Toča
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 15 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
*Kobilica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 8. 2008
Punce, jaz bom popenila. Avto imava ravno pol leta, pa naju je danes na Štajerskem ujela toča. Tak je, kot bi imel celulit, pismo ...
In me kliče ena kolegica iz službe, ko sva ravno 'občudovala' škodo, pa mi pravi, da je bodile prek unega toča alarma obvestilo, da bo gor toča ... Sem bila tolk tečna, da sploh nisem dojemala, kaj mi bluzi ... pa še zmeri sem, da je nočem vprašat.
Punce (in fantje), a katera ve, kaj je toča alarm??
In me kliče ena kolegica iz službe, ko sva ravno 'občudovala' škodo, pa mi pravi, da je bodile prek unega toča alarma obvestilo, da bo gor toča ... Sem bila tolk tečna, da sploh nisem dojemala, kaj mi bluzi ... pa še zmeri sem, da je nočem vprašat.
Punce (in fantje), a katera ve, kaj je toča alarm??
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
^^mhm.
poleg tega pa mi tudi ni jasno kako si folk po vsem kaj je bilo lani in vseh slabih napovedih za bodočnost, ne gre zavarovat avta proti toči?! še posebej nas štajerce bi lansko poletje lahko več kot izučilo (jaz bom pomoje imela travme do konc življenja).
poleg tega pa mi tudi ni jasno kako si folk po vsem kaj je bilo lani in vseh slabih napovedih za bodočnost, ne gre zavarovat avta proti toči?! še posebej nas štajerce bi lansko poletje lahko več kot izučilo (jaz bom pomoje imela travme do konc življenja).
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- Daisy88
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 4. 2009
Uh ja. Mene je pa toča alarm danes rešil . Sem takoj zjutraj dobil sms in ker sem imel popoldan "službeno" pot na štajersko s sabo spakiral tisto pokrivalo. Potem preden sem šel sem dobil še par smsov o bolj natančnih lokacijah toče (med njimi štajerska). Na srečo sem še dobil parkirišče pod streho. No ... pol ure po tem se je pa začel stresat. Še dobro da sem se od prejšnje toče prijavil na tole obveščanje
-
sorry, electra*, sam sem rahlo zatravmirana.
ok, se pravi, stvar je kul samo, kako pa jo dobim? Se to kaj plača?
aja, rachka_, sej mava zavarovano, samo mi vseeno teži zdej vse to okoli servisov, pa na cenitev bo treba. Verjetno kar jutri do triglava. No, sej veš, kako je.
ok, se pravi, stvar je kul samo, kako pa jo dobim? Se to kaj plača?
aja, rachka_, sej mava zavarovano, samo mi vseeno teži zdej vse to okoli servisov, pa na cenitev bo treba. Verjetno kar jutri do triglava. No, sej veš, kako je.
-
Aha, mal tv gledat ... hvala, bom pri cenitvi verjetno kej zvedla.
- Daisy88
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 4. 2009
Evo sem mal pobrskal. Na 3131 pošlješ sms z vsebino TOCA. Je zastonj.
Ostale podatke je pa najboljš pogledat tukaj: http://avto.triglav.si/toca_alarm
Ja od Triglava je ... mislim da ostale zavarovalnice tega nimajo ...
Ostale podatke je pa najboljš pogledat tukaj: http://avto.triglav.si/toca_alarm
Ja od Triglava je ... mislim da ostale zavarovalnice tega nimajo ...
-
vrvica - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
Triglav ponuja to storitev samo ce imas pri njih zavarovan avto.
Aja drugace pa na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje lahko redno spremljas obvestila, o potencialni nevarnosti toce in hudih nalivov, pa tudi radarsko sliko padavin. Itak da ne mores cel dan gledat radarja, ampak mogoce lahko poklices koga domov, da malo preveri sliko, ce se kaj priblizuje. Pa tako ali tako so obvestila v rumenih okvirckih na glavni strani ARSO ze dan prej ali pa vsaj zjutraj. Jaz od lani redno pregledujem to stran, pa druzini in znancem sem jo pokazala, mogoce pa koga kdaj resi.
http://www.arso.gov.si/
http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar.html
Aja drugace pa na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje lahko redno spremljas obvestila, o potencialni nevarnosti toce in hudih nalivov, pa tudi radarsko sliko padavin. Itak da ne mores cel dan gledat radarja, ampak mogoce lahko poklices koga domov, da malo preveri sliko, ce se kaj priblizuje. Pa tako ali tako so obvestila v rumenih okvirckih na glavni strani ARSO ze dan prej ali pa vsaj zjutraj. Jaz od lani redno pregledujem to stran, pa druzini in znancem sem jo pokazala, mogoce pa koga kdaj resi.
http://www.arso.gov.si/
http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar.html
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
zakaj men to diši po reklami?ampak taki precej prefrigani?
drgač pa so vedno javna opozorila, če ne na netu,pa na recimo kšni spletni strani kot je Zevs. jasno je, da je v poletnem času orgomna možnost nastanka toč, tko da druzga kot to, da je po toči prepozno zvoniti res ne morm rečt.
Če si pa na mestu, kjer pač ne morš dat auta na varno, pa jebiga, ni kej.narava je pač taka kot je,no ubistvu, taka kot jo je naredu človek.
drgač pa so vedno javna opozorila, če ne na netu,pa na recimo kšni spletni strani kot je Zevs. jasno je, da je v poletnem času orgomna možnost nastanka toč, tko da druzga kot to, da je po toči prepozno zvoniti res ne morm rečt.
Če si pa na mestu, kjer pač ne morš dat auta na varno, pa jebiga, ni kej.narava je pač taka kot je,no ubistvu, taka kot jo je naredu človek.
-
Arso poznam, samo moram reč, da se ikoli nisem potrudila, da bi te radarske slike razumela - po tistem, kar piše spodaj, je varno, dokler ni kje na zemljevidu rdeče, ne? Se da tudi za vnaprej to sliko dobit?
Zevsa pa nisem poznala, hvala za link. Kaj to je ljubiteljsko ali proefsionalno društvo?
Zevsa pa nisem poznala, hvala za link. Kaj to je ljubiteljsko ali proefsionalno društvo?
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
pod radarsko sliko maš opicjo animacija in tam klikneš da ti prikaže pač kako potujejo oblaki.razmet pa nimaš kej, gor maš legendo kakšne vrste padavin lahko pričakuješ.Če se proti tvojem kraju premika rdeča barva (extrem),potem je pametno dat avto v garažo.
Zevs je bolj ljubiteljsko, ampak sodeluje na forumu velik ljudi z različnih krajev, tko da ti lahko dost pomagajo,ker govorijo kakšno vreme je v tem momentu pri njih in se lahko mal orientiraš.Pa tud tko no, mene zevs ni nikol razočaral, tud njihova vremenska napoved ne, čeprav je logično da za deset dni naprej ne morš točno vedet in so podatki logičn o bolj informativni.velik rajš h njim kukam za vreme, kot pa na Arso.
Zevs je bolj ljubiteljsko, ampak sodeluje na forumu velik ljudi z različnih krajev, tko da ti lahko dost pomagajo,ker govorijo kakšno vreme je v tem momentu pri njih in se lahko mal orientiraš.Pa tud tko no, mene zevs ni nikol razočaral, tud njihova vremenska napoved ne, čeprav je logično da za deset dni naprej ne morš točno vedet in so podatki logičn o bolj informativni.velik rajš h njim kukam za vreme, kot pa na Arso.
-
vrvica - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
Mja, radarske slike za naprej ni (v bistvu radar kaze sliko za 10 minut nazaj), ampak ce spodaj pod sliko stisnes "animacija" se prikaze smer gibanja padavin, kot ti je ze *purple* lepo razlozila. In pac lahko vsaj malo predvidevas ali se lahko zadeva v kratkem pojavi v vasih krajih ali ne. Sicer te rdece fronte kar nastajajo iz nic (vsaj tako vcasih izgleda ), ampak vseeno se da z radarjem precej predvidit zadevo. Zevsa pa tudi sama ne poznam, grem precekirat.
And you don't talk so loud ...
-
passiflora - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 5. 2008
Nam so zadnjič, ko smo sedeli ob Ljubljanici v Cacau prišli povedat da so videli na radarski sliki, da bo čez deset minut huda nevihta in da bodo počasi zaprli vrt. In čez deset minut ŽBAM! tista toča, ki je vse zbila.
-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
Radarska slika je res uporabna zadeva. Jaz jo zdaj, ko sem večinoma doma, nekajkrat na dan pogledam, še posebaj popoldne, ko se kakšni oblaki približujejo. Za vsak slučaj
HASTA LUEGO
Prvi neprebran prispevek • 15 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov