voznice/vozniki in vedenje na cestah

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 21. Maj. 2009 12:37

To tud jst ne maram. Se peleš peleš in se ti stalno en lima na rit.
Da ne govorim o enih pajacih(2 tipa), k sta se pelala 100 po AC z enim napol razpadajočim avtom in grem prehtevat lepo in model da ful po gasu da smo vštric pelal pol 150, 160 (model ni hotu odnehat). Pobremzat nism mogla ker sm mela za ritjo enga živčnga modela s terencem k je blendu, pol je pa pršu en za BMWjem za rit tistimadvema modeloma ker je vozu za nami en cajt in je očitno vse vidu in jima je začel trobt pa blendat da sta pol odnehala....in sm jih lepo prehtela unedva, un s terencom je prpičiu mim, un z bmwjem pa tud pa pomahu pa kao thumbs up pa šou naprej. Unedva sta se pa cjazla pol spet 100 tko kot prej (predivdevam, ker ju nism pol več vidla.
Eni so res prfuknjeni totalno, sta mislla da sta ful carja izpadla kao: ej greva eno pičko zjebat heh(mi je prov žov da sm bla z mojo Ibizo, k ni lih neki speedy). :roll:
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 21. Maj. 2009 13:45

^^Ja al pa kao "mene že noben nebo prehiteval"

Pa najbol so mi smešno gospodje srednjih let v audiju al pa BMWju ko stojijo vzporedno s tabo na semaforju in bog ne daj da pred njimi vidiš rumeno in že spelješ ker morajo takoj po gasu dat pa pokazat kdo ma bolši avto. Takim se samo smejim pa malo zabremzam in jim dam vedet da mi dol visi, če bo on "hitreje speljal". Bravo, zmagal si. Get-a-life.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 21. Maj. 2009 14:07

^^ haha, tega pa še nisem doživela. vsako tele ma svoje vesele. :)
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 21. Maj. 2009 19:21

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 11:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 21. Maj. 2009 19:29

Jaz lahko potrkam na les, da še nisem zagrešila nobene napake, bi pa lahko bila že 2x na mestu mrtva, če ne bi imela oči na preži in pravočasno odreagirala. Enkrat je eden v ovinku (izven naselja) zapeljal dobesedno na moj pas in to pri hitrosti cca. 90 km/h, nakar sem jaz kolikor se je dalo zmanjšala in se umaknila čisto k strani cestišča, seveda je malo manjkalo, da ni počil vame ali pa bi jaz podrla tiste prometne smerokaze ob straneh (ki se ponoči svetijo in označujejo cesto). :roll: Sem se dobesedno tresla od šoka in rabila nekaj časa, da sem prišla k sebi. :? Enkrat drugič, še ne tako dolgo nazaj, pa se je zgodilo, da me je nek kreten prehiteval v "škarjice", seveda s polnim šusom, tako da sem zaradi njega morala bremzat, da je on ušel na svoj pas, tisti nasproti pa je verjetno tudi moral bremzat, drugače bi sigurno prišlo do poka. :eek: Svašta doživiš na cesti!
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 21. Maj. 2009 20:29

Uh, ja. Sm že mela prometno (nič tako zelo hudega), pa na domačem dvorišču sem vsula zadnjo šipo (ne bi razlagala, bi blo prenadolgo :D). Se je pa tut že zgodilo, da sem se kam "naslonla", brez, da bi se kje poznalo.

Ampak, če dobro pomislim, se mi zdi, da v zadnjem letu pa nism nič pofiksala. :cool:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Maj. 2009 20:35

Enkrat v snegu sem šla prehitro (30/h :) ), pa me je ob zavijanju desno odneslo naravnost naprej in bi skoraj butnila nekoga, ampak se je na srečo izšlo.
Pa enkrat sem pri obračanju en stebriček spregledala in avto zacahnala.

Sicer pa, kdor dela tudi greši, tako da se mi zgodi, da koga izsilim, zamutim v križišču,... si ne delam utvar, da sem popoln šofer, ampak na srečo se je pri vseh "nevarnih srečanjih" izteklo tako, da je nekdo reševal moje napake, ali pa jaz tuje, tako da kakšnih resnejših posledic ni bilo. Razen ene nesreče, ampak tam pa res nisem mogla nič, ker sem stala pri miru.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Maj. 2009 21:21

nesreče nism še nikoli pouzročal, niti udeležena nism bla, kr ne vozim ku norc (čeprou se tudi omejitev ne držim)
niti primla nism nikoli avta.. tkod a glede tega mam ful srečo, čeprou vem, da se bo tudi meni enrkat neki zgodilo

na živce mi grejo tisti z velikimi avti k mi grejo na AC dobesedno v rit in blendajo, kr je ja težko potrpet tiste 2 sekunde, da prehitim koga (na srečo se tudi js ne držim tisith 130km/h k pol bi se mi pomoje vsi po spisku z ok in sploh avti zabili v rit)
sej grem tudi js kdaj marsikomu v rit, ko ustrajno vozijo po prehitevalnem pasu 100km/h, sam ne tko živčno pretiravam, kr vem da nbi blo konc sveta če bi pršla s 5sekundno zamudo na cilj al pa bi mogla upočasnit
zgubim pa živce ko naletim na takega osebka (ponavadi italijani) k vozi izven naselja 50km/h, pa po možnosti sploh ni tko grozno star, da nbi upu v času odreagirat (čeprou na ravni cesti ne vem kaj se ti lahko groznega zgodi)
smešni so mi pa tisti k prehitevajo na mrtvo po najbolj groznih ovinkih in se na koncu srečamo pr semaforju :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 21. Maj. 2009 21:46

Jst, hvalabogu, še nism nobene pi*darije nardila, tud avta še nism nikol butnla in tud upam, da bo pr tem ostal, čeprov se hitr kej nardi.

Drugač sm pa tud že parkrat bla v taki situaciji, da sm zarad svoje dost hitre reakcije, ostala cela. Mi mamo tle po dolin ful nevarno cesto, ful ovinkasto in dost ozko in mamo kr velik nesreč. Že ene trikrat mi je šel en nasprot u škarjice prehitevat, jst sm pa bremzala k budala, da se je izšlo, drugač bi sam počl. Pa enkrat me je en tovornjakar skor s ceste zrinu, k sm ga prehitevala. Zadnč se pa pelem mem busa, ki je stal na avtobusni in sm bla že skor čist vštric z nemu, on pa lepo vklop žmigavc in kr zavije na cesto :eek: Jst sm valda mogla na lev pas zavit, nasprot mi je pa šu en in sm sam prtisnla gas do pleha, da sm hitr prehitela bus in zavila na svoj pas, ene dva metra pred unim avtom nasprot!
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 22. Maj. 2009 9:49

Roisin napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Če bi bilo po moje, bi vsem nad 70 let pobrali izpite, al pa bi mogli vsaka 2 meseca opravljat kake psihofizične teste....

nekateri nad 70. letom vozijo boljše kot kakšen pri 20-ih! teste pa bi morali opravljati vsi, ne samo starejši. prav tako bi morali na vsake 10 let uvest vožnjo pod nadzorom inštruktorja, da bi te opozoril, kaj morda delaš narobe. največji problem pri slovencih je pa itak sebičnost. vsak gleda samo nase, tud verižno vključevanje je nekaterim prava neznanka, čeprav so nardili cpp ...

Res je da eni vozijo bolje pri 70. kot drugi pri 20., samo problem je da večinoma pač ni tak, s starostjo so tudi veliiiiko slabši refleksi itd., sicer se pa strinjam (z 2. delom).

Jaz najbolj ne maram živčnih ljudi pa takih, ki mislijo, da nevem kak obvladajo, na primer onih, ki se ne pustijo prehitet na avtocesti, čeprav se sicer 80 km/h peljejo, pa onih, ki mi trobijo, ko zavijam domov (ko imamo tako stransko ulico ko je treba direkt z glavne zavit in je zoprno), pa je iz druge smeri malo več prometa pa si jaz ne upam kar pred enega zavit, ko vsi itak vozijo prehitro (omejitev je drugače 60, samo tam nihče ne vozi toliko, ker je ravna pregledna cesta), pol pa vidijo mene da bi zavila pa upočasnijo 10m pred mano, kaj mi to pomaga (pa ponavadi sem še z avtom od fotra ko ga merka v nulo in sem še tolko bolj previdna) ... folk za mano pa potem trobi takoj ko ene pol minute stojijo, tak da sem ponavadi potem ful srečna ko mi kdo poblenda pa me spusti :oops: na splošno ne maram voznikov, ki hitro ratajo živčni.

Sicer pa vozim tako pretežno po omejitvah, kar pomeni da ponavadi ne grem ful več kot piše, razen na AC, pa sem kar previdna, tak da še nisem imela nobene nesreče. Bi pa dvakrat jo lahko imela, obakrat je bil posredno kriv moj fant, ko se je peljal z mano, pa sem enkrat zavijala na levo čez nasprotni pas in sem speljala, on pa se začel dret kaj da delam da mi gre avto naproti (v resnici je bilo pa čisto dovolj prostora, samo njemu se je zdelo da ni) ... jaz sem se ful vstrašila, kaj se dogaja, sem tudi pribremzala, potem se je pa res skoraj zaletel v mene tisti avto :roll: drugič je bilo pa v istem križišču, samo da sem peljala iz nasprotne strani, pa čakam lepo na sredini, samo se pripelje avtobus z vkljopljenim žmigavcem, pa mi reče moj 'daj pelji ko vidiš da bo zavil', pa nisem peljala, ko si nisem upala ker nisem vedela koliko placa bo nucal za zavit, pa zadaj je mel nekega terenca čisto na riti pa sem rekla bom počakala ... no, še dobro da sem, ker je avtobus peljal kar naravnost, kljub žmigavcu :eek: fant je bil sploh čisto prestrašen, ker če bi on peljal bi bila oba v bolnici, od takrat naprej je tiho ko peljem :lol:
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 22. Maj. 2009 9:56

Ja, jst sm imela 2 nesreči v 12 letih, kar vozim in nimam zaradi tega nobenih travm al pa kej podobnega, pač vozim lepo dalje :wink: ...
Ena je bila čisto moja krivda, ker sem mal neprevidno šla prehitevat in sm imela čelno trčenje z nekom, ampak ni bilo nikomur nič, sam moj AX je šel papa :cry: Nekaj časa sem imela potem čuden občutek, kar nisem mogla verjet, kaj sem naredila, ampak je šlo mimo...
Druga je bila pa mal hujša, na koncu je sodnica odločila, da je šlo za deljeno krivdo (pri meni kao neprevidnost, ampak v tistem momentu ne bi mogla drugače reagirat), ker je en tip prgonu vame s preveliko hitrostjo in spet zbil moj takratni avto in mene v njem (sem bla na urgenci dva dni pol)
Zdaj sem pa že 4 leta brez incidentov, :lol:
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 22. Maj. 2009 11:01

Yazmeen napisal/-a:Pa enkrat me je en tovornjakar skor s ceste zrinu, k sm ga prehitevala. Zadnč se pa pelem mem busa, ki je stal na avtobusni in sm bla že skor čist vštric z nemu, on pa lepo vklop žmigavc in kr zavije na cesto :eek: Jst sm valda mogla na lev pas zavit, nasprot mi je pa šu en in sm sam prtisnla gas do pleha, da sm hitr prehitela bus in zavila na svoj pas, ene dva metra pred unim avtom nasprot!

Pri teh avtobusih jaz vedno pazim, ko ga vidim, da stoji na postaji vedno pogledam če ma še vrata odprta (pol grem mimo) če ne, pa ga počakam. Dejansko je tako, da ma on prednost če gre iz postaje in eni očitno niti ne gledajo, če pride kak avto, ampak kr peljejo... Pač avtobusarji.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 22. Maj. 2009 11:09

Priznam sem na parkirišču popraskala en avto.

Že pred leti pa mi je nasproti v ovinku en po polovici mojega pasa prinorel in sem se mu umaknila na bankino, pol pa me je zaneslo nazaj na cesto in bi skor čelno trčla v avtobus, ki je pripeljal nasproti. Sem mela srečo, tresla pa sem se tako ko sem prišla domov na dvorišče.
(s)mej se
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 22. Maj. 2009 11:50

choco.cat napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Pa enkrat me je en tovornjakar skor s ceste zrinu, k sm ga prehitevala. Zadnč se pa pelem mem busa, ki je stal na avtobusni in sm bla že skor čist vštric z nemu, on pa lepo vklop žmigavc in kr zavije na cesto :eek: Jst sm valda mogla na lev pas zavit, nasprot mi je pa šu en in sm sam prtisnla gas do pleha, da sm hitr prehitela bus in zavila na svoj pas, ene dva metra pred unim avtom nasprot!

Pri teh avtobusih jaz vedno pazim, ko ga vidim, da stoji na postaji vedno pogledam če ma še vrata odprta (pol grem mimo) če ne, pa ga počakam. Dejansko je tako, da ma on prednost če gre iz postaje in eni očitno niti ne gledajo, če pride kak avto, ampak kr peljejo... Pač avtobusarji.

To jst vem, da ma on prednost, sam če pa stoji brez žmigavca in si ti že vzporedno z njim, ti pa tud ne mor kr zavit na cesto, bedak.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 22. Maj. 2009 12:21

moje cestne dogodivščine....

povozil 7 mačk in eno lisico, nagazil eno srno....pri lisici in srni manjša materialna škoda...

pa enkrat mi je pri 150km/h na avtocesti razneslo sprednjo levo gumo...avto obvladal brez problemov in varno ustavil...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]