Uganke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Bravo!
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Kar še malo možgančke pomatraj.....namig......nekaj časa je bilo vse tiho...bo sedaj lažje?
-
Klobuki:
Rešil jo je tisti na sredi vrste.....ker se je zadnji obotavljal, predvidevamo, da sta imela prvi in drugi razliène barve klobuka (bel in èrn) in zadnji ni vedel odgovora. Ker če bi imela prva dva ali oba bele ali črne, bi zadnji z lahkoto ugotovil, kakšen klobuk ima (glede na to, da je vsaj en bel in vsaj en črn)
To se je posvetilo srednjemu (da imata on in tisti pred njim bel in èrn klobuk), pogledal prvega in izbral nasprotno barvo.
Rešil jo je tisti na sredi vrste.....ker se je zadnji obotavljal, predvidevamo, da sta imela prvi in drugi razliène barve klobuka (bel in èrn) in zadnji ni vedel odgovora. Ker če bi imela prva dva ali oba bele ali črne, bi zadnji z lahkoto ugotovil, kakšen klobuk ima (glede na to, da je vsaj en bel in vsaj en črn)
To se je posvetilo srednjemu (da imata on in tisti pred njim bel in èrn klobuk), pogledal prvega in izbral nasprotno barvo.
- tachika93
- Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 3. 2009
Ta uganka mi je bila izredno zanimiva:
Imamo pet hiš, vsaka v drugi barvi.
V vsaki hiši je oseba druge narodnosti.
Teh pet lastnikov pije vsak svojo vrsto pijač, kadi svojo znamko cigaret in ima svojega hišnega ljubljenčka. Vsaka od lastnosti (narodnost, barva hiše, znamka cigaret, pijača in žival) se torej pojavi natanko enkrat.
Britanec živi v rdeči hiši.
Šved ima psa.
Danec pije čaj.
Zelena hiša je levo od bele hiše.
Lastnik zelene hiše pije kavo.
Lastnik ptiča kadi Pall Mall.
Lastnik rumene hiše kadi Dunhill.
Lastnik srednje hiše pije mleko.
Norvežan živi v prvi hiši.
Oseba, ki kadi Blend, živi poleg lastnika mačke.
Lastnik konja živi poleg kadilca znamke Dunhill.
Kadilec znamke Bluemaster pije pivo.
Nemec kadi Prince.
Norvežan živi poleg modre hiše.
Oseba, ki kadi Blend ima, soseda, ki pije vodo.
Kdo ima ribo?
Link za rešitev:http://sl.wikipedia.org/wiki/Pogovor:Einsteinova_uganka
Koliko časa ste potrebovale, da ste jo rešile?
Teh pet lastnikov pije vsak svojo vrsto pijač, kadi svojo znamko cigaret in ima svojega hišnega ljubljenčka. Vsaka od lastnosti (narodnost, barva hiše, znamka cigaret, pijača in žival) se torej pojavi natanko enkrat.
Šved ima psa.
Danec pije čaj.
Nemec kadi Prince.
Kdo ima ribo?
- tachika93
- Komunikatorka
Rešitve za to uganko pa nisem našla:
Uganka: Koliko dni
Na nekem oddaljenem otoku živi pleme, kjer imajo ljudje samo modre ali zelene oči. Edini z rjavimi očmi je poglavar. Ker na otoku postane gužva, izda ukaz, da morajo vsi z modrimi očmi narediti samomor. Ker so bolj primitivno ljudstvo, nimajo ogledal in zato nihče ne ve , kaksne oči ima, seveda pa vidi ostale. Problem pa imajo zato, ker med seboj ne komunicirajo in zato nihčne nikomur ne pove kakšne oči ima. Enkrat na dan se dobijo na glavnem travniku, se pogledajo med seboj, ter gredo vsak na svojo stran do naslednjega dne.
Vprašanje pa je, po kolikih srečanjih naredijo vsi modrooki samomor ?
Na nekem oddaljenem otoku živi pleme, kjer imajo ljudje samo modre ali zelene oči. Edini z rjavimi očmi je poglavar. Ker na otoku postane gužva, izda ukaz, da morajo vsi z modrimi očmi narediti samomor. Ker so bolj primitivno ljudstvo, nimajo ogledal in zato nihče ne ve , kaksne oči ima, seveda pa vidi ostale. Problem pa imajo zato, ker med seboj ne komunicirajo in zato nihčne nikomur ne pove kakšne oči ima. Enkrat na dan se dobijo na glavnem travniku, se pogledajo med seboj, ter gredo vsak na svojo stran do naslednjega dne.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
tachika93 napisal/-a:Koliko časa ste potrebovale, da ste jo rešile?
Obožujem ta tip ugank! Me ful spominja na osnovnošolska tekmovanja
Ampak sem si kr nakravžlala možgane, nekje 20min sem rabla, morda še več.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
tachika93 napisal/-a:Rešitve za to uganko pa nisem našla:
če ni kakšne cake, ga naredijo takoj ker vidijo, da ima nasprotno pleme drugačno barvo oči, kot jo imajo pripadniki njegovega plemena.
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
softTouch napisal/-a:tachika93 napisal/-a:Rešitve za to uganko pa nisem našla:
če ni kakšne cake, ga naredijo takoj ker vidijo, da ima nasprotno pleme drugačno barvo oči, kot jo imajo pripadniki njegovega plemena.
če sem jst prav razumela je samo eno pleme - in v tem plemenu imajo nekateri modre oči, nekateri pa zelene ... nista dve različni plemeni - eno z zelenimi in eno z modrimi očmi ...
odgovora pa nevem
Let's swim to the moon .....
-
Libido. - Cosmopsiho
Nek vojak X se hoče prtihotapiti v drugo vojašnico vendar imajo geslo ....
Pa se naš vojak X odloči, da bo malo poslušal pri vratih ... Pride prvi vojak in potrka ... reče General "Deset", vojak pa "Pet"... in vstopi... Pride drugi, pa reče General "Osem", vojak pa "Štiri" in vstopi ...
Vojaku X se zasveti ... in potrka, in General reče "Šest", vojak pa "Tri!!!"... General pa ne spusti vojaka T v vojašnico ... Zakaj ne?
Pa se naš vojak X odloči, da bo malo poslušal pri vratih ... Pride prvi vojak in potrka ... reče General "Deset", vojak pa "Pet"... in vstopi... Pride drugi, pa reče General "Osem", vojak pa "Štiri" in vstopi ...
Vojaku X se zasveti ... in potrka, in General reče "Šest", vojak pa "Tri!!!"... General pa ne spusti vojaka T v vojašnico ... Zakaj ne?
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:35, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Libido. - Cosmopsiho
tachika93 napisal/-a:Ta uganka mi je bila izredno zanimiva:
Šved ima psa.
Danec pije čaj.
Nemec kadi Prince.
Kdo ima ribo?
malo OT ... a katera ve, kje bi lahko dobila še več takih logičnih ugank?
se spomnim da sem hodila v 4. razredu OŠ k logiki s sedmošolci in sem ful rada take naloge reševala, po cele dneve ... zdej sem tudi v to nalogo čisto padla not (in jo rešla prav) in me je ful primlo da bi jih spet reševala
-
Libido. - Cosmopsiho
evo, tole sem jst rešla v manj kot pol minute!
(je pa res, da smo imeli podobno nalogo doosti let nazaj na enem tekmovanju ... tako da se mi je čisto malček svitalo kaj naj bi naredila )
----
BOMBA
Ko se nekega dne nič hudega sluteči sprehajate po parku, najdete kovček. Po krajšem razmisleku ga odprete ter ugotovite, da je v njem bomba. Ta bomba je povezana s:
- precej natančno tehtnico ter
- časovnim mehanizmom
Poleg kovčka odkrijete dve plastični steklenici, eno za 3 l in eno za 5 l, ter pipo (iz katere teče voda).
Da deaktivirate bombo, morate na tehtnico poloziti 5 - litrsko steklenico, v kateri mora biti natančno 4 l vode.
En gram gor ali dol in ... BUM!
Za razmislek imate natančno dve minuti, kajti bomba je, kot rečeno, povezana z uro. Sploh je pa Bruce Willis to rešil v manj kot dveh minutah. Rešitvi sta dve.
---
pa še ena ... ko sem jo prebrala, sem si najprej rekla, da zdej se mi pa reees ne da razmišljat kako jo rešit in ko sem že hotela zapret stran mi je kliknilo .. hehe
---
AVTOMAT
V čakalnici na letališču stoji 10 avtomatov za čokoladice, ki delujejo na žetone. Vsi avtomati dajejo identične čokolade, težke 100 g, eden izmed njih pa goljufa in daje za 1 gram lažje, ki so vizualno identične kot vse ostale. Vi imate slučajno pri sebi digitalno tehtnico, ki je natančna na 1 gram.
Z enim tehtanjem morate ugotoviti, kateri avtomat vas poskuša opetnajstiti in ga izločiti iz uporabe. Vaše zaloge žetonov so velike.
---
pa rešitve na ZS prosim!
(je pa res, da smo imeli podobno nalogo doosti let nazaj na enem tekmovanju ... tako da se mi je čisto malček svitalo kaj naj bi naredila )
----
BOMBA
Ko se nekega dne nič hudega sluteči sprehajate po parku, najdete kovček. Po krajšem razmisleku ga odprete ter ugotovite, da je v njem bomba. Ta bomba je povezana s:
- precej natančno tehtnico ter
- časovnim mehanizmom
Poleg kovčka odkrijete dve plastični steklenici, eno za 3 l in eno za 5 l, ter pipo (iz katere teče voda).
Da deaktivirate bombo, morate na tehtnico poloziti 5 - litrsko steklenico, v kateri mora biti natančno 4 l vode.
En gram gor ali dol in ... BUM!
Za razmislek imate natančno dve minuti, kajti bomba je, kot rečeno, povezana z uro. Sploh je pa Bruce Willis to rešil v manj kot dveh minutah. Rešitvi sta dve.
---
pa še ena ... ko sem jo prebrala, sem si najprej rekla, da zdej se mi pa reees ne da razmišljat kako jo rešit in ko sem že hotela zapret stran mi je kliknilo .. hehe
---
AVTOMAT
V čakalnici na letališču stoji 10 avtomatov za čokoladice, ki delujejo na žetone. Vsi avtomati dajejo identične čokolade, težke 100 g, eden izmed njih pa goljufa in daje za 1 gram lažje, ki so vizualno identične kot vse ostale. Vi imate slučajno pri sebi digitalno tehtnico, ki je natančna na 1 gram.
Z enim tehtanjem morate ugotoviti, kateri avtomat vas poskuša opetnajstiti in ga izločiti iz uporabe. Vaše zaloge žetonov so velike.
---
pa rešitve na ZS prosim!
- tachika93
- Komunikatorka
Libido. napisal/-a:softTouch napisal/-a:tachika93 napisal/-a:Rešitve za to uganko pa nisem našla:
če sem jst prav razumela je samo eno pleme - in v tem plemenu imajo nekateri modre oči, nekateri pa zelene ... nista dve različni plemeni - eno z zelenimi in eno z modrimi očmi ...
odgovora pa nevem
Mogoče je odgovor: Ker ne komunicirajo med sabo, kako jim je poglavar lahko dal ta ukaz?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov