Unikat?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Punce, dejte mi neki pomagat. Torej, jaz sama izdelujem voščilnice, ki jih bodo pričeli prodajat po določenih trgovinah. Izdelala bom nalepko za na embalažo, in sicer - "ročno delo - izdelano v Sloveniji. Zdej me pa matra tole - jaz imam katalog voščilnic s kodami in ko stranka naroči pač neko kodo, jaz naredim enako voščilnico. Ampak ker je seveda vse ročno, nikoli ni čisto enaka, ampak je vsaka mejčkeno drugačna.
In vprašanje - ali jaz lahko napišem - unikatno ročno delo? Vem da je unikat nekaj, kar je eno in edino, ampak v tem primeru pa res ne vem.... Poleg tega so voščilnice izključno moje ideje, se pravi moje kreacije in na podlagi tega so potem konec koncev unikatne...
Kaj pravite?
In vprašanje - ali jaz lahko napišem - unikatno ročno delo? Vem da je unikat nekaj, kar je eno in edino, ampak v tem primeru pa res ne vem.... Poleg tega so voščilnice izključno moje ideje, se pravi moje kreacije in na podlagi tega so potem konec koncev unikatne...
Kaj pravite?
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
A ni vsako ročno delo neke vrste unikat?
V marketingu se uporablja razne trike za prodajo...tako da ti napiši da so unikatne in ročno delo in ne vem kaj še vse...v Sloveniji narejeno...slovenskih rok produkt...lahko made in Slovenia...noben te ne bo tožil in se vtikal vate...češ kaj nabijaš, če je moj prijatelj kupil slično voščilnico

V marketingu se uporablja razne trike za prodajo...tako da ti napiši da so unikatne in ročno delo in ne vem kaj še vse...v Sloveniji narejeno...slovenskih rok produkt...lahko made in Slovenia...noben te ne bo tožil in se vtikal vate...češ kaj nabijaš, če je moj prijatelj kupil slično voščilnico

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
°°°ČeŠnYa°°° - Debatorica
- Na forumu od: 23. 3. 2006
ja ja unikat. zato ker je vsaka malce drugačna, unikatna.
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Kakšne voščilnice pa delaš??
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
jaz bi se na tvojem mestu pozanimal, če obstaja kakšen zakon/predpis, kateri izdelki smejo imeti naziv unikat-ročno delo...
najboljše, da pokličeš kakšnega obrtnika, ki izdeluje kakšne spominke in na svoje izdelke lepi te zadeve...
govorim na pamet, ampak nikoli ne veš, kakšni so predpisi kakšne tržne inšpekcije...
najboljše, da pokličeš kakšnega obrtnika, ki izdeluje kakšne spominke in na svoje izdelke lepi te zadeve...
govorim na pamet, ampak nikoli ne veš, kakšni so predpisi kakšne tržne inšpekcije...

-
Jochie - Cosmopsiho
http://www.violineradaljac.com/pogledi-slo.html
tukaj si malo preberi, piše o ročnem delu in etiketi ročno delo....
tukaj si malo preberi, piše o ročnem delu in etiketi ročno delo....
-
Jochie - Cosmopsiho
poglej, tako ko za izdelke z geografskim poreklom obstajajo predpisi, kateri izdelek, kdaj itd ima lahko ta naziv (pri tem morajo tudi proizvajalci imeti žegen nekoga, da lahko prodajajo izdelek kot geografsko poreklo), lahko tudi obstaja predpis (zgolj ugibam), da morajo izdelki za nalepko "ročno delo - unikat" in njihovi proizvajalci imeti nek žegen...
morda tega predpisa ni, ampak če je in nimaš dovoljenja oz. nisi prijavljena kot izdelovalec ročne obrti...znaš imeti probleme, če te dobijo ustrezni organi...
ampak ponavljam, govorim na pamet! ugibam! oz. če bi bil na tvojem mestu, bi se pozanimal... najprej pri obrtni zbornici...
morda tega predpisa ni, ampak če je in nimaš dovoljenja oz. nisi prijavljena kot izdelovalec ročne obrti...znaš imeti probleme, če te dobijo ustrezni organi...
ampak ponavljam, govorim na pamet! ugibam! oz. če bi bil na tvojem mestu, bi se pozanimal... najprej pri obrtni zbornici...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]