Vprašaj me... #46

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 08. Mar. 2018 19:09

Ko sva kuhala sem ga 'spomnila', da je dan zena in da nimam nobene rozice, je zavrtel s ocmi in vprasal, ce ni bilo ravno valentinovo. Potem stopil na vrt, utrgal marjetico in mi jo zataknil za uho :D it counts, i guess

Kaj ti pri partnerju (ali bivsem) zna stopiti na zivec?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Mar. 2018 19:32

Pri zadnjem bivšem mi skoraj nikoli ni šlo nič na živce, ker sva bila dokaj podoben tip človeka na nek način in sem ga štekala v vsem. Mogoče to, ker je kdaj hotel, da so stvari samo po njegovo in se ni hotel prilagodit, tudi če bi jaz izbrala/hotela nekaj drugega kot on. (sicer mam precej banalen primer v mislih za to situacijo, nič zares pomembnega).

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 09. Mar. 2018 20:52

Na zivc mi zna stopit, ko mu kaj ne gre od rok ali cesa takoj ne najde, mu kaj ne dela, itd. Take stvari ga reees vrzejo iz tira in je potem tecen se 2 uri. Tukaj sva cisto kontra in zna kdaj clashnit, ker mu potem recem ''vidis, drugic si lepo pospravi, pa bos takoj nasel'' in se bolj gori :D je pa res, da se vedno pride opravicit za tecnobo, ko se 'ugasne'.

5 stvari, ki jih vedno kupis, ko gres po fasngo/spezo?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Mar. 2018 1:27

*bemti nespečnost.

Vedno kupim zelenjavo, sadje, nehomogenizirano mleko, kruh in grški jogurt.

Ponavljam.
The world is as you are.
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 11. Mar. 2018 11:08

Isto, vedno sadje, zelenjava (to je gotovo že 5 različnoh kosov), sicer pa še kruh, jajca

Če si veren/a v čem vidiš smisel tega? Kdo ti je to predstavil in ali si imel/a kdaj dvome v ta koncept oz. če ne, zakaj ne?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Mar. 2018 11:26

Nisem verna oz. je po eni teoriji tudi ateizem vera v 'nič'. Meni se zdi, da so skoraj praktično vsi iste vere, kot njihovi starši oz. verujejo v to, v kar so jih naučili. Moji starši, sploh eden od njih, so zelo nagnjeni k ateizmu in tudi, ko sem jaz kot otrok, v vrtcu želela hoditi k verouku, ker sem videla vse ostale iz skupine hoditi, mi niso pustili. Sicer so v kasnejših letih v osnovni šoli skoraj vsi pravili, da so hodili k verouku, ker so jih silili starši/ samo zaradi druženja s sovrstniki in sicer sploh niso verni..

Ponavljam
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 11. Mar. 2018 13:23

Agnostik. Ne upam trdit, da ničesar ni. Pa sicer tudi ateist ne more trditi, da ne verjame v nič - če ne druga, verjame v znanost ali kaj drugega.
Sicer pa tudi nisem bila krščena, nisem hodila k verouku. Imam pa tudi zanimivo ozadje - moj oče musliman (sicer nikoli ne prakticira vere), po mami strani pa tudi pravoslavna vera pa še evangeličanska veja kršanstva :D
Mi je pa sicer tematike religioznosti res fascinantna, ker mobilizira na milijone ljudi, da se obnašajo po določenih pravilih, oblikujejo svoje življenje na osnovi vere itd. če pogledamo samo z zgodovinskega stališča, je bilo veliko število vojn posledica verskih gibanj...

Ponavljam
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 11. Mar. 2018 17:55

Verjamem, da 'nekaj' je, nekaj za kar smo mi cisto premajhni in prevec preprosti, da bi razumeli. Ce primerjamo velikost in kompleksnost cloveskih mozganov z vesoljem, je nekako logicno, da 99,9999% stvari ne vemo in ne razumemo. Mogoce je cel univerzum samo celica v hiperaktivnem space hrcku, tega nikoli ne bomo vedeli. No, mogoce se nam po smrti kaj novega odpre :D ne verjamem pa v bogove po cloveski sliki in domisljiji. Sem krscena, imam birmo, v relativno veliki meri odrascala krscansko zaradi okolja.

Poznas imena svojih sosedov, kjer zivis?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Mar. 2018 18:07

* js čene ful rada debatiram o takih stvareh, samo je preveč kompleksno, da bi se dalo pod to temo vse odgovarjat in razlagat. Jaz verjamem, da so ljudje skozi zgodovino trčili ob najbolj temeljno filozofsko vprašanje: Zakaj sploh je bivajoče in ne raje nič? in ker si niso znali odgovoriti na to vprašanje, so si izmislili razne zgodbe, mite, bogove, s katerimi so upravičili svoj obstoj. Meni drugače precej blizu mišljenje, da je bog v vsem, v naravi, sobiva z vsem obstoječim, nekakšen panteizem.

Doma doma poznam itak, v študentu ne vseh, tanajbližje ja.

Ti?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 11. Mar. 2018 20:17

Lol, ne. Upam, da tak tud ostane.

Ponavljam
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 12. Mar. 2018 21:31

Hmm ubistvu ne.

Imaš v svojem življenju kako osebo, ki jo bolj poredko vidiš (1x-2 na leto ali manj) ampak ti je zelo blizu?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 12. Mar. 2018 22:25

Ja (predvsem posledica selitve, se pa tudi od prej najde kdo, s katerim smo enostavno 'kliknili' in si bomo najbrz vedno dobri)

ti?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 12. Mar. 2018 23:14

Ja, so ljudje s tako frekvenco, ma precej ljudi po redko vidim, zivimo na razlicnih koncih, obveznosti, fax na razlicnih koncih, vsak v neki svojih obveznostih in cas kr bezi, preden se najdemo, na zalost..

Ti?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 13. Mar. 2018 0:54

Zelo blizu ne. Z vsemi se vidim na redni ravni. Kogar pa vidim tu in tam in se štekam pa ga ne štejem, da mi je "zelo blizu".

Zadnja ogledana oddaja?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 13. Mar. 2018 8:59

Zadnje čase ne gledam nobenih oddaj/serij... kvečjemu si pogledam kak film, berem.

Zadnja prebrana knjiga?
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov