Unikat?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 04. Apr. 2008 12:44

A to ti je obrtna zbornica dodelila? Ker, če imaš certifikat od obrtne zbornice in so ti oni izdal nalepke 'umetniški izdelek', potem to nalepko nalepiš na prav vsak svoj izdelek. Moja mama jih tudi izdeluje ob priložnostih in nalepko nalepi na vsak izdelek..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 04. Apr. 2008 12:48

Samo tole z obrtno zbornico imata pa prav..Mogoče moram meti dovoljenje, da sploh lahko prodajam... Pismo, bom res poklicala oz a mi lahko sporočiš na zs kaj moram sploh narest?

hvala
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 04. Apr. 2008 12:52

Ti bom pisala, takoj, ko se slišim z mami, da jo vprašam, kako je ona prišla do tega..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 04. Apr. 2008 12:56

evo, čeprav sem govoril na pamet....sem imel prav! :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Apr. 2008 15:33

Po mojem laičnem mnenju ročno delo še ni samoumevno tudi unikat.
Če kupim unikatno obleko, pričakujem, da ne bom srečala ženske z enako - tudi če ne bo čisto enaka, ker bodo šivi nekje bolj postrani, ker je pač ročno delo.
Ali bolj soroden primer z voščilnicami - v Afriki sem kupila sliko, ki je ročno delo. Ampak to zame ni unikat, ker so prodajali na vsakem vogalu stotine skoraj enakih, razlikovale so se le v podrobnostih, potezah s čopičem - ker so bile pač ročno delo. So pa bile očitno narejene po eni predlogi.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov