Vprašaj me... #46
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Žage. Sem dejansko ušla iz kina ko smo šle gledat s (saarijarvi?) sošolkami...
In pa ene grozljivke, o tipu z dolgimi nohti/kremplji ali nečim podobnim, ki je nisem nikoli niti videla, ampak me je sorodnik družinskega prijatelja enkrat ful prestrašil, ko smo se igrali v temi skrivalnice in sva se skrivala skupaj pod enim kripi drevesom in mi je začel razlagat o tej grozljivki. Ne spomnim se nič več kaj mi je pravil, ampak ko se spomnim na situacijo, mi grejo še kar mravljinci po hrbtu
Ti?
In pa ene grozljivke, o tipu z dolgimi nohti/kremplji ali nečim podobnim, ki je nisem nikoli niti videla, ampak me je sorodnik družinskega prijatelja enkrat ful prestrašil, ko smo se igrali v temi skrivalnice in sva se skrivala skupaj pod enim kripi drevesom in mi je začel razlagat o tej grozljivki. Ne spomnim se nič več kaj mi je pravil, ampak ko se spomnim na situacijo, mi grejo še kar mravljinci po hrbtu
Ti?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- Firestorm
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 4. 2016
Sarissima napisal/-a:Žage. Sem dejansko ušla iz kina ko smo šle gledat s (saarijarvi?) sošolkami...
Ti?
Freddy Krueger? Tip, ki te ubije v sanjah? Ful grozljiv koncept.
Jaz sem se kot otrok blazno križev bala. Nisem prenesla pogleda na nabitega (pa ne v smislu mišičevja) mrtvega Jezusa.
Kaj si si kot otrok želel delati oz. biti po poklicu, ko odrasteš? In ali se otroške želje kaj skladajo z današnjo realnostjo?
-
Ne vem in nočem vedet
Drugače pa ja, sem si predstavljala da bom "tršica". BOY WAS I WRONG
Če za kaj na tem svetu nimam pravih osebnostnih lastnosti je to učenje.
Ko gledam mojega profesorja in poslušam štorje, ki mu jih kuhajo v razredu....vem da bi verjetno v prvih 10 dneh nekoga bitchslapnila / od obupa ker so tako neumni sedla na grafoskop in milo zajokala / postavila v mojo diplomo zavito bombo direkt k temeljem ustanove, v kateri bi bla zaposlena.
Ti?
Drugače pa ja, sem si predstavljala da bom "tršica". BOY WAS I WRONG
Če za kaj na tem svetu nimam pravih osebnostnih lastnosti je to učenje.
Ko gledam mojega profesorja in poslušam štorje, ki mu jih kuhajo v razredu....vem da bi verjetno v prvih 10 dneh nekoga bitchslapnila / od obupa ker so tako neumni sedla na grafoskop in milo zajokala / postavila v mojo diplomo zavito bombo direkt k temeljem ustanove, v kateri bi bla zaposlena.
Ti?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Zaenkrat še s študentskim delom v svojem fohu. V principu sem pa ena izmed variacij zdravstvenega delavca
Ti?
Ti?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Zdaj je najbližje temu praznenje analnih žlez mojemu psu, pa še to delajo tehniki.
graficno oblikovanje.
zadnje podarjeno darilo (kaj in komu)?
-
Danes zjutraj, jabolko moji noni. Ga je zagledala v moji torbici, in je bilo sicer namenjeno za zajtrk jutri, ampak si ga je zaželela in kdo bo rekel stari gospe, ki bi za vnuke dala dušo in srce da ne sme met jabolka
Tvoj odnos do daril? Ali so darila eden izmed tvojih "jezikov ljubezni"?
http://caelle.com/kateri-jezik-ljubezni-govorite/
Tvoj odnos do daril? Ali so darila eden izmed tvojih "jezikov ljubezni"?
http://caelle.com/kateri-jezik-ljubezni-govorite/
-
Exit - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 2. 2012
Sovražim obdarovanja, ker v 99% ne vem kaj bi podarila. Če pa se slučajno spomnem kakega res finega darila, za katerega vem, da bo osebo razveselilo, pa sem čist giddy. ampak zadnje čase podarjam samo in izključno knjige. s knjigo pač ne morš zgrešit upam sicer, da ljudje to potem berejo
Ponavljam
Ponavljam
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Zelo rada obdarujem bližnje. Vedno sem pozorna na stvari, ki jih omenjajo, o čem sanjarijo itd in jih nato presenetim. Rada imam tudi darila z globjim pomenom, kar se tiče tiste osebe, najinega odnosa, spominov.
Manj rada pa obdarujem ljudi, ki jih ne poznam dobro, ker gre pač za generična darila in ne vem kakšno vrednost bodo imela za tistega, ki prejme.
Si kot tujec/ka v kakšni državi doživel/a kakršnokoli diskriminacijo?
Manj rada pa obdarujem ljudi, ki jih ne poznam dobro, ker gre pač za generična darila in ne vem kakšno vrednost bodo imela za tistega, ki prejme.
Si kot tujec/ka v kakšni državi doživel/a kakršnokoli diskriminacijo?
-
Exit - Cosmofrik
UHHHH na tone in tone. prvo kot čefurka v nemčiji (sicer so to moji starši bolj čutili), potem pa kot čefurka v sloveniji, kjer so se skos delali norca iz mojega priimka, iz dejstva, da je moj oče musliman, iz dejstva, da smo kot tujci imeli zeleno registrsko (... kako so to sploh lahko dovolili), iz imena mojega očeta... ni da ni. prišlo je tako daleč, da sem se dejansko potem svojih korenin sramovala... zdaj, ko sem "odrasla", sicer tega ne doživljam v tolikšni meri, mogoče tudi posledica tega, da se obkrožam z ljudmi, ki jim je nacionalna pripadnost ne igra velike vloge v življenju.
moja mama je tudi že recimo doživela, da je omenila v pogovoru, da dela na šoli in da je veliko zaposlenih, in je bila njena sogovornica čisto zaprepadena, češ kaaj a tok velik čistilk je zaposlenih na šoli? moja mama je profesorica nemščine in angleščine
ugl. se najdejo še take bučke. Drugače če pa tko slišim koga, da ima kake pripombe glede narodnosti koga etc, pa takoj pop*. sem se že parkrat ornk skregala, ker tu pa res ne znam bit tiho (as you can see)
par let nazaj sem bila kot študentka na delovnem mestu, pa je bil en par, ki si je drznil (!!!) pogovarjati v srbohrv med sabo. dve sodelavki sta popenli, češ zaka se ne pogovarjata v slovenščini, kk jih ni sram. exit kot exit.. znorela sem, ju obtožla pomanjkanja emaptije, in da ju je lahko sram, ker obtožujeta dva človeka, ki v medsebojni interakciji uporabljata materinski jezik. ko sem še dodatno omenila, da se jaz tudi v srbohrv pogovarjam z mamo in očetom (če se z njima pogovarjam v slovenščini, mi je toooolk nenaravno) sta bli čist bledi. mislim... fuj. eni ljudje se pač ne zavedajo kok je zaj* bit tujec v drugi državi... bi ju rada videla, da bi se morala katera izmed njiju v prisili pogovarjati v (karikiram) švedščini, ker sta morali zaradi xy razlogov zapustit domovino. O TEM PA NE RAZMIŠLJAMO ANE.
ok ful sn se razpisala. ponavljam.
moja mama je tudi že recimo doživela, da je omenila v pogovoru, da dela na šoli in da je veliko zaposlenih, in je bila njena sogovornica čisto zaprepadena, češ kaaj a tok velik čistilk je zaposlenih na šoli? moja mama je profesorica nemščine in angleščine
ugl. se najdejo še take bučke. Drugače če pa tko slišim koga, da ima kake pripombe glede narodnosti koga etc, pa takoj pop*. sem se že parkrat ornk skregala, ker tu pa res ne znam bit tiho (as you can see)
par let nazaj sem bila kot študentka na delovnem mestu, pa je bil en par, ki si je drznil (!!!) pogovarjati v srbohrv med sabo. dve sodelavki sta popenli, češ zaka se ne pogovarjata v slovenščini, kk jih ni sram. exit kot exit.. znorela sem, ju obtožla pomanjkanja emaptije, in da ju je lahko sram, ker obtožujeta dva človeka, ki v medsebojni interakciji uporabljata materinski jezik. ko sem še dodatno omenila, da se jaz tudi v srbohrv pogovarjam z mamo in očetom (če se z njima pogovarjam v slovenščini, mi je toooolk nenaravno) sta bli čist bledi. mislim... fuj. eni ljudje se pač ne zavedajo kok je zaj* bit tujec v drugi državi... bi ju rada videla, da bi se morala katera izmed njiju v prisili pogovarjati v (karikiram) švedščini, ker sta morali zaradi xy razlogov zapustit domovino. O TEM PA NE RAZMIŠLJAMO ANE.
ok ful sn se razpisala. ponavljam.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
-
Exit - Cosmofrik
(pa sam še to. če bi se pa ta par pogovarju v nemščini, bi se jima pa sledile sline. sva z mamo enkrat tud užgale to finto, da sma se prvo v srbohrv pogovarjale z natakarjem, naslednič v nemščini. ka naj rečem. socialni eksperiment je uspel ) FUJ FUJ FUJ FUJ.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Lol najprej sm mislna, da se je Exit tolk razpisala kašno darilo bi rada, pol vidim, da se je spremenilo vprašanje.
Nisem doživela nič, niti nisem neki zlo hodila okrog v zadnjih letih. Mi je pa recimo ena kolegica pravila, da so v Belgiji izven večjih mest zelo neprijazni do tujcev (varjanta te skori spodijo iz lokala, ko nisi še niti spil pijače do konca) ker se zelo bojijo terorizma in tega, ena pa, da je nekje v Maroku (izven najbolj turističnih krajev) dobila kamen v nogo, ker ni imela čist pokritih gležnjev..
Ponavljam
Nisem doživela nič, niti nisem neki zlo hodila okrog v zadnjih letih. Mi je pa recimo ena kolegica pravila, da so v Belgiji izven večjih mest zelo neprijazni do tujcev (varjanta te skori spodijo iz lokala, ko nisi še niti spil pijače do konca) ker se zelo bojijo terorizma in tega, ena pa, da je nekje v Maroku (izven najbolj turističnih krajev) dobila kamen v nogo, ker ni imela čist pokritih gležnjev..
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Zaradi spola sem bila diskriminirana v Egiptu. Z vsemi uradnimi uslužbenci sem se pogovarjala jaz,oni pa so se obračali stran od mene in na moje vprašanje odgovarjali možu (on obvlada nemško, jaz bolj ang in sva si razdelila). Ko so nama težili prodajalci,moj ne ni obveljal, je moral on reči ne. Edino ulični prodajalci so bili pametni in smo v miru barantali, ker vedo, da smo ženske tiste,ki kupujemo in niso haklik.
Poči ti guma na avtu. Jo znaš zamenjati? Kaj narediš?
Poči ti guma na avtu. Jo znaš zamenjati? Kaj narediš?
The world is as you are.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ne znam, niti slucajno. Kaj naredim? Paniko zazenem, ker sem ocitno pozabila, da nimam ne izpita, ne avta in nimam pojma kako sem se znasla nekje s poceno gumo
OK, ponavljam, da nekdo resno odgovori.
OK, ponavljam, da nekdo resno odgovori.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]