Unikat?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
A to ti je obrtna zbornica dodelila? Ker, če imaš certifikat od obrtne zbornice in so ti oni izdal nalepke 'umetniški izdelek', potem to nalepko nalepiš na prav vsak svoj izdelek. Moja mama jih tudi izdeluje ob priložnostih in nalepko nalepi na vsak izdelek..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Ti bom pisala, takoj, ko se slišim z mami, da jo vprašam, kako je ona prišla do tega..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Po mojem laičnem mnenju ročno delo še ni samoumevno tudi unikat.
Če kupim unikatno obleko, pričakujem, da ne bom srečala ženske z enako - tudi če ne bo čisto enaka, ker bodo šivi nekje bolj postrani, ker je pač ročno delo.
Ali bolj soroden primer z voščilnicami - v Afriki sem kupila sliko, ki je ročno delo. Ampak to zame ni unikat, ker so prodajali na vsakem vogalu stotine skoraj enakih, razlikovale so se le v podrobnostih, potezah s čopičem - ker so bile pač ročno delo. So pa bile očitno narejene po eni predlogi.
Če kupim unikatno obleko, pričakujem, da ne bom srečala ženske z enako - tudi če ne bo čisto enaka, ker bodo šivi nekje bolj postrani, ker je pač ročno delo.
Ali bolj soroden primer z voščilnicami - v Afriki sem kupila sliko, ki je ročno delo. Ampak to zame ni unikat, ker so prodajali na vsakem vogalu stotine skoraj enakih, razlikovale so se le v podrobnostih, potezah s čopičem - ker so bile pač ročno delo. So pa bile očitno narejene po eni predlogi.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov