Vaše (nenavadne) navade
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Hmm...
~ ko grem mimo žive meje, vedno odtrgam skrivaj en listek in potem ga lomim - na polovico, četrtino, osmino...tak mi je fajn, ko poči, ko ga zlomiš!
~ pri filmih s podnapisi, skušam iz črk podnapisov kar najhitreje sestavit abecedo. Ko mi uspe, se lotim še velikih začetnic, ampak se ponavadi pri kakšnih šumnikih že zatakne.
~ ne morem spat na levem boku, ker se mi zdi, da mi stiska srce
~ med kakimi zahtevnejšimi manevri med vožnjo obvezno radio čisto na tiho, ker se mi zdi, da bom sicer ziher kam ruknila al pa mi bi crknil, ker ne bi slišala mašine.
~ vse šparam - zelo težko mi je kakšno stvar zavreči. Še znucane gate operem na 90 in jih porabim kot krpice za prah!
~ če moram koga poklicat, da se gre za kaj uradnega, al pa neznano osebo, si v glavi zamislim cel scenarij in vse besede, kak se bom pogovarjala...
~ ne maram družinskih srečanj...
~ ko grem mimo žive meje, vedno odtrgam skrivaj en listek in potem ga lomim - na polovico, četrtino, osmino...tak mi je fajn, ko poči, ko ga zlomiš!
~ pri filmih s podnapisi, skušam iz črk podnapisov kar najhitreje sestavit abecedo. Ko mi uspe, se lotim še velikih začetnic, ampak se ponavadi pri kakšnih šumnikih že zatakne.
~ ne morem spat na levem boku, ker se mi zdi, da mi stiska srce
~ med kakimi zahtevnejšimi manevri med vožnjo obvezno radio čisto na tiho, ker se mi zdi, da bom sicer ziher kam ruknila al pa mi bi crknil, ker ne bi slišala mašine.
~ vse šparam - zelo težko mi je kakšno stvar zavreči. Še znucane gate operem na 90 in jih porabim kot krpice za prah!
~ če moram koga poklicat, da se gre za kaj uradnega, al pa neznano osebo, si v glavi zamislim cel scenarij in vse besede, kak se bom pogovarjala...
~ ne maram družinskih srečanj...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
GoldenEye - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 8. 2008
...zanimivo, tud jst morm bit pokrita čez ušesa, ko grem spat in vedno zaspim na levem boku
Če gremo z družbo kam jest, morm po tem obvezno preverit, če nimam kaj med zobmi
Ko pržgem tv, vedno preverim, ene in iste programe; ko grem spat običajno še enkrat preberem vse sms-je, k sm jih dobila čez dan... velik je tega, sam se trenutno več ne spomnim
Če gremo z družbo kam jest, morm po tem obvezno preverit, če nimam kaj med zobmi
Ko pržgem tv, vedno preverim, ene in iste programe; ko grem spat običajno še enkrat preberem vse sms-je, k sm jih dobila čez dan... velik je tega, sam se trenutno več ne spomnim
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
- nož z levo roko držim včasih kot svinčnik, včasih pa kot bi hotla koga zaklat ... z desno pa normalno. Vilice ne znam normalno držat, spet tko kot svinčnik, ko jem pico torej menjavam - najprej nož v desni roki, da razrežem, zamenjam pribor, pojem, spet zamenjam, naprej režem (bohnedej da mi kdaj prekrižajo pot poslovne večerje )
- spravljam vrečke od čajev, ko grem s kom na čaj in jih nosim v denarnici/moleskinu s sabo do naslednje pijače z drugo osebo.
- ko pred računalnikom pijem iz flaške vode, imam odprt 'cucelj', in sem z usti/brado naslonjena na flašo... Kljub temu da se skor vsakič polijem, ker se mi flaša spodmakne, mi sploh ne pade na misel spremenit sistem...
- ko sem zunej na pijači, na koncu vedno na skrivaj vzamem s sabo slamco, katero pol zgrizem do take mere, da je skori še enkrat daljša. Res v detajle!
- nektarine jem tako, da najprej po celi površini z nohtom izvrtam luknjice, šele potem celo preluknjano začnem normalno jest.
- breskvam najprej olupim celo kožo.
- če pridem domov, ko je že tema, po stopnicah na hodniku hodim v rikverc - sistem "kaj pa če je kdo za mano"
- namesto podloge za miško imam list papirja (šeleshamer), na katerega si pišem številke, kaj ne smem pozabit, izseke iz filmov...
- ko gledam filme/serije in naletim na všečen dialog (nej bo to neki globokega al smešnega) dam takoj na pavzo in googlam quote, ki si ga potem prepišem. Tko se zna kšn dober film zlo zavlečt.
- spravljam vrečke od čajev, ko grem s kom na čaj in jih nosim v denarnici/moleskinu s sabo do naslednje pijače z drugo osebo.
- ko pred računalnikom pijem iz flaške vode, imam odprt 'cucelj', in sem z usti/brado naslonjena na flašo... Kljub temu da se skor vsakič polijem, ker se mi flaša spodmakne, mi sploh ne pade na misel spremenit sistem...
- ko sem zunej na pijači, na koncu vedno na skrivaj vzamem s sabo slamco, katero pol zgrizem do take mere, da je skori še enkrat daljša. Res v detajle!
- nektarine jem tako, da najprej po celi površini z nohtom izvrtam luknjice, šele potem celo preluknjano začnem normalno jest.
- breskvam najprej olupim celo kožo.
- če pridem domov, ko je že tema, po stopnicah na hodniku hodim v rikverc - sistem "kaj pa če je kdo za mano"
- namesto podloge za miško imam list papirja (šeleshamer), na katerega si pišem številke, kaj ne smem pozabit, izseke iz filmov...
- ko gledam filme/serije in naletim na všečen dialog (nej bo to neki globokega al smešnega) dam takoj na pavzo in googlam quote, ki si ga potem prepišem. Tko se zna kšn dober film zlo zavlečt.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
- Tudi jaz moram vedno met pokrita ušesa preden zaspim (žužki?? )
- Ko sem za računalnikom, more bit vedno prižgana tudi tv ali pa vsaj radio
- Ko se vpišem na msn, se vedno vpišem kot navideznedosegljiva, komaj nato spremenim stanje
- Ko se zjutraj zbudim, vedno nato poskušam vstat z desno nogo
- Ponavadi preden grem spat še enkrat preberem tiste sms-e ki sem jih dobila tisti dan
- Razne sladice ki so sestavljene iz več delov, vedno jem po delih, npr. najprej spodnja plast biskvita, nato čokolada...
- Ko grem zadnja spat in moram zakleniti vrata, grem nato, ko že ležim v postelji še 1x pogledat če so res zaklenjena
- Tudi pri meni mora biti glasnost na radiu, televiziji, mp3-ju vedno npr. 5, 10, 15.. In me zelo znervira če je npr. 7, 8, 9...
- Kar se pa tiče budilke pa mora biti vedno nastavljena tako, da ni točne ure. npr. 06:12, 11:46... Ponavadi si budilko nastavim tudi tako, da se številke seštejejo in pride ven celo število.. npr. 13:07 -> kar sledi 1+3+7=20, lahko pa je tudi tako, da je: 21:16 -> 21+16=37 -> 3+7= 10
Ampak to je res ojej Pač zasvojena s številkami...
- Ko sem za računalnikom, more bit vedno prižgana tudi tv ali pa vsaj radio
- Ko se vpišem na msn, se vedno vpišem kot navideznedosegljiva, komaj nato spremenim stanje
- Ko se zjutraj zbudim, vedno nato poskušam vstat z desno nogo
- Ponavadi preden grem spat še enkrat preberem tiste sms-e ki sem jih dobila tisti dan
- Razne sladice ki so sestavljene iz več delov, vedno jem po delih, npr. najprej spodnja plast biskvita, nato čokolada...
- Ko grem zadnja spat in moram zakleniti vrata, grem nato, ko že ležim v postelji še 1x pogledat če so res zaklenjena
- Tudi pri meni mora biti glasnost na radiu, televiziji, mp3-ju vedno npr. 5, 10, 15.. In me zelo znervira če je npr. 7, 8, 9...
- Kar se pa tiče budilke pa mora biti vedno nastavljena tako, da ni točne ure. npr. 06:12, 11:46... Ponavadi si budilko nastavim tudi tako, da se številke seštejejo in pride ven celo število.. npr. 13:07 -> kar sledi 1+3+7=20, lahko pa je tudi tako, da je: 21:16 -> 21+16=37 -> 3+7= 10
Ampak to je res ojej Pač zasvojena s številkami...
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
račka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 7. 2007
- Kraj: somewhere over the rainbow
- med vožno saj 3x preverm če mam luči pržgane
- ko zagledam policaje me panika zagrab čeprov brez potrebe
- ko grem spat se dam na levi bok, pokrijem do vratu in pol lahko spim
- naštimane mam zmer dve budilke- uno radio budilko+ na mobitelu čeprov sm u življenju zaspala sm 1x
- če gledam kšn film k se kj strelajo al pa kolejo pol do postle tečm in me je obupno strah d ne gre kdo za mano
- če kličem kj tko bol uradnega oz. neznano osebo si kr na list napišem kwa mislm povedat oz. uprašat kr me je strah d bom kj zamutila
- časopis pregledam od zadi naprej najprej osmrtnice pol pa ostalo
- ko zagledam policaje me panika zagrab čeprov brez potrebe
- ko grem spat se dam na levi bok, pokrijem do vratu in pol lahko spim
- naštimane mam zmer dve budilke- uno radio budilko+ na mobitelu čeprov sm u življenju zaspala sm 1x
- če gledam kšn film k se kj strelajo al pa kolejo pol do postle tečm in me je obupno strah d ne gre kdo za mano
- če kličem kj tko bol uradnega oz. neznano osebo si kr na list napišem kwa mislm povedat oz. uprašat kr me je strah d bom kj zamutila
- časopis pregledam od zadi naprej najprej osmrtnice pol pa ostalo
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
-ko sem zaspana, al pa mi je dolgčas(tut če en nekj dolgočasna razlaga), si začnem prve lase navijat okrog prsta
- juho z nudlci, jem tako da iz nje vzamem samo nudlce in jih jem kot špagete
- če mi kdo kakšno pridigo drži, enostavno ignoriram in se potem res ne spomnim kaj mi je tisti pridigal
- odejna prevleka, tam kjer so gumbi, morajo vedno biti pri nogah(gumbi)
- prevleka za vzglavnik, tam kjer so gumbi mora biti pri vratu
- juho z nudlci, jem tako da iz nje vzamem samo nudlce in jih jem kot špagete
- če mi kdo kakšno pridigo drži, enostavno ignoriram in se potem res ne spomnim kaj mi je tisti pridigal
- odejna prevleka, tam kjer so gumbi, morajo vedno biti pri nogah(gumbi)
- prevleka za vzglavnik, tam kjer so gumbi mora biti pri vratu
Live your life like you want
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Jst pa vedno, ko neham jest Nutello, vzamem nož pa podrgnem vso razpacano Nutello dol po lončku, tko da se že od zunej vid, kok je Nutelle sploh notr...ker mi gre najbl na živce, če primeš lonček pa glede na to, da so stene znotraj čist rjave, sklepaš, da je še poln, potem je pa vse strjen znotrej pa vse se po ročaju noža maže pa....
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
-vedno si moram po vsakem božanju psa(mojih dveh) umiti roke, pa čeprav se ju le malo dotaknem,
-ne morem se učiti, če slišim pogovor, glasbo, tv,
-zjutraj si vedno budilko naštimam vsaj 15 min prej in pol ko se zbudim si mislim, lej, šee 15 min lahko spim,
vedno moram biti pokrita ko grem spat, pa če je 40 stopinj,
-revije vedno berem odzadaj naprej,...
-ne morem se učiti, če slišim pogovor, glasbo, tv,
-zjutraj si vedno budilko naštimam vsaj 15 min prej in pol ko se zbudim si mislim, lej, šee 15 min lahko spim,
vedno moram biti pokrita ko grem spat, pa če je 40 stopinj,
-revije vedno berem odzadaj naprej,...
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
- ko berem knjigo, si vedno najprej preberem zadnji odstavek al pa zadnjo stran.
- spim vedno nekak zamotana v dejo,tako da sem napol pokrit, napol pa cartam deko
- spim vedno nekak zamotana v dejo,tako da sem napol pokrit, napol pa cartam deko
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Večina teh vaših ''nenavadnih'' navad sploh ni nenavadnih.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
* jst pa zadnje čase pogledam pod pojstlo če je kakšn Joža uspodi . Sploh ne vem zakaj. Kr morm. Pa ne me met za otročjo, sam to delajo grozljivi filmi.
*ne morm spat če vrata niso zaprta
*pred spanjem morm it nujno lulat. Pa predn začnem jest kosilo grem tud vedno prej lulat.
*ko se stemni vse žaluzije v dnevni obrnem v točno določeno stran. Ne smejo bit tko kot čez dan .
*ne morm spat če vrata niso zaprta
*pred spanjem morm it nujno lulat. Pa predn začnem jest kosilo grem tud vedno prej lulat.
*ko se stemni vse žaluzije v dnevni obrnem v točno določeno stran. Ne smejo bit tko kot čez dan .
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Pred časom sem imela pred učenjem določen ritual:
- zaprla sem vrata (dvojna)
- odprla sem okno (ne glede na temperaturo zunaj - pač več kisika )
- pospravila sem celo sobo, razen:
- "delovno mizo" sem popolnoma razmetala (papirji, svinčniki,...)
- poslušala sem (glede na trenutno razpoloženje) 3 zvrsti glasbe: metal, klasiko ali pa keltsko glasbo
- na uro učenja sem bila sposobna prežvečiti en paket žvečilnih gumijev
Sedaj mi je bolje.
- zaprla sem vrata (dvojna)
- odprla sem okno (ne glede na temperaturo zunaj - pač več kisika )
- pospravila sem celo sobo, razen:
- "delovno mizo" sem popolnoma razmetala (papirji, svinčniki,...)
- poslušala sem (glede na trenutno razpoloženje) 3 zvrsti glasbe: metal, klasiko ali pa keltsko glasbo
- na uro učenja sem bila sposobna prežvečiti en paket žvečilnih gumijev
Sedaj mi je bolje.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
- vedno štejem korake ko hodim po stopnicah al pa po določeni poti (npr. od avtobusne do doma ipd.)
- ne morem spat z zaprtimi vrati od sobe ( razen ko je moj dragi zraven mene )
- preden zaspim še 10x ziher preverim, da me nihče ne gleda skozi okno
- časopis berem od zadaj naprej
- preden zaspim grem še vsaj 5x gledat če sta mucki od zunaj že prišli v hišo
- v tušu si pojem, pa v ogledalo se gledam
- nobene plišaste živalce ne vržem stran, ker se mi zdi ko da so živa bitja in bojo si pol boga tam nekje na odpadu
- vedno morem bit pokrita, tudi če je vročina ( in to z pravo odejo, ne kr z neko rjuho )
- vsak čigumi v ustih začnem trgat na majhne koščke, in potem enega za drugim pojem, tako da imam čigumi v ustih maximalno 2 minuti
...
- ne morem spat z zaprtimi vrati od sobe ( razen ko je moj dragi zraven mene )
- preden zaspim še 10x ziher preverim, da me nihče ne gleda skozi okno
- časopis berem od zadaj naprej
- preden zaspim grem še vsaj 5x gledat če sta mucki od zunaj že prišli v hišo
- v tušu si pojem, pa v ogledalo se gledam
- nobene plišaste živalce ne vržem stran, ker se mi zdi ko da so živa bitja in bojo si pol boga tam nekje na odpadu
- vedno morem bit pokrita, tudi če je vročina ( in to z pravo odejo, ne kr z neko rjuho )
- vsak čigumi v ustih začnem trgat na majhne koščke, in potem enega za drugim pojem, tako da imam čigumi v ustih maximalno 2 minuti
...
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
Ninja7 - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2008
- Kraj: obala
jaz pa med vožnjo seštevam številke na registrskih tablicah - profesionalna deformacija - dolgo sem namreč opravljala delo, ki je zahtevalo hitro seštevanje števil...
pa vsake stopnice, ki jih prehodim, zmeraj podzavestno štejem - tudi tiste v bloku kjer živim že več kot 10 let, še vedno večkrat dnevno preštevam...
pa vsake stopnice, ki jih prehodim, zmeraj podzavestno štejem - tudi tiste v bloku kjer živim že več kot 10 let, še vedno večkrat dnevno preštevam...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov