Napisal/-a hayley » 19. Apr. 2023 19:23
Aja je bilo vprašanje, kaj nosim vsakodnevno? Doma vedno nimam nič, si po navadi dam dol vse, ker me moti, ali pa pazim, da ne kaj uničim.
Za ven imam zadnji čas, ali to srebrno verižico, ki sem jo dobila za rojstni od prijateljic, ali katerega od dveh parov zlatih uhanov, i sem ju v zadnje 2h letih si kupila sama sebi. Ali oboje in uhane, in eno od verižic.
(eno verižico iz jekla, pa morem nest še popravt, ker mi je neki obesek šel dol).
Zdaj pred kratkim, mi je pa mama prinesla še ene zlate uhane, ki so samo bunkice in neko zlato verižice , ki sem jo dobila ob rojstvu in so bile zdaj ful let nevemkje pospravljene, vem, da ena od 2h je še
čisto nosljiva, brez otroškega motiva, druga pa je malo bolj otroška...
Se mi zdi, da zlato v času mojega rojstva še ni bilo tako drago kot zdaj, zdaj so praktično takšne verižice ,ki niso najtanjše, kot ta, ki jo imam doma, brez obeska, že same 400 - 600 eur.
Sem gledala enkrat cene v zadnjem letu, da bi si sama tudi kakšno novo zlato verižico kupila, sicer sama bi šla malo bolj na budget varjanto in bi vzela kakšno tanjšo, ki bi stala okrog 200 eur plus obesek za cca 50 do 90 eur.
Hm ma tako.. po eni strani nisem super produktivna...po drugi odvisno za kaj o produktivnosti se gre, če je pač nek minimum za službo al neki kar je obvezno oprat doma od posode ali cunje, naredim, drugače se ne nevemkako forsiram...
Gledam zadnji čas na produktivnost tudi kot na neko politično propagando, ki je vsiljena v zadnjih letih/desetletjih in je del kapitalizma... Tako, da ne podpiram čisto tega, da je treba bit vsako sekundo produktiven ampak se osredotočam tud na to, da nič ne delam, ali pa da si vzamem čas zae ali pa da pogledam res življenje iz večje razdalje in se večkrat vprašam, če res delam to, kar me veseli... ali če je ta produktivnost, res nekaj kar izhaja iz mene, kar želim početi ali doseči ali iz kje drugje...
(madona, ko sem crknjena na/v postli, se mi očitno ful da filozofirat)
Drugače si delam tudi kakšne urnike, do katere ure moram začeti z opravki ali nekaj podobnega, koliko se mi rata držat je druga zgodba...
Zdej sem pa itak fuul utrujena to obdobje in se ne forsiram neki, raje počivam.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?