voznice/vozniki in vedenje na cestah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 22. Maj. 2009 23:13

vozim od leta 1990, letno naredim + 30.000 km, recimo temu, da mi je skočilo pred avto 10x toliko mačk in psov, kolikor sem jih povozil, pa sem uspel odreagirati...

logično je, da mi je žal vsake živali...ampak če ti skoči pred avto, je že povožena, preden lahko sploh odreagiraš...

ampak ve, ki se vozite z mestnim avtobusom, tega ne morete razumeti...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 22. Maj. 2009 23:19

[vanessa] napisal/-a:od česa ti je pa gumo razneslo? :eek:

ne vem...naenkrat se je slišal zvok ddddrrrrrr...potem pa samo buuuum....samo slišal sem ženo, kako je začela vpiti in paničariti...spomnim se le tega, da sem vklopil 4 smerokaze ter v vzvratnem ogledalu videl, da zadaj ni panike, le en avto na voznem pasu, ki je opazil situacijo, tako da sem iz prehitevalnega pasu lahko direktno odpeljal na odstavni pas...

se pa res ne spomnim, kako je bilo...ženine panike se še najbolj spomnim... :D
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 23. Maj. 2009 11:01

Js sm že mela eno manjšo nesrečo in sicer sm se 100m pred domom zaletela v telegrafski drog. :wall: Torej nč hujšga. :D Itak sm se pelala 20km/h al neki takga (sm pa čist zjebala podvozje, čeprav mi ni jasn kak mi je ratal, ker se res nism fejst zaletela). Druga pa v treh letih in pol, odkar vozim, ni blo nč takga.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 23. Maj. 2009 11:11

Jochie napisal/-a:vozim od leta 1990, letno naredim + 30.000 km, recimo temu, da mi je skočilo pred avto 10x toliko mačk in psov, kolikor sem jih povozil, pa sem uspel odreagirati...

logično je, da mi je žal vsake živali...ampak če ti skoči pred avto, je že povožena, preden lahko sploh odreagiraš...

ampak ve, ki se vozite z mestnim avtobusom, tega ne morete razumeti...
:lol:
men je do zdej ratal pofurat od živali samo dve srni (4 leta vozim, to se mi zdi pa malo zato, ker sm res dosti na cesti, dve leti sem se precej vozila po tohinjski dolini itd...), pa sem dobila precej kokošjih reakcij v smislu 'joj kako si lahka :cry: '
kot da sem čakala da bo prletela na cesto in stisnila po gasu :roll:

in prvič sem še delala paniko zaradi srne, mela noro zabavo z lovci in svašta, drugič pa sem bila bolj kot kaj drugega jezna na tist kup mrtvega mesa v jarku, ker sem mela res precej škode na avtu :evil:

drugače pa imam samo sebe za sposobno voznico z minimalnimi kiksi. :cool:
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 23. Maj. 2009 11:20

Bila sem že v avtomobilski nesreči, ampak nisem bila sama kriva (mami vozila) in sva imeli presneto srečo, da se je izšlo tako kot se je (3 od 4 kotov avta so bili čist potolčeni).

Drugače vozim pa 2 leti in par mesecev (naredila izpit pri 19). Sem pa enkat na parkingu malce ruklna v štango (se nič ne pozna), pa enkrat nekoga izsilila (kar me še zmeri groza). Dugače pa vozim po recimor da omejitvah.

Najbolj me motijo osebe, ki ne poznajo varnostne razdalje. Ko moram bit ves čas previdna, da ne zabremzam prehitro, da se mi oseba v rit ne zabije. Ali pa osebe ki vozijo skoz 65 km/h (čez naselje, izven naselja), pa po možnosti še po sredini ceste, da jih le ne moreš prehitet.

Aja, nisem pa še nobene živali povozila- čeprov sem bila kar nekaj časa dnevno na 60 km relaciji v eno smer. Je pa tud res, da sem vozila večinoma podnevi (ko je pa nekak manjša možnost da ti kaka zmedena žival pod avto skoč).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 05. Jun. 2009 22:10

V naselju se fura striktno po omejitvi, izven naselja po pameti in prilagodit brzino razmeram na cesti na avtocesti pa kr jo gre avto (čej dokaj prazen prehitevalni pas). :D

V 2,5 letni vozniški karieri sem policajem plačal točno 50 € brez kazenskih točk (toč toč).
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 14. Jun. 2009 19:58

Da malo obnovim temo.
Res ne vem, kaj je narobe z ljudmi zadnje čase. Ampak vsakič, ko greva s fantom na Štajersko za vikend, naletiva na neke norce. :roll: Ko sva šla gor, se nama nalima en idiot z enim kombijem pa prikolco in nama blenda k norc. Sva se lepo peljala 100, na drugem pasu je bil pa pred nama šleper in tud če bi hotla kam it, ne bi mogla. Pa je moj čist živčn ratu... in un model s kombijem je, ko je vidu, da nima kje prehitevat, nas je šel po odstavnem pasu prehitevat!! :eek: In pol zapelje pred naju pa gre 100 naprej...mislim wtf? Kaj mu je izpod časti da bi za Cliotu peljal al kaj? Ker pol sva se midva peljala lepo za njim tm čez une tunele, pol ga je šel pa moj prehitet..in evo, ga imava spet takoj za ritjo pa nama blenda... :nixweiss:
Ampak, da sva se dons, ko sva nazaj šla, v Domžalah skor zabila v enga tipa, to je pa spet štorja za sebe. Pred nama en avto, not pa en dec pa ena bejba in očitno sta se neki na hard kregala. In stojimo na semaforju...model spelje, midva tud lepo za njim, on pospeši, moj tud... in uno tele pred nama kr na lepem sred ceste ustav avto. Roke u luft pa neki vpije na uno žensko. Da ne omenim, da je moj tok žlajfu, da adijo :eek: in sva se v zadnjem momentu ustavla, da ni počlo. :eek: Model pa una bejba sta se skor teps začela tm not, midva sva sam gledala. Pol k je moj skor trobljo znucu, je model spelju, ko da ni blo nič. Midva sva pa prav ustavt morala pa it na kafe... Mislim, ej...
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 15. Jun. 2009 20:30

Čaki, KLEMY, če sem prav razumela sta se vidva po prehitevalnem vozla 100km/h?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 15. Jun. 2009 20:47

^^ mislm, da če je šou po odstavnem pasu prehitevat, sta ona2 vozila po voznem pasu.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jessyca » 16. Jun. 2009 18:08

Jaz sem zadnjič peljala za enim debilom, ki se je po naselju vozil manj kot 50 (mislim da je čvekal po telefonu, al nekaj delal, v glavnem vozil je kot da bo ravnokar zaspal) in mi je šel na živce. Na ravnini se odločim da ga prehitim, zapeljem na nasprotni pas in model začne pospeševat skupaj z mano, tako da sva vozila v štric! Noter sva imela že nekaj čez 80 in še kar ni blo videt da bo spustil gas, tako da sem mogla iti nazaj za njega...Obol!! Po moje si je mislil, da baba ga pa že ne bo prehitela! :roll: :roll:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 16. Jun. 2009 19:16

^^popizdim da mi to naredi.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 16. Jun. 2009 20:12

zapišem njegovo tablico in takoj kličem policaje...

hkrati pa se vozim za njim ter ko gre ven iz avta, mu vrat zavijem...

kakšni gnoji so na cestah...ne moreš verjeti...
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 16. Jun. 2009 21:04

Jaz sem pa zadnjič zavijala levo v križišču in mam zeleno in čakam, da grejo vsi najprej ravno, da mam prosto pot za zavijanje. Nakar (hvalabogu) opazim, da se na mojo DESNO postavi primitivec v Audiju in počasi rine naprej, torej me je po desni prehitel med zavijanjem v levo :stupid: Če ga nebi vidla, bi se zaletela, ker bi oba vštric zapeljala v ovinek... mislim ker kreten! Na sredi križišča me gre prehitet. Če bi mela kr en avto pa preveč časa pa živcev, majkemi da bi se zabila v njega pa policijo poklicala ker bi bil v vsakem primeru on kriv.
Razen če obstaja kako pravilo, za katerega nevem, da majo kreteni v Audijih prednost.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 16. Jun. 2009 21:06

Jochie, pa bi blo kej efekta, če bi klicu policaje?? bi tip dobil kazen?
pomoje da ne...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 16. Jun. 2009 21:11

pojma nimam, kaj bi policaji rekli, rekel jim bi, naj vsaj pridejo na mesto zločina, ker bo sedaj eden mrtev... :D

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov