Vprašaj me... #46
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Firestorm
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 4. 2016
Starša in sestro vedno, zelo rada sem obdarovala tudi bivšega, je bilo vedno zabavno načrtovati presenečenje. Pa neko malenkost (kakšne domače piškote ali čaj) ponavadi dam tudi enemu od prijateljev, s katerim sem si najbližje.
Letos sem pa za starše prav pripravila domač adventni koledar, tako da za vsak dan s kljukice na vrvici visi majhna pozornost. Si zaslužita, ker sta res ogromno storila zame.
Ali rad/a pečeš in kaj je tvoja "specialiteta" za okrog božiča? Npr. jaz vsako leto naredim medeno hiško.
Letos sem pa za starše prav pripravila domač adventni koledar, tako da za vsak dan s kljukice na vrvici visi majhna pozornost. Si zaslužita, ker sta res ogromno storila zame.
Ali rad/a pečeš in kaj je tvoja "specialiteta" za okrog božiča? Npr. jaz vsako leto naredim medeno hiško.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Ne, izzovem pa svoj želodec v igro kjer ga poskušam ubiti s pohanim piščancem.
Decembra ne kuham, rd, božič, novo leto, to je čas kjer sedim in jem.
.................................................................................................
Kuhano vino, jay/nay?
Decembra ne kuham, rd, božič, novo leto, to je čas kjer sedim in jem.
.................................................................................................
Kuhano vino, jay/nay?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
A rabiš dosti časa za to medeno hiško? Joj kakšne take stvari je pol kar škoda pojest
Bolj redko pečem, ampak ko se kdaj kaj lotim pa ponavadi kar uživam. Nimam nobene specialitete, ponavadi kake piškote, če že. Enkrat morem provat naredit tradicionalno francosko božično sladico La bûche de Noël.
Ok še ena:
Jay
Kaj je zate uspeh?
Bolj redko pečem, ampak ko se kdaj kaj lotim pa ponavadi kar uživam. Nimam nobene specialitete, ponavadi kake piškote, če že. Enkrat morem provat naredit tradicionalno francosko božično sladico La bûche de Noël.
Ok še ena:
Jay
Kaj je zate uspeh?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Da nisi le uspešen navzven, v očeh drugih ampak, da ti nek dosežek/uspeh dejansko veliko pomeni in prinese tudi notranje zadovoljstvo in zadoščenje, ne le kakega družbenega statusa ali dobrine. Dolgoročno zadovoljstvo z okoliščinami v katerih si, do katerih si prišel z lastnim trudom. Nekaj takega.
ponavljam
ponavljam
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Zame je uspeh da se lotiš ene stvari ker imaš potrebo po nečem da zapolniš neko luknjo v sebi, naj bo to amozavest, družbena gratifikacija...in na neki točki ugotoviš da je vse bulšit, da si ti bulšit, in med vsem tem bulšitom dejansko ugotoviš zakaj delaš nekaj, kdo si in kaj si resnično želiš. Greš proti točki B, in zaradi tega prideš na točko C in si zaradi tega boljši človek.
En stavek ki bi opisal tvojo osebno filozofijo?
En stavek ki bi opisal tvojo osebno filozofijo?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
hayley - Cosmopsiho
Hm v resnici najbrž še malo razvijam svojo filozofijo, mi je pa zelo blizu quote v smislu: Achieve your goals/dreams or die trying.
Hkrati mi je pa zelo všečen tudi Carpe diem! (seveda nič novega.. vse kar imamo je sedanji trenutek, ki ga je potrebno izkoristit in poiskat srečo in smisel v njem, ne v preteklosti ali prihodnosti)
Tvoj?
Hkrati mi je pa zelo všečen tudi Carpe diem! (seveda nič novega.. vse kar imamo je sedanji trenutek, ki ga je potrebno izkoristit in poiskat srečo in smisel v njem, ne v preteklosti ali prihodnosti)
Tvoj?
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Vsepovsod z mano.
Kako preživljaš december? Imaš kake železne klasike, ki ga naredijo "pravega", ti sploh kaj pomeni to praznično vzdušje, česa se najbolj veseliš?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Exit - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 2. 2012
včasih sem cel december bila v evforičnem stanju - poslušala božično glasbo, gledala božične filme (the holiday, sam doma etc.), kuhančki...
zdej pa sn cela njeh, preveč sn ratala cinik, da bi uživala... pač december je tu, božič bo, thats it ne čutim potrebe več, da bi se zaradi specifičnih praznikov veselila...
Ponavljam
zdej pa sn cela njeh, preveč sn ratala cinik, da bi uživala... pač december je tu, božič bo, thats it ne čutim potrebe več, da bi se zaradi specifičnih praznikov veselila...
Ponavljam
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
-
hayley - Cosmopsiho
Preživljam precej podobno kot ostale mesece (malo posledica tega, da je v zadnjih letih najmanj prostega časa ravno v decembru) z vključenimi občasnimi večeri druženja ob kuhanem vinu. Najbolj se veselim najbrž kar hrane in druženja z bližnjimi ob prazničnem vzdušju, kakšnega žura, fraj dni.. Klasika je Andrejev sejem, poslušanje božične glasbe, delanje ikebane z mamo, silvestrovanje s prijatelji, nekoč so bili tudi nastopi s pevskimi in plesnimi..
Mislim, da sem imela več decembrskih ritualov kot otrok, mi je takrat res bil poleg poletja najljubši čas v letu (ok saj mi je še vedno), stvar, ki ga je naredila najbolj pravega je pa bilo okraševanje jelke in dekoracija in ustvarjanje nasploh ob poslušanju božične glasbe..
ponavljam
Mislim, da sem imela več decembrskih ritualov kot otrok, mi je takrat res bil poleg poletja najljubši čas v letu (ok saj mi je še vedno), stvar, ki ga je naredila najbolj pravega je pa bilo okraševanje jelke in dekoracija in ustvarjanje nasploh ob poslušanju božične glasbe..
ponavljam
- Westi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 4. 2015
Trenutno še ne čutim prazničnega vzdušja, je še malo prezgodaj in preveč dela najbolj "padem not" zadnja dva tedna, ko je več druženj s prijatelji in družino, pa zavijanje daril in peka piškotov ob poslušanju Sinatrinih božičnih klasik
Ponavljam.
Ponavljam.
- Ananhas
- Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 1. 2013
Tudi jaz imam lepše spomine na december, ko sem bila otrok, mi je bil res nek čar, komaj sem čakala. Sedaj pa ne vem...še vedno mi je lepo pogledat lučke, veselim se prostih dni in dobre hrane, zbiranja darilc za novo leto. Ponavadi pa zelo hitro mine ta mesec, vsako leto hitreje, se mi zdi. V religioznem smislu mi pa ne pomeni nič, niti ne praznujem na tak način.
Kaj si misliš o novoletnih zaobljubah? Prakticiraš?
Kaj si misliš o novoletnih zaobljubah? Prakticiraš?
-
hayley - Cosmopsiho
Komentiram za bolj aktivne uporabnike v zadnjem času: noben mi ne posebej izstopa v nobeno smer. Generacijsko sta mi najbližje sarissima in saarijarvi, najmanj pa vse tiste poročene/z otroci, glede na študij/ delo/stil lajfa kolikor preberem tu, se mi zdi še najbolj Sarissima
Tvoji plani za silvestrovo, praznike?
Tvoji plani za silvestrovo, praznike?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov