voznice/vozniki in vedenje na cestah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dalila
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Dalila » 16. Maj. 2006 21:26

Jaz sem priznam, precej živčen voznik in pi***m nad vsemi, ki ne delajo točno tko kot jaz hočem. Tko, da v primeru, da bi se men zgodil, da bi se en zaletel vame in se hotu pol še dret name, bi ga najbrž vrgla na cesto in trikrat zapeljala čez njega, potem pa lepo prijavla nesrečo, šla na urgenco in vlekla iz njegove zavarovalnice denarce. Kar se moje živčne vožnje tiče, se pa trudim čimbol kontrolirati se, se usekam vsakič, ko nad kom zabentim in se zavedam, da nisem popolna voznica. Ampak kako naj bom drugačna, ko pa sem se učila od sebi enakih.

Sicer pa me v Ljubljani v gužvi najbol živcira to, da folk ne spele ko se prižge zelena luč ampak kar neki čakajo in pol grejo trije čez zeleno. Al pa, da vozjo čez oranžno, al pa še celo čez rdečo in ni nč čudn, da so pol vsa križišča zabasana.

IN druga najbol moteča stvar na naših cestah so seveda tovornjakarji, ki se ravnajo po zakonu močnejšega in večjega. Sam kaj češ, na cestah pač so in se jim mormo mali revčki prilagajat. Mogoče bom enkrat jaz uporabla zakon močnejšega in bom kje na kakšni pumpi, ko bo šofer ranljivo izven svoje ogromne kabine naščuvala svojga "velikega" psa nanga. :lol: Da mu bo jasn zakon močnejšega :x .
pa pa
Uporabniški avatar
shiry
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a shiry » 16. Maj. 2006 23:38

bucka81 napisal/-a:Mene zdaj najbolj jezijo kolesarji pa motoristi ki tako izsiljujejo prednost, da adijo :evil: :evil: in moraš prav gledat, da se umakneš, bemu :evil:

Ja res! Pa pešci..ne da bi kter levo pa desno pogledat preden gre čez cesto!! :evil: Aja pa tole danes...bla je rdeča in če morm js stat, morjo vsi, ker so taki predpisi! Zakaj eni tega ne morjo razumet in morjo zapeljat na pločnik in tako mimo?! haloooo :angry: Da ne govorim o rdeči luči in tistih trenutkih, ko se v največji gužvi pojavi zelena luč, prvi pred semaforjem pa spi in nihče se ne premakne nikamor ... :evil: Awww moji živci takrat :motz:
Uporabniški avatar
@
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a @ » 17. Maj. 2006 7:42

Aaaa, mene je pa dons zjutri na poti v službo en tip tko razkuru, da bi ga kr ustavla in skloftala!!!! Pa sploh ne bom o tem, kako je vozu, skor zbil kolesarja in se zadnji moment izognu trčenju z busom!!! Da bi ga človk kr za jajca obesu!!!! :evil: :x
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 17. Maj. 2006 10:57

največji idioti na cestah so pešci in kolesarji ... ker resno mislijo, da se avto ustavi na mestu ... in on ti hladno stopi na cesto ... ker je pač pešec!
in to delajo taki ljudje, ki nimajo vozniške!
kolesarje bi blo pa treba kaznovat, vsakega, ki vozi po napačni strani ceste!!! ker če ti zbiješ kolesarja, ki gre po pločniku v napačno smer, je on kriv ... dokazano ;)
k da bi se jaz z avtom odločila, da mi danes paše voziti po angleških pravilih ... takoj me oglobijo :roll:
vozniki so pa drug razred ... uvest v AŠ pravilo, da vsak, ki rukne več kot 2x, da se mu ne dovoli ponovno opravljati izpita ... če rukneš, ker enga izsiliš al pa greš v krožnega v levo, pol veš, da je člouk totalni antitalent ...
sama sm strpn voznik, dokler se ne pojavi kak idiot, ki se ne zna v krožnega vklučt, ki ne razume znaka prednost itd ... pol se pa na hupo usedm ... jah, to mam po fotru in ćelavem (latte :P)
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 17. Maj. 2006 11:32

:cry: bejbika zdej grem pa jokat :wink: Jst nism nobenga izsilla, zapelala u napačno stran al pa karkol..pa vseen...

no pa d ne bomo OT: na cesti ne prenašam kolesarjev k vozjo po sred cest WTF!!! mislm, tud če nismo lih lj, to še ne pomen d se pa lahk fjakamo po sred ceste, se ne umaknemo in delamo zastoj :roll:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
nogica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a nogica » 17. Maj. 2006 11:51

bucka81 napisal/-a:Mene zdaj najbolj jezijo kolesarji ki tako izsiljujejo prednost, da adijo :evil: :evil: in moraš prav gledat, da se umakneš, bemu :evil:

Pa sej kolesarji majo prednost pred vozniki veš.
you've gotta try a little bit harder.
that simpy wasn't good enough.
to make us proud.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 17. Maj. 2006 12:01

Pa pesci tud ne bi skakali na cesto, ce bi vozniki pogosteje stopili s piedestala in pohodili bremzo pred prehodom.In, ce ne bi enostavno stopili na cesti, bi cakali na prehodu tudi po 10-15 minut (been there, done that!).
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 17. Maj. 2006 12:17

zofka ... loool ti si pa fenomen :rofl:
me gemini primer ... poznm folk k je šu v krožni tok v levo ... nikoli mu neb dala izpit!
ne, nogica nimajo prednosti kolesarji ... tebi ni treba vstavit pred prehodom za :!: pešce :!: , če hoče kolesar čez cesto ... ne ... kolesar mora s kolesa in peš :!: čez cesto ... simpl ...
no sej, pešce bi blo pa treba naučit osnovnih manir ... jah, jst raj počakam 10min kot pa da stopim na cesto ... sm bol čikn narave ;)
Zadnjič spremenil bejbika, dne 17. Maj. 2006 12:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 17. Maj. 2006 12:33

bejbika napisal/-a:jah, jst raj počakam 10min kot pa da stopim na cesto ... sm bol čikn narave ;)

pazi, da ne bos predolgo cakala, bo se kdo mislil, da se prodajas! :D
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a bejbika » 17. Maj. 2006 12:37

Jochie napisal/-a:
bejbika napisal/-a:jah, jst raj počakam 10min kot pa da stopim na cesto ... sm bol čikn narave ;)

pazi, da ne bos predolgo cakala, bo se kdo mislil, da se prodajas! :D

jaaaaaaaaa sam res :eek:
a zato mi vsi uni z benđolam tm trobijo pa nudjo prevoz ... silly me

uuu še to ... res sovražim ljudi, ki ne prenesejo, da jih kdo na AC prehiti ... in pol s tabo v štric vozi 180/h, ker ga ti u Unom pač ne boš prehitela :stupid: ... pismo najprej se šlepa, pol pa tekmuje z mano ... po možnosti ti za ritjo pol en živčko voz, ki ti še blenda ... take budale s ceste ... pa to ni samo na AC .. .to se dogaja tut na regionalkah ... raj vid, da se ti krešneš z enim čelno kot da bi te spustu naprej ... ker hudirja on si pa že ne bo dovolu, da ga en s slabšim avtom prehiti :roll:
matr skoz morm neki dodat ... k sm lih post od micamace brala ... jst jim pravim "morilci mašin" ... ko ne pustijo motorju, da zalaufa, ker ga takoj prestav v drugo ... in to ko spele pr semaforju ... gas, dragice, do 40-50/h, pol prestavi ... ne pa 5/h, pa že šalta ... a lahko enkrat prtisneš na gas, sej nauš uničla avta no :roll: ... in pol ti za njo morš prou pazt, da je ne naguziš, ker ko prestavla, še močno zabremza ... talent, ni kej :lach:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 20. Maj. 2006 19:08

tukaj pisemo o voznikih in njihovih navadah, nic pa ne recemo o katastrofalnih cestah. najlazje je pri nikakvi cesti postavit znak za omejitev hitrosti ter seveda policaja, ki bo meril hitrost!

pa je jochie priletel s 75km/h na njivo, kjer je bil postavljen znak 40km/h, policist je tvegal svoje življenje s tem, ko je skočil pred avto, državni proračun bo bogatejši za 30.000 sit, jaz pa za eno kazensko točko!

hebo mu pas mamico! :D :D :D
Uporabniški avatar
_kocka_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 2. 2006
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _kocka_ » 21. Maj. 2006 11:00

Js tud dajem totalno kritiko na slovenske ceste. To ni normalno in take niso v nobeni evropski drzavi, da ne govorimo o Ameriki (Americani bi se pr nas vsi pobil na cest).
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 21. Maj. 2006 12:38

_kocka_ napisal/-a:Js tud dajem totalno kritiko na slovenske ceste. To ni normalno in take niso v nobeni evropski drzavi, da ne govorimo o Ameriki (Americani bi se pr nas vsi pobil na cest).

Hm.. Pol pa očitno še nisi bla v Romuniji, Srbiji, Bosni... Itaiji.. :) Tam sploh ni nobenega prometnega režima vsi vozijo kr en prek drugega .. Kak se jim zdi tak peljejo (vsaj kolk mam jaz izkušnje no)..

Drugače pa mislim da bi mogli vse skupaj mal poostrit. Jaz bi takšnim "tipčkom" ki se delajo največje frajerje pa pijani vozijo okoli izpit vzela pa jih na prisilno delo poslala. Mislim pol pa en celo družino ubije, ker se je vozo pijan naokrog in 120 km/h tam ko je 50km/h omejitev.. Pol pa se čez en mesec že veselo spet pijan in prehitro naokoli vozi.. Groza..
Pa jezi me, da policaji pišejo kazni zarad malenkosti (kot so neprižgane luči, pas.. - ko bi te lahk sam opozorili), nekoga ki pa bi ga res mogli zašit pa se ne lotijo..
Mislim da se ljudje premalo zavedamo, kakšno odgovornost imamo, ko sedemo za volan..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
_kocka_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 2. 2006
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _kocka_ » 21. Maj. 2006 12:42

Prevozila sem ze skorajda celo Evropo. Bosna, Srbija in Romunija niso v evropski unii, imajo temu primerne ceste.

Italijanske ceste so med slabsimi, ampak se vseeno boljse kot v Slo.

Kje v Evropi bi bla lahko glavna cesta (ala LJ - obrezje) v takem stanju kot je pri nas?! Katastrofa.
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
Uporabniški avatar
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cat85 » 21. Maj. 2006 14:44

Spregledla evropski :) Jaz sama še nisem vozla po teh državah, priznam. Sem pa bla sovoznica full dostkrat, pa se mi je zdelo obupno..
Odvisno pa tud kje se voziš..
Ljubljanskih cest ne poznam, ker se full full redko vozim po vaših koncih, tak da ne morem komentirat :)
Lahk pa komentiram štajerske ceste - niso lih najboljše, sam je za preživet.. Smotano je edino, ko je polno teh lukenj zaj v cestah pa pol še tak noro popravijo..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov