Vprašaj me... #46

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Apr. 2018 11:23

Čez 5 let bom star 33, živel bom v majhni brunarici v naravi, imel bom eno fajn punco, upam da že kakšnega otroka, delal bom v nečem kar bom zgruntal na svojemu potovanju.
Ob sebi bom imel svoje dobre prijatelje z katerimi bomo živel dinamično življenje, enkrat na teden kultura da ne bomo kmetavzi.
Treniral bom sambo, aktivno streljal, še vedno slikal ogromno, imel bom osla, nemškega ovčarja ki bo imel mačko po ime Frederika.

ti?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 27. Apr. 2018 11:58

Čez 5 let bom stara 33-34 let, ekonomsko področje bom že zamenjala za pravno, zagotovo bo vsaj 1 otrok, živela bova drugje, tujina (zelo možno, da v Moskvi). Mačke bodo definitivno prisotne, morda tudi pes. In počasi se bom sprijaznila, da se staram :D nekako tako.

Si na mestu, kjer si se videl/ pred 5 leti?
Zadnjič spremenil Ananhas, dne 27. Apr. 2018 12:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2018 12:07

Upam, da bom delala v nečem, kar mi bo zanimivo in s čimer bom tudi nekaj dobrega pripomogla. Upam, da bom zdrava in isto familija in prijatelji okrog mene. Upam, da bom ohranila prijateljstvo in kontakte z ljudmi, s katerimi sem tudi do sedaj v zadnjih letih, čeprav nismo več na isti poti, področjih, imela svoj krog ljudi, sherala love in se imela fajn z njimi ampak bila še vedno odprta za svet in vse novo okrog mene ter nove ljudi. Imela še vedno iste hobije in ratala malo bolj advanced v njih. Si vzela kdaj pa kdaj čas tudi za kulturo /kulturne dogodke. Nekak otroka/ moža skoraj bolj ne vidim v 5ih letih, mogoče v 10ih. Za partnerja ne vem, če mi ga življenje prinese prav, če ne pa tudi ok ( mišljeno za rok 5ih let ), se mi ne neki ful mudi.

Ok še za drugo stvar odgovor:
Hm bolj ne, ampak sem bila še preveč baby takrat in živela še s starši in imela premalo realne predstave kako kaj deluje, kako se česa lotit in kako imet na čustvenem nivoju kolikor toliko za silo urejeno 'podstrešje', .

Ponavljam
Zadnjič spremenil hayley, dne 27. Apr. 2018 12:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Apr. 2018 12:08

Ne, nisem si mislila, da bom kjer sem. Bolj sem mislila, da bom še samska/lutala okrog/se še vedno iskala.
Tako ali tako se celo življenje učiš, ampak sem res mislila, da bom bolj...kot da sem proti dvajsetim, ne tridesetim.

Ponavljam.
The world is as you are.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 27. Apr. 2018 12:16

Ja in ne, odvisno od področja. Mi je v zadnjih 3 letih nekako vse poklapalo, vse se je počasi postavilo na svoje mesto...ker sredi 20.-ih sem bila malo zmedena, lahko bi šla bolj v neproduktivne poti, veliko sem se morala naučit, sprejet in it naprej z življenjem.

ponavljam
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Apr. 2018 13:03

Sem tam, kjer sem kot najstnik targetiral ko bom star 25, 26... zadeva je bila mnogo večja kot je bila v moji glavi, ampak hodim proti temu da uresničim nekaj kar sem si želel že kot 8-10 letnik v točno taki brezkompromisni obliki kot sem vedno hotel.

Nekako so se dejavniki poklopili tako, lahko bi se tako da bi imel otroka že zdajle, s čimer bi bilo vse ok, ampak so šle stvari v smer kjer bom imel to čez nekaj let, z bonusom da sem šel čez vse svoje neke osebne želje po preizkusih poprej.

Prideš do tega da ima življenje svoj ritem in tok, zatorej sprejmeš kar ti ponudi, in ne greš proti njemu z nekim odporom, sprejmeš sebe, poveš misli v veter in potem dobiš to.

------------------------

Ponavljam.
Flavij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Flavij » 27. Apr. 2018 13:11

Ne, nisem si mislil, da bom padel v TAX pekel. Čez 5 let bom posledično kot Frodo na koncu Kraljeve vrnitve. :(

Pa še za nazaj...
Od klasične mi je najbolj všeč glasba R. Wagnerja in J. S. Bacha. :) Poleg tega pa še Rimski-Korsakov - Šeherezada, Orff - Carmina Burana, Saint-Saëns - Labod, Respighi - Siciliana... :top:

Od filmske pa glasba, ki jo je za filme Tima Burtona skomponiral Danny Elfman in glasba v filmih Terrenca Malicka, ki v svoje mistične mojstrovine pogosto vključi Wagnerja. :)

http://www.youtube.com/watch?v=73E6r9zRKpE

http://www.youtube.com/watch?v=xO_zKhukPrk

Svoj čas sem se navduševal tudi nad Vangelisom. :)

Ne smem pa pozabiti na Kilarjevo Drakulo! :top:

Preizkušeno idealna glasba za vožnjo po samotnih poteh ob polni luni! :D

hayley napisal/-a:...
Pa sigurno jih je še več, doma mamo že odkar pomnim ful nekih CDjev z neko muziko z western filmov, ne vem naslova, ma ful znane..
...

Ennio Morricone? ;)

Trguješ s kriptovalutami?
Zadnjič spremenil Flavij, dne 27. Apr. 2018 14:00, skupaj popravljeno 1 krat.
All is vanity, nothing is fair.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2018 13:15

Ne, ne vem prav točno niti kaj to je in kako deluje.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 27. Apr. 2018 13:17

Imam nekaj naloženo notri ja. Ampak pač toliko denarja, kot ga ne pogrešam in pač lahko pozabim nanj :) . Najemanje kreditov za kaj takega pa bog ne daj. :nein:

ponavljam
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Apr. 2018 13:26

Opurtunistično sem reagiral in kupil gozd od nekoga ki je rabil denar za kriptovalute, dobil sem dober deal, in to je to.

Glede denarja sem konzervativne narave, in ga vlagam samo ali v izkušnje, znanje ali zemljo ter ostale stvari.

--------------------------------------

Cene nepremičnin v Sloveniji, mnenje in kakšne so tvoje želje po njih?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 27. Apr. 2018 13:37

Se nisem še čisto nič s tem ukvarjala, ne razmišljala o najemu ali kje bom živela. Bom že, ko bo čas za to. Dokler mam študentski status pač koristim ugodnosti študentskih domov.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 27. Apr. 2018 13:53

Meni je nepremičninski trg v Sloveniji ogaben.

- najprej podnajemniški trg: 3/4 je na črno oddajanega, vse na roko, ti kot podnajemnik brez nekih pravic in obveznosti. Ciganija št.1.

- drži se neka stigma da če oddajaš nekomu, da ti bo sral po tleh, dilal heroin na verandi in začel voditi ISIS celico, in zato je kup stanovanj praznih in čakajo kakšnega žlahtnika.

- previsoki davki za oddajalca stanovanj, previsoki za moje pojme, mora se spodbujati legalno oddajanje z manjšimi obdavčitvami in fleksibilnim trgom, premalo je podnajemniške konkurence, zato je teko za mlad par da si najema stanovanje. Takoj v 100k pufa, molva da bova skupaj ostala in ketna naslednjih 20 let.

- centralizacija Slovenije, uspešno izogiban trend v preteklosti, zdaj vsi v Ljubljano v ena umetno ustvarjena naselja ob obdrobju ki nimajo ne infrastrukture niti življenja da bi lahko karkoli delall tam. Spalna naselja zgrajena na plečih izkoriščenih delavcev, slaba gradnja in absurdne cene...kup kup, ker bo naslednje leto samo še huje.

- potem imamo primer da se gradijo trinadstropne hiše, da bodo ja otroci ostali doma in imeli kaj, ne, dejmo se zapufat, met energijske stroške potem pa še njemu dajat za uno garsonjero...postavljaj manjše hiše.

- obstaja kup rkajev ki umirajo ker je mlajša generacija dobila neke nepremičnine, skrbi za njih, prodaja jih pa za absurdno previsoke cene, in potem tisto gnije tam, nobenemu se ne oddaja.

Dejstvo je da če nisi nekaj dobil od prej, ali imaš kaj drugega, si fucked v Sloveniji, ker je trg smrtonosen do nekega mladega para npr.... je pa tudi res da večina mladih rine točno tja kjer se finančno pokopljejo, namesto da bi začeli ne vem v zaledju mest in bili bolj flexibilni v lajfu, kot iskali takoj eno in prvo šanso da majo stanvanje v mestu.

------------------------

ponavljam
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 28. Apr. 2018 18:11

Si ze napisal vse, nimam kaj dodat :D

Kaj prineses na piknik/dekco?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 29. Apr. 2018 10:19

Hm..če je bol tako mimobežno čiliranje potem pač pivo :D

Naj 3 mesta na območju Evrope?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 29. Apr. 2018 15:24

Hm.

1. Istanbul
2. Sibiu
3. Tirana

---------------------------

Trije kraji v Sloveiji kjer bi najraje živela?

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov