Vaše (nenavadne) navade
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Vsem okrog mene je čudno, ker si vsakič 2krat umijem zobe...
Zjutraj ko ustanem si pač normalno umijem zobe... Potem grem pod tuš, in opravim svoj jutranji ritual pred ogledalom, in preden grem od doma si šeenkrat umije zobe...
Prav tako pred spanjem...
Še mal "nenavadnih";
* rada nosim 2 različni nogavici.. Ali rokavice; vsako drugačne barve
* občasno nosim 2 različna uhana (v vsakem ušesu drugačen, ker se ne morem odločit za 1 par)
* včasih se pogovarjam sama s sabo , ali pa se naglas "kregam" z nekom ki ga ni poleg
* velikokrat govorim v spanju... ali pa celo hodim naokrog. Nasplošno sem tak mesečnik...
Zjutraj ko ustanem si pač normalno umijem zobe... Potem grem pod tuš, in opravim svoj jutranji ritual pred ogledalom, in preden grem od doma si šeenkrat umije zobe...
Prav tako pred spanjem...
Še mal "nenavadnih";
* rada nosim 2 različni nogavici.. Ali rokavice; vsako drugačne barve
* občasno nosim 2 različna uhana (v vsakem ušesu drugačen, ker se ne morem odločit za 1 par)
* včasih se pogovarjam sama s sabo , ali pa se naglas "kregam" z nekom ki ga ni poleg
* velikokrat govorim v spanju... ali pa celo hodim naokrog. Nasplošno sem tak mesečnik...
-
vrvica - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
fun napisal/-a:
To pa jaz skoraj vedno. Ker mam take majhne uhancke (razne zvezdice in srcke, vilice, zlice, skarje, krogce, znakce, ...) in mi res fajn zgleda. Recimo imam tko ene 3 pare visecih uhanov, pa se tisti so taki mali. In pac ce so pa navadni majhni uhancki, men ful fajn zgleda, da so razlicni. Se par lukenj morm dat nardit, da bom mela celo zbirko na usesih.
Drugac pa se:
*ce se ob eno zadevo (mizo, kaksen rob, ...) rahlo zadanem z roko, se moram potem se z istim delom druge roke na isti nacin zadet ob tisto stvar. Ampak ker to zna res debilno zgledat, sem se tega v zadnjem casu kar precej odvadila. Ceprav se vcasih pocutim pol tko kot da je ena roka bolj "prazna" od druge.
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
-
miss.bunny - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 3. 2009
* ne morem se spravit ucit ce ura ni tocno !5.oo al pa tocno 17.oo . More bit tocna stevilka drugace pocakam do nasledne tocne ure. Pa sploh nwm zakaj :S
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
* ko pri kosilo jemo solato vedno zbiram samo tiste bolj svetle koščke solate ki bolj hrustljajo
* večkrat se pogovarjam sama s sabo če sm sama doma, pa tut takrat ko sm na wcju
* kamorkoli grem peš (tut do fanta pa mam 5 minut al pa še mn) morm zmer musko zravn poslušat
*vedno ko vstanem in preden se grem učit morm prečekrat net, to pa je tale kokošnjak, FB in 24ur
* večkrat se pogovarjam sama s sabo če sm sama doma, pa tut takrat ko sm na wcju
* kamorkoli grem peš (tut do fanta pa mam 5 minut al pa še mn) morm zmer musko zravn poslušat
*vedno ko vstanem in preden se grem učit morm prečekrat net, to pa je tale kokošnjak, FB in 24ur
Our passion is our strength <3
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
* pri kosilu vedno štejem koliko česa sem pojedla- npr. koliko čevapčičev, koliko solatnih listov, itd...(na začetku seveda koliko je vsega, če se da preštet, pol si pa odmerim svoj delež in toliko pojem )
* ko mi dolgčas štejem koliko črk imajo besede (npr. na busu) ali pa črkujem angleške besede, ki mi padejo na pamet
* vsakega najprej v čevlje pogledam
* v srednji ko sem reševala naloge iz angleščine, sem si vedno predstavljala kako bi jih neka znana oseba povedala ali pa dobila asociacijo na isti stavek v filmu/skladbi in tako dopolnila stavek (ponavadi pravilno )
* pogosto hodim po hiši, ko si umivam zobe (vidm da nisem edina)
* lažje se učim iz zvezkov z lepšimi platnicami oz. lepših barv
* vedno pred spanjem moram lulat (pa tud če 5× vstanem iz postle) ter takoj ko vstanem letim lulat
* ponoči pogosto tečem iz WC-ja v sobo, ker se bojim da bo kaj iz wc-ja prilezlo + luč v moji sobi mora biti prižgana in vrata odprta, da vem kam bežat
* vedno ponoči se bojim da je za vrati kak morilec s sekiro/nožem
gosh, I'm weird
* ko mi dolgčas štejem koliko črk imajo besede (npr. na busu) ali pa črkujem angleške besede, ki mi padejo na pamet
* vsakega najprej v čevlje pogledam
* v srednji ko sem reševala naloge iz angleščine, sem si vedno predstavljala kako bi jih neka znana oseba povedala ali pa dobila asociacijo na isti stavek v filmu/skladbi in tako dopolnila stavek (ponavadi pravilno )
* pogosto hodim po hiši, ko si umivam zobe (vidm da nisem edina)
* lažje se učim iz zvezkov z lepšimi platnicami oz. lepših barv
* vedno pred spanjem moram lulat (pa tud če 5× vstanem iz postle) ter takoj ko vstanem letim lulat
* ponoči pogosto tečem iz WC-ja v sobo, ker se bojim da bo kaj iz wc-ja prilezlo + luč v moji sobi mora biti prižgana in vrata odprta, da vem kam bežat
* vedno ponoči se bojim da je za vrati kak morilec s sekiro/nožem
gosh, I'm weird
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
-da nemorm spat sama (pac zravn more bit sestra, tip al pa plisasta velika raca)
-da nemorm na bajk brez mp3 playerja in ce ga slucajn pozabm ga grem domou iskat
-usak vecer k grem spat pomislm da se bom itak nasledn moment zbudla ker bom pac celo noc spala in nc zbujala in bo res noc kratka
-ce ne druzga se po prezurani noci uiber dobr pocutm ker pomislm nato da sm dobr izkoristla noc.... dan me seveda ne zanima
-da nemorm na bajk brez mp3 playerja in ce ga slucajn pozabm ga grem domou iskat
-usak vecer k grem spat pomislm da se bom itak nasledn moment zbudla ker bom pac celo noc spala in nc zbujala in bo res noc kratka
-ce ne druzga se po prezurani noci uiber dobr pocutm ker pomislm nato da sm dobr izkoristla noc.... dan me seveda ne zanima
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
*ne morem spati, če nimam zraven malega, okrasnega vzglavnika (če se ponoči zbudim in ugotovim, da sem ga kam spravila, ga morm obvezno poiskat in se stisnit k njemu..mogoč bi si mogla počasi tipa dobit )
*če sem sama doma, zmeri ko grem čez kaka vrata, pogledam v zgornji in spodnji kot za vrati, ker se lahk tam skriva hmm ne vem, kak stvor ki me bo pojedu?
*če si delam za jest, mora biti enako število vsega (npr. če je 10 koščkov paradižnika, pol more bit obvezno 10 koščkov sira in takšen kos kruha, da ga lahk razdelim da 10 delov)
*ko grem spat in zaprem oči, potem še vedno odprem in zaprem desno učko, ker mam drugače čuden občutek
*če zmanjšam glasnost na radiu, jo zmeri preveč, da lahk potem dam spet malo naglas..ne morem nobene stvari "zaključit navzdol", tut če rišem kake kvadrate, jih rišem tako, da zadnjo črto potegnem navzgor, če stopim nazaj, zmeri desno nogo mal naprej prestavim, če parkirujem avto zadenjsko, ga zmeri za kak cm naprej prestavim
*če sem sama doma, zmeri ko grem čez kaka vrata, pogledam v zgornji in spodnji kot za vrati, ker se lahk tam skriva hmm ne vem, kak stvor ki me bo pojedu?
*če si delam za jest, mora biti enako število vsega (npr. če je 10 koščkov paradižnika, pol more bit obvezno 10 koščkov sira in takšen kos kruha, da ga lahk razdelim da 10 delov)
*ko grem spat in zaprem oči, potem še vedno odprem in zaprem desno učko, ker mam drugače čuden občutek
*če zmanjšam glasnost na radiu, jo zmeri preveč, da lahk potem dam spet malo naglas..ne morem nobene stvari "zaključit navzdol", tut če rišem kake kvadrate, jih rišem tako, da zadnjo črto potegnem navzgor, če stopim nazaj, zmeri desno nogo mal naprej prestavim, če parkirujem avto zadenjsko, ga zmeri za kak cm naprej prestavim
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Hmmm, neki (bolj al mnj) bizarnih sm nekoč tle not že naštepala, tole jih je še par:
*križanke rešujem od spodi nauzgor, če se zmotm, ne čečkam čez, ampak (u primeru, da sm doma) nalimam gor nou kvadratek
*ušeč mi je rahlo valovit (zmočen in posušen) papir
*mačka kličem po nenavadnih skovankah njegouga imena, ob tem pa spuščam predirljive, čudaške zvoke
*ne spim več u svoji pojsli pod streho, kr sm dožiuljala neprijetne izventelesne izkušnje, ko pa se je eno noč neki ulegl name in mi je zmankal zraka, sm pograbla pouštr in deko in od takrat spim u sobi za goste
*u svoji kopalnc parkrat dneuno brišem pipe in rob umivalnika, kr me iritirajo lise posušene vode z dodatki jebenga vodnga kamna
*mam sindrom Forresta Gumpa, zato kr naprej tekam; iz sobe do frižiderja, s terase u kopalnco, s parkinga do štacune, ...
*kr jem u sobi, si use potrebno znosm iz kuhne in da mi ne bi blo treba dvakrat, trikrat gor in dol, se tok preobložim, da se mi je razletela po hodniku že cela skleda solate, psu pod nos skotalila že marskera japka, po ploščicah razlezl jogurti, juha preplaula pou pisalne mize, gobice pa so se nastlale čez moje pernate svinčnike, ...
*nism se sposobna počas pelat z biciklom in slalomiram s pouno hitrostjo tut sred Čopove (so far še brez karambola, zahaklanih rokavou, odpulenih vrečk, ...)
*kadar me kliče moja lubezn, nezavedno spremenim ton glasu in povečam osladnost
To be continued .
*križanke rešujem od spodi nauzgor, če se zmotm, ne čečkam čez, ampak (u primeru, da sm doma) nalimam gor nou kvadratek
*ušeč mi je rahlo valovit (zmočen in posušen) papir
*mačka kličem po nenavadnih skovankah njegouga imena, ob tem pa spuščam predirljive, čudaške zvoke
*ne spim več u svoji pojsli pod streho, kr sm dožiuljala neprijetne izventelesne izkušnje, ko pa se je eno noč neki ulegl name in mi je zmankal zraka, sm pograbla pouštr in deko in od takrat spim u sobi za goste
*u svoji kopalnc parkrat dneuno brišem pipe in rob umivalnika, kr me iritirajo lise posušene vode z dodatki jebenga vodnga kamna
*mam sindrom Forresta Gumpa, zato kr naprej tekam; iz sobe do frižiderja, s terase u kopalnco, s parkinga do štacune, ...
*kr jem u sobi, si use potrebno znosm iz kuhne in da mi ne bi blo treba dvakrat, trikrat gor in dol, se tok preobložim, da se mi je razletela po hodniku že cela skleda solate, psu pod nos skotalila že marskera japka, po ploščicah razlezl jogurti, juha preplaula pou pisalne mize, gobice pa so se nastlale čez moje pernate svinčnike, ...
*nism se sposobna počas pelat z biciklom in slalomiram s pouno hitrostjo tut sred Čopove (so far še brez karambola, zahaklanih rokavou, odpulenih vrečk, ...)
*kadar me kliče moja lubezn, nezavedno spremenim ton glasu in povečam osladnost
To be continued .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
*pred kontrolno nalogo more moja najboljša prjatlca vedno dt lupčka tistemu kuliju, s katerim bom pisala
*imamm malo kompulzivne motnje: če recimo potrkam na les in mi nek glasek reče, da se bo to zgodilo, če ne bom 60x udarila, 60x udarim. Sam zdej se to mal zmanšuje.
*imamm malo kompulzivne motnje: če recimo potrkam na les in mi nek glasek reče, da se bo to zgodilo, če ne bom 60x udarila, 60x udarim. Sam zdej se to mal zmanšuje.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Ko razmišljam, česa naj se lotim čez dan, si opravila vedno nekako tako razporedim: Naredim nekaj za sebe, nekaj za šolo in nekaj delam (pospravljam, čistim...). Pač v različnih vrstnih redih. Npr. se vstanem, umijem in uredim - to je nekaj za sebe. Potem moram nekaj za dom naredit, vsaj nekaj malega, recimo posteljem posteljo in prezračim. Potem grem jest in si umijem zobe - spet nekaj za mene. Zdaj sem dolžna domu in šoli. Torej pomijem npr. posodo in se grem zdaj učit al pa na fax. Neham z učenjem/pridem iz faxa, sem spet jaz na vrsti - se dobim recimo s kom na kavi, al pa si grem nohte lakirat...potem je spet nekaj za dom, recimo zalivanje rož....
in tako se ponavlja. Če recimo eno področje dvakrat izpolnim, npr. da posesam in pomijem posodo, se mi zdi, kot da sem sama sebi ali pa izobrazbi nekaj dolžna in moram tam zapolnit. Lol
Aja, pa še ena čudna: ko grem na wc v javnih prostorih, npr. fax, lokal...moram vedno zapustit wc v vsaj odtenek lepšem stanju, kot sem ga prejela. Če ne drugega, vsaj koš za smeti z nogo tk lepo v kot postavim, da ne stoji nekje na sredi. Aja, pa wc papir moram vedno točno po tistem perforiranem odtrgat, če ne še en listič utrgam, če ni lepo.
in tako se ponavlja. Če recimo eno področje dvakrat izpolnim, npr. da posesam in pomijem posodo, se mi zdi, kot da sem sama sebi ali pa izobrazbi nekaj dolžna in moram tam zapolnit. Lol
Aja, pa še ena čudna: ko grem na wc v javnih prostorih, npr. fax, lokal...moram vedno zapustit wc v vsaj odtenek lepšem stanju, kot sem ga prejela. Če ne drugega, vsaj koš za smeti z nogo tk lepo v kot postavim, da ne stoji nekje na sredi. Aja, pa wc papir moram vedno točno po tistem perforiranem odtrgat, če ne še en listič utrgam, če ni lepo.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
piškotek* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2009
- Kraj: Primorska
Kadar sama jem kosilo listam časopis in to od zadaj naprej.
Ko se spravim brat kako knjigo, najprej preberem zadnjo stran.
Najprej se stuširam in potem še operem lase.
Kadar sem sita in več ne morem jesti, se začnem za uho vlečt.
Ko se spravim brat kako knjigo, najprej preberem zadnjo stran.
Najprej se stuširam in potem še operem lase.
Kadar sem sita in več ne morem jesti, se začnem za uho vlečt.
(s)mej se
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Ko ležim v postelji, moram imeti stopala obvezno podložena ali vsaj zvrnjena. Drugače imam občutek, da me kar peče v peti - kot dekubitus pri preležaninah. Očitno imam poklicno deformacijo .
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
KLEMY - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 12. 2005
- Kraj: ljubljana
no, da se še jst tle pofočkam...
V bistvu je moja najbolj čudna navada ta, da rabim kreativni nered, da lahko normalno funkcioniram. Res. Moja soba je v totalnem razsulu ampak jst točno vem, kje kaj imam in zakaj je tam. Da konkretno opišem svojo mizo...na njej imam trenutno 3 kupčke listov in papirja, zvezkov in knjig, računalnik, okoli računalnika pa vse živo od...acetona, robcev, čigumiji, tablete za alergijo, pinceta, flaška z vodo, kozarec cedevite, šalca od kofeta, keksi, pildki, ene par CDjev, u, polnilc za mobi (sm ga že iskala ), mobi, cajtngi, 3 lončke s kuliji in markerji...ampak točno vem, kje je kaj v katerem kupčku in bog ne daj da mi kdo kaj makne, ker sem ko zgubljena kura pol... ne najdem nič V službi imam isto nastlano vse po mizi, ampak se trudim, da imam vse vpeto v fascikle pa mapce in pol mal lepše izgleda ..
Aja, pa če spim na postelji, ki je na eni strani ob zidu, morm obvezno spat na zunanji strani, ker imam drugače kar občutek, da ne morm dihat in da se bom zadušila in se non stop zbujam....
V bistvu je moja najbolj čudna navada ta, da rabim kreativni nered, da lahko normalno funkcioniram. Res. Moja soba je v totalnem razsulu ampak jst točno vem, kje kaj imam in zakaj je tam. Da konkretno opišem svojo mizo...na njej imam trenutno 3 kupčke listov in papirja, zvezkov in knjig, računalnik, okoli računalnika pa vse živo od...acetona, robcev, čigumiji, tablete za alergijo, pinceta, flaška z vodo, kozarec cedevite, šalca od kofeta, keksi, pildki, ene par CDjev, u, polnilc za mobi (sm ga že iskala ), mobi, cajtngi, 3 lončke s kuliji in markerji...ampak točno vem, kje je kaj v katerem kupčku in bog ne daj da mi kdo kaj makne, ker sem ko zgubljena kura pol... ne najdem nič V službi imam isto nastlano vse po mizi, ampak se trudim, da imam vse vpeto v fascikle pa mapce in pol mal lepše izgleda ..
Aja, pa če spim na postelji, ki je na eni strani ob zidu, morm obvezno spat na zunanji strani, ker imam drugače kar občutek, da ne morm dihat in da se bom zadušila in se non stop zbujam....
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- vedno pazim, ko hodim kje, če so črte na tleh, da ne bom na njih stopila... če pa se ne morem izogniti (ker so recimo preveč blizu) in stopim z eno nogo, moram še z drugo nogo... če stopim večkrat na črte, moram z obema nogama stopiti na isto število črt
- ko zaklenem vrata, še enkrat probam odpreti, če sem res dobro zaklenila
- vedno imam občutek, da se moram dotakniti določen del roke in noge... ampak če se po eni roki dotaknem, se moram še po drugi na istem mestu
- ogromno se dotikam svojega nosa in ustnic... še sama ne vem, zakaj... nekaj mi reče, da se moram dotaknit
- ko se me ponesreči ali ne ponesreči kdo dotakne po prstih ali kje po roki, si vedno grem roke prat
- cosmo forum pregledujem od Ljubezen in seks do Moških, potem pa od spodaj cosmopolitan.si do Cosmo zvezde zgoraj
- križanke rešujem od spodaj navzgor
- ko si obuvam nogavice si en dan začnem najprej obuvati levo nogo, drugi dan pa desno nogo, da se ne bo katera noga počutila zapostavljeno
Ja, to tudi delam
- do svojega 20 leta sem si vedno kupovala vijolično-prozorne zobne ščetke... dokler nisem prvič prespala pri fantu, takrat mi je kupil oranžno in si skoraj nisem mogla prati zob s tisti ščetko
- ko zaklenem vrata, še enkrat probam odpreti, če sem res dobro zaklenila
- vedno imam občutek, da se moram dotakniti določen del roke in noge... ampak če se po eni roki dotaknem, se moram še po drugi na istem mestu
- ogromno se dotikam svojega nosa in ustnic... še sama ne vem, zakaj... nekaj mi reče, da se moram dotaknit
- ko se me ponesreči ali ne ponesreči kdo dotakne po prstih ali kje po roki, si vedno grem roke prat
- cosmo forum pregledujem od Ljubezen in seks do Moških, potem pa od spodaj cosmopolitan.si do Cosmo zvezde zgoraj
- križanke rešujem od spodaj navzgor
- ko si obuvam nogavice si en dan začnem najprej obuvati levo nogo, drugi dan pa desno nogo, da se ne bo katera noga počutila zapostavljeno
Al pa če se 3x zavrtim v eno stran, se moram pol nujno še v drugo, ker drugače se mi zdi, da nisem "odvrtena".
Ja, to tudi delam
- do svojega 20 leta sem si vedno kupovala vijolično-prozorne zobne ščetke... dokler nisem prvič prespala pri fantu, takrat mi je kupil oranžno in si skoraj nisem mogla prati zob s tisti ščetko
You want me to be something I can never ever be.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov