voznice/vozniki in vedenje na cestah
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Tiavanna napisal/-a:Ej, ma ne samo motoristi...tut kolesarji. Zadnjič je ena nona vozila pred mojim fotrom, kolo pa celo obloženo z vrečkami, da se je stalno cingala...in ji pade ena vrečka s kolesa, ona pa obrne direkt not proti avtu. (kot da bi vozila v nasprotno smer) Ne vem po kakem čudežu je uspelo fotru zabremzat...Jaz sem misnla, da me bo infarkt lih tam, k se je res šlo za centimetre.
Pa tudi...včasih kar prečkajo ceste brez niti pogledat nazaj...Ja pismo, kako naj se pa jaz ustavim tam v sekundi? Če ga zbiješ si pa seveda kar takoj ti kriv.
Mah...
O.K. no, pa ne mors kolesarjev tolk zalt.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Sej ne pravim da so vsi taki. Predvsem se tako obnašajo starejši in otroci. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem mogla kar fajn pržlajfat, ker so kar naenkrat prečkali cesto. Jaz tudi kolesarim in vem, da to tudi nekateri vozniki zelo nestrpni in nevarni...ampak za svojo varnost moraš pa ja poskrbet sam. Ne vem no, meni se zdi logično, da pogledaš čez cesto, preden jo prečkaš.
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Tiavanna napisal/-a:Sej ne pravim da so vsi taki. Predvsem se tako obnašajo starejši in otroci. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem mogla kar fajn pržlajfat, ker so kar naenkrat prečkali cesto.
To pa res ... Že nekajrat se mi je zgodilo, da sem v zadnjem trenutku zabremzala, ker se ljudem ne zdi vredno pogledati malo levo in desno oz. nazaj. Ravno zadnjič, ko sva se s sošolcem peljala iz šole, je šlo za las ... 5 ali 6 otrok je šlo ob robu ceste in ker sem videla, da ni nasproti nobenega avtomobila, sem jih šla prehitevat. Sredi prehitevanja pa je kar naenkrat ena deklica stekla čez cesto in pred avto! In sploh ni pogledala nazaj, čeprav sem 100%, da je morala slišati zvok motorja. Jaz ob takih in podobnih situacijah na veliko predstavljammoj besedni zaklad sovoznikom.
Do šole imam slabih 20 km in v času, odkar se v šolo vozim z avtomobilom, sem doživela že toliko vsega (in to je komaj drugi mesec). Od prehitevanj na nepreglednih ovinkih, izsiljevanj prednosti, ljudi, ki jih ne moreš prehitevati, ker poleg svojega pasu zavzamejo še polovico drugega ... Morda je res, da sem za volanom malce bolj temperamentna in opazim vsako malenkost, ampak temu, kar nekateri počnejo na cesti, se nikoli ne morem do konca načuditi. Na živce mi gre, ko ljudje na ravni cesti izven naselja vozijo 60 km/h pa jih ne morem prehitevati, ker je vseskozi promet iz druge strani ... Ali pa ko tisti za mano dobro vidi, da ne morem prehitevati npr. avtobusa ali tovornjaka pred menoj, ker ni pregledno vozišče ali pa je gost promet iz nasprotne strani - pa se mi vseeno dobesedno nalepi na rit in me hoče prehitevati, ker se jaz pač ne peljem 1,5 m za tovornjakom, za katerim se kadi in praši ...
V eni vasi ravno delajo (se mi zdi da) plinovod in ker je del vozišča zaseden, so postavili semaforje. In čeprav se ista zgodba ponavlja vsak dan, še vedno ne morem verjeti, koliko ljudi se dejansko pelje v rdečo luč ... Groza ...
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jst sm pa do ostalih ful strpna, lahko rečem.
me zlepa ne spravi nič s tira, če se kje kaj zagužva, se pač s tem sprijaznim, sej nimaš kej, redkokdaj jst ratam v avtu živčna, ma se sploh ne spomnim, raje uživam v glasbi in opazovanju ostalih udeležencev ter okolice..
Sm pa dans kr mal se ustrašla, ko sm s edomov iz Lj peljala in smo se nekje ustavili na semaforju zaradi dela na cseti in za enga, ki je pripeljal za mano RES nism bla zihr, če se bo lahko ustavu, k je tolk pršibal zadaj.
Dobr, da nisem bila unmu spredaj čist za ritjo, sm si pustila malo fore in sm lahko še mal naprej zapeljala, da se je un lohk ustavu, kreten..
Motoristi me tud ne živcirajo, ker sm se dve leti tud sama votila zadaj na motorju in če vidim, da se kateri pojavi za mano, se mu tud vedno umaknem čimbolj desno, da mu olajšam vožnjo.
In se mi potem prav fajn zdi, ko se mi nekateri za to z gibom roke tud zahvaljo! No, kar večina..
me zlepa ne spravi nič s tira, če se kje kaj zagužva, se pač s tem sprijaznim, sej nimaš kej, redkokdaj jst ratam v avtu živčna, ma se sploh ne spomnim, raje uživam v glasbi in opazovanju ostalih udeležencev ter okolice..
Sm pa dans kr mal se ustrašla, ko sm s edomov iz Lj peljala in smo se nekje ustavili na semaforju zaradi dela na cseti in za enga, ki je pripeljal za mano RES nism bla zihr, če se bo lahko ustavu, k je tolk pršibal zadaj.
Dobr, da nisem bila unmu spredaj čist za ritjo, sm si pustila malo fore in sm lahko še mal naprej zapeljala, da se je un lohk ustavu, kreten..
Motoristi me tud ne živcirajo, ker sm se dve leti tud sama votila zadaj na motorju in če vidim, da se kateri pojavi za mano, se mu tud vedno umaknem čimbolj desno, da mu olajšam vožnjo.
In se mi potem prav fajn zdi, ko se mi nekateri za to z gibom roke tud zahvaljo! No, kar večina..
-
cat85 - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 2. 2005
Eni so res zmešani.. In niti najmanj ne sodijo za volan. Jaz sem tud full alergična na tovornjakarje, ki res ne vem kam gledajo ko vozijo.. Mene je tud že parkrat skor tovornjakar zgazil.. Mislim, sploh ne uporabljajo žmigavcev, al pa jih dajo zadnjo sekundo, ko že zavijajo..
Pa motoristi se eni tud vozijo kot da so sami na cesti.. Mislim pred nekaj časa je mela ena znanka prometno, je motorista zgazla.. Pa ni bla ona nič kriva, ker ji je on prednost vzel, pa še pijan je bil. Pa je bil kr fajn poškodovan in se je pol cela familija od tega tipa spravljala na njo, kak vozi pa to.. Pa so ji grozili da jo bojo tožli pa nvm kaj vse, je bla ženska čist obupana. Pa nič kriva.. Eni so res totalni idioti.
Drugače pa sama še nisem mela nekih takih izkušenj, da bi me kdo napadal..
Me pa full motijo tud traktoristi.. Mislim te pa bi nabrcala u rit. Se vozijo sredi noči s traktorji brez zadnjih luči pa take.. Zadnjič se peljem izven naselja ponoči pa naenkrat pred mano traktorist.. Še zdaj ne vem kak mi ga je uspelo obvozit. Ampak gospod se je vozo sred noči brez zadnjih luči.. Da bi ga poslala nekam...
Pa tud me dvigne ko se kak traktor pelje pa ne da bi se na avtobusni odmaknil.. Ne to bi blo pretežko... Pol pa je kolona kilometrska za njim, prehitevat pa ga ne moreš, kr so sami ovinki pa avti vozijo z nasprotne smer..
Drugače nisem živčna za volanom.. Si muziko naredim pa si pojem ..o.. Ampak določene stvari me pa tud iz tira spravijo..
Pa to, da se mi kdo čist za rit zalepi in potem izsiljuje nekaj.. Ma če mu kaj en paše naj gre pa mimo.. Pa ne vozim ko polžek.. Včasih me ima da bi na bremzo stisnla pa naj se mi hudič v rit zaleti.. Sam mi je škoda našega avta
Mislim, takih in jim podobnih se naj policija loti. Ne pa da pol težijo ker se nisi privezal.. Mislim da s tem ne ogrožaš tolk sebe in drugih kot tisti ki se vozijo kot budale
Pa motoristi se eni tud vozijo kot da so sami na cesti.. Mislim pred nekaj časa je mela ena znanka prometno, je motorista zgazla.. Pa ni bla ona nič kriva, ker ji je on prednost vzel, pa še pijan je bil. Pa je bil kr fajn poškodovan in se je pol cela familija od tega tipa spravljala na njo, kak vozi pa to.. Pa so ji grozili da jo bojo tožli pa nvm kaj vse, je bla ženska čist obupana. Pa nič kriva.. Eni so res totalni idioti.
Drugače pa sama še nisem mela nekih takih izkušenj, da bi me kdo napadal..
Me pa full motijo tud traktoristi.. Mislim te pa bi nabrcala u rit. Se vozijo sredi noči s traktorji brez zadnjih luči pa take.. Zadnjič se peljem izven naselja ponoči pa naenkrat pred mano traktorist.. Še zdaj ne vem kak mi ga je uspelo obvozit. Ampak gospod se je vozo sred noči brez zadnjih luči.. Da bi ga poslala nekam...
Pa tud me dvigne ko se kak traktor pelje pa ne da bi se na avtobusni odmaknil.. Ne to bi blo pretežko... Pol pa je kolona kilometrska za njim, prehitevat pa ga ne moreš, kr so sami ovinki pa avti vozijo z nasprotne smer..
Drugače nisem živčna za volanom.. Si muziko naredim pa si pojem ..o.. Ampak določene stvari me pa tud iz tira spravijo..
Pa to, da se mi kdo čist za rit zalepi in potem izsiljuje nekaj.. Ma če mu kaj en paše naj gre pa mimo.. Pa ne vozim ko polžek.. Včasih me ima da bi na bremzo stisnla pa naj se mi hudič v rit zaleti.. Sam mi je škoda našega avta
Mislim, takih in jim podobnih se naj policija loti. Ne pa da pol težijo ker se nisi privezal.. Mislim da s tem ne ogrožaš tolk sebe in drugih kot tisti ki se vozijo kot budale
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
- FemmeFatal
- Kofetarica
Tiavanna napisal/-a:Sej ne pravim da so vsi taki. Predvsem se tako obnašajo starejši in otroci. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem mogla kar fajn pržlajfat, ker so kar naenkrat prečkali cesto. Jaz tudi kolesarim in vem, da to tudi nekateri vozniki zelo nestrpni in nevarni...ampak za svojo varnost moraš pa ja poskrbet sam. Ne vem no, meni se zdi logično, da pogledaš čez cesto, preden jo prečkaš.
Hehe, narobe si me razumela. V mislih sem imela primerjavo pravih kolesarjev (oz. resnih rekreativcev) in te stare mame. Sicer se pa cisto strinjam s tabo. Ce clovek ne bo poskrbel sam zase, ne bo nihce.
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Men gre pa najbolj na živce folk, ki trobi avtomobilom od avto šol... Piiismo, folk se uči vozit, treba je pokazat mal strpnosti. takim ljudem bi pa res najrajš vrat zavila ... recimo če ti avto v križišču crkne, pa je zelena, pa morš spet vžgat, še mal treme je zraven, kolona za tabo pa trobi kt odfukana. Tega res ne prenašam
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
- krfjolca
- Kofetarica
Meni grejo najbolj na jetra na križiščih tisti, ki peljejo v rdečo, čeprav imaš ti že zeleno in ga moraš pol čakat. Pri takih pa najraje pohodim plin, pa se jim skor zaletim v bok, pa mal z gumami zacvilim, da jih vsaj mal pri srcu stisne
Če pa se mi kdo na rit zalima, ker grem kao prepočasi, pa obvezno mal zabremzam, da se ustraši ...
Če pa se mi kdo na rit zalima, ker grem kao prepočasi, pa obvezno mal zabremzam, da se ustraši ...
-
Catharine - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 9. 2005
- Kraj: Planet Earth
Ja takle mamo, sej če gledaš mal dol iz busa pa vidš da 95% primerov je takšnih k je samo en v avtu, tko da ni čudn da je gužva in vse to.
Jst mam izpit pa se vseen v Lj na fax vozm z busom, ker tko najhitrej pridem pa se ne sekiram kje bom parkirala pa če mi ga bo kdo butnu al pa ukradu al pa kej tazga...
Jst mam izpit pa se vseen v Lj na fax vozm z busom, ker tko najhitrej pridem pa se ne sekiram kje bom parkirala pa če mi ga bo kdo butnu al pa ukradu al pa kej tazga...
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Mene totalno znervira:
-folk ne daje žmigavcev
-folk, ki prehiteva v nepregleden ovinek
-folk, ki ti vozi čist za ritjo.
-folk, ki se vrine teb direkt pred nos, čeprav je za tabo čist prazna cesta.
-stari dedki, ki vozjo 30, pa po možnosti ne znajo vozit po sam enem pasu (me je že en podrajsal, k sem ga prehitevala )
Kaj se mi je pa včeraj zgodilo, da sem mislila, da bom popizdila? Grem enga prehitevat na regionalni cesti... Dam žmigavc, sem že skor vzporedno z njim...
In ta osebek kar naenkrat da levi žmigavc. Sem se ful ustrašla, ker je bil zelo zelo blizu že odcep za levo, pa sem ful na bremzo stopla. In kaj nardi? Pelje se naprej, po pomoti je prižgal žmigavc. Ne moreš, da ne znoriš...
-folk ne daje žmigavcev
-folk, ki prehiteva v nepregleden ovinek
-folk, ki ti vozi čist za ritjo.
-folk, ki se vrine teb direkt pred nos, čeprav je za tabo čist prazna cesta.
-stari dedki, ki vozjo 30, pa po možnosti ne znajo vozit po sam enem pasu (me je že en podrajsal, k sem ga prehitevala )
Kaj se mi je pa včeraj zgodilo, da sem mislila, da bom popizdila? Grem enga prehitevat na regionalni cesti... Dam žmigavc, sem že skor vzporedno z njim...
In ta osebek kar naenkrat da levi žmigavc. Sem se ful ustrašla, ker je bil zelo zelo blizu že odcep za levo, pa sem ful na bremzo stopla. In kaj nardi? Pelje se naprej, po pomoti je prižgal žmigavc. Ne moreš, da ne znoriš...
-
Mea - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 10. 2005
Sama sem vedno bolj živčen voznik, ker folk res ne zna vozit. Najbolj od vsega mi gre na živce to, da vozniki mislijo samo nase, ne pa še na ostale udeležence v prometu-a se je tok težko postavit v globino križišča, da bo mel še kdo zeleno?? Pa vožnja pod omejitvami bi morala bit kazniva! Pa upokojenci, ki imajo cel dan čas, a se lahko prosim ne spravljajo po trgovinah ob 3 ko je največja gužva? uf mi kar zakuha, bom nehala naštevat rajš
- nogica
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 9. 2004
*Elle* napisal/-a:men grejo pa tok na živce tovornjakarji..še posebi na AC..
Sploh, ko se spravjo en druzga prehitevat in se en pelje 100km/h, ta drug pa 102km/h recmo ... traja celo večnost, da se prehitita
you've gotta try a little bit harder.
that simpy wasn't good enough.
to make us proud.
that simpy wasn't good enough.
to make us proud.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Hehe to pa je tema zame
Sovražim ljudi,ki ne znajo vozit. Sama se imam za precej dobro voznico, pozorna sem na promet, pazim na druge udeležence, semaforje,....potem pa se mi najde en prepotenten tipček,ki misli da je boga za jajca prjel ker ima sfriziran avto. Ja in zdej si pa frajer al kaj?! Prej en debilko,ki misli da je sam na cesti in da lahko dela ama baš vse kar se mu zazdi. In potem pride do pizdarije (in je kriv on) pa te po šlje v tri krasne in ti jeb* vse po spisku. Bo en tak name naletel, pa bo vidu kaj je babja jeza in sovraštvo do takih objestnežev. Sam nej proba pri meni! Ravno včeraj sva z Majo stale v križišču za Slovensko, pa ena baba pripizdi skozi križišče tok na hitro da ga je komaj speljala in pol še misli da kok je pa ona huda frajerka ja fak no!! Lahko je srečna da je speljela in da ni blo nobenga kolesarja al pa koga drugega in da ga ni povozila
Pa kaj se folk ne zaveda,da niso sami na cesti? Da s tem ko se vsedejo za volan vzamejo svoje in še kakšno drugo življenje v roke. In ne samo volana! Volan je še najmanj! Odgovorni so za življenja. In potem pa jokajo, ko pride do nesreče. Prav jim je kaj pa divjajo po cestah. Ne zdi se mi pošteno, da zaradi takih debilov umirajo ljudje ,ki upoštevajo CPP,vozijo previdno! Ni fer!
Po drugi strani pa me delajo živčno vozniki, ki ne vejo zakaj za vraga spolh imejo vozniški izpit! Najboljše da ga strgajo ali pa nesejo nazaj na UP in rečejo da ne znajo vozit in da ne bojo delal gužve tam kjer ni treba! naj poveajo da ne znajo upoštevat semaforjev- da ne vejo kaj pomenijo tiste disko luči na cesti. Ki so res tok težke za skužit JA! kekci nesposobni!
Ali pa tisti kreteni,k i sploh ne pogledajo če lahko varno na cesto zapeljejo! In potem morajo drugi bremzat k zmešani, po možnosti tako na trdo da se zadnji vozniki komaj komaj ustavijo da ne pride do verižnega. In še to da se kaj takega naredi na hitri cesti- tako kot se je meni pred 2 mesecema.
Sej ne rečem, sej norim po avtu, pa preklinjam, pa se derem, pa skačem,.. ampak nikoli na ljudi. Ker se po drugi strani vprašam, kaj pa če je ta človek pred kratkim naredil izpit za avto, pa ima še strah pred vožnjo? Kaj če je to stara oseba, ki ni ravno zdrava? Kaj če je to invalid,.. in podobna vprašanja. Po drugi strani bi bilo lepo, če bi bili ljudje malo bolj strpni do drugih udeležencev v prometu in bi bilo takoj manj nesreč, mrtvih,....
Pa tisti objestneži ki dobesedno podjebavajo folk v zdrav mozak z hitrim speljevanjem pa bremzanjem,..in to delajo ene 5x,... ali pa ko te 5x prehitijo,...
Matr sem se razpisala
Sovražim ljudi,ki ne znajo vozit. Sama se imam za precej dobro voznico, pozorna sem na promet, pazim na druge udeležence, semaforje,....potem pa se mi najde en prepotenten tipček,ki misli da je boga za jajca prjel ker ima sfriziran avto. Ja in zdej si pa frajer al kaj?! Prej en debilko,ki misli da je sam na cesti in da lahko dela ama baš vse kar se mu zazdi. In potem pride do pizdarije (in je kriv on) pa te po šlje v tri krasne in ti jeb* vse po spisku. Bo en tak name naletel, pa bo vidu kaj je babja jeza in sovraštvo do takih objestnežev. Sam nej proba pri meni! Ravno včeraj sva z Majo stale v križišču za Slovensko, pa ena baba pripizdi skozi križišče tok na hitro da ga je komaj speljala in pol še misli da kok je pa ona huda frajerka ja fak no!! Lahko je srečna da je speljela in da ni blo nobenga kolesarja al pa koga drugega in da ga ni povozila
Pa kaj se folk ne zaveda,da niso sami na cesti? Da s tem ko se vsedejo za volan vzamejo svoje in še kakšno drugo življenje v roke. In ne samo volana! Volan je še najmanj! Odgovorni so za življenja. In potem pa jokajo, ko pride do nesreče. Prav jim je kaj pa divjajo po cestah. Ne zdi se mi pošteno, da zaradi takih debilov umirajo ljudje ,ki upoštevajo CPP,vozijo previdno! Ni fer!
Po drugi strani pa me delajo živčno vozniki, ki ne vejo zakaj za vraga spolh imejo vozniški izpit! Najboljše da ga strgajo ali pa nesejo nazaj na UP in rečejo da ne znajo vozit in da ne bojo delal gužve tam kjer ni treba! naj poveajo da ne znajo upoštevat semaforjev- da ne vejo kaj pomenijo tiste disko luči na cesti. Ki so res tok težke za skužit JA! kekci nesposobni!
Ali pa tisti kreteni,k i sploh ne pogledajo če lahko varno na cesto zapeljejo! In potem morajo drugi bremzat k zmešani, po možnosti tako na trdo da se zadnji vozniki komaj komaj ustavijo da ne pride do verižnega. In še to da se kaj takega naredi na hitri cesti- tako kot se je meni pred 2 mesecema.
Sej ne rečem, sej norim po avtu, pa preklinjam, pa se derem, pa skačem,.. ampak nikoli na ljudi. Ker se po drugi strani vprašam, kaj pa če je ta človek pred kratkim naredil izpit za avto, pa ima še strah pred vožnjo? Kaj če je to stara oseba, ki ni ravno zdrava? Kaj če je to invalid,.. in podobna vprašanja. Po drugi strani bi bilo lepo, če bi bili ljudje malo bolj strpni do drugih udeležencev v prometu in bi bilo takoj manj nesreč, mrtvih,....
Pa tisti objestneži ki dobesedno podjebavajo folk v zdrav mozak z hitrim speljevanjem pa bremzanjem,..in to delajo ene 5x,... ali pa ko te 5x prehitijo,...
Matr sem se razpisala
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Jst pa najbolj norim, če je kak ata pred mano in voz po celem mestu 30 grrrr...takrat bi ga najraj kr mal butla od vzati, da bi mal hitrej pleu. Še posebi takrat k se mi kam mudi . Mi smo zdej dobil krožno križišče in tm jst najbolj živce zgublam, ker nekter še očitno nikol niso vidl krožnega križišča no vsaj tako se obnašajo grrr!
Da ne govorm o nekaterih k prpelejo na cesto ne da bi prej sploh pogledal, če je varno! Skratka men hitr u avtu živc kdo potegne...sploh, če se mi res res mudi! Al pa žmigucu tut ne poznajo...ah škoda besed za to
Da ne govorm o nekaterih k prpelejo na cesto ne da bi prej sploh pogledal, če je varno! Skratka men hitr u avtu živc kdo potegne...sploh, če se mi res res mudi! Al pa žmigucu tut ne poznajo...ah škoda besed za to
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ampak, a ni zanimivo to sprehajanje po cestah, ko pride do gužve, pa si trobijo drug drugemu in pol en popizdi, gre ven iz avta in se napoti do avta za njim in tam naprej pizdi na voznika... In to na Slovenski cesti npr. (Bavarc). Ne veš, a se bosta kar stepla sred ceste, al kaj?!?!
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov