Vpliv angleščine na izbiro uporabniških imen Cosmo foruma

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kaj je vplivalo na tvojo izbiro uporabniskega imena pod vplivom ang. oz. zakaj si si izbral/-a taksno uporabnisko ime?

Glasovanje se je zaključilo dne 02. Jan. 2009 16:20

a.) Ker menim, da je ang. moderen, popularen, hip, kul jezik, jezik popularne kulture.
5
13%
b.) Ker menim, da se ang. razlicica izbranega imena lepse slisi, je boljsa na pogled (bolj opazna).
16
40%
c.) Ker so mi vsec izvirna, neobicajna, tuja imena.
16
40%
č.) Ker favoriziram doloceno slavno osebo, sem si sposodil/-a njeno ime.
3
8%
Skupaj glasov : 40

Uporabniški avatar
Claudia22
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 12. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Claudia22 » 03. Dec. 2008 16:20

Spoštovane uporabnice in uporabniki Cosmopolitanovega foruma!

Moje ime je Klavdija in sem absolventka ang. in slov. na Filozofski fakulteti v Mariboru. Trenutno pisem diplomsko seminarsko nalogo z naslovom Vpliv angleščine na izbiro uporabniških imen slovenskih uporabnikov internetnih forumov, v okviru katere raziskujem, v koliksni meri in kako anglescina vpliva na izbor uporabniskih imen.

Za potrebe svoje naloge sem pregledala celoten seznam clanov tega foruma in pri skoraj 3000 uporabnikih (izmed ca. skoraj 30000) ugotovila, da so se registrirali z uporabniskim imenom, pri katerem je na tak ali drugacen nacin (izgovorno, pravopisno, pomensko) opazen vpliv anglescine. Tudi sama sem se ze dolgo tega na ta forum prijavila z ang. razlicico mojega imena, in sicer zato, ker mi ang. razlicica lepse zveni, izgleda bolj moderno, bolj kul

Sedaj me zanima se, zakaj si doloceni uporabniki izberete ime pod vplivom ang. oz. kaj je vplivalo na vaso izbiro.

Prosim vas, ce tisti, ki imate uporabniska imena, v katerih je opazen vpliv ang. odgovorite na spodnje anketno vprasanje, tako da obkrozite odgovor, ki velja za vas. Ce pa ga ni med ponujenimi, pa prosim, ce napisete, zakaj ste izbrali uporabnisko ime, kot ste si ga izbrali.

Za vase sodelovanje, odgovore in mnenja se vam ze vnaprej zahvaljujem. :)
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 03. Dec. 2008 17:02

torej, moje uporabiniško ime je sestavljeno iz imena nemške skupine, drugi del je angleški. sicer nisem pristašica uvajanja angleščine, vendar se v mojem primeru lepše sliši, če je poleg nem. besede dodana še ang. in ne slovenska.
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 03. Dec. 2008 17:27

Moj običajen, slovenski nick, je bil zaseden, pa sem ravno poslušala komad, kjer pravi: i can't help if she wast a fast one, a sassy one, i'm a classy one. Pa pač nism hotla bit sassy pa sm postala classy :D (čeprov mi je pomen ne lih najljubši, sam ajde)
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 03. Dec. 2008 18:31

Tud pri meni je bil željen nick zaseden, in potem sem napisala kar mi je padlo na pamet... (se niti ne spomnim kaj me je pripeljalo ravno do "fun" ker sem se na forum vpisala že pred mnogimi leti :P )
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 03. Dec. 2008 19:07

Zato ker imam rada angleščino, je lahka in univerzalna :D
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a princesss » 03. Dec. 2008 19:39

Študiram angleščino in veliko časa "razmišljam" v tem jeziku, moj vzdevek pa predstavlja pomen mojega imena. :)
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 03. Dec. 2008 20:02

Jaz sem si izbrala tak nick, ker mi je to ime tko izvirno in ker ga doslej se nikjer (na forumih) nisem zasledila.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 03. Dec. 2008 20:09

jaz sem brala eno knjigo kjer je imela ena od glavnih junakinj tako ime
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 03. Dec. 2008 21:34

Ker mi je angleščina blizu, saj jo študiram; sicer pa - koliko se spomnim - nisem kaj dosti razmišljala, sem kar napisala kar mi je padlo na pamet.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 03. Dec. 2008 21:39

jas sem hotla FuLLaH-SuGaH pa nekaj ni šlo skozi al kak pa sem flesherka_ ker je flesherka že blo zasedeno. flesherka pa sem že od negdaj in povsod, odkar sem načela na partije hodit... cca 5 let nazaj. in se nikakor ne morem znebit tega=) no jas ne vem al je ta SH posledica ang. besede flash al je blo zato da ni šumnika...
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 03. Dec. 2008 22:14

ammm... tudi jaz študiram angleščino, tako da mi je postala že skoraj drugi jezik in jo veliko uporabljam. Moram priznati, da tudi v vsakodnevnem življenju, sploh pa na internetu, saj je večina strani, ki jih spremljam angleških in je včasih težko preklopit nazaj.

Moj nick je pa isti kot sem ga že prej uporabljala po forumih. Enkrat sem se neki igrala s svojim imenom in to je nastalo. Ne vem, brez namena.

Claudia22, upam, da boš objavila tudi kakšne ugotovitve, ko boš končala diplomo. Tema se mi zdi ful zanimiva. Pa je bilo že prej kaj napisanega na to temo?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 03. Dec. 2008 22:33

Men se tud lepo sliš. če je angleško... nick, ki ga mam, se mi je zdel fajn zato, ker opisuje barvo mojih oči pa še naslov filma in komada iz filma je - James Bond - GoldenEye :D Tk, da mi je fajn k ma trojni pomen :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 03. Dec. 2008 22:40

Smo bli mladi in neumni in izbrali takšen nick. :lach:

Moj nick je izpeljava iz sloga skejtanja - goofy style; desna noga naprej v grobem. Ker sem bila takrat pač zagrižena skejterka, je to nastalo. Angleščina tudi zaradi boljše spevnosti in ker je kul (bleh...).
Uporabniški avatar
Claudia22
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 12. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Claudia22 » 04. Dec. 2008 9:44

Maychy napisal/-a:ammm... tudi jaz študiram angleščino, tako da mi je postala že skoraj drugi jezik in jo veliko uporabljam. Moram priznati, da tudi v vsakodnevnem življenju, sploh pa na internetu, saj je večina strani, ki jih spremljam angleških in je včasih težko preklopit nazaj.

Moj nick je pa isti kot sem ga že prej uporabljala po forumih. Enkrat sem se neki igrala s svojim imenom in to je nastalo. Ne vem, brez namena.

Claudia22, upam, da boš objavila tudi kakšne ugotovitve, ko boš končala diplomo. Tema se mi zdi ful zanimiva. Pa je bilo že prej kaj napisanega na to temo?

Hvala vsem, ki ste do zdaj že prispevali svoj glas in napisali svoje mnenje, razlago svojega uporabniškega imena ...

Tudi meni se je tema zdela zelo zanimiva. Saj sem, ko sem iskala temo, vedela, da bo nekaj v povezavi z internetom in forumi, kajti sama sem dokaj redna clanica Cosmo foruma in velikokrat gledam tudi, kako nekdo nekaj napise in ne samo, kaj napise. Samo se mi je zdelo preobsezno, da bi za dipl. sem. raziskala vpliv ang. na forumih po vseh jezikovnih ravneh. Nato pa sem nekega dne na fitnesu delala vaje pa mi je kar naenkrat v glavo sinilo, da bi lahko pisala o uporabniskih imenih in vplivu ang. na izbor le-teh, kajti tudi sama sem izbrala ang. razlicico svojega imena in podobno obnasanje opazila tudi pri kar nekaj uporabnikih in uporabnicah tega foruma. Nakar sem pregledala celoten seznam clanov, ca. 30000 jih steje, in ugotovila, da ima skoraj 3000 (torej 10%) clanov uporabnisko ime v ang. ali pa pod vplivom ang. Trenutno sem v fazi klasificiranja teh imen in to je kar tezavno, ker so zelo raznoliki, pri enih gre npr. za zapisni vpliv ang., pri drugih pomenski ... Skratka, tema je res zelo zanimiva in o njej ni poprej se nihce pisal. Sicer so bili forumi obdelani s kaksnih drugih vidikov, uporabniskih imen pa se ni poprej se nihce posebej lotil. Zagovor bom imela najverjetneje ze 17. 12., 2. termin pa je prvi teden januarja. Ampak zaenkrat delam na tem, da bi ga imela kar 17. 12., da se letos to spravim skozi. :)

Bojo prazniki zato toliko lepsi, hihi.

Vsekakor bom objavila tudi rezultate, ko bom zbrala dovolj odgovorov v tej anketi. Mi je anketo se zadnji hip predlagala mentorica, zato sem jo kar vceraj dala na net. Bi bilo namrec zanimivo za studente, ki me bodo poslusali, slisati, zakaj si nekdo izbere ang. uporabnisko ime, kajne? :)

Kakor koli, kolikor sem brala vase odgovore, vidim, da na izbiro uporabniskega imena na vecino vpliva dejavnik izvirnosti (po Kebru), kajti zelite imeti ime, ki izstopa, ki ga ni uporabil se nihce poprej, obenem pa vas je veliko mnenja, da je ang. svetovni jezik in s tem tudi glavni jezik na spletu, kjer je skoraj bolje imeti ang. nick kot pa slov., saj si tako bolj prepoznaven. :)
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 04. Dec. 2008 11:04

Noben izmed možnosti v anketi ni niti približek temu, zakaj je moj nick angleški.

Pomen mojega nicka je bil v slovenščini zaseden, zato sem izbrala angleškega, zakaj ravno tak nick - tisti dan so ravno padle prve snežinke v tisti sezoni, ki so se potem izkazale tudi kot skorajda zadnje in sem želela ostati pri tej besedi, ki pa, kot pravim, ni bila več prosta v slovenskem jeziku.

Če bi se pa zdej prijavljala, bi pa definitivno izbrala drugačnega, ta mi ni več všeč v angleškem jeziku, ampak v slovenskem, torej izbrala bi pač nekaj drugega.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]