voznice/vozniki in vedenje na cestah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 02. Jun. 2006 9:28

MIGRENA napisal/-a: ... nasploh zadnje čase opažam, da sm skoz neki živčna k vozim pa skoz se neki pizdim, ampak verjetno zato, ker se mi vedno nekam mudi :oops:

same here :D ...
The secret of success is consistency of purpose.
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤MajC¤ » 02. Jun. 2006 9:38

allessya napisal/-a:Ja, na jetra mi gre, da je moj dedi star 82 , pa mu še vedno ne vzamejo izpita, sicer je še vedno dokaj vitalen, ampak naokoli se pa vozi z do konca not zaprtimi stranskimi ogledali in uporablja samo notranje ogledalo (kaj pa mrtvi koti pa to???) :motz: Sem pa tja zavijuga po cesti, pa včasih gre vse skupaj res počasi... :? Ne da si dopovedat, da volan počasi ne bo več za njega, razumem pa, da se je vožnji težko odpovedati po tem ko si vozil več kot 40 ali 50 let.

nas je isti. on ko ze vjuga se vmes se pripasa. pa razlaga kak to taki mladi ko je on vse z levo roko naredijo.
en x je ven z garaze zapelal rikverc pa na levo stran. sm mela tam jaz auto parkiran. pa ker pač taki "mladi" znajo vozit ne da bi nazaj pogledali. se mi je zabijau v sostango odzadi. prvic je probau pa ni slo, je dau se wec gasa se en c zaleteu, pa se tretjic pol pa sm ze prletela ce je slep. ful je počlo,ce sem jaz notr slisala,on pa ni v auto slisal. lol no. sicer se meni ni nic poznalo. on pa je meu pocohanega zadi. pa si je takrat ravno kupo na novo klijota. novega in lepega. prejsn auto pa je tk meu potoucen ko hrusko, ker to so pač mladi :D
Uporabniški avatar
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 8. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a u_k_i » 02. Jun. 2006 12:06

moj nono se pa ful zaveda, da ni več najbl ornk za volanom.... velik raj vid če ga jaz okoli peljem, ali gre pa v center vedno z avtobusom, pa same tiste poti,ki jih res dobro pozna, pa nikoli zvečer... res sem misnla da bo težji dojel da ima mejčkn opešan vid.
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 19. Maj. 2009 12:14

malce osvežimo to temo
(s)mej se
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 19. Maj. 2009 12:44

kr.ena napisal/-a:Pa smešni so mi ljudje, ki avtomatično pohodijo bremzo, ko vidijo policaje ali radar in vozijo pol manj kot je dovoljeno (človek bi mislil, da dobiš plačano, če se voziš 20 km pod omejitvijo :lol: )

Folka, ki mi sveti z dolgimi v rit na avtocesti, naj se jim spravim s prehitevalnega tudi ne ljubim najbolj- sploh če je pred mano itak še par avtov ali se vozim 140.

Res jezi me pa folk, ki parkira čez dva prostora kot da so sami na svetu. Ali pa parkirajo tako blizu mene, da se moram plazit čez desni sedež noter...

Haha, LOL :lach: kot da bi sebe brala... Kar me spravi totally ob živce na cestah je še neobziren folk, ki se mi ob rdečem semaforju toliko da ne zakantajo v rit, ker bodisi zijajo naokol sam naprej ne, bodisi ne ocenijo dost dobr kdaj približno je potrebno stisnit na bremzo, da se bo ustavil na primerni razdalji za mano (do cm natančno pa res ni treba ustavit). :roll: To zadnje sploh kakšne mlade frajle ali fantje nimajo dobre predstave in se samo bojim, da bo enkrat počlo. :? Sama vedno pravočasno začnem bremzat, ko vidim, da ne bom ušla rdeči luči... če pa je ravno tako, da nekje manj kot 10 m pred semaforjem iz zelene preklopi na oranžno, normalno dalje peljem brez naglega ustavljanja ali zmanjševanja in šele nato dalje vožnje, ker s tem samo še nesrečo povzročiš v križišču. Itak je pa nekaj sekund zamika pri tistih tadrugih, ki čakajo na zeleno, ko se nam že prikaže že oranžna.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 19. Maj. 2009 15:10

^^meni gre pa bolj na živce ful počasno ustavljanje. a če vidiš, da je rdeča luč, moraš že 1 km pred semaforjem upočasnjevat, pa peljat 10 na uro??!! GRRRR...
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 19. Maj. 2009 15:37

Roisin napisal/-a:^^meni gre pa bolj na živce ful počasno ustavljanje. a če vidiš, da je rdeča luč, moraš že 1 km pred semaforjem upočasnjevat, pa peljat 10 na uro??!! GRRRR...
Jaz bi take tudi našutirala.
Pa najbol sovražim ljudi, ki v največji gužvi (ob pol 8h zjutraj al pa 4h popoldne) stojijo PRVI na semaforju in si po nosu vrtajo pol pa ko je zelena pa pogledajo "O, zelena je!", dajo počasi v prvo in speljejo ko je že pol zelene mimo!
Ker se njim ne mudi oziroma bojo oni ITAK prišli skozi zeleno za ostale pa se jim je*e. Takim bi šla z troblo na uho trobit!
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 19. Maj. 2009 17:35

choco.cat napisal/-a:
Roisin napisal/-a:^^meni gre pa bolj na živce ful počasno ustavljanje. a če vidiš, da je rdeča luč, moraš že 1 km pred semaforjem upočasnjevat, pa peljat 10 na uro??!! GRRRR...
Pa najbol sovražim ljudi, ki v največji gužvi (ob pol 8h zjutraj al pa 4h popoldne) stojijo PRVI na semaforju in si po nosu vrtajo pol pa ko je zelena pa pogledajo "O, zelena je!", dajo počasi v prvo in speljejo ko je že pol zelene mimo!
Ker se njim ne mudi oziroma bojo oni ITAK prišli skozi zeleno za ostale pa se jim je*e. Takim bi šla z troblo na uho trobit!

Jz bi sam tle pripomnila nekaj, am to velja samo zame, za druge ne vem. Jaz vedno počasi začnem ustavljati ko vidim rdečo luč, ma to ne pomeni 1km prej. Sj same veste kok daleč si približno preden reagiraš na rdečo.

V glavnem imam izredno občutljivost na bremzanje. In zato ustavljam in bremzam, če je in ko je možno, z mašino. Se pravi iz četrte v tretjo, v drugo,...postopoma. V nasprotnem primeru imam zelo zelo dobre šanse da me hitro začne bolet glava.

Za zeleno se pa strinjam, je fer, da si pripravljen speljat, ko se prižge.
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 19. Maj. 2009 17:50

UG84 napisal/-a:
choco.cat napisal/-a:

Jz bi sam tle pripomnila nekaj, am to velja samo zame, za druge ne vem. Jaz vedno počasi začnem ustavljati ko vidim rdečo luč, ma to ne pomeni 1km prej. Sj same veste kok daleč si približno preden reagiraš na rdečo.

V glavnem imam izredno občutljivost na bremzanje. In zato ustavljam in bremzam, če je in ko je možno, z mašino. Se pravi iz četrte v tretjo, v drugo,...postopoma. V nasprotnem primeru imam zelo zelo dobre šanse da me hitro začne bolet glava.

Za zeleno se pa strinjam, je fer, da si pripravljen speljat, ko se prižge.

Js tut počas bremzam, če vidim rdečo pred sabo. Zakaj? Ker je pol šansa, da se ti v tem času posveti zelena in ti ni treba ustavljat. Neumno mi je da bi s polno hitrostjo prišla na rdečo, na silo bremzala, neki cajta stala pol pa spet speljevala, ker sem hitreje čez na moj način poleg tega pa se avto manj obremenjuje. Ne vem, zakaj vam gre to na živce. Sj ne boste nč prej, če bi hitreje vozila, sam na semaforju bi stale.
Speljujem pa vedno hitro, to pa res ni problem.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 19. Maj. 2009 17:59

^^^Jaz lahko povem na kaj sem jaz ciljala s tem. Ne na voznike, ki bremzajo, ko vidijo rdečo. Ampak na tiste, ki naprimer speljejo iz semaforja in na naslednjem semaforju vidijo da se prižiga rdeča in pol peljejo 10 na uro, ker je itak rdeča in bi itak mogli čakat. Se bojo pač vsi za njim vozli 10 na uro.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Maj. 2009 18:05

Se strinjam s tabo. Tak način vožnje je čisti egoizem, ker zmanjšuje pretočnost na semaforju. Namesto, da bi jih prišlo skozi en interval 8, bodo mogoče šli naprej štirje. Ampak važno, da bo človek prišparal.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 19. Maj. 2009 18:24

Ja lih to sem hotla rečt. Če je omejitev 50 se nimaš kaj tam vozit 10, samo zato ker se tebi ne ljubi dat v prvo na semaforju :stupid:
Uporabniški avatar
Lainy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lainy » 19. Maj. 2009 19:42

Kaj pa mene zadnje čase moti na cestah?
Imam izpit, a se ne vozim z avtom preveč pogosto. Ko je pač nuja. Zato sem pa več na kolesu in peš.
In zadnje čase opažam, kako se vsem nekam mudi. Celo tako, da pač pešča lahko povoziš in kolesarja s seboj odneseš domov na kavico :evil:
Praktično mi je že praksa, da vedno pogledam levo ko stojim na prehodu za pešče/kolesarje že ko se mi prižge zelena luč. In potem ko sem se že parkrat znašla na polovici poti do groba, sem vedno morala zadnja popustiti in spustiti ubogega voznika naprej pa čeprav bi moral on mene počakat! Vedno bolj se mi zdi, da ni nobenega potrpljenja. Sama nikoli ne hodim čez cesto ob rdeči luči, ne delam prekrškov(vsaj ne takšnih da bi zaradi svoje neumnosti ogrožala druge) in se kot voznica osebnega avtomobila obnašam človeško!
Ne vem no takim ljudem bi najraje pribila v glavo: ej, poba, punca, vn iz avta pa peš al pa na kolo pa bi te rada vidla kdo bi potem izpadel frajer.
Ne vem kaj se vam tako mudi sploh če ste v avtu. Na cilj boste prišli ali pet minut prej ali pet minut kasnej. Če pa niste sposobni računat tko, da bi deset minut prej dvignili rit in tako računali tudi na to, da na cesti lahko pride do veliko zapletov, potem pa ne znašajte svoje nesposobnosti na popolnoma nedolžne ljudi.
Zadnjič spremenil Lainy, dne 19. Maj. 2009 19:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 19. Maj. 2009 19:45

Men gre pa neverjetno na jetra, ko mi kdo sunkovito pripelje iz kake stranske ceste al pa parkirišča in pol zadn trenutek bremza, ko je napol že na prednostni cesti, jst pa vsa živčna ga gledam al bo ustavu al se misli kar direkt vame zakantat al kaj? :roll:
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Maj. 2009 20:08

Lainy, a to sta edini dve alternativi? Voziš kot po jajcih, ali pa povoziš vsakega kolesarja, ki ti na pot pride?
Ti sicer lahko folku soliš pamet o medčloveški strpnosti, ampak na glavni vožnji človeka z razlogom vržejo, če mu manjka dinamike. In o tem sva midve s choco. cat govorili, ne o ogrožanju drugih, ampak o normalni vožnji po pravilih.

Mimogrede, ena znanka je daleč naokrog poznana kot "tista, ki vedno pride na cilj pol ure za vsemi ostalimi". Ženska pač nikoli ne gre hitreje od 75, pa magari če se pelje čez pol Slovenije. In na avtocesti nikoli ne gre na prehitevalni pas.
Po tvoji logiki je ona mogoče izjemno varna šoferka, ker se ji nikamor ne mudi in je tako neverjetno potrpežljiva za volanom, jaz se pa k njej v avto za noben denar ne bi usedla, preveč cenim svoje življenje.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov