Vpliv angleščine na izbiro uporabniških imen Cosmo foruma

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kaj je vplivalo na tvojo izbiro uporabniskega imena pod vplivom ang. oz. zakaj si si izbral/-a taksno uporabnisko ime?

Glasovanje se je zaključilo dne 02. Jan. 2009 16:20

a.) Ker menim, da je ang. moderen, popularen, hip, kul jezik, jezik popularne kulture.
5
13%
b.) Ker menim, da se ang. razlicica izbranega imena lepse slisi, je boljsa na pogled (bolj opazna).
16
40%
c.) Ker so mi vsec izvirna, neobicajna, tuja imena.
16
40%
č.) Ker favoriziram doloceno slavno osebo, sem si sposodil/-a njeno ime.
3
8%
Skupaj glasov : 40

Uporabniški avatar
Claudia22
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 12. 2005
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Claudia22 » 04. Dec. 2008 12:31

Snow flake napisal/-a:Noben izmed možnosti v anketi ni niti približek temu, zakaj je moj nick angleški.

Pomen mojega nicka je bil v slovenščini zaseden, zato sem izbrala angleškega, zakaj ravno tak nick - tisti dan so ravno padle prve snežinke v tisti sezoni, ki so se potem izkazale tudi kot skorajda zadnje in sem želela ostati pri tej besedi, ki pa, kot pravim, ni bila več prosta v slovenskem jeziku.

Če bi se pa zdej prijavljala, bi pa definitivno izbrala drugačnega, ta mi ni več všeč v angleškem jeziku, ampak v slovenskem, torej izbrala bi pač nekaj drugega.

Vem, da obstaja zelo veliko različnih razlogov, zakaj si nekdo izbere določeno uporabniško ime. V anketi sem pač ponudila po mojem mnenju 4 najobičajnejše razloge, ki so pač bolj ali manj aplicirani na vpliv ang., ker je to tema moje naloge. Hvala vseeno za mnenje! :)
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Dec. 2008 23:16

"obkrožila" sem točko B.
Če po pravici povem, mi je slovenščina čist nek navaden jezik, pri nekaterih besedah pa sploh kukrnekak nesprejemljiv.
Ok besede Ljubim te, zihr nebi menjala z I love you, vseeno pa je kr nekej besed, ki jih raje rečem po angleško, kot pa po slovensko.
pa recimo besede kot so ful, ok ( mi je manj komplicirano kot uredu in se lepše sliši), komp (isto maj komplicirano, ker preden izrečem računalnik povem drugače že deset drugih stvari) itd....

Drgač pa je blo pri mojem niku ubistvu čist spontano.Poslušala sem komad od D-12, Purple Pills in iz tega je ratala pač Purple.Potem pa nism vedla kaj bi še napisala zraven, pa sm dala na začetku kr še bitch, ker sm učas res navihano bitchy :D nakar mi pač zadnji del nicknejma ni biu več ušeč in so mi ga skrajšali, sam v purple.Nima pa purple nobene povezave z "vijolično", razen tega da mi ta brava ni ušeč, se mi pa sama beseda purple, ful lepo sliši. :)
Uporabniški avatar
Claudia22
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Claudia22 » 05. Dec. 2008 19:36

*purple* napisal/-a:"obkrožila" sem točko B.
Če po pravici povem, mi je slovenščina čist nek navaden jezik, pri nekaterih besedah pa sploh kukrnekak nesprejemljiv.
Ok besede Ljubim te, zihr nebi menjala z I love you, vseeno pa je kr nekej besed, ki jih raje rečem po angleško, kot pa po slovensko.
pa recimo besede kot so ful, ok ( mi je manj komplicirano kot uredu in se lepše sliši), komp (isto maj komplicirano, ker preden izrečem računalnik povem drugače že deset drugih stvari) itd....

Drgač pa je blo pri mojem niku ubistvu čist spontano.Poslušala sem komad od D-12, Purple Pills in iz tega je ratala pač Purple.Potem pa nism vedla kaj bi še napisala zraven, pa sm dala na začetku kr še bitch, ker sm učas res navihano bitchy :D nakar mi pač zadnji del nicknejma ni biu več ušeč in so mi ga skrajšali, sam v purple.Nima pa purple nobene povezave z "vijolično", razen tega da mi ta brava ni ušeč, se mi pa sama beseda purple, ful lepo sliši. :)

Bolj kot berem vaša mnenja in razlage, bolj opazam, da se za vasimi izbirami uporabniskih imen ne skrivajo neki vsakdanji razlogi, ampak cisto nekaj tretjega. Zate sem npr. mislila, da je purple sigurno tvoja najljubsa barva. :)

Drugac pa se tudi meni zdi, da se da dolocene stvari enostavneje povedati v ang., kot v slo., ceprav seveda zagovarjam tudi rabo slov., predvsem pravopisno pravilne v pisnih besedilih.
" I am FREE no matter what labels you put on me. I am a no-name brand human being." (Simone Hudson)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Dec. 2008 19:49

pojma nimam.... :D
sem hodila na anglesko solo, tako da sem tudi jaz veliko razmisljala o anglescini, vso gradivo za solo v anglescini, v soli je vse potekalo v anglescini...in mi je pac ta jezik zelo blizu...besedi pa sta bli prvo kar mi je padlo na pamet ko sem se prijavljala.drugace mam stalni nick pod katerim pa me vsi poznajo in je skoraj kot bi si dala za nick ime in priimek - zato tut tega nisem hotela :D in sem si pac dala res kr neki =) ne simbolizira nicesar, nimam rada roz, dobro rdeca barva mi je vsec ampak vseeno... :D

me je pa kr mal sram da zanemarjam svoj materni jezik :oops: no, sej drugac nimam nikjer takega nicka, mam nekaj drugega, ki pa ni iz nobenga jezika ampak je beseda cisti unikat :P
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Dec. 2008 20:02

ne Claudia, daleč od tega da je purpl moja najljubša barva :D :D
Bella*Honey
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Bella*Honey » 05. Dec. 2008 21:41

ja jst pa sploh nism pomislila, da bi mela slo. nick...
idejo za svoj nick sm dobla med gledanjem spota od chris browna, k ma ena punca na majci ta napis Bella Honey in mi je blo very cool
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 06. Dec. 2008 10:01

Jst sm se moj nick zagledala na lakih iz Dm-a She :) In tud če bi mela izbiro nebi dala slovenskega kr prou zrat tega k se res lepše sliši in vidi ang,meni.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 06. Dec. 2008 17:31

Moji nick je preprosta izpeljanka iz imena, primka in letnice rojstva. Drugače na splošno ne uporabljam veliko angleščine, bolj svoje narečne besede :)
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 06. Dec. 2008 19:37

Jaz sem svoj nick izbrala po pesmi z istim naslovom preprosto zato,ker mi je bilo všeč in,ker mi je takoj padlo v uho.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 06. Dec. 2008 21:17

Heh, moj ni angleški, slovenska različica pa tud ne obstaja.

Aloha pa u havajskem jeziku pomen ljubezen, pozdrau in nenazadnje neko posebno stanje, način življenja, delovanja, imenovan(o) aloha spirit.

Kr sm zalublena u Havaje.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 07. Dec. 2008 14:07

ker je moja najljubša barva oranžna..in ker se v angleščini sliši velik lepše
Uporabniški avatar
Claudia22
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Claudia22 » 07. Dec. 2008 23:04

OrangeLady napisal/-a:ker je moja najljubša barva oranžna..in ker se v angleščini sliši velik lepše

No, pa se je našla ena, katere nick pomeni njeno naj barvo. :)
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 08. Dec. 2008 0:18

Tukaj imam čisto slovenski nick, saj me pod mojima drugima dvema nickoma vsi poznajo in sem hotela enega, ki ga bom vedela samo jaz. Izbrala sem si ga med poslušanjem pesmi enega prijatelja, kjer je bilo to napisano.

Moj drugi nick, ki ga imam najraje, ampak je na tujih forumih velikokrat zaseden, ali pa prekratek, saj ima le 3 črke, je latinski. Ima svoj pomen, ki pa ga ne bom tukaj razlagala.

Tretji nick, časovno prvi, uporabljan pa najredkeje, angleški, je pa nastal med gledanjem najljubšega filma. Vsebuje začetnico glavne junakinje in še eno besedo zraven. Takrat se mi je zdelo zelo fajn imeti nick po filmski junakinji, a zdaj mi ta nick ni več všeč, čeprav film še zmeraj obožujem. Takrat sem se namreč zelo poistovetila z glavno junakinjo, zdaj pa se mi zdi 'izadajanje' za neko osebo, čeprav neresnično, neumno. Tako da moji nicki niso več sestavljeni iz imen nekih resničnih ali neresničnih ljudi.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 08. Dec. 2008 13:22

moje uporabniško ime mislim,da ne vsebuje angleščine...no mogoče meri(včasih mary :lol: )ki je v ang sestavni del mojega imena...sam včasih-pubertetea pa to,mi je blo kao fel "fensi"met nek tak bolj angleški vzdevek...zdaj pa nič več.pač merisima...tak me je začela ena kolegica klicat in sem to ostala.drgač pa mi je bolj poznan vzdevek biba,ki pa je tu gor bil zaseden.
glasovala nisem,ker se enostavno ne najdem v nobenem odgovoru.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 08. Dec. 2008 13:30

Sem mela veliko let nick sestavljen iz mojega imena in črnine poleg. Ker mi je črna barva res sedla.
Pol me je nekako minilo.

Danes mi angleški nicki ne sedejo. Sploh ne vse "girl" in "bitch" in (dasiravno slovenski) "mala". Maš teh verzij pol tolko, da niti ne veš koga točno bereš.

Ima slovenščina ja tolko besed, da najdeš tistega, ki ti paše, te opiše ali se ti zdi preprosto najbolj ... trapast. In zato tvoj. :lach:
Imaš, da me vikaš!

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov