voznice/vozniki in vedenje na cestah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lainy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lainy » 19. Maj. 2009 20:17

To sta tvoji dve alternativi in ne moji :)
Gre se za to, da voziš kot se spodobi. In če pač ti podcenjuješ moj pogled vožnje in način, ki pomeni za volanom ostati hladen je to tvoj problem.
Koliko kje voziti in kako pa imamo zato table z omejitvami in seveda vso kolobacijo, ki jo damo skozi v avtošoli. Torej se naučimo. Dejstvo pa je, da so avtošole itak za brezveze saj vsak vozi kot se mu zljubi. V tujini je pač to malo drugače urejeno, kultura vožnje pa je tudi drugačna.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Maj. 2009 20:23

V avtošoli te ne naučijo vozit, to je eden glavnih problemov. Naučijo te osnov, ravno toliko, da ti avto ne crkne v križišču, pa da znaš pas zamenjat, potem te pa pošljejo na fronto.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Maj. 2009 20:44

V avtošoli te naučijo vozit, ne naučijo te pa reagirat. Tukaj je razlika.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 19. Maj. 2009 21:28

Well, glede na to, da sm u zadnjem cajtu precej žiučno obarvana :D (probleme mam tut, ko se pelem z biciklom), me usakodneuno kdo (prehit!) izžiucira.

Klasično prepočasno speljevanje na semaforjih (po možnosti pr rdeči ždi z zategneno ročno, kr je tiščanje bremze preveč obremenjujoče za nogo), sploh fino je na tistih, kjer zelena gori natanko osem sekund in pou, naraunost obožujem đeksone, k se jim zdi čakanje u koloni pod častjo, prpičijo po pasu za naraunost, zavijejo levo, te hočjo izsilt in kr se ti, ki si u koloni za sto metrou porabu deset minut, ne umakneš, pokasiraš negraužn zvok troble in ta srednga, naduse prijetni so mi prišleki z neprednostnih, stranskih cest, k se morjo pod mus uštult točno pred tvoj pleh, ne glede na to, da za tabo še pet minut ne bo nobenga drucga in lagano sportski šaltajo, ti se pa zadi limaš na šajbo, ... to be countinued :D .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 19. Maj. 2009 21:30

totalno se strinjam z Aloho :D
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 19. Maj. 2009 22:22

Jst sm bla takoj, k sm nardila izpit, čist živčna, ampak bolj zarad sebe, ker me je vsaka nepredvidena situacija čist vrgla iz tira :D Tko kot je UG84 rekla, v avtošoli te naučijo neki za silo vozt in te napiflajo une relacije, kamor te ponavad vlečejo na glavno, pol k pa nardiš tist izpit, si pa k en revček sred bojne fronte.

Me pa še zdj hitr kej razjezi (tko k ponavad :oops: ), npr. k se najde kšn pacient, ki rab pol stoletja, da npr. zavije s ceste :roll: To pomen, da že 100 metrov pred odcepom začne 20 vozt, pol pa lepo v prvo in čiiiiiist počas zavije dol :evil: Takim sm že trobla, ja. Pa pol razne cvetke, ki se NE vozjo več k 60 na cesti, kjer je 90 omejitev. Pa ponavad kšn folk iz mest (pravm kšn, ne vsi, da nam takoj napadena), ki na cestah izven mest bremza čist na vsakmu možnmu ovinkcu, pa cela cesta je njegova, to gre čist po levi v ovinek :roll: Pa tovornjakarji so razred zase, izsiljujejo na fertik, pa vozjo po sred ceste, da ga še prehitet ne morš. Enkrat me je en tak butl skor s ceste zrinu, k sm ga šla prehitevat! Ja, za mišji k*rac je manjkal!
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 20. Maj. 2009 8:28

Lainy napisal/-a:Kaj pa mene zadnje čase moti na cestah?
Imam izpit, a se ne vozim z avtom preveč pogosto. Ko je pač nuja. Zato sem pa več na kolesu in peš.
In zadnje čase opažam, kako se vsem nekam mudi. Celo tako, da pač pešča lahko povoziš in kolesarja s seboj odneseš domov na kavico :evil:
Praktično mi je že praksa, da vedno pogledam levo ko stojim na prehodu za pešče/kolesarje že ko se mi prižge zelena luč. In potem ko sem se že parkrat znašla na polovici poti do groba, sem vedno morala zadnja popustiti in spustiti ubogega voznika naprej pa čeprav bi moral on mene počakat! Vedno bolj se mi zdi, da ni nobenega potrpljenja. Sama nikoli ne hodim čez cesto ob rdeči luči, ne delam prekrškov(vsaj ne takšnih da bi zaradi svoje neumnosti ogrožala druge) in se kot voznica osebnega avtomobila obnašam človeško!

tudi mene so že parkrat skoraj zbili, ampak ker vedno pogledam levo in desno, tudi če gori zelena za pešce, sem še vedno živa :) res obupno. pa folk tudi ne zna ustavit, ko pešci čakajo na prehod. jst skoraj vedno ustavim in tudi normalno počakam, da gre človek čez prehod. popizdevam tudi, ko se zgodi, da že hodim čez cesto in ne vem, ali bo človek ustavil ali ne, ker ustavi res zadnji moment in potem se ponavadi kar ustavim in počakam. sori, ne bi rada, da me zbije en egocentrični bedak, po možnosti še kak težki frajer v črnem mercedezu. no, zadnje čase tud ženske niso nič boljš.
predvsem ljubljana je tko glupa s to vožnjo, ker je na cestah čist preveč pločevine, vsem se nekam mudi, vse je prosto po prešernu, policaje redko kje vidiš, folk vozi čez rdečo, pa po pasu, ki je namenjen trolam ... živa zmeda!
mogli bi uvest strožji nadzor, ne pa da folk dela same prekrške, pol pa mene ustavijo, ker sem šla konec naselja 60, namest 50! :evil:
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 20. Maj. 2009 10:16

mene daleč najbolj zrnervirajo prepotentneži,ki se mi prilimajo na rit in mi po možnosti blendajo. če recimo na AC prehitevam,grem največ 140, ampak matr a je unim bedakom tko težko počakat da se normalno vrnem na svoj pas :roll: ne oni morjo blendat,ker sem si s svojim ubogim avtočkom dvolila prečkat pot njihovim bajnim limuzinam. pa razni strokovonjaki,ki ne znajo uporabljat zaviralnega pasu in bremzajo na cesti, pol pa šele tik pred odcepom dol zavijejo. super ja,to je ful varno
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 20. Maj. 2009 10:28

Joooj mene to tud tk ob živce spravla, da se mi kdo za rit zalima - pa ponavadi itak vedno vozim po omejitvah in ne POD omejitvami (razn kjer je recimo omejitev 90, pa niso ravno najboljše razmere za tok pelat), zato me še tok bolj jezi, ne bi rekla da bi res cincala neki. Sej zadnjič se mi je skor en v rit zabil, je vozu direkt za mano, js sm pa mogla naenkrat zabremzat ker mi je maček skoču na cesto, in je res čist mal manjkal. Bedak. Drugač pa - tud mene velikrat spravlajo ob živce taki ki se res cijazijo 50, tam kjer je omejitev 90, pa podobno, sam vseen se zavedam da je na cesti najbolj pomembno, da ohraniš mirne živce. Vsak tega ne zmore in verjamem da je velikrat tud to vzrok za nesreče. Ma js bi definitivno uvedla nekakšne psiho teste, brez kterih ne bi mogu nardit izpita. :D Ker trdim, da še zdaleč ni vsak, ki obvlada avto, primern za na cesto.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 20. Maj. 2009 10:35

no angel napisal/-a:Joooj mene to tud tk ob živce spravla, da se mi kdo za rit zalima - pa ponavadi itak vedno vozim po omejitvah in ne POD omejitvami (razn kjer je recimo omejitev 90, pa niso ravno najboljše razmere za tok pelat), zato me še tok bolj jezi, ne bi rekla da bi res cincala neki. Sej zadnjič se mi je skor en v rit zabil, je vozu direkt za mano, js sm pa mogla naenkrat zabremzat ker mi je maček skoču na cesto, in je res čist mal manjkal. Bedak. Drugač pa - tud mene velikrat spravlajo ob živce taki ki se res cijazijo 50, tam kjer je omejitev 90, pa podobno, sam vseen se zavedam da je na cesti najbolj pomembno, da ohraniš mirne živce. Vsak tega ne zmore in verjamem da je velikrat tud to vzrok za nesreče. Ma js bi definitivno uvedla nekakšne psiho teste, brez kterih ne bi mogu nardit izpita. :D Ker trdim, da še zdaleč ni vsak, ki obvlada avto, primern za na cesto.

S tem se tud jst strinjam. Ker majo taki psihiči izpit za avto, da človk takrat rajš doma ostane, ko vid, da gre un na cesto...če ma srečo, da ga vid.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 20. Maj. 2009 10:42

Men gre pa neznansko na jetra folk, ki trobi za vsak pičkindim in tud zaradi takih stvari, ki jih nekatere pišete tle gor... Če meni kdo trobi za kak tak pičkindim, bi najrajši stopil ven pa mu zabil eno okol kepe...ampak ker nisem tak, mu/ji čisto skulirano v mislih jebem vse družinske člane ženskega spola po spisku...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Shelve
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Shelve » 20. Maj. 2009 10:50

^^ :rofl:

Preveč voznikov pozablja, da ni v vsakem avtu oseba, ki je npr. 100% zdrava itd. Imaš ljudi, ki se ful bojijo vozit in mogoče zato počasi zavijejo v stran. Potem so tudi starejši ljudje, pa ljudje, ki so mogoče izgubili kakšnega družinskega člana v nesreči (morda celo v njihovi prisotnosti) in zato zdaj extra pazljivo in počasi vozijo, vi pa jim trobite. Potrebno je malo razmisliti. Nikoli ne trobim, jebem pa vse po spisku v sebi ali na glas, itak me ne sliši, tako da "no harm done". Me je pa kar groza, ko berem v "Priznam da" poste od Yazmeen in NIE (pa še kakšne, ampak vidve se konstantno pritožujeta) kako so živčne itd., izpit so pa šele naredile.. Upam, da vaju pamet sreča in da se začneta zavedat, da tud, če bosta šli kdaj 50 namesto 90, ne bo konec Sveta, ampak, da vam je mogoče ravno ta oseba rešila življenje. Think about it.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 20. Maj. 2009 11:00

Jst se probam čim bolj nazaj držat glede trobljenja in zlo malkrat komu potrobm, ker se glede tega strinjam in sm tud sama pizdila, če mi je kdo potrobu, ko sm nardila izpit, pa mi je recmo crknu avto. Sm mu tud j*bala vse po spisku :D Tko da ja, hupo zlo malkrat uporabm, se rajš po rok udarm. Razpizdijo me pa take stvari, kot sm napisala. Drugač pa, če se vozš 50, kjer je omejitev 90, lahko plačaš kazen, ker oviraš promet, tko da tud to ni ok. Pa ne mislt, da jst zdj divjam k fuknena, sploh ne, ker se zavedam, da nism tople vode odkrila, ker mam en let izpit.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 20. Maj. 2009 11:33

najboljši oz. najbolj smešni so tisti, ki preveč formulo1 gledajo in kar vidijo, uporabijo na cesti...

primer: človek zavija desno pri hitrosti 20-30km/h, ampak preden zavije desno, gre najprej levo, da bo ja imel idealno linijo! :D :D :D
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 20. Maj. 2009 12:04

Shelve napisal/-a:Preveč voznikov pozablja, da ni v vsakem avtu oseba, ki je npr. 100% zdrava itd. Imaš ljudi, ki se ful bojijo vozit in mogoče zato počasi zavijejo v stran. Potem so tudi starejši ljudje, pa ljudje, ki so mogoče izgubili kakšnega družinskega člana v nesreči (morda celo v njihovi prisotnosti) in zato zdaj extra pazljivo in počasi vozijo, vi pa jim trobite.

je*i ga, tak človek, ki ni 100% za volanom, pač ni za na cesto in pika. razumem, da imaš slab dan in vse, da si zaspan, da nisi pri stvari. ampak vse po zdravi pameti. tak človek, ki ni zbran al pa tak, ki se boji vozit, za moje pojme ogroža vse ostale na cesti.
Zadnjič spremenil Roisin, dne 20. Maj. 2009 12:10, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov