Vprašaj me... #46
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Me ne zmoti, če se gre za bolj privat stvari, dokler je razumljivo. Js namenoma pišem malo neslovnično, če se ne gre za uradne zadeve, ker se že sama tako picajzlasto počutim, če pazim na čisto vsako vejico in besedo..
Ponavljam
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
V "uradnih" okoljih zelo... Privat pa tudi, ampak v manjši meri. Pisanje "po domače" , uporaba ... kot edino ločilo, in pa napačno črkovanje kakih bolj "težkih" besed mi dvigne mravljince po hrbtu. V današnjih časih ni več opravičil, da ne veš, kako se črkuje življenje.
Sem pa velik ljubitelj in zagovornik narečnega govora - ne do mere, ko te noben več (razen sovaščanov) ne razume, ampak stiffy knjižni govor ali spačeno "poljubljančenje" zavoljo boljše integracije v okolje me pa natiltira.
Slovenija je tako majhna in tako krasno raznovrstna kar se govora tiče, in nič mi ne polepša dneva bolj, ko kelnarca v enem kafiču, ki nas vedno pozdravi "Zdravo, ka vam pa danes prinesem?"
Ali si prevzel kaka tuja narečja?
Sem pa velik ljubitelj in zagovornik narečnega govora - ne do mere, ko te noben več (razen sovaščanov) ne razume, ampak stiffy knjižni govor ali spačeno "poljubljančenje" zavoljo boljše integracije v okolje me pa natiltira.
Slovenija je tako majhna in tako krasno raznovrstna kar se govora tiče, in nič mi ne polepša dneva bolj, ko kelnarca v enem kafiču, ki nas vedno pozdravi "Zdravo, ka vam pa danes prinesem?"
Ali si prevzel kaka tuja narečja?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Hm, ne bi rekla, mogoce malo ljubljanscine po svojem nekdanjem fantu in sosolcih. Ne govorim zelo po domace, ker iz kraja od koder prihajam je res domacinka samo moja nona po tatovi strani, nono po tatovi in stari starsi po mamini strani so pa iz drugih koncev in posledicno ima tudi mama neko svoje narecje iz koncev svojih sorodnikov, tata je pa tudi del zivljenja/ mladosti zivel drugje, tako da je tudi name vplivalo, da imam malo manj narecja, ku kasni sosedi.. Ko sm bla ful mala sm pa baje po italjansko govorila, ko sem prisla iz vrtca ali jasli..
Ti?
Ti?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Tudi kak ljubljanski izraz sem uporabljala (še vedno?) vmes, ampak ironično
Sedaj sem spet na celjskem dialektu, ker vecina ljudi, s katerimi redno komuniciram v slovenščini, govori celjsko
Ti gre kako narečje na živce?
Sedaj sem spet na celjskem dialektu, ker vecina ljudi, s katerimi redno komuniciram v slovenščini, govori celjsko
Ti gre kako narečje na živce?
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Hm, ne vem, niti ne.
Mi gre pa na živce tisto - "grema, boma, sma šla..."
Pa tisti, ki zdaj uporabljajo "se slišive" "se vidive" "sve šle" - kdo je rekel, da je to pravilno za dvojino žensk? Naj me kdo razsvetli prosim
Koliko se tvoje življenje razlikuje od vizije izpred 10 let?
Mi gre pa na živce tisto - "grema, boma, sma šla..."
Pa tisti, ki zdaj uporabljajo "se slišive" "se vidive" "sve šle" - kdo je rekel, da je to pravilno za dvojino žensk? Naj me kdo razsvetli prosim
Koliko se tvoje življenje razlikuje od vizije izpred 10 let?
- Zerina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 9. 2015
Moram reči, da se kar razlikuje, ampak mi ni žal, ker je vse tako kot mora biti - zdaj vidim, da se v življenju stvari poklopijo, tako kot se "morajo", včasih po kakšni drugi poti kot si človek zamisli, ampak cilj je vedno pravi..
Ponavljam.
Ponavljam.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Oh gaaawd, ja najboljse je pa to, da v zivo nobena ne govori tako, na netu se pa nekaj pacijo. Wtf.
Hm, zanimivo vprasanje.. kakor kaksno podrocje, bi rekla - pri 15ih sem si pomoje najbolj zelela fanta (in to se mi je pri 24ih koncno uresnicilo ). Tujina me takrat sploh ni mikala. Zelja glede poklica se mi je vec kot uresnicila. Mogoce sem pricakovala, da bom kaj vec po koncertih / festivalih hodila
ponavljam
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Hahaha jooooj cist drugac!
Niti nisem imela neke jasne vizije v zgodnjih dvajsetih, ampak na splosno bi si 21-letna patchouli zelo tezko predstavljala potek zivljenja 31-letne patchouli. Drug tip, drug poklic, drug kontinent, pac vse je drugace.
Ce bi te tvoja zivalca lahko razumela za 15 sekund, kaj bi ji/mu povedala?
Niti nisem imela neke jasne vizije v zgodnjih dvajsetih, ampak na splosno bi si 21-letna patchouli zelo tezko predstavljala potek zivljenja 31-letne patchouli. Drug tip, drug poklic, drug kontinent, pac vse je drugace.
Ce bi te tvoja zivalca lahko razumela za 15 sekund, kaj bi ji/mu povedala?
-
Psa bi vprasala ce ima gej feelings za sosedovega psa in kam hodita na dogodivscine (vcasih po nekaj dni ne prideta domov)
Kdo te je nazadnje pohvalil in zakaj?
Kdo te je nazadnje pohvalil in zakaj?
-
Narocnik je pohvalil izdelek
Se se vedo redno posluzujes sms-ov ali bolj messengerja, viberja, etc?
Se se vedo redno posluzujes sms-ov ali bolj messengerja, viberja, etc?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov