Vprašaj me... #46
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Kdaj kot samostojni obrok (od proteinov največkrat zraven kuhana jajca ali tuno) kdaj kot priloga. Kdaj še kakšno drugo solato zraven, največ paradižnik, ne da se mi razlagat vseh možnih različic. Danes sem npr. motovilec, belo zelje, kuhan brokoli + 2 kuhana jajca.
Odkar je bila korona in sem 1x jedla v pisrni solato z bučnim oljem od sodelavke, ker ni bilo olivnega, sem ugotovila, da mi je bučno olje dobro in ga še zdaj jem doma.
Običajno ali bučno olje + jabolčni kis ali olivno + jabolčni). Plus, če delam doma zvrnem gor čist malo soli, ter bolj na veliko poper, vse začimbe, ki mi pridejo pod roke in deluje da pašejo + česen v začimbi (če je še druga zelenjava/ paradižnik, če je samo zelena solata kot priloga potem samo preliv brez začimb), če je tuna obvezno še neki pekočega (zadnji čas kajenski poper, čilija trenutno nimam v lj..)
Ponavljam
Odkar je bila korona in sem 1x jedla v pisrni solato z bučnim oljem od sodelavke, ker ni bilo olivnega, sem ugotovila, da mi je bučno olje dobro in ga še zdaj jem doma.
Običajno ali bučno olje + jabolčni kis ali olivno + jabolčni). Plus, če delam doma zvrnem gor čist malo soli, ter bolj na veliko poper, vse začimbe, ki mi pridejo pod roke in deluje da pašejo + česen v začimbi (če je še druga zelenjava/ paradižnik, če je samo zelena solata kot priloga potem samo preliv brez začimb), če je tuna obvezno še neki pekočega (zadnji čas kajenski poper, čilija trenutno nimam v lj..)
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
hayley - Cosmopsiho
* salads excite me, tko da morem prou dodat :
- da danes sem si prvič pri solati kot samostojnem obroku dalal zraven še piro namesto mesa/jajc, tko da je bilo: belo zelje, rukula, radič, nariban korenček, paradižnik, jabolčni kis, bučno olje, sol, črn poper (precej - po mojem okusu), peteršilj in drobnjak v začimbi, pira.
- da danes sem si prvič pri solati kot samostojnem obroku dalal zraven še piro namesto mesa/jajc, tko da je bilo: belo zelje, rukula, radič, nariban korenček, paradižnik, jabolčni kis, bučno olje, sol, črn poper (precej - po mojem okusu), peteršilj in drobnjak v začimbi, pira.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Se jaz dodam eno, ampak ni zelena, je pa trenutno verjetno moja najljubsa:
Med nosecnostjo sem ponovno odkrila kvinojo. Si jo naredim s popeceno zelenjavo (najraje kak melancan, bucka, rdeca pesa, obvezno rdeca paprika), svezim paradiznikom, fizolom in indijskimi orescki. Preliv pa iz gorcice, medu in limone *emoji ki se slini*
Se opravicujem, nadaljujte
Med nosecnostjo sem ponovno odkrila kvinojo. Si jo naredim s popeceno zelenjavo (najraje kak melancan, bucka, rdeca pesa, obvezno rdeca paprika), svezim paradiznikom, fizolom in indijskimi orescki. Preliv pa iz gorcice, medu in limone *emoji ki se slini*
Se opravicujem, nadaljujte
-
hayley - Cosmopsiho
Nobeden, se zdaj ne kuham nekaj na ful.
Mogoc3 se najvec stvari sem kaj pobrsla od bivsega, ko sem njega spremljala kuhat. (Mel situacijo, ko si je ze v srednji moral vsak dan sam kuhat..)
Ponavljam
Mogoc3 se najvec stvari sem kaj pobrsla od bivsega, ko sem njega spremljala kuhat. (Mel situacijo, ko si je ze v srednji moral vsak dan sam kuhat..)
Ponavljam
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Malo imam časa, tako da bom še sama odgovorila na to nekaj me je naučila mami, večino pa sama. Zdaj kot odrasli pa mi je nekaj stvari pokazala moževa 90 let stara mama, stvari, ki jih jaz prej nisem delala.
Kdaj si začela sama s kuho?
Kdaj si začela sama s kuho?
The world is as you are.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Osnov me je naucila babica, ostalo sem se naucila sama. Tiste cisto osnovne jedi sem zacela kuhati v studentskem domu (ko ni bilo denarja za it jest na bone ), zadnje dve leti pa se malo vec posvecam temu ampak je se ogromno prostora navzgor.
_patchouli_ sem si prav shranila ta recept
Kaksne plane / zelje imas za poletje, glede na trenutno situacijo?
_patchouli_ sem si prav shranila ta recept
Kaksne plane / zelje imas za poletje, glede na trenutno situacijo?
-
hayley - Cosmopsiho
(pri meni bo zgleda kuhanje bolj prišlo na vrsto ali ko bom za otroke kuhala ali moža.. Ker do zdaj, ko sem bila študent sem bila večinoma cel dan zdoma na fasu ali potem v knjižnici, zdaj pa tudi čez teden jem kosila v službi, za večerje oz malice ne jem kuhanega, če grem za vikend domov kuha mama, sicer pa sama, še to sem bolj na nizkih OH tako da je malo omejeno....
Imam pa za cimre profesionalne kuharje, ki non stop nekaj kuhajo in pečejo, se lahko prijavim na učne ure. )
It par dni na morje na Hr..
Ponavljam
Imam pa za cimre profesionalne kuharje, ki non stop nekaj kuhajo in pečejo, se lahko prijavim na učne ure. )
It par dni na morje na Hr..
Ponavljam
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Iran
Tajikistan
Z motorjem do Cape Towna
Brazilija
Belorusija
ti?
Tajikistan
Z motorjem do Cape Towna
Brazilija
Belorusija
ti?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
hayley - Cosmopsiho
Ma prav nobene take specifične destinacije v bistvu, kamorkoli.
V bistvu planiram it na Hr malo čez mejo, Istra, se pa ne bi branila iti kam dlje v Dalmacijo, na kakšen otok..
Če bi pa hotela it na kakšno tako bolj oddaljeno destinacijo, bi pa imela možnost se priključiti enemu kolegu, ki ima bolj izkušnje s tem in je ravno včeraj razlagal, kako je v tem času letos planiral Kolumbijo ali Pakistan..
Ponavljam + imaš kakšen okviren plan, koliko prišparati v enem letu (in okvirno koliko to je) ali mogoče na mesec procentualno, kolikšen del dohodka dati na stran?
V bistvu planiram it na Hr malo čez mejo, Istra, se pa ne bi branila iti kam dlje v Dalmacijo, na kakšen otok..
Če bi pa hotela it na kakšno tako bolj oddaljeno destinacijo, bi pa imela možnost se priključiti enemu kolegu, ki ima bolj izkušnje s tem in je ravno včeraj razlagal, kako je v tem času letos planiral Kolumbijo ali Pakistan..
Ponavljam + imaš kakšen okviren plan, koliko prišparati v enem letu (in okvirno koliko to je) ali mogoče na mesec procentualno, kolikšen del dohodka dati na stran?
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
V bistvu sem vse destinacije, ki sem si jih res želela videt in doživet, obiskala že v mladosti, zdaj je čas za druge stvari. Z otrokoma prav veliko in daleč ne nameravam hodit dokler (bosta) še tako majhna (razen tu okoli čez mejo in izjemoma Moskva & Beograd; družinski in službeni razlogi). Ko pa malce zrasteta, pa bo spet čas za kakšne večje družinske avanture, saj želim, da si potovanja tudi zapomneta oz. imata nekaj od tega. Zna bit Irska & Škotska, Kuba, Nova Zelandija...
Do takrat je pa že Slovenija itak prelepa, z veliko kotički, hribi in morjem, za dudanje, vozičkanje in racanje in bi bilo odveč obremenjevat otroka z dolgimi vožnjami in kakšnimi manj prijetnimi platmi potovanj.
Prihranki - odvisno od razmer, izdatkov. Nekaj stotakov na mesec gre vedno na stran.
Si se že kdaj udeležil/a kakšnega protesta? Da/ne -razlog?
Do takrat je pa že Slovenija itak prelepa, z veliko kotički, hribi in morjem, za dudanje, vozičkanje in racanje in bi bilo odveč obremenjevat otroka z dolgimi vožnjami in kakšnimi manj prijetnimi platmi potovanj.
Prihranki - odvisno od razmer, izdatkov. Nekaj stotakov na mesec gre vedno na stran.
Si se že kdaj udeležil/a kakšnega protesta? Da/ne -razlog?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]