Učenje med spanjem - je to možno???
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Black Amber - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ideja mi je prišla na pamet pred parimi dnevi ko sem se učila zgodovino. Učim se iz lastnih povzetkov, tako da stvar ni tako zakomplicirana, ampak tele letnice so pa res muka.
Pa sem pomislila. Bi mogoče bilo možno te družboslovne vede ala geografija, zgodovina... ali pa razne formule iz naravoslovnih predmetov... učiti v spanju? Recimo tako, da zadevo posnameš in si potem predvajaš čez noč?!
Pa še en link na to temo: BBC - Learning While Sleeping
Pa sem pomislila. Bi mogoče bilo možno te družboslovne vede ala geografija, zgodovina... ali pa razne formule iz naravoslovnih predmetov... učiti v spanju? Recimo tako, da zadevo posnameš in si potem predvajaš čez noč?!
Pa še en link na to temo: BBC - Learning While Sleeping
Learning is a process in which our brain acquires, consolidates and stores information. We must acquire this information while awake. But we don't need be awake in order to consolidate and store the information. In fact, sleep will help our brain store information. Thus, we could say that we are learning while sleeping.
- Never-ending-story
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Prej boš med učenjem zaspala, kot se med spanjem kaj naučila. Po moje
-
Buttercup - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Moj brat je imel v srednji šoli vedno popravce na koncu leta... in vedno si je naredil neke izpiske iz knjige, ki jih je na glas bral, zraven pa je zadevo še snemal na kaseto. Potem pa si je to snov celo noč predvajal. To je delal vsakič preden je šel na izpit.
Če se je med spanjem kaj naučil, nimam pojma... vem samo to, da je vse popravce vedno iz prve naredil
Če se je med spanjem kaj naučil, nimam pojma... vem samo to, da je vse popravce vedno iz prve naredil
-
Infinity - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2007
Hehe... kaj vse se nekateri ne spomnete, samo da se vam ne bi bilo treba it učit Sem skoraj prepričana da iz te moke ne bo kruha.
Možgani ponoči le obdelujejo podatke, ki so jih pridobili čez dan... ničesar pa ne "posrkajo" sami po sebi... sploh pa ne brez polne človekove zavesti.
Možgani ponoči le obdelujejo podatke, ki so jih pridobili čez dan... ničesar pa ne "posrkajo" sami po sebi... sploh pa ne brez polne človekove zavesti.
-
Shanaxi - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
- Kraj: v njegovem objemu
^^ zadeva ni tako nemogoča kot si misliš! Obstaja možnost da človek "pobere" določene podatke v stanju "plitvega" spanca. To je takrat ko si bliže budnemu stanju. S tem da te itak kaseta nekaj časa drži budnega.
Prepričana sem da bi se človek zbudil z določenim znanjem zapisanim v glavi... seveda pa je od človekove spočitosti odvisno kako bo sposoben to znanje uporabit iz glave.
Prepričana sem da bi se človek zbudil z določenim znanjem zapisanim v glavi... seveda pa je od človekove spočitosti odvisno kako bo sposoben to znanje uporabit iz glave.
-
Bloodelf - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 11. 2007
Zadeva se imenuje hipnopedija.
Testirali so jo s poskusom učenja kitajščine... ampak raziskave niso potrdile njene 100% učinkovitosti.
Testirali so jo s poskusom učenja kitajščine... ampak raziskave niso potrdile njene 100% učinkovitosti.
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
jaz si še zdaj ko se učim, zvečer preden zaspim vse preberem....tako samo preletim...pa si ogromno zapomnim...
zdaj koliko bi stvari med samim spanjem delovale ne vem...vem pa da nekateri počnejo to..saj mogoče zna biti malo učinkovito..da bi bilo pa 100%..to pa najbrž ne...
zdaj koliko bi stvari med samim spanjem delovale ne vem...vem pa da nekateri počnejo to..saj mogoče zna biti malo učinkovito..da bi bilo pa 100%..to pa najbrž ne...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
little_biest - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: Novo mesto
Učenje med spanjem deluje, vendar ne v vseh oblikah. Jst recimo, če se zvečer pred spanjem učim neko snov, ki mi ni povsem jasna, in če preden zaspim intenzivno premišljujem o njej, vse dokler ne padem v globoki spanec, se mi zdi da naslednji dan veliko bolje obvladam snov, kot če bi se še 1 uro dlje učila pri polni zavesti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov