Vprašaj me... #46

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 11. Mar. 2021 15:59

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 11. Mar. 2021 16:16

Bila sem enkrat. Dobila sem maserja, tip je zamešal in me namesto pol ure hrbta masiral eno uro celo telo. Bila sem trda, jaz res ne uživam v dotikanju neznane osebe, pa čeprav je to za njih le služba. Definitivno pa imam povsod rada tišino, že ko sem šla kdaj na nohte mi ni fajn, ko si uro in pol z nekom na small talku.

Ponavljam.
The world is as you are.
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 11. Mar. 2021 17:13

2xtedensko hodim na fizioterapevtsko masažo. Vseeno mi je kdo je, le da ve, kaj dela.

Kakšne vljudnostne fraze in kaj o zdravju oz.terapiji in to je to. Mi je ljubša tišina.

Ponavljam.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Mar. 2021 13:44

Bila za kar nekajkrat. V Sloveniji samo enkrat, ene trikrat tu v Bangladesu, drugace pa vedno, kadar sem na Tajskem ali drugje po JV Aziji. Po pravici? Meh. Je kul, ni mi pa to nekaj nepozabnega :D Ne maram, da se me kdo dotika po hrbtu, sploh spodnjem delu, me kar zmrazi, tako da se tezko sprostim. Ostali deli so kul, ampak mi, ce je predolgo, postane dolgcas. Vseeno mi je, kdo me masira, itak ga/je ne vidim. Niti slucajno pogovarjat, tisina obvezna za sproscanje.

Cesa se veselis?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 12. Mar. 2021 17:00

Khm, kar precej stvari :D
- da bo kmalu končana mansarda v hiši in bomo še korak bližje koncu

- nekaj več dni preživetih na štajerskem z družino

- poletja, morja, sončnih dni,...

- - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 14. Mar. 2021 11:45

- prenovljene jedilnice
- enega klasicnega koncerta (upam, da ne bo odpovedan)

Na koliko casa menjas cevlje? Znucas 'do konca' ali jih imas toliko, da se obraba ne opazi? :D
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Mar. 2021 12:49

Načeloma porabim vse do konca (od oblek do čevljev, dodatkov).
Izjema so kaki čevlji ki so zgrešen nakup z vidika praktičnosti/udobja (če me res po nekaj nošnjah še vedno nepopisno žulijo ali nimam priložnosti za jih obut). Take čevlje par let še gledam v omari in jih vsake toliko z upanjem obujem, ampak slej ko prej vržem stran.
Kar mi je pa prav pa porabim do konca, ko se preveč strga/umaže/raztegne. Me ne briga če zgledajo kaki kosi neugledno, to je del mojega šarma :D.
Že tako potrošniška miselnost sproducira preveč smeti.

Ti?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
lollypop-@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a lollypop-@ » 14. Mar. 2021 13:03

Res se veselim konec tega projekta na katerem trenutno delam.
Veselim se da se mi bo potem sprostilo več prostega časa.
Veselim se pomladi in prostega vikenda, da bi šla v naravo in na dekci brala dobro knjigo. Ga ni boljšega.
Sem prav mogla odgovorit na prejšnje vprašanje :D

Čevlje pa vedno čisto do konca znucam. Tiste čevlje ko pa res skozi nosim ker so mi praktični in udobni pa jih sploh nočem menjat in jih res težko dam stran.

Ponavljam vprašanje.
Never explain yourself to anyone.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 14. Mar. 2021 13:08

Čevlje znucam do konca. Je pa tudi res, da nimam preveč stvari v omari. Niti čevljev, niti oblek.

Se mi včasih zdi, da ima moja 7-letnica več oblačil od mene :D (to kar se dejansko nosi)

- - - -

Kaj je tisto, za kar ti ni težko dati (nekaj več) denarja? So to potovanja? Obleke ali kaj tretjega?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 14. Mar. 2021 13:22

Ja, na potovanjih si 'privoscim'. Ne rabim luksuza, ampak ne maram pa gledati na vsak cent, kot prej v studentskih letih.

Sploh ko gre za hrano in pijaco, v Rimu sem npr. dalec najvec porabila na to :oops: moram probati vse.

Drugace pa za cevlje in jogij raje dam nekaj vec, zadnje case izberem malo boljso kozmetiko (spet, nic luksuznega, ampak imam obcutljivo kozo).

Po drugi strani pa sparam na stvareh kot so Uber (fant ima navado Uber-at veckrat na teden, meni je pa bv dajat za to, ce je javni prevoz nekaj penezev :lol: ), razni subscriprioni, ki jih nihce ne rabi, itd.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Mar. 2021 13:25

Odvisno, načeloma variira. Recimo dam nekaj več keša za to kar se mi zdi da m bo na dolgi rok prav prišlo - takrat tudi naredim malo raziskave in se poskusim smiselno odločit.
Recimo stanovanje je bilo ena taka odločitev, ko sva kupila malček izven svojega budgeta, ker se nam je zdelo dobra investicija na dolgi rok (in sva si del denarja recimo izposodila). Enako določeni stroji/tehnika (privoščila sem si recimo Kitchen Aida, za katerega računam da mi bo dobro služil 10+ let, enako si je moj preštudiral opcije in sestavil top of the line stacionarca, ki če bo vse po sreči ne bo outdated še dolgo).

Za cunje in podobno dam kolikor je le mogoče malo keša, pa da je še vedno entoliko lepo in udobno. Na potovanjih (pa tudi ko kaj praznujemo) se recimo skeširamo na hrani. Rada poskusim nove reči.

Ti?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 14. Mar. 2021 13:29

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 17:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 14. Mar. 2021 16:57

najbolj stvari, ki morajo biti kvalitetne, da zaradi njih ne zapraviš še več denarja in časa, predvsem pa živcev. tudi stvari, s katerimi se največ ukvarjam in jih uporabljam. in pa kar se tiče mojih bližnjih, za to mi ni nikoli problem.
za vse ostalo sem pa precej škrt :D

ponavljam
hej norci :)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 14. Mar. 2021 18:24

Za družino mi ni škoda denarja, potem stvari, ki jih pogosto uporabljam (recimo KA, računalnik za delo,...).
Stvari, ki vplivajo na zdravje ( kvalitetni čevlji za vsakodnevno uporabo, hrana)
Ni mi škoda dati denarja za kakšne stvari pri avtu, nujno na 2 sezoni pnevmatike, ki so na testih med boljšimi, po vsej verjetnosti niti ne zdržijo toliko. Zavore in zadeve na podvozju, ko nekdo reče, bo še za kakšen mesec, ne hvala, menjaj za novo.
Moja šibka točka in obenem fobija ampak veliko sem na cesti in če lahko vsaj nekoliko prispevam k varnosti bom ne glede na denar.

Ponavljam.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 14. Mar. 2021 20:31

Največ in največkrat zapravljam za tamali dve. Posebej na njunih čevljih. Igračah. Tudi cotah.

Za kaj ti je pa brezveze dajati več denarja in gledaš, da prideš čim ceneje skozi?
The world is as you are.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov