Toča

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Kobilica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Kobilica* » 11. Jun. 2009 19:50

:cry: Punce, jaz bom popenila. Avto imava ravno pol leta, pa naju je danes na Štajerskem ujela toča. Tak je, kot bi imel celulit, pismo ... :cry:

In me kliče ena kolegica iz službe, ko sva ravno 'občudovala' škodo, pa mi pravi, da je bodile prek unega toča alarma obvestilo, da bo gor toča ... Sem bila tolk tečna, da sploh nisem dojemala, kaj mi bluzi ... pa še zmeri sem, da je nočem vprašat.
Punce (in fantje), a katera ve, kaj je toča alarm??
Uporabniški avatar
electra*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 8. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a electra* » 11. Jun. 2009 19:52

pošljejo ti obvestilo kdaj bo nevarnost toče na določenem obbmočju...
a je potrebna za to nova tema, drugič lahko vprašaš v temi nujno potrebujem...
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 11. Jun. 2009 20:00

^^mhm.
poleg tega pa mi tudi ni jasno kako si folk po vsem kaj je bilo lani in vseh slabih napovedih za bodočnost, ne gre zavarovat avta proti toči?! še posebej nas štajerce bi lansko poletje lahko več kot izučilo (jaz bom pomoje imela travme do konc življenja).
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Daisy88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Daisy88 » 11. Jun. 2009 20:03

Uh ja. Mene je pa toča alarm danes rešil :). Sem takoj zjutraj dobil sms in ker sem imel popoldan "službeno" pot na štajersko s sabo spakiral tisto pokrivalo. Potem preden sem šel sem dobil še par smsov o bolj natančnih lokacijah toče (med njimi štajerska). Na srečo sem še dobil parkirišče pod streho. No ... pol ure po tem se je pa začel stresat. Še dobro da sem se od prejšnje toče prijavil na tole obveščanje :D
Uporabniški avatar
*Kobilica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Kobilica* » 11. Jun. 2009 20:06

sorry, electra*, sam sem rahlo zatravmirana.

ok, se pravi, stvar je kul samo, kako pa jo dobim? :( Se to kaj plača?

aja, rachka_, sej mava zavarovano, samo mi vseeno teži zdej vse to okoli servisov, pa na cenitev bo treba. Verjetno kar jutri do triglava. No, sej veš, kako je.
AbbA
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 11. Jun. 2009 20:19

Toča alarm oglašuje zavarovalnica Triglav, tam se je najbolje pozanimati. V oglasu pa tudi povejo, da je brezplačno in da sms pošlješ na eno telefonsko št. in s tem si prijavljena.
Uporabniški avatar
*Kobilica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Kobilica* » 11. Jun. 2009 20:22

Aha, mal tv gledat ... hvala, bom pri cenitvi verjetno kej zvedla.
Daisy88
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Daisy88 » 11. Jun. 2009 20:23

Evo sem mal pobrskal. Na 3131 pošlješ sms z vsebino TOCA. Je zastonj.

Ostale podatke je pa najboljš pogledat tukaj: http://avto.triglav.si/toca_alarm

Ja od Triglava je ... mislim da ostale zavarovalnice tega nimajo ...
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vrvica » 11. Jun. 2009 21:36

Triglav ponuja to storitev samo ce imas pri njih zavarovan avto.

Aja drugace pa na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje lahko redno spremljas obvestila, o potencialni nevarnosti toce in hudih nalivov, pa tudi radarsko sliko padavin. Itak da ne mores cel dan gledat radarja, ampak mogoce lahko poklices koga domov, da malo preveri sliko, ce se kaj priblizuje. Pa tako ali tako so obvestila v rumenih okvirckih na glavni strani ARSO ze dan prej ali pa vsaj zjutraj. Jaz od lani redno pregledujem to stran, pa druzini in znancem sem jo pokazala, mogoce pa koga kdaj resi.
http://www.arso.gov.si/
http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar.html
:mrgreen:
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Jun. 2009 21:55

zakaj men to diši po reklami?ampak taki precej prefrigani?

drgač pa so vedno javna opozorila, če ne na netu,pa na recimo kšni spletni strani kot je Zevs. jasno je, da je v poletnem času orgomna možnost nastanka toč, tko da druzga kot to, da je po toči prepozno zvoniti res ne morm rečt.
Če si pa na mestu, kjer pač ne morš dat auta na varno, pa jebiga, ni kej.narava je pač taka kot je,no ubistvu, taka kot jo je naredu človek.
Uporabniški avatar
*Kobilica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Kobilica* » 11. Jun. 2009 23:04

Arso poznam, samo moram reč, da se ikoli nisem potrudila, da bi te radarske slike razumela - po tistem, kar piše spodaj, je varno, dokler ni kje na zemljevidu rdeče, ne? Se da tudi za vnaprej to sliko dobit?

Zevsa pa nisem poznala, hvala za link. Kaj to je ljubiteljsko ali proefsionalno društvo?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Jun. 2009 6:15

pod radarsko sliko maš opicjo animacija in tam klikneš da ti prikaže pač kako potujejo oblaki.razmet pa nimaš kej, gor maš legendo kakšne vrste padavin lahko pričakuješ.Če se proti tvojem kraju premika rdeča barva (extrem),potem je pametno dat avto v garažo.

Zevs je bolj ljubiteljsko, ampak sodeluje na forumu velik ljudi z različnih krajev, tko da ti lahko dost pomagajo,ker govorijo kakšno vreme je v tem momentu pri njih in se lahko mal orientiraš.Pa tud tko no, mene zevs ni nikol razočaral, tud njihova vremenska napoved ne, čeprav je logično da za deset dni naprej ne morš točno vedet in so podatki logičn o bolj informativni.velik rajš h njim kukam za vreme, kot pa na Arso.
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vrvica » 12. Jun. 2009 11:04

Mja, radarske slike za naprej ni (v bistvu radar kaze sliko za 10 minut nazaj), ampak ce spodaj pod sliko stisnes "animacija" se prikaze smer gibanja padavin, kot ti je ze *purple* lepo razlozila. In pac lahko vsaj malo predvidevas ali se lahko zadeva v kratkem pojavi v vasih krajih ali ne. Sicer te rdece fronte kar nastajajo iz nic (vsaj tako vcasih izgleda :D ), ampak vseeno se da z radarjem precej predvidit zadevo. Zevsa pa tudi sama ne poznam, grem precekirat. :P
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Uporabniški avatar
passiflora
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a passiflora » 12. Jun. 2009 12:15

Nam so zadnjič, ko smo sedeli ob Ljubljanici v Cacau prišli povedat da so videli na radarski sliki, da bo čez deset minut huda nevihta in da bodo počasi zaprli vrt. In čez deset minut ŽBAM! tista toča, ki je vse zbila.
Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 13. Jun. 2009 8:27

Radarska slika je res uporabna zadeva. Jaz jo zdaj, ko sem večinoma doma, nekajkrat na dan pogledam, še posebaj popoldne, ko se kakšni oblaki približujejo. Za vsak slučaj :)
HASTA LUEGO

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov