V Sloveniji izveden prvi flash mob - zamrznitev pred Namo

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 02. Jan. 2009 22:16

Zvoncica napisal/-a:to tudi mene zanima...kaj je bistvo tega? Da tam si in malo onemogočaš promet, pa da greš na živce ljudem, katerim se nekam mudi? :gruebel:

se strinjam ja, kr neki za brezveze, samo za drek delat.in kako vozniki nebi noreli?Jst sigurno bi.
Kere bedarije se še člouk ne spomne :roll:
Uporabniški avatar
*~Liesl~*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 11. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *~Liesl~* » 02. Jan. 2009 22:42

Kakšen kaos povzroči nekaj pri miru stoječih ljudi!!! :eek:
Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Jan. 2009 11:17

Tole na drugem posnetku se mi zdi zanimivo (kakšna usklajenost :D), ker nikogar neposredno ne ovirajo. To, kar pa so izvedli v Lj, pa je sigurno še dodatno znerviralo že znerviran folk, ki ne more niti malo počakat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Jan. 2009 11:39

To, kar pa so izvedli v Lj, pa je sigurno še dodatno znerviralo že znerviran folk, ki ne more niti malo počakat

zakaj bi pa morali počakat?
cesta je cesta in je namenjena avtomobilom za vožnjo.Če poznaš cpp, potem verjetno tudi veš, da se ko je luč na semaforju rdeča, ne hodi po cesti in je stvar kazniva, še prej pa nevarna.
cesto se uporablja, da se kam pride, marsikomu se je lahko tudi mudilo, in pride usak trenutek prav.ni razloga, zakaj bi morali čakati zarad nekega folka, ki mu je zgleda precej douhčas.
Jst bi se strinjala, da se organizatorju tega napiše kazen za use udeležence, ki jih je moč preštet na posnetku.
Če bi pa koga kej zbilo, bi blo pa spet javkanje a ne?
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 03. Jan. 2009 11:45

Mene tudi ni posebaj fasciniral tale dogodek.. :?
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Jan. 2009 11:57

*purple* napisal/-a:
To, kar pa so izvedli v Lj, pa je sigurno še dodatno znerviralo že znerviran folk, ki ne more niti malo počakat

zakaj bi pa morali počakat?
cesta je cesta in je namenjena avtomobilom za vožnjo.Če poznaš cpp, potem verjetno tudi veš, da se ko je luč na semaforju rdeča, ne hodi po cesti in je stvar kazniva, še prej pa nevarna.
cesto se uporablja, da se kam pride, marsikomu se je lahko tudi mudilo, in pride usak trenutek prav.ni razloga, zakaj bi morali čakati zarad nekega folka, ki mu je zgleda precej douhčas.
Jst bi se strinjala, da se organizatorju tega napiše kazen za use udeležence, ki jih je moč preštet na posnetku.
Če bi pa koga kej zbilo, bi blo pa spet javkanje a ne?

A dej no, to se je zgodlo zdej enkrat, pa je že tak pomp nastal. Ko pa gre za kakšne parade, pa se verjetno ne pritožuješ, ker ne moreš z avtom kamor želiš, ali pač? :wink: Gre se samo za to, da se da tisti kratek čas prav mirno počakat. Seveda pa je to nekaj neizvedljivega za tiste, ki majo slabe živce. In ravno takšni so nevarni na cesti, ker jih znervira že takšna najmanjša stvar. Ti si verjetno ena izmed tistih, ki potrobi nekomu, če s 15 sekundami zamaka spelje ali ustavi sovozniku ob strani cestišča, da bo izstopil.
Ampak okej, se ne mislim za takšno banalno stvar prepirat, ker je že skoraj vsaka tema (če ne na prvi, pa na drugi strani) povod za prepir.
Lilah
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 03. Jan. 2009 12:04

Kolikor mi je znano, je ona še voznica začetnica (vsaj sodeč po nekaj postih v temi izpit za avto :wink:), tak da verjetno zato obnavlja tisto kar je pred kratkim slišala na cpp-ju. :D Dajte no, a se bo svet podrl, če boste morali malo počakat pred prehodom za pešče :roll: Saj mene tudi ni tale dogodek prav nič fasciniral, čeprav je posnetek zanimiv za pogledat, ampak da bi pa zato tak halo delala...
Zadnjič spremenil Lilah, dne 14. Nov. 2010 17:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Jan. 2009 12:04

ne, gre se zato, ker so recimo te parade prijavljene in povedane že vnaprej, zagotovljeni obvozi in tako dalje.Zdej pa če jst lih speljem na semaforju, gruča ljudi se mi ustavi, mislm nevem no.Kaj pa če bi se recimo komu kej zgodilo?
To pač ni način, sori.
In ne nisem nestrpen voznik, ampak stvari, ki jih folka dela zarad douhčasa me pa znajo sprovucirat ja.Pač, take stvari mi ne sodijo na cesto, ne sodijo mi nekam kjer je gužva in tako naprej.
in se ne prepiram, samo povem.
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 03. Jan. 2009 12:05

ooo ful je dobr zgledal :D
sploh tistle na dunaju :)

men bi pa prou mal dol visel za voznike..naj jim mal žiučke kraužla :P
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Jan. 2009 12:10

Lilah napisal/-a:kokr jst vem je ona še voznica začetnica (usaj po nekaj postih u temi izpit za avto :wink:) tko da verjetn zato obnavlja tist kar je pred kratkim slišala na cpp-ju :D djte no, a se bo svet podrl, če boste mogl mau počakat pred prehodom za pešče :roll: sj mene tut ni tale dogodek prou nč fasciniru, čeprou je posnetek zanimiu za pogledat, ampak da bi pa zato tak halo delala...

ja in če sm voznica začetnica?
pač spoštujem pravila, katera bi mogu še marsikdo drug spoštovat pa bi blo bistveno manj nesreč in usega!
In ne ne bo se svet podru, ampak svet se tud ne bo podru če tega nebi blo, ker nima nobenga pametnega ne nikakršnega namena.
tud halo ne delam, sam povem, da je to krneki.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 03. Jan. 2009 12:20

To v LJ ni 'pravi' flash mob. Poglejte si kakšne posnetke iz drugih velemest - prava faša za učke, fenomenalno. :D

*purple*, ne razumeš umetnosti. Gre se za to, da gruča ljudi naredi zamrznitev na javnem placu - ko v nekem sci-fi muviju. Razlog je, da se polepša dan množicam mimoidočih, da se jih inspirira in fascinira. Ampak vedno bo tudi nekdo, ki bo ob Mona Lisi rekel: "Pa kaj je to za staro babo."

In da ljudje ne morejo počakat eno zeleno luč kaže predvsem na to, kako zapravljeni so trenutki njihovega življenja.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Jan. 2009 12:24

^^
Tako je. Drugače pa pri nas mogoče ni izpadlo tako originalno kot na Dunaju ali v NY (2003 so prvič izvedli to), ker se je poleg teh "obnemelih ljudi" sprehajalo še dosti drugih, ki niso bili del tega. Na Dunaju recimo se je točno opazilo to množico, ker so prevladovali in bili dobro organizirani. Množica pač naredi stvar zanimivejšo kot malo manjša množica. :wink:
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 03. Jan. 2009 12:31

g00fy_qa napisal/-a:In da ljudje ne morejo počakat eno zeleno luč kaže predvsem na to, kako zapravljeni so trenutki njihovega življenja.

Kako si to dobr povedala :)
Lih sem ene 2 tedna nazaj o tem gruntala-zakaj ljudje vedno laufajo na zeleno luč, saj se bo čez minuto prižgala nova...no ampak to je OT :)

Ja drgač je na netu še ene par podobnih stvari, k so jih nardili..npr. da so zamrznili pillow fight :) mal ščekirite po netu; zanimivo :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Jan. 2009 12:40

Ma ja, meni se tile "podvigi" zdijo prav posrečeni. Če ne drugega, ljudem podrejo rutino, nekaterim popestrijo in polepšajo dan, drugim pa zamorijo. Slednjim se verjetno zdi, da se jim je zaradi tega porušil bioritem, ker so morali čakati par minut. :D Incredible! Je pa zanimivo, da v osnovi takšna ne ravno fascinantna ideja lahko v praksi izpade prav zanimivo.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 03. Jan. 2009 13:38

In ko bo mogel iti rešilec mimo pa bo gruča mularije zbegana bežala sredi ceste :? pa če bi zamujala na izpit bi bla tud zlo vesela tega...
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov