Vprašaj me... #46

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 28. Okt. 2018 17:44

Na splošno me ne moti, ja osebno sicer ne bi bila nikoli zgoraj brez npr sredi mestne plaže nekje (sploh na slo obali) ampak ko gremo pa na Hrvaško na kako bolj zabačeno plažo, da ni cel kup otrok okoli pa sem pogosto zgoraj brez. Na "naši" plaži pa nudo.

Če bi jutri pod nujno morala po novega hišnega ljubljenčka, kaj bi izbrala?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 28. Okt. 2018 18:09

Nič, nimam časa, da bi čisto sama skrbela za hišne ljubljenčke. Kar je v kletkah, ne bi imela. Če bi imela neko svojo hišo, plac in familjo, bi imela psa in neke pasme, da je velik, ne une majhne, mam pol rajš mačko.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 28. Okt. 2018 18:37

Po enega hrta v vsaki barvi :D

Ponavljam
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 28. Okt. 2018 18:44

Siamsko bojno ribico :hearts:

Ti?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 28. Okt. 2018 19:10

Pomojem tudi neko ribo, ker so trenutni 3 podganeki dovolj, za druge ljubljenčke pa žal nimam časa niti placa :). Akvarij mi je pa želja že nekaj časa samo se nekako potem nikoli nisem odločila za ribi ribi ribice.

Če bi pa lahko karkoli pa bi mela še dihurja, mačko in psa.

Prva plača, kdaj si jo dobila (koliko si bila stara) in za kako delo?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Okt. 2018 19:12

Pa da me mož odseli? 4 živali imamo, prek preveč :lach:
Če bi res mogla, bi vzela nekaj, da zapolnim rezervni terarij. Verjetno grško želvico.

Na voljo imaš 10.000€, da si kupiš rabljeni avto. Katerega izbereš?
The world is as you are.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 28. Okt. 2018 19:39

vpr. od Sarissime - Bilo je enodnevno (ali dva dni, ne vem več) delo v skladišču ene športne trgovine, neke etikete sem lepila pa listke pisala, zaslužila sem pa okrog takrat 10.000 tolarjev. Stara sem bila okrog 14/15. Če se prav spomnim.

vpr. od Emanuele - Aktualno vpr. zame :) Čakam na moj črn Audi A3 S line (12.000€) +gume

Ponavljam vprašanja (na katerega želite odg...)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Okt. 2018 8:38

Za avto nimam pojma, prvo uradno delo (ce ne stejem zepnine za pomoc cez poletje pri druzinskih clanih) je bilo pa prodajanje medenega likerja turistom pri 18ih :) bilo je pa okoli 400€.

kaj vse si delala preko studenta, ce si?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 29. Okt. 2018 9:03

Kaj nisem je boljše vprašanje :D.

Najprej v eni trgovini z avti (urejala servisne knjižice in podobno), potem sem bila sobarica, ampak so nas občasno pošiljali delat tudi v restavracijo, en kafič in za šank na dogodke, potem sem pobirala vstopnine, pa promocije kozmetike po drogerijah, pa na univerzi sem bila nadomestilo tajnic ko so šle na dopuste, potem pa skoraj 3 leta v fohu. Študentsko delo je fino, ampak bi moralo bit omejeno na npr 13-23 let. Po tej starosti je brezveze da kelnariš in bi ti moralo bit omogočeno delo v svojem fohu kjer nabiraš dejansko applicable izkušnje.

Ti?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Okt. 2018 9:51

Sezonsko obiranje grozdja/ trgatve ( mislim da je blo v glavnem na crno, ne prek servisa), deljenje ikea prospektov po nabiralnikih, pekarna, animatorka/ plesalka v otroskih predstavah, valejka (strezba) v dveh kazinojih, to zadnje je bilo najvec casa, (placljivo) dezuranje v studentskih domovih..mogoce je kasna krajsa stvar, ki sem jo pozabila

Ponavljam
Zadnjič spremenil hayley, dne 29. Okt. 2018 9:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Okt. 2018 9:59

Uhh..

4 poletja prodajanje teh spominkov turistom, prodajanje cokolade okrog bozica na presernovem trgu, prodajanje kart za ladjice po ljubljanici (najslabsi siht od vseh), promocija kozmetike, oblikovanje promo materiala za studentski klub, prodaja magnetov na stantu ob ljubljanici, rezanje kruha v tušu, blagajna v mercatorju, deljenje letakov na tromostovju, kuhala sem kavo predsedniku ene od glavnih bank slovenije (in je kreten :D ), oblikovanje v zalozbi ki izdaja krizanke, oblikovanje in printanje majic za en butik, pa sedanji siht sem zacela kot studentka.

ponavljam se enkrat
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 29. Okt. 2018 10:16

Huh. Ja.
Prvo je bilo delo čistilke čez cele poletne počitnice med 3. in 4. letnikom (za kazen, zaradi slabe mat ocene). Mamine besede so bile, da vidimo, ali bom delala ali se bom učila. Odločila sem se za slednje :D
Potem pa: prodajalka v trgovini z živalmi (2x), kmetijski zadrugi, knjigarni, delala sem v klicnem centru (2x), tovarni za kavne avtomate, na faksu, v vrtcu, največ časa pa v steklarstvu v sprejemni pisarni. 2x po 3 dni sem nadomeščala dopuste prvič v gostilni in drugič v perutnini. Oboje grozno, hvala, nikoli več. Nekajkrat sem delila letake. Sicer sem pa zagotovo še kaj pozabila, vseeno sem preko študenta delala cca 8 let.

Kje si trenutno glede šolanja/zaposlitve in kje bi rada bila?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Okt. 2018 10:44

Ot: kaj pa se lahko dela preko studenta v vrtcu? :o
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 29. Okt. 2018 11:12

Nadomeščala sem bolniško pomočnice vzgojiteljice. Torej-pomoč pri izvajanju dejavnosti, hranjenje, previjanje in najbolj fajn, cartanje :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*inkica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inkica* » 29. Okt. 2018 18:54

Formalno izobraževanje zaključeno, zaposlena v svojem poklicu, odprto široko področje nadaljnjega specialnega izobraževanja, ki ostaja še neopredeljeno, ker ne vem kje se dolgoročno vidim. Na trenutnem delovnem mestu je OK, ampak do penzije se pa tukaj žal ne vidim.

Zadnji dober članek, ki si ga prebrala in ga priporočaš?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov