pačuli, itak razumljivo da ne boš dala otroku ki zivi mednarodni družini/skupnosti nekega hardcore slovenskega imena s šumniki in J-ji in/ali tujcem neizgovorljivo kombinacijo črk (mislim, lahko, ampak mu to definitivno ne bo olajšalo življenja, kot npr moji sodelavki Jerci, ki jo kolegi iz tujine seveda predvidljivo vsi kličejo Đrka ).
Tako kot ne olajša življenja otroku v podalpski vasici, da so mu starši izbrali Nai (163 jih je v Sloveniji) in bo celo življenje razlagal - "N, A, I, z I-jem, ja.
Mislim, sej življenje je nepredvidljivo, ampak nekako se mi pa vseeno zdi fajn zbrat nekaj razumnega in okolju primernega

.
Da odgovorim na vprašanje - ja, nabiram vse sorte (praviloma vse razen gob, ki jih nabiram samo kot pomočnik moji mami, ker nimam za burek). ko gremo ven, sem slabsa kot otroci - nabiram Čemaž, šparglji, zelišča za čaj, rože za vazo, drnulje, kostanj, gozdne jagode, ko zagledam grm robid se me ne spravi ven dokler ni prazen. ampak to vse delam sproti, kot "dopolnilno" dejavnost sprehoda, hajka, izleta. prav namenoma pa načeloma ne hodim nabirat reči, razen morda kostanj.
ponavljam + ali shranjuješ (vlagas, susis, itd) kaj kar sama nabereš/pridelaš?