Vaše (nenavadne) navade

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 8. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a electra* » 06. Jul. 2008 22:46

*vidim da nas ma večina to navado, da ne moremo spat če nismo pokrite z odejo, vsaj noge
*ne zaspim če nimam ob sebi medija-malo je že dotrajan in pa telefona, ki ne sme bit na nočni ampak more bit v postelji, zraven blazine.
*vedno ko sem zvečer na msn, morem imet prižgan tv, čeprav ga niti slučajno ne gledam
*na poti v šolo vedno na pol spim, poslušam mp3 in pa si zmišljam neke zgodbice, kjer nastopam jaz in pa ponavadi kakšna oseba ki mi je posebej pri srcu
*učim se vedno na glas, če se na tiho si ne bom zapomnila nič
*vedno ko se na novo učim neki predmet oz snov preštejem kolko strani se mam za naučit in koliko dni še imam časa do testa, potem si skalkuliram koliko listov se morem vsak dan naučiti, zadnji dan pred testom pa vse ponovim skozi
*vedno skrbim da imam na telefonu denar in da je napolnjena baterija
*ponoči ko se zbudim vedno pogledam koliko je ura in preračunam koliko časa še lahko spim
*v denarnici imam denar vedno zložen od največje cifre do najmanjše
in še bi se našlo...
*vedno ko nekaj jem, pa tudi če je to jogurt, košček čokolade, morem vedno vmes nekaj pit...med kosilom obvezno.
*če jem dunajskega, pomfri, lignje itd. morem vedno zraven imeti prilogo (ketchup, majonezo,senf, tatarsko omako...), če tega ni, tiste hrane enostavno ne morem jesti
Zadnjič spremenil electra*, dne 06. Jul. 2008 23:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 06. Jul. 2008 23:05

S prstom drgnem rob kapne pred spanjem,kar me uspava in pomirja.To počnem, že skoraj od rojstva.
Uporabniški avatar
taššek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: okolica Ptuja (Spuhlja)

Neprebrana objavaNapisal/-a taššek » 07. Jul. 2008 4:44

hmm.. Najbolj čudna navada ljudem okoli mene in meni nabolj prijetna je ta da vedno ko se zbudim in vedno ko odidem od doma in vedno ko grem spat.. Pozdravim/odzdravim vse moje živali vsako objamem in ji dam lupčka. :D Zaradi tega skoraj vedno vsaj deset minut zamudimo v nedeljo na kosilo k babici ker se vstanem 15 min pred tistim ko bi mogli it in takrat ko bi mogli bit tam se še jaz vedno doma poslavljam od mojih ljubljenčkov. :D
* you are like a dRug to me, like my own personaL brand oF heroin !
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 07. Jul. 2008 8:41

Allora:

- ko obešam perilo, dajem vedno enake kljuke na tisto kar obešam
- posledica dela: zaspim lahko kjerkoli, kadarkoli, v kakršnemkoli položaju. Zadnjič sem takole zadremala v čakalnici pri zobarju. :D
- če grem ponoči lulat, grem po hodniku s skoraj zaprtimi očmi, na wcju pa pol mižim.
- na wcju (podnevi) vedno berem. Tudi šamponi pridejo prav.
- ko se mi kdo predstavi, takoj pozabim kako mu/ji je ime in od takrat sledi samo še "ti.."
- namizje mam skozi "pospravljeno" (brez vsega odvečnega), tako kot celoten pc, mobitel, denarnico,...
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 07. Jul. 2008 8:50

*revije vedno začnem brat na koncu
*vsak večer in vsako jutro morm obvezno pogledat vremensko napoved
*obsedena sem z deljenjem na pol
*kadar sedim in berem ali pa sem za kompom in se spomnim kakšne dobre stvari morm obvezno vstat in hodit en krog po sobi, nato se vsedem nazaj (to počnem tudi nezavedno) :D
*skoz preverjam kakšne slikice ma kdo na msn-u
*pred spanjem obvezno zaprem vse omare in pregledam vsak kot ter potem še z ugasnjeno lučjo preverim če ni kje kaj, kar bi me lahko ponoči prestrašlo :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
cherrypie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a cherrypie » 07. Jul. 2008 16:35

Zraven ful stvari jem tamar...vedno mam v torbici fotoaparat pa zobno nitko drugač sm čis živčna, vedno dam zravn postle kozarc vode čeprov je velikokrat ne spijem, včasih grem sama v kino
No, honestly, I am dumb. Most of the time I'm playing smart
Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 5. 2007
Kraj: Nekje na Štajerskem

Neprebrana objavaNapisal/-a Moa » 08. Jul. 2008 12:48

- pri meni nož ne sme nikoli bit obrnjen gor, ker si hudič kremlje brusi
- vedno zaprem pokrov straniščne školjke po uporabi, da ne leti denar
vanjo (nič ne pomaga)
- ne zapomnim si imena osebe, ki se mi predstavi, prav tako se ne
spomnim, če sem to osebo gledala v oči pri rokovanju ali pa sem
gledala v tla
- v čakalnici preberem isti stavek na plakatih (isto na avtobusu) tudi do
20x
- sovražim drobtine na prtu, ki se ne da obrisat z mokro krpo. Nato vse z
roko pometem na tla
- ko zazvoni telefon, si naprej prižgem čik preden se oglasim
- na WC-ju, med opravljanjem potrebe, najprej zložim wc papir v
pravokotnik in se nato obrišem. Tako, da iz 3-slojnega postane 9-slojni
- večinoma pa so ostale "čudne stvari" podobne kot vaše

LP
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 08. Jul. 2008 15:48

Vidim, da mamo podobne nenavadne navade. Tud jaz grem ponoci v temi lulat in mizim zraven, casopis berem od zadaj naprej, najprej revijo prelistam, sele nato prebrem, v misoih preskakujem obcestne kolicke, na nocni omarici imam zmeraj zamaske za usesa (za vsak slucaj), ceprav jih ze veliko casa sploh ne uporabljam, ponoci imam zmeraj gms na tiho, zvecer preden grem spat zmeraj doprem okno, ko se proti jutru zbudim za wc pa jo zaprem (motijo me pticki, ki noro glasno civkajo na drevesu pred oknom) in nataknem prevezo ? za oci, ker me moti tud cist malo svetlobe, ...
:)
Uporabniški avatar
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objavaNapisal/-a °PeeKaBoo° » 08. Jul. 2008 16:05

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 20. Jan. 2010 12:09, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 08. Jul. 2008 19:46

*spim še vedno z medvedkom, ki sm ga dobila ob rojstvu. Ne morm zaspat, če ga ni ob men, tako da ga vzamem na vsako potovanje. :D V pondeljek gre z mano na Djerbo.
*zjutraj nujno spijem cedevito
*vse barvice in flomastre v lončku na mizi morm met enako obrnjene!
*vedno mam vse papirje lično spravljene v mapcah, zloženih po barvah, vse je označeno (sicer doživim živčni zlom)
*ko pridem domov si vedno najprej umijem roke
*zobe si umivam tako, da desetkrat poščetkam po istem mestu
*ne zdržim pa, če mam čevlje lepo pospravljene v omari. Rada jih mam razmetane zunaj, da že takoj vidm kaj bi obula k določenim cunjam.
*navadla sm se, da skos s sabo prenašam plastenko vode, iz ene sobe v drugo
*pred tv-jem si vedno urejam nohte
*vsak dan pijem kavo, njami njami :P
*ko pridem k fantu, vedno brskam po njegovi mizi
*vedno, ko sem na compu prečekiram cosmo forum, brez tega ne gre!
Uporabniški avatar
T|gr|cA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a T|gr|cA » 08. Jul. 2008 20:30

Moje navade:
-cajtng ponavad začnem brat od zadi (tok kt večina ns) pa če je horoskop not ponavad to 1. pride na vrsto
-naštimane mam 2 budilke…kr se mi je že zgodil d sm eno preslišala
-k hodm ne smem stopt na kako razpoko al pa kej podobnega…pa tut pr zebri morm skos po isti barvi hodt…se poskušam odvadt :) kr res zgleda mal čudno
-med jedjo vedno berm kak časopis
-med vsako jedjo morm tut vedno pit … tut če je to juha in če mi vsi govorijo d se bom spremenila v žabo…ne pomaga :)
-v stanovanju mi vedno gori vse…računalnik, tv, radio
-k si umivam zobe hodm po bajti
-k jem banano najprej celo olupm pol jo pa jem po koščkih…pač jo lomm al kr kol bi že temu rekli
-telefon ne dam nikol potihm in pol se prtožmujm če me kdo zjutri zbudi
-na testu se tut jst podpišm s tiskanimi črkami…ne vem zakaj
-nikol si ne zapomnm imena če se mi kdo na novo predstavi
-ljudi zlo redko gledam v oči…ponavad gledam v usta in gledam kako jih premikajo…pač k govorijo
-iz računa v lokalu vedno nardim ladico…kt neko znamenje d sm bla tm :)

sploh nism vedla d so tok čudne dokler nism tega napisala...sam sej nism edina a ne hehe :)
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 08. Jul. 2008 21:47

* N-je pišem narobe obrnjene (tisto poševno črtico nardim od spodaj navzgor, namesto od zgoraj navzdol)
* na testu se podpišem z moško različico mojga imena :D (enkrat začela in pol je prešlo v navado)
* na compu morem met vso musko lepo poštimano (izvajalec - naslov komada, če je kakršnokoli drgačno ime datoteke, kake cifre al pa kej vmes morem takoj spremenit)
* in filme isto - ime filma [leto]
* ko pogledam kak nov film grem takoj na imdb pogledat igralce in si poberem še ostale filme kjer igrajo tej igralci not :roll:
*tudi jst berem revije od zadaj naprej
*in če hodim ponoči po stanovanju v temi (včasih ko prihajam ponoči domov po naši ulici ki je itak čisto temna ker ni razsvetljave) mam vedno zaprte oči :D
*pa v knjigah zmirej najprej preberem konec knjige in se šele potem lotim brat lepo od začetka
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
T|gr|cA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a T|gr|cA » 09. Jul. 2008 7:43

Libido. napisal/-a:*pa v knjigah zmirej najprej preberem konec knjige in se šele potem lotim brat lepo od začetka

jst tut to delam...sam d najprej začnem knigo normaln brat d vem kdo nastopa pa kdo je kdo...pol pa preberm sam zadn stavk :)
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 09. Jul. 2008 7:43

~ tud jez delam ladijce iz računov
~ med tednom vsakič ko se zbudim zjutri se najprej oblečem, potem grem kavico skuhat, vmes se namažem, potem grem na balkon na čik pa kavico, pol se do konca namažem in grem od doma... vsak začetek jutra je popolnoma enak prejšnjemu, če ni mam loh tud slab dan :lach:
~ že zvečer se morm obvezno odločt kva bom oblekla naslednji dan :rolleyes:
~ ko pridm iz službe si grem najprej kavico skuhat
~ tud jez spim z miniaturno blazinco
~ zvečer preden sem šla spat sem vedno prezračila sobo, zdj ko imam stanovanje, pa prezračim celo stanovanje
~ spim vedno na boku :sleeping:
~ vsaj enkrat preverim, če je budilka naštimana
~ ko pridm v službo si takoj odprem cosmiča :freude:
~ ko pridm dam in avto zapeljem v garažo, morm met obvezno musko v avtu, drugač kr mislt začnem d bom kam butnla
~ full mi je glupo hodt bosa po travi (k skoz mislm d me bo kej pičl), pa tud ko grem z ino na sprehod in mam superge gor morm met obvezno oblečeno dolgo trenirko (in ne kratkih hlač, tud če je 35°) ker me ta trava dela živčno :eek:
~ bojim se martinčkov
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 09. Jul. 2008 7:58

Sedaj se začuda ne spomnim, da bi imela kakšno posebaj izstopajočo navado. V preteklosti pa:

- skoraj vedno sem štela stopnice in številke povezovala z imeni mojih simpatij ( Ko sem bila v OŠ in sem imela več simpatij, mi je število stopnic odnosno z nekaj ostalimi podrobnostmi "povedalo", katera simpatija je prava zame :) )
- kadar nisem mogla spati, sem počela "čudne" stvari: velikokrat sem preračunavala vse možne številke, ki sem jih dobila iz imen (imela sem povsem svojo tehniko) in potem iskala povezave z resničnim življenjem
- dajala sem velik poudarek na določena naključja v življenju in se na podlagi njih kdaj povsem iracionalno odločila (pa se je izkazalo povečini za dobro) - to še vedno kdaj počnem
- imela sem obdobje, ko sem se vsak dan metala ob tla in se lovila v položaj sklece (sicer tako, da drugi niso vedeli :D )

No,pa vseeno še imam kakšno čudno navado:

- kadar delam (trenutno imam dokaj pasivno delo; cel dan bi lahko samo sedela za računalnikom, če bi hotela) in si mislim, da me noben ne vidi, malo skačem in plešem po prostoru, včasih naredim kakšno "skleco" ob steno
- čudno za druge, zame ne: občasno se pogovarjam z rožicami
- čudno za druge, zame ne: če utrgam sadež neposredno iz drevesa (ali pa liste in ostale plodove rastlin), se ponavadi zahvalim rastlini za žrtev :)
- določene stvari počnem brez odlašanja (npr. na sms ali mail odpišem takoj, ko imam čas, kdaj je to dobesedno takoj), kar imajo drugi za čudno

No, sploh nisem vedela, da imam toliko lčudnih navad, dokler nisem začela pisati. :lol:

Pripis pozneje:

Še ena čudna navada je, da bom določeno zadevo naredila povsem kontra, če se bo od mene nekaj zahtevalo in bom občutila preveliko agresijo do mene ali drugih s strani dotične osebe - kdaj grem celo na lastno škodo ( ne vedno, hvala višji sili ).

Trapasta navada pa je, da mi je načeloma vseeno, kaj si ljudje mislijo o meni, kar ni vedno dobro za moj ugled in "na hitro zgrajeno" kariero. Na srečo mi to še ne dela večjih težav, ampak če te navade ne bom spremenila, vsaj deloma, morda ne bo najboljše zame. Hm, ali pa? :)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov