Vprašaj me... #46

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 14. Jun. 2016 11:30

Uh, žal mislim, da bi me motilo... Seveda je zelo odvisno od razloga zakaj nekdo ni nadaljeval šolanja po OŠ (mislim, da je takih oseb dandanes zelo malo) ampak mislim, da ob nekih normalnih pogojih vsak lahko vsaj srednjo šolo skupaj spravi. Tudi, če v mladosti zaradi česa zabluzi, še vedno lahko konča kasneje, to bi cenila. Mislim, da to nekaj pove o človekovi samodisciplini, ambicijah, želji po napredku in znanju... Tiste, ki poznam in niso končali, so bili vsi neki bluzatorji (problematični, droge, zabušavanje itd.), za partnerja pa seveda ne želim take osebe. Gotovo pa obstajajo tudi inteligentni in sposobni ljudje z nizko izobrazbo (v tem primeru le OŠ) ampak žal mislim, da so taki bolj redke izjeme kot pa pravilo. Kar se tiče splošne razgledanosti pa čisto odvisno koliko se oseba sama angažira in glede tega misim, da ni nujno neke blazne povezave s stopnjo šolske izobrazbe.
V glavnem, kar se tiče karakterja in življenskih pogledov/stila, mislim, da na takega človeka niti ne bi naletela oz. ne bi prišla skupaj.

ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 14. Jun. 2016 11:31

Ja bi me motilo :). Pa ne zato ker verjamem v absolutno in nedvomno povezavo med inteligenco/razgledanostjo/znanjem in stopnjo izobrazbe, ampak ker imava z mojim ogromno enih debat o literaturi, zgodovini, geografiji, fiziki, blablabla, ki jih ne bi mogla imeti, če bi eden od naju imel samo osnovnošolsko izobrazbo. Tako imava oba podobno podlago in lažje komunicirava, debatirava, se kregava in se še naprej učiva. Ja, lahko se vsak posameznik odloči in dela veliko na sebi in se izobrazi o teh temah sam, in ne v šoli, ampak let's face it - tak človek je en na miljon. Ostali gredo lepo mainstream v šolo :).
Je pa seveda res, da ni vsak ki predribla gimnazijo the brightest pea in the pod.
Tako da ne, inteligenca in humor so dve stvari, ki se jim ne bi mogla odpovedat pri partnerju :).

Ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
nekogirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 11. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a nekogirl » 14. Jun. 2016 11:49

..
Zadnjič spremenil nekogirl, dne 17. Jul. 2016 16:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
LisičkaZvitorepka11
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2016
Kraj: Jesenice

Neprebrana objavaNapisal/-a LisičkaZvitorepka11 » 14. Jun. 2016 12:56

Po pravici povedano, bi me motilo ja... pa ne zaradi tega, ker bi imel on nižjo izobrazbo od mene, ampak zato, ker nekako nisi na isti valovni dolžini... na daljši rok nastane problem, saj ugotoviš, da se nimata več o čem pogovarjati.. stvari, ki tebe zanimajo, se njemu zdijo povsem brezvezne oz. jih pač ne razume... že to, da sem v vezi z nekom, ki ne govori niti besede angleško, zna včasih povzročati težave (sicer se temu vedno nasmejiva, ampak včasih si želim, da bi bilo drugače)... problem je tudi v tem, da te tak partner lahko začne zavirati - ti imaš ambicije in želiš določeno izobrazbo, on pa tega pač ne razume in se verjetno želi ustaliti in ustvariti družino, torej od tebe pričakuje da si čimprej najdeš redno zaposlitev...
Nevem no, mogoče sem preveč ozkogleda, ampak res ne vidim kako bi taka zveza funkcionirala na dolgi rok :/

Drugače pa zanimivo vprašanje, ponavljam!
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 14. Jun. 2016 12:57

Hmm, kaj pa vem.. kot so rekli ze nekateri prej, v teoriji me naceloma ne bi smelo motiti, ker vsi poznamo izjeme, ki so v zivljenju zaradi taksnih in drugacnih okoliscin ostali brez neke izobrazbe - pa potem vseeno uspeli, a taksnih je zelo malo. V praksi priznam, da bi tezko sla mimo tega, a to predvsem zaradi konkretnega lifestyle-a, ki bi ga hotela furati s fantom.. (Denimo, da ostanem tukaj :D ).. Sama zivim v prestolnici, ki je ze tako studentsko mesto, 90% mojih kolegov je studentov, v veliki meri se folk pozna med sabo, radi zahajamo tja pa tja, delimo si ogromno interesov, itd.. Tako da ja, ce mi potem na fb pise nek Bojan iz Zakojce, ki je po srednji tehnicni ostal doma in vikende prezivlja na vaskih motozborih... :D kaj naj pocnem s taksnim clovekom? Pa to NE pomeni, da se smatram za vec vredno (preden se oglasi kak poveljnik tolpe), ampak da imamo v praksi enostavno prevec razlicne stile zivljenja in interese ;)

ponavljam
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 14. Jun. 2016 13:38

Hm sedaj iz glave se v bistvu ne spomnim nobenega moškega mojih let, ki bi imel končano samo osnovno šolo :) Se mi zdi, da pri nas ima kar večina ljudi končano srednjo šolo (mogoče je to primerno že za kakšno drugo temo?).
Verjetno bi me pa motilo, če bi imel samo osnovno šolo ja.

Ponavljam.
nekogirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 11. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a nekogirl » 14. Jun. 2016 15:08

(premaknjeno v klepetalnico)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 14. Jun. 2016 22:26

Kaj vem,se ne oziram toliko na izobrazbo,mogoče,če bi kompenziral z drugimi stvarmi, talenti,bi šlo. Je pa imelo/še ima kar nekaj mojih kolegic fante,ki so obiskovali neko srednjo,ampak je niso dokončali;npr. niso naredili mature,kar se ravno tako šteje za osnovnošolsko izobrazbo.

Nekaj zate najpomembnejših kriterijev pri izbiri partnerja
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 14. Jun. 2016 22:45

1. ljubi strastno, sovraži strastno
2. ne pričakuje da jo bom jaz dopolnjeval, niti ona mene
3. je drzna (preizkuša stvari, potuje, ampak vseeno manj nora kot jaz, kanček racionalnosti)
4. razume da smo si različni, jaz sem jaz, ona je ona
5. sposobna ločiti od primarne familije, okolja, sposobna oblikovati lastne misli brez vpliva drugih
6. spontane narave, ne maram projekt managerjev
7. samozavestne narave, je ljubosumna v zdravih merah, ima svoje lastno življenje
8. kvaliteta pred kvantiteto
9. je sexualno odprte narave
10. ima lastne ambicije
11. je bolj odgovorne narave kot jaz
12. je manj agresivne narave kot jaz
13. je manj egoistične narave kot jaz
14. ima rada živali, sploh pse
15. je imela v življenju pozitiven moški lik

itd.

gledaš EURO?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 14. Jun. 2016 23:24

Ja.

Ti?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 14. Jun. 2016 23:38

Verjetno bom pogledala kaksno tekmo proti koncu, oz ce se bo slo kam gledat.

slovenski pop teenie bandi, ki si jih dal/a skozi? :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Jun. 2016 7:21

Nekaj časa sem poslušam BFM in Zablujeno

letošnji dopust?
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 15. Jun. 2016 10:40

Za par dni grem na morje, kak koncertič izletek. žal si ne morn prvoščit neke blazne dopuste delat neke blazne plane, ker mam res dosti obveznosti, ki jih je pač treba porihtat :)

ponavljam
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 15. Jun. 2016 11:22

5 dni v Bohinj
2 tedna Romunije
kak vikend ali dva morja

ponavljam
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 15. Jun. 2016 15:28

romunija :blume: si že bil? lahko ti povem vse najbolj kul place, ki sem jih jaz videla :)

predvidoma krk, čadrg, berlin in jeseni portugalska. pa če nam par dni cresa kam uspe stlačit bo tudi fajn.

__

najboljši in najslabši dopust do zdaj. zakaj?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov