voznice/vozniki in vedenje na cestah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 20. Maj. 2009 12:04

Yazmeen napisal/-a:Jst se probam čim bolj nazaj držat glede trobljenja in zlo malkrat komu potrobm, ker se glede tega strinjam in sm tud sama pizdila, če mi je kdo potrobu, ko sm nardila izpit, pa mi je recmo crknu avto. Sm mu tud j*bala vse po spisku :D Tko da ja, hupo zlo malkrat uporabm, se rajš po rok udarm. Razpizdijo me pa take stvari, kot sm napisala. Drugač pa, če se vozš 50, kjer je omejitev 90, lahko plačaš kazen, ker oviraš promet, tko da tud to ni ok. Pa ne mislt, da jst zdj divjam k fuknena, sploh ne, ker se zavedam, da nism tople vode odkrila, ker mam en let izpit.

Poglej na to z drugega vidika. Imaš 1km ravne ceste. Na začetku ravnine imaš 72let starega nončkota z golfom 1.9SDI tako kot se za gospoda v 3. življenjskem obdobju spodobi, ti pa si zadaj za njim s tvojim Twingotom TCE... Nončko se pelje 90 na uro, ker je tam takšna omejitev in ti pelješ z enako hitrostjo za njim. Sedaj pa si zamisli, kako bo pri tej hitrosti ta nončko odreagiral ob neki nepredvideni situaciji na cesti. Ti jaz povem? Odreagiral bo z 2 do 3 sekundno zamudo in na najbolj paničen način ki bo možen. Ergo v največ primerih to pomeni, da bo pohodil bremzo do konca, pri tem zavil napol na nasprotni pas, ti pa se mu boš verjetno zabumbala v zadek, stolkla svoj avto, njegovega, in bila še zelo verjetno kriva tega sranja razen če boš v iber kratkem miniču, z globokim dekoltejem(takim policaji ponavadi gledajo skozi prste)... Ravno zaradi takih situacij je boljše, da tak folk vozi 50km/h, ker je precej takih, ki še te hitrosti niso sposobni obvladat...

Če bi bilo po moje, bi vsem nad 70 let pobrali izpite, al pa bi mogli vsaka 2 meseca opravljat kake psihofizične teste....
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 20. Maj. 2009 12:09, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 20. Maj. 2009 12:08

dodala bi še,da mi grejo izredno na živce ljudje,ki vozijo po sredini ceste. jaoooooo, na kšnih stranskih cestah se mi stalno dogaja da folk vehementno vozi po sredini in se ne umakne za milimeter,jest pa nej čist s ceste zavijem al kaj... in to so ponavadi spet kšni k majo mal boljše avtomobile in jim nimajo druzga za počet v ljafu kot pa se z njim ubadat, ubožčki. klasični slovenci skratka
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Maj. 2009 12:09

ok...sam vseen...ljubljana ni ogromna,avtov je pa velik...ce bi se vsi vlekl in cist pocas vozili se pa tud ne bi nikamor premaknl. v prometu je treba bit mobilen ( misljeno na to da se ne vleces) ker ful folka meditira med voznjo. na semaforju ko se prizge zelena zgleda pa nekak tko...prvi spusti rocno da v prvo, spelje. tistemu za njim skapera da je zelena se on spusti rocno da v prvo in spelje. to naredi se tretji, za cetrtega pa ze skoraj zmanjka casa...pa so trije cez :x
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 20. Maj. 2009 12:12

SWEETprinces napisal/-a:v prometu je treba bit mobilen ( misljeno na to da se ne vleces) ker ful folka meditira med voznjo.

exactly! :)
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Maj. 2009 12:12

u se eno sm se spomnla k mi najbolj ziuc potegne...ponavad zenske to pocnejo...na avtocesti na levem pasu ona vozi 100 na uro!!! katastrofa...

ok...razumem da nima vsak ful hudga avta...tud moj prvi je biu joj...sam k sm jst vsaj takrat prehitevala sem se po hitrem postopku spraula nazaj na desnega...eni vozjo mirno po levem ko je desni prazen!
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Maj. 2009 12:16

Če bi bilo po moje, bi vsem nad 70 let pobrali izpite, al pa bi mogli vsaka 2 meseca opravljat kake psihofizične teste....[/quote]

ubistvu ti ga podaljsujejo na eno leto, testi pa so opravljeni pri zdravniku....vem ker je moj dedek vozu do 95 leta.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 20. Maj. 2009 12:27

McLarnovc napisal/-a:Če bi bilo po moje, bi vsem nad 70 let pobrali izpite, al pa bi mogli vsaka 2 meseca opravljat kake psihofizične teste....

nekateri nad 70. letom vozijo boljše kot kakšen pri 20-ih! teste pa bi morali opravljati vsi, ne samo starejši. prav tako bi morali na vsake 10 let uvest vožnjo pod nadzorom inštruktorja, da bi te opozoril, kaj morda delaš narobe. največji problem pri slovencih je pa itak sebičnost. vsak gleda samo nase, tud verižno vključevanje je nekaterim prava neznanka, čeprav so nardili cpp ...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 20. Maj. 2009 13:24

se strinjam z roisin.
pokapika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pokapika » 20. Maj. 2009 13:43

mnogo nas se strinja z njo. Je res treba za vsako to napisat?
.frigg.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a .frigg. » 20. Maj. 2009 13:45

se strinjam tudi jaz z vsemi tremi.

se strinja še kdo?!?!?
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 20. Maj. 2009 14:49

softTouch sva že 2 :D
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
ancice*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 1. 2009
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a ancice* » 20. Maj. 2009 15:15

.frigg. napisal/-a:se strinjam tudi jaz z vsemi tremi.

se strinja še kdo?!?!?

že pred tabo je napisala pokapika če morte vse komentirat, a ne ti še kr moreš :roll:
Zadnjič spremenil ancice*, dne 20. Maj. 2009 17:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 20. Maj. 2009 17:34

tudi jaz se strinjam :D
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 20. Maj. 2009 17:51

jst se zdaj skoraj vsak dan vozim iz LJ v Celje in nazaj. groza, kakšni idioti vozijo na avtocesti. večinoma vozim po prehitevalnem pasu in sovražim ljudi, ki se odločijo prehitevat, sploh ne pogledajo na levo in kar zavijejo na prehitevalni pas, jst pa bremzam k norc.
al pa ljudje, ki vozijo 110 km/h na prehitevalnem pasu. to je oviranje prometa!!
na živce mi grejo tud ljudje, ki se ti dobesedno zalimajo na rit - 5cm varnostne razdalje pri 150 km/h. sej se jim vedno umaknem, ampak če ne gre takoj, mi pa ni treba v rit skakat! :evil:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 21. Maj. 2009 11:24

rinca napisal/-a:5cm varnostne razdalje pri 150 km/h

To je men tut groza. Ena izmed takih je moja tašča, na AC se avtu zalima 20cm za ritjo (pri prehitevanju, itak), mislim to je že pri 50/h lahk katastrofa. Pol pa po možnosti (pač ob tem dogajanju na AC) njen in tisti spredaj nista edina, ampak je na prehitevalnem en za drugim še 5 avtov. Sama sm na AC še extra pazljiva (četudi se včasih peljem precej nad omejitvijo-na prazni), kar se tiče varnostnih razdalj, vožnje v gužvi,... sm pa precej vzorna.

Mojga pa poskušam odvadit tega, da nenormalno "prleti" v rondo. Ponavadi v praznega, včasih se pa tut kak drug avto poleg znajde, ko sam čakam, da bo/bova letela okol.

Jst sm se pa glede vožnje mal umirila (sm se mogla tut na konkretnem, lastnem primeru izučit), čeprav, če sem na cesti sama še vedno stisnem krepko po gasu. :? (Čist prevlka ljubezen do avtov in brzine)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov