobimo, zaplešem pred vami, tudi sredi Ljubljane, komot na Prešercu :wink: :cool:
Edino s komadom po lastni izbiri si bom pomagal

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Maj. 2023 6:21

Oboje je zame nocna mora :D Petje mogoce, ker ga je lazje zakamuflirat kot zajebancijo v stilu karaok? Po drugi strani pa mi za razliko od plesa se nikoli ni nihce placal za javni pevski nastop, tako da mogoce ples, ker sem bivsa profesionalna plesalka? :lach:

Si zadovoljna s svojo posteljo? Imas raje trdo ali mehko lezisce? Koliko vzglavnikov je prevec vzglavnikov?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Maj. 2023 6:50

Doma pri starših se mi zdi zelo v redu ležišče, v najemu pri cimrah melankost manj. Sem za trdo ležišče.

Jao, moj je šele sucker za ta ležišča, si je nedavno naročil enega za okrog 800 ali 1000 eur in jaz sem mogla zravn čakat, ko je 1x v Domžalah 1 uro probaval ležišča in 1000 vprašanj postavljal zraven, po moje je tudi prodajalca kar namatral. :D Jaz sem pa celo uro gledla neke bombončke na pultu, ma si jih nisem upala vzet. :D

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 03. Maj. 2023 7:46

moj nasvet - kupita tudi (kvalitetno!) nepremočljivo podlogo za jogi :D :D :D
bruhice, kakice, lulice, mleko, kri in švic bodo kar nekaj časa na meniju.

---

obožujem trše jogije, zdaj imava slabo leto nov jogi iz slovenske postelje (sva ga tudi celo dopoldne preizkušala in izbirala, če kdo rabi novo posteljo toplo priporočam specifično salon v KP, gospa ve o čem govori in kaj svetuje).
Več kot 1 povšter na osebo je gužva v postelji :D , imava pa pod posteljo še vedno nosečniško blazino, ki se od nakupa redno uporablja - podpora za branje, "ograjica" za tamalo ko je bila manjša, ko mojega zagrabi stara poškodba v hrbtu in ga rabi razbremenit itd.

si kaj kupil/a zaradi reklame / influencerjev / priporočil na FB grupicah in se je dejansko izkazalo kot dober nakup in ne samo hype?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Maj. 2023 9:31

:top: Ja, je bila tema tudi o tem, je prodajalec razlagal v tisti uri kako in kaj je moznost s podlogami, ker je tudi on imel majhne otroke. Sicer za zdaj je kupoval samo zase jogi, pol bi bilo ocitno se zame za kupit ali bom mela pa navadnega kot je zdaj ze eden v tistem stanovanju. Pa neko prevleko cez oba jogija al kako se tistemu rece, ce nimas zakonskega jogija. Morava se posteljo sploh kupit, so do zdaj bili samo jogiji na tleh.

Ima pa neko tabelo glede na visino in tezo katera trdota jogija cloveku ustreza, baje da za suhe ljudi je dober mehak jogi, za malo mocnejse srednje trd. Ma meni je vedno pasal trši vseeno.

Nic nisem kupila, praktcno niti ne narocam iz neta nic.

..Aja, drugače sem že kupila kakšne parfume, ki so jih predlagale yt na temo parfumov, ki jih spremljam, posebej ena.
Potem sem kupila tudi kakšna ličila, ki jih je uporabljala kakšna yt in manekenka, ki jo spremljam, ena nizozemka in sicer od Guerlaina neko olje z medom za obraz, meni je bilo všeč, lepo diši, pa tekoče pudre od Armanija, Diorja... tej pudri ne vem, če bi rekla, da je kakšna razlika z unimi cenejšimi, mogoče mi je ta Diorjev bolj všeč kot mi je bil Armanijev... kakšnie Slo influencerke pa ne kaj posebi vplivajo name z nakupi oz. jih ne spremljam. :D

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 05. Maj. 2023 19:31

Kaj babe, a zdej boste rekle da si nobena ne kupuje bedarij, zato ker vidi reklamo na Instagramu :D :D ? Lelosi pajkice, Pranamat, eggo jajček za čiščenje obraza, CeraVe kozmetika, fit akademijo, peach booty, programe od Nuše Gnezda, Pikarije, ...?

Js sm se zinfluencala z CeraVe kozmetiko, preprosto sem sla en dan v dm po novo kremo, in sem zagrabila 3 njihove izdelke. šele na blagajni sem se zavedla da verjetno zato, ker mi jih nonstop meče v feed kot sponsored objave.
Long story short - kljub temu da sem ze skoraj nesla nazaj na polico, sem po 2 tednih uporabe (kot zelo ne-zahteven uporabnik) zadovoljna. predvsem z vidika praktičnosti pakunge in občutka na koži :)

Nakupujes po občutku, impulzivno ali si tip nakupovalca ki z listkom in kemičnim hodi po trgovini in od oblačil kupi točno to kar rabi? :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Maj. 2023 20:26

Js sm za kacami, nimam instagrama in mi v glavnem tudi tako pase.

Kaj je pa s cerave kozmetiko, imam en cistilni gel od tega, ki prakticno samo stoji v kopalnici, ga ne rabim, ma sej drgac mislim d aje cenovno cisto isto, kot ce bi kupil niveo ali afrodito, sem vzela v dmju, ne da bi iz nevemkje narocala...

Od oblacil kupujem tocno to kar rabim vecinoma, imam veliko vecje veselje imet denar na racunu. Ce pa ze kupim, mi je bilo skoraj ljubse kaj drazjega kupit zadnji cas oz. Zadnjo jesen sem imela tako navado, da je res lepo in kakovostno, ne hitra moda.

Ceprav zdaj sem kupila 2 obleke v hmu, za cas nosecnosti, take da so siroke v trebuhu, za poleti, kar navadne, nenosecniske, ne bi pa nosila takih sirsih nenoseca, v kolikor bom nazaj suha...

Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov