Vprašaj me... #46
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ni največje, ki sem ga podarila, res pa spada v izvirna-sestri sem za božič podarila album z njenimi slikami. S tem da je bila prva slika nekaj posebnega- iz porodnišnice namreč ni imela nobene slike in sem preko maminih informacij in interneta izbrskala številko ženske, ki je bila v isti sobi v porodnišnici. Njen mož je pa poslikal našo družino in je dejansko imela eno našo sliko še shranjeno. Tako da sem ji podarila njeno prvo sliko.
Kje si preživela najboljši dopust do zdaj?
Kje si preživela najboljši dopust do zdaj?
The world is as you are.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Balcan trip 2014, Istanbul, Ohrid, Himara, Kotor, Durmitor, Beograd, domov.
-----------------------
Bi morala Slovenija sprejemati ilegalce?
-----------------------
Bi morala Slovenija sprejemati ilegalce?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
capo di banda - Debatorica
- Na forumu od: 29. 1. 2015
Jaz sem proti, ker mi je cela zgodba glede tega smešna. Kakšen nateg je to in nad nami in nad Afričani da je kar smešno. Vodilnim podjetnikom se gre za to in tudi mediji lepo prirejajo, se spomnim nekje okoli maja sem bral v enem časopisu da naj bi te plačali po 5000 evrov za prevoz do Italije tem "mafijskim" organizacijam a potem pogledaš pa posnetke so pa po večini sami mladi fantje med 20-30 let in na vsake toliko kakšna ženska vmes in pa te naši turisti se kar dnevno vozijo Smešno res zgleda da so Afriški mladostniki med najbogatejšimi na svetu da ima na število zgleda že vsak drugi 5000 evrov v žepu . Ne vem kaj se sprenevedajo naj priznajo že da rabijo "šešek" in podobni poceni delovno silo in bo zgodba zaključena. Že ene 30 let nazaj je bila podobna zgodba samo da takrat pa z južnimi sosedi še oče mi je govoril kako so šli tudi po 3x na teden z avtobusi v južne države po ljudi da so delali nižja dela in velik delovnik, ker tega ni hotel noben od naših delat. Pa je že takrat bila debata da ni uvažanja južnih sosedov a na meji so pa samo pomahali z roko ko so prišli z avtobusom povnih ljudi ... Sedaj je pa zgodba ista južnaki so čedalje bolj napredni in so začeli ugotavljati da ni nikjer nobene švice ampak samo maska in tudi pri njih se je standard dvignil. Zato rabijo te govnarji poceni delovno silo. Pa naj še kdo reče da ni res v Avstraliji te izženejo pa potopijo ladjo edino te naši evropejci so tako radodarni da te sprejmejo potem te dajo v tabor kjer te naučijo malo jezika in malo obnašanja na koncu bodo šli pa delat po 15 urne delovnike in bodo ratali sužni. Se mi kar smilijo ker še ne vejo kaj jih čaka.
Če pa kdo dvomi da se delajo taki delovniki, kar pojdite v kakšne večje firme pogledat, se spomnim ko sem pred leti šel z prijateljem (od enega sin) v naše pekarne (mlinite"st,ž"ito ...) Kdo mislite da vam dela kruh ki ga jeste vsak dan ? Izgoreli južnaki ki delajo po 15+ urne delavnike na vsake 2 uri imajo pa 3 min odmor za potrebo. Mašine pa po 80+ stopinj da že ko sem gledal to par minut sem bil prešvican. Ker se pa standard dviga pa tega že noben več noče delat, in ker taka podjetja ne moreš preselit v azijo rabijo poceni delovno silo živilska podjetja, ker jim je težko plačati 1000 evrov po glavi oni bi raje 400 evrov. Tako, da Afričani bodo to pač nadomestili in bodo nategnjeni, zato kdor to podpira je bedak. Da ne pišemo še v drugih problemih ki bodo prišli, ker niso ravno civilizirani ljudje...
Ponavljam ?
Če pa kdo dvomi da se delajo taki delovniki, kar pojdite v kakšne večje firme pogledat, se spomnim ko sem pred leti šel z prijateljem (od enega sin) v naše pekarne (mlinite"st,ž"ito ...) Kdo mislite da vam dela kruh ki ga jeste vsak dan ? Izgoreli južnaki ki delajo po 15+ urne delavnike na vsake 2 uri imajo pa 3 min odmor za potrebo. Mašine pa po 80+ stopinj da že ko sem gledal to par minut sem bil prešvican. Ker se pa standard dviga pa tega že noben več noče delat, in ker taka podjetja ne moreš preselit v azijo rabijo poceni delovno silo živilska podjetja, ker jim je težko plačati 1000 evrov po glavi oni bi raje 400 evrov. Tako, da Afričani bodo to pač nadomestili in bodo nategnjeni, zato kdor to podpira je bedak. Da ne pišemo še v drugih problemih ki bodo prišli, ker niso ravno civilizirani ljudje...
Ponavljam ?
-
Hm, o tem veliko razmišljam.
Trdno verjamem da Slovenci živimo v mirni deželi, zaradi tega ker imamo razmeroma ogromno zemlje za malo nacijo, smo monokulturna dežela in mesta so draga za živeti, zato je težko da bi nastal geto...prav tako nimamo neke ogromne industrije, ampak bolj mala podjetja in storitvene dejavnosti. Tako da je kakšna ogromna migracija ali nastanek geta, težko možen.
Evropa bo morala počasi sprejeti dejstvo, da se bomo morali vojaško vključevati v varnostna vprašanja. Pri Siriji so odmaknili roke stran, in sedaj je tako kot je.
Problem je kot si napisal, da so to povečini delovno sposobni moški, in so družine v manjšini...Kaj storiti, sem pa premalo pameten...
Dejstvo je, da če spuščaš brez filtra, se ti zgodi kot na Norveškem, kjer živi 40k Somalijcev in imajo ogromne težave z njimi.
Ali pa imaš tako kot v Franciji, kjer imaš multimiljonsko muslimansko populaciji, ki večina živi v obrobjih mest, se ne počuti integrirano in sprejeto v družbi,tako da narašča kriminal in ekstremizem. Primarna bela populacija se začne tresti in voli desnico, ki sprejme ukrepe ki še bolj ujezijo manjšine, in imaš potencialno kulturno vojno.
Tako da imamo dve opcije, popolno integracijo, ali vojno. In ker mislim da smo ljudje živali, in da se mora Evropa vsakih 100 let poklati, da je spet lahko mir...vidim prihodnost Evrope napisano s krvjo.
Tako da se vsak dan zbudim, in se veselim dejstva da sem se rodil v državi ki je tako zagamana, bogata z vodo in je jeb** mir.
.................
Ponavljam
Trdno verjamem da Slovenci živimo v mirni deželi, zaradi tega ker imamo razmeroma ogromno zemlje za malo nacijo, smo monokulturna dežela in mesta so draga za živeti, zato je težko da bi nastal geto...prav tako nimamo neke ogromne industrije, ampak bolj mala podjetja in storitvene dejavnosti. Tako da je kakšna ogromna migracija ali nastanek geta, težko možen.
Evropa bo morala počasi sprejeti dejstvo, da se bomo morali vojaško vključevati v varnostna vprašanja. Pri Siriji so odmaknili roke stran, in sedaj je tako kot je.
Problem je kot si napisal, da so to povečini delovno sposobni moški, in so družine v manjšini...Kaj storiti, sem pa premalo pameten...
Dejstvo je, da če spuščaš brez filtra, se ti zgodi kot na Norveškem, kjer živi 40k Somalijcev in imajo ogromne težave z njimi.
Ali pa imaš tako kot v Franciji, kjer imaš multimiljonsko muslimansko populaciji, ki večina živi v obrobjih mest, se ne počuti integrirano in sprejeto v družbi,tako da narašča kriminal in ekstremizem. Primarna bela populacija se začne tresti in voli desnico, ki sprejme ukrepe ki še bolj ujezijo manjšine, in imaš potencialno kulturno vojno.
Tako da imamo dve opcije, popolno integracijo, ali vojno. In ker mislim da smo ljudje živali, in da se mora Evropa vsakih 100 let poklati, da je spet lahko mir...vidim prihodnost Evrope napisano s krvjo.
Tako da se vsak dan zbudim, in se veselim dejstva da sem se rodil v državi ki je tako zagamana, bogata z vodo in je jeb** mir.
.................
Ponavljam
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
Ja, nedvomno. Moj pogled na to je, da je popolnoma nepomembno kje in katerim državljanom se je kdo rodil kar se tiče tega kolikšno pravico ima do življenja na nekem kosu zemlje znotraj nekih arbitrarno zarisanih črt. Zdi se mi naravnost smešno, da bi trdila, da imam jaz večjo pravico do življenja v Sloveniji samo zato ker sem se rodila v Sloveniji in slovenskim državljanom. To vendar nista ne moja dosežka ne moji pomankljivosti in kot taki ne bi smeli vplivati na to koliko upravičena sem do višje ali nižje kakovosti življenja kot kdo drug.
Kakšno pa je tvoje mnenje?
Kakšno pa je tvoje mnenje?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Se strinjam z *Lani*.
Plus, mogoce ne bi bilo slabo, ce razcistimo o cem je sploh govora. Prvotno je bilo vprasanje o "Ilegalcih," potem pa ste se razpisali o priseljencih na splosno. Niso vsi migranti ilegalni priseljenci. Niti tisti, ki placajo ogromne vsote, da tvegajo zivljenje na poti v Evropo. Dosti jih tu zaprosi za status begunca. Hkrati pa ni nujno, da vsi, ki zaprosijo za status begunca, mejo prestopijo nelegalno. Niti vsi, ki nelegalno vstopijo v drzavo, ne zaprosijo za azil. Ne, ljudje, ki tvegajo pot v Evropo (ali (drugam) niso (nujno) bogati. Ja, nekateri imajo/so imeli doma urejeno zivljenje, a so jih taksne ali drugacne okoliscine prisilile v odhod. Nekateri so zrtve trgovine z ljudmi. Nekateri se skupaj z druzinami, ki jih pustijo za sabo zadolzijo za 2 generacije naprej, za to, da dosezejo Evropo. Itd. Moj point je, da so razlogi, okoliscine in zgodbe posameznikov prevec kompleksne, da bi bilo fer zamahniti z roko in preprosto reci, Ja ali Ne. Zahodni svet je absolutno odgovoren za begunce kot tudi ekonomske migrante, ker stoletja izkoriscamo drzave v razvoju in velik delez nasega udobja je zgrajenega na post-kolonialisticnem odnosu do le-teh.
Nocete revnih migrantov na svojem dvoriscu? Ne omogocajte razvoja teh drzav. Zahtevajte primerne delovne pogoje in pravicno placilo tam, od koder prihajajo. Ampak to bo pomenilo, da boste za svojo majico v H&Mu placali precej vec kot 15 evrov. Ups. Raje ne.
TL;DR: Ja, tako ali drugace smo dolzni poskrbeti za te ljudi, ker je to prvic humano in drugic, ker smo po vsej verjetnosti njihov tezak polozaj sami zakuhali.
Si sploh prebral/a moj zgornji esej?
Plus, mogoce ne bi bilo slabo, ce razcistimo o cem je sploh govora. Prvotno je bilo vprasanje o "Ilegalcih," potem pa ste se razpisali o priseljencih na splosno. Niso vsi migranti ilegalni priseljenci. Niti tisti, ki placajo ogromne vsote, da tvegajo zivljenje na poti v Evropo. Dosti jih tu zaprosi za status begunca. Hkrati pa ni nujno, da vsi, ki zaprosijo za status begunca, mejo prestopijo nelegalno. Niti vsi, ki nelegalno vstopijo v drzavo, ne zaprosijo za azil. Ne, ljudje, ki tvegajo pot v Evropo (ali (drugam) niso (nujno) bogati. Ja, nekateri imajo/so imeli doma urejeno zivljenje, a so jih taksne ali drugacne okoliscine prisilile v odhod. Nekateri so zrtve trgovine z ljudmi. Nekateri se skupaj z druzinami, ki jih pustijo za sabo zadolzijo za 2 generacije naprej, za to, da dosezejo Evropo. Itd. Moj point je, da so razlogi, okoliscine in zgodbe posameznikov prevec kompleksne, da bi bilo fer zamahniti z roko in preprosto reci, Ja ali Ne. Zahodni svet je absolutno odgovoren za begunce kot tudi ekonomske migrante, ker stoletja izkoriscamo drzave v razvoju in velik delez nasega udobja je zgrajenega na post-kolonialisticnem odnosu do le-teh.
Nocete revnih migrantov na svojem dvoriscu? Ne omogocajte razvoja teh drzav. Zahtevajte primerne delovne pogoje in pravicno placilo tam, od koder prihajajo. Ampak to bo pomenilo, da boste za svojo majico v H&Mu placali precej vec kot 15 evrov. Ups. Raje ne.
TL;DR: Ja, tako ali drugace smo dolzni poskrbeti za te ljudi, ker je to prvic humano in drugic, ker smo po vsej verjetnosti njihov tezak polozaj sami zakuhali.
Si sploh prebral/a moj zgornji esej?
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ja in se s tabo, kot s predhodnico popolnoma strinjam.
hecno je, kako vsi ploskajo globalizaciji in odprtim mejam, obenem pa se vsi bojijo globalizacije in odprtih mej.
smešno se mi zdi, da kdo sploh omenja razsipne afriške mladostnike, ki si častijo 'potovanje' v evropo.
enako žalostno se mi zdi, da je v naši družbi še vedno toliko nestrpnosti do takratnih priseljencev iz balkana in njihovih potomcev, ki so bili uvoženi v našo državo kot poceni delovna sila. ker nam kradejo službe, socialne transferje in podobne nebuloze.
plani za vikend?
hecno je, kako vsi ploskajo globalizaciji in odprtim mejam, obenem pa se vsi bojijo globalizacije in odprtih mej.
smešno se mi zdi, da kdo sploh omenja razsipne afriške mladostnike, ki si častijo 'potovanje' v evropo.
enako žalostno se mi zdi, da je v naši družbi še vedno toliko nestrpnosti do takratnih priseljencev iz balkana in njihovih potomcev, ki so bili uvoženi v našo državo kot poceni delovna sila. ker nam kradejo službe, socialne transferje in podobne nebuloze.
plani za vikend?
-
Sobota Grossmanov festival, zvečer Ljubljana, nedelja kopanje v Krki
----------------
Pa pri tebi?
----------------
Pa pri tebi?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Danes party na primorskem, sob & ned po dveh mesecih v domacem kraju.
tvoji?
tvoji?
-
capo di banda - Debatorica
- Na forumu od: 29. 1. 2015
Risk, ampak stara verzija.
Brada ja ali ne ali tista 3 dnevna po britju ?
Brada ja ali ne ali tista 3 dnevna po britju ?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov