Vprašaj me... #46

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 02. Nov. 2018 13:05

Nula. Ne kupujem si vec oblacil, ker imam polno omaro in mi je posledicno skoda denarja. Raje si kupim kako knjigo. Sicer pa zdaj sparam za dopust, in res pazim na denar.

Ponavljam.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 02. Nov. 2018 13:15

Zelo malo. Konkretna selitev (ki ni tedensko vračanje iz lj v domači kraj) me je naučila, da manj je več. Sem začela dobivat občutek, kolk krame pridelam recimo na pol leta in jo tudi konkretno omejevat. So minusi, seveda, ker rabim vsak kos kupit bolj premišljeno, da je res večnamenski, tudi barve ne smejo bit tolk vpadljive, ker pač potem ne morš tolk kombinirat, vedno moraš ponavljat kombinacije, ampak ja, zaenkrat more bit tko in v bistvu je tudi bolj praktično. Ugl. se zgodi tudi, da po cel mesec/dva nič ne kupim. Je pa res, da potem vsake par mesecev pade kak večji nakup (menjava letnega časa itd.) in so potem cifre malo višje, ampak ko se to zgodi, mi je jasno, da mora stara garderoba ven. V glavnem delam na oblikovanju trajnostne garderobe in kupovanju kvalitetnejših kosov (sploh čevlji, torbice). Kupovanje oblek je res huda potrošnja in tudi hud izziv za ženske, ker smo bombardirane z influencerkami, ki ima že vsaka svojo firmo z oblekami oz. walk-in closet, s katerim se rada pohvali na youtubu.

Ti?
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 02. Nov. 2018 13:30

Se niti ne spomnim, kaj in kdaj sem si nazadnje kupila. Tako da ze par mesecev nic. Kupim, ko kaj rabim in naceloma sovrazim nakupovanje oblacil.

Kupis oblacila raje bolj poceni in kratkotrajnega roka ali raje das vec in imas za dlje?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 02. Nov. 2018 14:45

Cryselle napisal/-a: Kupovanje oblek je res huda potrošnja in tudi hud izziv za ženske, ker smo bombardirane z influencerkami, ki ima že vsaka svojo firmo z oblekami oz. walk-in closet, s katerim se rada pohvali na youtubu.

Kdor se takim pusti 'influencat' si je pa tudi malo sam kriv :D

Po navadi ne zapravljam dosti na cunje, se da toliko kul stvari dobit na raznih razprodajah (h&m, dorothy perkins, etc) da ne vidim potrebe po tem. Ce ravno ne gres kampirat v grmovje, pa tudi ne vem, zakaj bi se stvari tako hitro unicile. :) investirala sem v kul bundo (ki bo najbrz drzala par let) in kmalu bom morala v cevlje, za drugo mi je pa relativno vseeno.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 02. Nov. 2018 16:05

Seveda si je sam kriv, ampak neka najstnica stara 16 let pač še ni sposobna jasno potegnit črto med tem, kaj zares rabi in kaj ji skuša prodat njena najljubša influencerka. Ugl. cela instagram scena ogromno vpliva na potrošnjo in samozavest ljudi, vedno samo več in več oblek, torbic, čevljev, nikjer ni meje.

Dam več na kvalitetne čevlje, torbice (redno nosim samo tri, tako da imam pač te takšne, da so mi res včeš, več jih sploh ne rabim), zimsko jakno. Vse ostalo pa nek srednji cenovni rang (npr. hlače), za majice/poletne stvari mi je vseeno, tudi če je poceni, dokler lepo zgleda. :D
Torej odvisno kaj kupujem.

Si že od otroštva kazala kakšen poseben talent/nadarjenost za kaj?
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
lollypop-@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a lollypop-@ » 03. Nov. 2018 14:55

Se mi zdi da nimam nobenega posebnega (naravnega) talenta. Če bi že morala nekaj izbrati, imam dober čut za ljudi in pomoč. Samo ne vem če je to ravno talent :D
Je pa res, da v kar koli vložiš ful truda in časa (še posebej če te to res zanima), da potem v tistem postaneš tudi zelo dober in da za nek uspeh pripomore le malo samo nek naravni talent.

Ponavljam :)
Never explain yourself to anyone.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 03. Nov. 2018 17:06

Veliko sem risala, od nekje 5ega pa vse do 18ega leta. Potem se mi pa ni vec dalo :oops:

Posiljas razglednice, ko kam gres?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 03. Nov. 2018 17:24

Ne, ful je drago...pošiljam Whatsapp sporočila, in občasno kak paket z šali in podobno.

katere serije gledaš trenutno?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Nov. 2018 20:04

Nobene

Koliko 'friends with benefits' si imel/a v lafu in ali si še vedno v stiku z njimi?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Nov. 2018 20:31

Nobenega, tako da tudi stikov ni.

Ponavljam, s tem da menjujem fwb za bivše.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Nov. 2018 20:46

Bivša 2, s prvim čisto nič, veliko razlogov, z drugim imam še mala kontakta ja,( ampak sva bila tudi kolega/ prijatelja pred zvezo, skoraj več časa, kot sva bila v zvezi in je tudi bilo eno obdobje, ko nisva imela nobenega stika )

Ponavljam, whatever, bivši, fwb, kot kdo želi..
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 03. Nov. 2018 23:52

Umm prvi bivsi... Se slisiva enkrat na leto, ko si cestitava za bday. En kvazi bivsi... Imava skupno druzbo, in je cisto ok. Za ostale pa mi niti prb ni v interesu, da ohranjam kakrsno koli obliko odnosa.

Ponavljam.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 04. Nov. 2018 7:15

Nimam stikov. Nismo skregani ali karkoli, samo pač nimamo stikov. Če bi katerega od njih srečala, bi se seveda pozdravili, small talk in to je najbrž to. To velja za obe kategoriji. Aja, edino z enim tipom, s katerim sva bila na ene 2 zmenkih nekoč 100 let nazaj, sva sedaj dobra frenda.

Bi te motilo, če bi bil tvoj partner prijatelj z bivšo?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 04. Nov. 2018 7:30

Ja, bi me. Prijateljstvo je velika, pomembna stvar, ki se resno vpleta v življenje posameznika in je del njega in se mi ne zdi, da bi bilo kot tako rezervirano za bivšo. Nikoli mu ne bi prepovedovala stvari, sem pa vesela, da je istega mnenja glede tega kot jaz, se pa tako takšne stvari vidijo na začetku veze, tako da se lahko vsak umakne, če takšnih stvari ne tolerira.

Ponavljam vpr.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 04. Nov. 2018 9:04

Hm odvisno tudi koliko je bila tista zveza resna, če je blo nekaj krajše, ne toliko resno je ena stvar,.. čene pa skoraj bolj ne bi hotela tega. Do zdaj nobeden od mojih ni bil prijatelj z bivšo, tako da se težko vživim kako bi mi blo.. S tem, s katerim sva zdaj še v stikih, ni pa nobeden od naju v zvezah, ne vem kako bi blo, če bi bili, možno tudi da bi prekinili stike..

Ponavljam

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov