strah pred vožnjo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
LoLLypoop=)) - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 12. 2006
- Kraj: =)) kr tuky
...v neznano odpelji nekoga, ki ga ne poznaš...

-
lili01 - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
mene je bilo tud na začetku strah neznanih poti, zato sem prakticirala, domžale-lj-mengeš, kamnik je bil že mučen. potem me je pa nekega dne sošolka povabila v škofjo loko, ma svoj živi dan nisem bila tam. pa sem rekla, ma grem, kar bo pa bo. in sem šla in prišla brez problema, šokirala sem sama sebe. od takrat pa grem lih kamorkoli je. mal se loviš, pol se pa itak nasmeješ dogodivščinam. pa ko grem prvič na določeno lokacijo, grem najraje sama, nekako boljš se počutim.
-
LaBonita - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 2. 2007
lili01 napisal/-a:mene je bilo tud na začetku strah neznanih poti, zato sem prakticirala, domžale-lj-mengeš, kamnik je bil že mučen. potem me je pa nekega dne sošolka povabila v škofjo loko, ma svoj živi dan nisem bila tam. pa sem rekla, ma grem, kar bo pa bo. in sem šla in prišla brez problema, šokirala sem sama sebe. od takrat pa grem lih kamorkoli je. mal se loviš, pol se pa itak nasmeješ dogodivščinam. pa ko grem prvič na določeno lokacijo, grem najraje sama, nekako boljš se počutim.
bravo! da bi tud jaz kdaj dobila tak pogum

-
plesalčica - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2006
- Kraj: heaven,tretji oblaček na južni strani
Jochie napisal/-a:*hox* napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:skrbi me edin kr mi skos ko se ustavm crkne avto![]()
Kako ti je pa uspel narest izpit?
na zadnjem sedežu???

...itak mi vse diši po tebi...
-
bolhica - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 4. 2006
- Kraj: somewhere
vedno imej nekoga sabo v avotmobilu..vsaj na začetku..mogoče kolgeico/kolega..tistga k ti velik pomen, pa k se bosta mogoč še zajebavala med vožnjo, tko ti bo laži pa še bl varn se boš počutla k boš vedla da maš pr seb "kopilota"..k boš prevozila določeno kilometrino te ne bo več strah..!! 

... ι αм ωнαт ι αм ...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Samo odločit se je treba. Pa po moje je najbolje, da greš sama. Lepo počasi, če zgrešiš odcep, zapelješ v naslednjo ulico in obrneš. In ne se sekirat, če so ostali živčni in ti trobijo - njihov problem. Če se boš ozirala na to, boš prej naredila kakšno neumnost.
Pa dobra ideja je to, ko je ena napisala, da greš prvič v Ljubljano v nedeljo. Ko ni gužve, lahko lepo preučiš, po kateri poti moraš iti in na kateri pas se moraš razvrstiti - naslednjič bo že lažje.
Pa dobra ideja je to, ko je ena napisala, da greš prvič v Ljubljano v nedeljo. Ko ni gužve, lahko lepo preučiš, po kateri poti moraš iti in na kateri pas se moraš razvrstiti - naslednjič bo že lažje.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
LaBonita - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 2. 2007
~NIA~ napisal/-a:prepriči se da je vožnja neki najbl fajn..
jst tut grem u petk prvič sama z avtom v Lj in ... jebeš, sej vidiš kako grejo drugi, neki pravil poznaš... na avtocesto grem prvič. če mi je usojeno narest totalko jo bom paU IZIIII..
in....kako je zgledalo danes??? a te je blo kej strah? si se kaj izgubila?

-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
no pa sem se odločila malo osvežit to temo.
sama imam tudi strah pred vožnjo, vendar ne vem od kot izvira. če grem po poti, ki mi je znana še ni tako hudo, če pa grem nekam prvič pa je groza. sama sebe sem prepričala, da sem nesposobna dobre in varne vožnje in zato imam nenehen strah pred tem, da bi povzročila nesrečo. poleg tega se mi zdi da oviram promet in živciram ostale voznike če že ne speljem dovolj hitro kot bi lahko - zaradi tega pa dostikrat naglo ravnam.
ko pa se odločim, da bom vozila tako kot jaz želim pa mi že trobijo
dvomim da je problem v tem da ne vozim veliko. res je da ne vozim vsak dan ampak dosti krat peljem kolega domov ki živi 15 km vstran. grem v mesto z avtom, v trgovino. enkrat sem tudi peljala na Hrvaško in nazaj. strah pa še vedno ostaja
upam, da ste tiste s podobnimi težavami uspele premagati strah in zaj z užitkom vozite =)
sama imam tudi strah pred vožnjo, vendar ne vem od kot izvira. če grem po poti, ki mi je znana še ni tako hudo, če pa grem nekam prvič pa je groza. sama sebe sem prepričala, da sem nesposobna dobre in varne vožnje in zato imam nenehen strah pred tem, da bi povzročila nesrečo. poleg tega se mi zdi da oviram promet in živciram ostale voznike če že ne speljem dovolj hitro kot bi lahko - zaradi tega pa dostikrat naglo ravnam.
ko pa se odločim, da bom vozila tako kot jaz želim pa mi že trobijo

dvomim da je problem v tem da ne vozim veliko. res je da ne vozim vsak dan ampak dosti krat peljem kolega domov ki živi 15 km vstran. grem v mesto z avtom, v trgovino. enkrat sem tudi peljala na Hrvaško in nazaj. strah pa še vedno ostaja

upam, da ste tiste s podobnimi težavami uspele premagati strah in zaj z užitkom vozite =)
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Pomoje bi ti izkušnje tukaj veliko pomagale. Čim več vozit, razmišljat z glavo, ko voziš. Pa ne smeš se sekirat, če boš še malo nerodna, reci si, da se trudiš in da boš vedno boljša in hitrejša v reakcijah, speljevanju... Pozitivno razmišljaj glede tega. Čeprav verjemem, da je težko, ampak probaj.
Res pa je, da je fajn voziti po predpisih, da npr. ne voziš prepočasi ali koga ne oviraš.
Res pa je, da je fajn voziti po predpisih, da npr. ne voziš prepočasi ali koga ne oviraš.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
she-devil, kaj pa, če bi šla na tečaj varne vožnje? Okrog 80€ te stane, lahko da še malo manj, tam zgubiš vsak strah pred vožnjo, ker te z njim dejansko soočijo. Pač, malo ti nosi rit pa blokirajo kolesa pa tak...
Midva z mojim sma se odločla, da bova šla zdaj jeseni malo se znoret, zna bit fajn

Midva z mojim sma se odločla, da bova šla zdaj jeseni malo se znoret, zna bit fajn

There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
she-devil - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 8. 2010
julia_ : ja ko sem naredila izpit sem želela dalje (saj nekaj časa) voziti po 'avtošolsko', torej ekstra previdno in varno, saj dokler ne dobim izkušenj in več spretnosti. Vendar na žalost so vozniki na cestah precej nestrpni - žal takšne so moje izkušnje :S.
drugače pa glede tega tečaja varne vožnje pa se mi zdi zelo dobra ideja
kolikor vem bo to sedaj obvezno za vse tiste ki bodo v prihodnje delali izpit.
drugače pa glede tega tečaja varne vožnje pa se mi zdi zelo dobra ideja

-
KayLeigh - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 4. 2010
Oh ja. Jaz mam tud en problem z vožnjo oz. strahom pred vožnjo. Naredila sem izpit eno leto in pol nazaj, brez kakšnih večjih problemov. Na začetku sem kar dost vozila in mi je blo dobr se vozit naokol, tud daljše poti sem brez problema peljala. Čez kakšne tri mesce po tem, kar sem dobila izpit se je pa vse skup začel... En dan sem vozila po Ljubljani, sicer v največji možni gužvi, in kar naenkrat me je v enem križišču izsilil en bedak in itak, jaz bremzam k nora, zavijam, pojma nimam kaj sm v tistmu momentu še delala, (za milimetre je šlo, da ni počlo, ker če bi, pol bi kar fejst) in pol vsi okol trobijo in jaz sem se počutila čist nesposobna. Sm se tresla še ene pol ure, tako da je mogu oči pol naprej vozit, ker jaz nisem mogla več
Po tistem sem ene parkrat še vozila, ampak zmerej manj in zmerej z več strahu. In sem začela čedalje več razmišljat o tem in, valda, človek pol pomisli na vse. Imel smo v familiji že nekej dost hudih nesreč, že zarad tega mam verjetno en tak strah.
Zdej je že skor pol leta odkar sem zadnjič sploh sedla za volan. Stvar je v tem, da jaz bi rada vozila, ampak me je tega grozno strah. Na živce mi gre, da me morajo povsod vozit drugi. Fant me prepričuje, naj vozim njegov avto, da mi ga posod za nekej dni, če rabim, ampak men je tko težko spet začet...
Prav zavidam tistim, ki kar vozjo kamor jih je volja. Jaz bi tud.
Sej vem, da bi mogla začet, da dlje ko bom odlašala, slabš bo, ampak jaz še kar ne morem. Tok me je strah, da ne morem niti do trgovine zapeljat, kaj šele v kakšno Ljubljano. Pa da bi mogla pol iskat parkirplac pa tlačit avto v nemogoče majhne luknje. Ma se mi direkt zmeša! Prej nisem mela nobenih problemov s tem, zdej je pa grozno ratal vse skup. Se mi zdi, da mam kar eno fobijo pred vožnjo, ne vem
Sicer sem tole temo celo prečekirala, sam vseen... Mogoče pa ima kdo še kakšn pameten nasvet? Al pa je bil kdo v podobni situaciji pa je to kako rešil? Tole mi gre počas že na živce in res bi rada nekako premagala ta strah... Kaj pa vi mislite?

Po tistem sem ene parkrat še vozila, ampak zmerej manj in zmerej z več strahu. In sem začela čedalje več razmišljat o tem in, valda, človek pol pomisli na vse. Imel smo v familiji že nekej dost hudih nesreč, že zarad tega mam verjetno en tak strah.
Zdej je že skor pol leta odkar sem zadnjič sploh sedla za volan. Stvar je v tem, da jaz bi rada vozila, ampak me je tega grozno strah. Na živce mi gre, da me morajo povsod vozit drugi. Fant me prepričuje, naj vozim njegov avto, da mi ga posod za nekej dni, če rabim, ampak men je tko težko spet začet...

Sej vem, da bi mogla začet, da dlje ko bom odlašala, slabš bo, ampak jaz še kar ne morem. Tok me je strah, da ne morem niti do trgovine zapeljat, kaj šele v kakšno Ljubljano. Pa da bi mogla pol iskat parkirplac pa tlačit avto v nemogoče majhne luknje. Ma se mi direkt zmeša! Prej nisem mela nobenih problemov s tem, zdej je pa grozno ratal vse skup. Se mi zdi, da mam kar eno fobijo pred vožnjo, ne vem

Sicer sem tole temo celo prečekirala, sam vseen... Mogoče pa ima kdo še kakšn pameten nasvet? Al pa je bil kdo v podobni situaciji pa je to kako rešil? Tole mi gre počas že na živce in res bi rada nekako premagala ta strah... Kaj pa vi mislite?
Briga me za dober vtis, od zdej naprej sem EGO!ST.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov