Vprašaj me... #46
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Ja, bi me zelo! V bistvu verjetno sploh ne bi šla v zvezo s takim moškim, ker bi me preveč motilo.
Pa tudi jaz sem navajena, da se po koncu zveze prekinejo vsi stiki z bivšim - vsi moji bližnji prijatelji niso več v stiku z bivšimi in jim je to čist normalno, da se prekinejo stiki.
Tudi jaz ponavljam.
Pa tudi jaz sem navajena, da se po koncu zveze prekinejo vsi stiki z bivšim - vsi moji bližnji prijatelji niso več v stiku z bivšimi in jim je to čist normalno, da se prekinejo stiki.
Tudi jaz ponavljam.
-
Cryselle - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 8. 2015
Imaš prijateljev več vrst - ni vsako prijateljevanje deljenje najsočnejših skrivnosti in preživljanje vikendov skupaj. Sploh pa iz lastnih izkušenj vem, da je povsem možno na bivšega gledat kot na prijatelja, do katerega ne čutiš nobene privlačnosti več in se samo nasmeješ ob misli “a midva sva včasih nekaj mela?”
Tako da odvisno, kako intenzivno bi bilo to prijateljstvo, kdaj se je zgodil razhod, na kakšni ravni poteka druženje itd. Če bi se dobila občasno na kavi, ker recimo delata v istem podjetju/imata isti hobi in se udeležujeta istih dogodkov potem res ne vidim problema, v kolikor je za oba tista zveza del pozabljene preteklosti. Itak je to odvisno od primera do primera, tako da je nekak presplošnk vprašanje, da bi lahko rekel samo ja/ne.
Hitro občutiš ljubosumje (v partnerski zvezi) in zavist?
Tako da odvisno, kako intenzivno bi bilo to prijateljstvo, kdaj se je zgodil razhod, na kakšni ravni poteka druženje itd. Če bi se dobila občasno na kavi, ker recimo delata v istem podjetju/imata isti hobi in se udeležujeta istih dogodkov potem res ne vidim problema, v kolikor je za oba tista zveza del pozabljene preteklosti. Itak je to odvisno od primera do primera, tako da je nekak presplošnk vprašanje, da bi lahko rekel samo ja/ne.
Hitro občutiš ljubosumje (v partnerski zvezi) in zavist?
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Zavisti ne. Ljubosumje pa-mož mi ne daje povoda, če pa se katera kaj mota, pa ga čutim. Ampak bolj v smislu aj bejš, kot da bi njemu težila. Definitivno je človek, ki mu 100% zaupam in bi bilo ljubosumje usmerjeno vanj izguba časa.
Ponavljam.
Ponavljam.
The world is as you are.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Če mi partner ne daje povoda za to, potem nisem ljubosumna.
Ker je bilo že prej vprašanje o bivših... bi te motilo, če ima tvoj partner doma stvari od bivše/ga? Recimo razna oprema v kuhinji, kopalnici... (torej praktične/uporabne stvari)?
Ker je bilo že prej vprašanje o bivših... bi te motilo, če ima tvoj partner doma stvari od bivše/ga? Recimo razna oprema v kuhinji, kopalnici... (torej praktične/uporabne stvari)?
-
Cryselle - Kofetarica
Hmmm Zakaj bi to koga motilo? Ne razumem, kje je tu problem. Sta že imela nek dogovor, katere stvari po razhodu ostanejo v stanovanju, kar se mene osebno ne tiče. Ugl. to bi bilo zame delanje problemov, kjer jih ni.
Katere tri jedi najpogosteje kuhaš?
Katere tri jedi najpogosteje kuhaš?
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Se strinjam, Cryselle. Zagotovo bi me manj oz me ne bi motila ne vem, sedežna, ki jo ima iz prejšnje veze kot pa dejstvo, da je bil samski do ne vem, petintridesetega leta.
Najpogosteje...huh, jedilnike načrtujem tedensko in pazim, da se preveč ne ponavljajo. Ampak ok, kar redno je na sporedu goveja juha, mlečni griz in nesladkan kompot.
Ponavljam.
Najpogosteje...huh, jedilnike načrtujem tedensko in pazim, da se preveč ne ponavljajo. Ampak ok, kar redno je na sporedu goveja juha, mlečni griz in nesladkan kompot.
Ponavljam.
The world is as you are.
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
hayley napisal/-a:Ja, tudi raje ne bi bila skupaj z nekom, ki je imel že prej resno, večletno zvezo/ živel skupaj/ bil poročen z neko drugo..
Ponavljam
Samo a ni pri nasih letih ze redkost, da bos nasel nekoga, ki se ni imel resne (vecletne) zveze? Mene bi skoraj bolj odbilo, da ni imel se nobene (no, me ne bi, ampak ce primerjam.. ) edit: ups, sem videla, da je ze emanuela napisala podobno.
Zadnje case pogosto delam kaj z gobami (njoki / rizota, itd), zelenjavne minestre in pa kakega piscanca + bucke, ker je na hitro narejeno.
Koliko kompletov posteljnine posedujes? (Ravno lezim na postelji in studiram, da bi rabila se kaksno )
-
Cryselle - Kofetarica
Jaz tudi ne razumem, kaj je problematičnega/neprivlačnega pri tem, če je nekdo že imel večletno zvezo in živel z nekom? Meni bi blo absurdno zarad tega komplicirat. Ne vem, sej oseba ni avtomatsko čustvena razvalina, če je že z nekom si začela ustvarjat življenje in se ni izšlo - ali pač kaj je tu predsodek? Sprašujem, ker res ne razumem.
(Razumem, da je nekomu problem otrok iz prejšnje zveze, ker npr. partner nima dovolj časa za novega partnerja oz. si ta partner ne predstavlja imet otrok/se prilagajat otrokovemu načinu življenja - to je stvar, ki res konkretno spremeni potek zveze in se ne more primerjat z gospodinjskimi aparati bivše(ga) ).
Posteljnino menjam na približno dva tedna. Se ne potim med spanjem, vedno se tuširam pred spanjem, tko da ni potrebe po tedenskem menjavanju.
Si v tem letu kaj konkretno spremenila v svojem življenju in si na to ponosna? Npr. opustila kako razvado, začela počet kej koristnega/hobi na novo itd.?
(Razumem, da je nekomu problem otrok iz prejšnje zveze, ker npr. partner nima dovolj časa za novega partnerja oz. si ta partner ne predstavlja imet otrok/se prilagajat otrokovemu načinu življenja - to je stvar, ki res konkretno spremeni potek zveze in se ne more primerjat z gospodinjskimi aparati bivše(ga) ).
Posteljnino menjam na približno dva tedna. Se ne potim med spanjem, vedno se tuširam pred spanjem, tko da ni potrebe po tedenskem menjavanju.
Si v tem letu kaj konkretno spremenila v svojem življenju in si na to ponosna? Npr. opustila kako razvado, začela počet kej koristnega/hobi na novo itd.?
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
saarijarvi napisal/-a:hayley napisal/-a:Ja, tudi raje ne bi bila skupaj z nekom, ki je imel že prej resno, večletno zvezo/ živel skupaj/ bil poročen z neko drugo..
Ponavljam
Samo a ni pri nasih letih ze redkost, da bos nasel nekoga, ki se ni imel resne (vecletne) zveze? Mene bi skoraj bolj odbilo, da ni imel se nobene (no, me ne bi, ampak ce primerjam.. ) edit: ups, sem videla, da je ze emanuela napisala podobno.
Saarijarvi nisem mislila, da ne bi imel čisto nobene, ampak v takem smislu, da si že veliko let živel skupaj z nekom, da si imel že vse pohištvo in več materialnih zadev skupnih.., jst tudi še nisem živela skupaj s fantom, pa ni lih, da ne bi nobenega imela do zdaj. Nekako se mi zdi, da bi mi bil bližje nekdo, ki je imel bolj meni podobne izkušnje, kot nekdo v zgornjem primeru, ki je že šel čez deljenje pohištva in podobno ob koncu zveze.. Takšno asociacijo sem dobila ob vprašanju od haley.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Aja no, to pa razumem, da si zelimo nekoga, ki ima nek podoben background kot mi. Samo spet, s tem si clovek dodatno zoza 'plen'
Najvecja sprememba je bila selitev, eno novo prijateljstvo (ki mi bo najbrz malo pomagalo 'preboleti' starega) oz na splosno bit spet odprta za nove stvari. Nisem se tam, kjer bi rada (spet) bila, ampak pocasi.
Si v otrostvu/najstniskih letih brala kaksno revijo?
Najvecja sprememba je bila selitev, eno novo prijateljstvo (ki mi bo najbrz malo pomagalo 'preboleti' starega) oz na splosno bit spet odprta za nove stvari. Nisem se tam, kjer bi rada (spet) bila, ampak pocasi.
Si v otrostvu/najstniskih letih brala kaksno revijo?
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Včasih berem vaše odgovore o določeni tematiki, in mi ni 0 jasno.
Kavči, bivše, dfq
Pil plus, pa veliko dnevnih časopisov (Dnevnik, Delo, itd.)
-----------
Kakšna najstnica si bila?
Kavči, bivše, dfq
Pil plus, pa veliko dnevnih časopisov (Dnevnik, Delo, itd.)
-----------
Kakšna najstnica si bila?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov