Vprašaj me... #46

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Milli
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 5. 2017

Neprebrana objavaNapisal/-a Milli » 11. Okt. 2018 14:15

Pico :D

Ponavaljam.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 13. Okt. 2018 9:24

Sestri sem pomagala pečt prekmursko gibanico (če to šteje. :lol: ).

Kakšen pristop osvajanja ti je všeč?
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Okt. 2018 9:40

Nimam pojma, nek nevsiljiv sigurno, mogoce sem malo zaprta pa ce kdo kaj prevec vame sili, ki ni nek skupni prijatelj od prijateljev ( in ga ze malo poznam..) ga imam hitro za malo cudnega. :D Najbrz tako da zacne bolj prijateljsko in je neka mesanica tega da je zabaven in ima zanimive pogovore..

Kaj te najbolj pritegne pri nasprotnem spolu (oz karkor si usmerjen), kakšni so / so bili tvoji kriteriji za osebo za resno zvezo?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 14. Okt. 2018 9:43

Hahahaha.... mislim, da je to mal kruto, ampak resnično... mislim, da sploh nisem imela kriterijev in sem bila preprosto srečna, da sem sploh lahko s kom skupaj...
groza.

Kaj bereš?
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Okt. 2018 10:00

In kakšne imaš zdaj, glede na to, da je pisano v pretekliku?
Sem imela v mislih bolj kriterije - karakterne oz še bolj kakšne imate glede izobrazbe, finančnega vidika.. ker sem opazila, da bolj bližnje prijateljice, ki so v zvezah, imajo vse po vsaj nekaj let starejše tipe in pri večih je tudi tako, da imajo finance v večini tipi/ zaročenci čez, .. pa me je zanimalo še kakšno mnenje o tem..

Berem tazadnjo/novo od Dawkinsa - Znanost v duši

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Okt. 2018 11:46

Nič trenutno. Dolgočasna sem vem :D.

Me je pa nagovorilo prejšnje vprašanje in hočem nanj odgovorit, zato se oglašam.

Z leti, ko sem opazovala ljudi v zvezah, sem ugotovila, kaj so moji "kriteriji".
Vem, da ne bi bila v zvezi z nekom, ki je dolgočasen. Torej ljudje brez smisla za humor in/ali brez hobijev, zanimanj. Potem ne bi bila v zvezi z nekom, ki nima neke najmanjše ambicije v življenju, živim pri mami v kleti z minimalcem tip človeka. Nekdo, ki ni moj "intelectaul equal", ki nima neke intelektualne "iskrice", želje po učenju, spoznavanju novih stvari (primer para, kjer je on totalno razgledan, vedoželjen, po formalni izobrazbi pa "samo" agronom, njegova pa se ful čuti ker je študentka medicine in je to edina stvar, ki jo v življenju zanima) ali pa da bi bla z nekim "pretty bimbo boy"-em, s katerim o drugem ko o motorjih in viličarjih ne bi mogla govorit.

Izobrazba per se mi ni pomembna, je pa res da je verjetno manjša verjetnost da boš spoznal nekoga duhovitega, razgledanega, vedoželjnega in intelektualnega med varilci ali delavci na traku kot med npr diplomanti biologije ali etnologije (zelo grdo posploševanje, vem, ampak statistično gledano :) ).
Torej, ne bi zavrnila mehanika, samo zaradi tega ker je mehanik, ne bi pa novega partnerja iskala primarno med nekimi fizičnimi delavci, to je moja poanta.

Glede financ - boli me koliko zasluži. Js zase (in za preživljat potencialno brezposelnega partnerja/manjšo družino) zaslužim dovolj in se ne bi udobno počutila le kot "vzdrževani član" tudi če bi tip mel miljarde. Bi pač v družinski budget prispevala po svojih zmožnostih. Ne bi pa nikoli bila z brezposelnim. Fakof, službe so take in drugačne, če ne dobiš take kot je hočeš, pa začasno delaj kaj drugega. Ne bom preživaljala deca ki sedi cele dneve s pivo na kavču, ali je brez službe, ker se posveča svoji profesionalni skejterski karieri, nisem butasta. Gre se za princip in dajanje potuhe, ne za denar ali egoizem z moje strani.

Ponavljam zadnji dve vprašanji - o tem kaj bereš ali o tem kakšne kriterije imaš za partnerja, kar bi rajši odgovorili :)
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 14. Okt. 2018 13:25

Berem (ko se peljem z U-bahnom in S-bahnom, tako da še najbrž nekaj časa ne bom prišla do konca :P ) Tennesee Williams The Roman Spring Of Mrs Stone. Ampak po pravici povedano pojma nimam, zakaj to berem, mi je pač prišla pod roke in je tok majhna, da ji spravim zjutraj v torbico. :mrgreen:

Glede prejšnjega vprašanja: Se strinjam v celoti z odgovorom Sarissime, ampak imam še za dodat par stvari, ki so mi pomembne:

Izjemno pomemben kriterij za izbiro partnerja mi je, da se zna odcepit od primarne družine in ne rabi za vsako stvar iskat nasvete pri mami/očetu ali pa da ima potrebo po konstantnih obiskih in ne zna živet brez razširjene družine z najmanj 20imi sorodniki za rojstni dan. Meni to ni pomembno in partner, ki bi od mene pričakoval, da se z njim vselim v hišo njegovih staršev in da mama kuha vsak dan pač ni moj tip moškega. Sem mnenja, da je stanovanjsko problematiko treba reševati sporazumno, ne pa da se partner npr. kar odloči, da bi si uredila štuk pri njegovih zgoraj in je to edina opcija, ker je najceneje in seveda ''komot'', ko na mizo dobiš še nedeljsko ali celo sobotno kosilo. Če obema ustreza super, ampak sama nisem tak tip človeka in hočem polno zasebnost.

Izjemno pomembno mi je tudi, da zna stvari reševat na miren, pameten način, ne pa da se zaletava z glavo skozi zid in ob vsakem problemu/pripetljaju pokaže agresijo in izgubi trezno glavo. Težave pridejo, treba jih je reševat skupaj, umirjeno. Tako da ja, agresija me totalno odbije in si ne predstavljam žveti in ustvarjati življenja z nekom, ki se nima pod kontrolo in izbruhne a vsako malenkost.

Pa neka taka vzajemna pomoč in skrb za partnerja na vsakodnevni ravni se mi zdi bistvena. Če pride on prej iz službe bo sam od sebe skuhal kosilo, naslednič ga bom jaz, odvisno kdo ima več časa/energije tisti dan. Če se mu je mudilo v službo in ni pospravil oblek za sabo, jih bom jaz namesto njega, ne bom mu zaradi tega težila npr., pač neko tako prilagajanje urnika drug drugemu, da ostane harmonija in da ni obremenjen samo eden oz. da oba gledava na to, da olajšava vsakdan en drugemu. Mogoče se sliši banalno, ampak se tudi v partnerskem odnosu hitro zgodi, da eden postane preveč ''komot'' in pričakuje, da je hladilnik vedno poln, ko pride domov. Ja, tu pride tisto poglavje o enakovredni delitiv del v gospodinjstvu in če ima moški v glavi neko stereotipno predstavo o tem, da on opere avto, jaz pa operem cunje, ker sta tko delala mami in oči ...... ;D

Tudi da ne živi samo v svojem svetu in je on cel bogi, ko se kaj zgodi in kot otrok, za katerega morajo drugi reševat probleme. Rada pomagam, dam nasvet ampak nesamostojnega moškega, ki jokca ob vsaki težavi in so samo njegovi problemi pomembni in središče sveta pač ...NE. Tu bi se navezala tudi na čustveno samostojnost. Ne maram izlivov čustev, delanja drame in nezmožnosti živeti brez partnerja. Npr. če se mu ponudi neka dobra karierna priložnost v tujini bi ga podprla v tem, da gre, potem bi se dogovarjala dalje (govorim o obdobju do enega leta npr., kar je dlje, je jasno ,da je treba najti drugo rešitev). Enako bi pričakovala tudi od partnerja - torej da me ne ovira na moji poti, ampak mi je v oporo in da me ne izsiljuje z nekimi čustvenimi igricami, češ ''ne morem živeti brez tebe''.

Pa izjemno pomembno mi je tudi, da čuti neko odgovornost do soljudi - da jim pomaga in ne skrbi samo za svojo rit. Torej če nekomu (zgolj primer) pade iz denarnice bančna kartica, da on to vidi, jo pobere in opozori osebo. Ne pa da gre mimo, ker pač ''not my problem''. :roll:

Tudi če je dosegel dosti v življenju in si nabral veliko zanimivih izkušenj na podlagi svojih talentov/sposobnosti, se mi zdi izjemno privlačno, da ostane prizemljen in ne gleda drugih zviška kao ''jaz sem full boljši od drugih'' npr.

Ponavljam.
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 15. Okt. 2018 11:04

Ja, pri od odstavku glede zaposlitve/ financ se strinjam s sarissimo, glede faxa je bolj zazeleno, da ima fax ali ga se dela, razen izjemoma, ce ma neko svojo kariero izven tega.. So mi naceloma vsec bolj ambiciozni. Pa da ima neke zdrave navade ( predvsem bolj v psiholoskem smislu - ne tezi k prepirom, tak racionalen, prizemljen pogled na svet, stvari..), zdrav odnos do zivljenja. Ja glede tega kuhanja in gospodinjskih opravil, sem js bla navajena bolj na netradicionalne tipe, da bi kak pricakoval da bom samo js delala neka zenska opravila mi je cisto tuje.. (Moj zadnji tip je rad kuhal in je ze v srednji soli bil navajen, da je moral si kosilo nrdit po soli, pa tud kdaj na morju sva se ze skor skregala ker sva hotla kosilo kuhat oba in sva se mogla zment kdo bo tisti dan.. )

Ponavljam
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 16. Okt. 2018 21:08

Več ali manj kar sta Sarissima in Cryselle napisali.
Pa da seveda v praksi to podpre še močna kemija, ker lahko je nekdo idealen "na papirju" pa v reali vseeno nekaj manjka.

S katerim družinskim članom si si najbolj blizu in s katerim najmanj?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 17. Okt. 2018 7:19

:D z mamo :D to je to :D vsi ostali živijo v drugih državah, ali pa se sploh ne pozdravljamo.
Ponavljam
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Okt. 2018 7:58

Tudi z mamo, najmanj ne vem, v slabih odnosih nism z nobenim, samo da bolj redko govorimo.. mogoce z bratrancem in njegovimi polbrati, nikol si nismo bli blizu, cisto drugace vzgojeni, v drugem okolju odrascali in nasi starsi so tudi zelo razlicni.. Ma tudi nimam velike bliznje druzine, imam starsa, bratov, sester nimam, starih starsev ze priblizno 12 let nimam.. Sem bila bestfrendica s sestricno v otrostvu in zacetku najstnistva, smo malo izgubili stike potem ko so se starsi skregali..

Ponavljam
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 4. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a Firestorm » 17. Okt. 2018 8:49

S sestro sva si blizu in se veliko pogovarjava (čeprav se tudi veliko kregava, ker sva si precej različni), z mami se tudi zelo veliko pogovarjam, z atijem pa tudi in v bistvu vsi vejo tiste bolj pomembne zadeve v mojem življenju :D
Imam tudi ogromno širšo družino, ampak si nisem z nobenim tako blizu. Sem bila pa tudi jaz najboljša prijateljica s sestrično v OŠ, ampak sem potem kmalu ugotovila, da je precej grozna oseba in je bila tudi takrat slaba prijateljica. Seveda tega dolgo nisem videla, sem bila preveč naivna.

Ponavljam.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 17. Okt. 2018 9:42

Z mami in sestro sem si najbližje.
Najmanj blizu sem si s fotrom, glede na to da sploh nimamo stikov.

Koliko in posledično kako kvalitetna prijateljstva imaš?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Okt. 2018 8:49

Ti, ki so mi najblizje, smo na vezi, se dobivamo..so 2 sosolki iz osnovne sole, 3 iz srednje, 1 iz pevskega zbora, 2 iz faxa, ostalo pa kolegi..

Ponavljam vpr, dodajam koliko ljudi si iz foruma spoznal v zivo, izberi po zelji na katrega bos odgovoril.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 18. Okt. 2018 21:24

Najboljša prijateljica mi je sestra. Potem imam prijateljico, s katero se družim še iz sš, torej od 14. leta. Z njima sem si najbližje. Drugače pa imamo manjšo družbo, s katerimi se imamo fajn kljub različnim "fazam" aka eni v vezah, drugi ne, eni imamo otroke, drugi ne, ampak ni pa isto kot je recimo povezanost s sestro.
Če dodam še poznanstva s foruma-spoznala sem ogromno ljudi, ampak to še na meetingih, tako da nima neke veze, če jih naštevam, od trenutno altivnih poznam samo lz-ja. Bi pa rada enkrat spoznala tudi exit.

Ponavljam del glede tega, koliko forumašev poznaš?
The world is as you are.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov