stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 30. Apr. 2008 12:52

^^ Se strinjam ja :D. Mene bolj moti, če ni niti eni vejce uporabljene al pa pike in nobene velike začetnice...
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Valeria
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Valeria » 07. Jan. 2009 12:17

Meni so pa Ljubljančani na splošno čist mimo.Vsi se nekaj nosijo, kot da držijo boga za brado, arogantni so, vzvišeni..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 07. Jan. 2009 13:37

Sharona05 napisal/-a: s fantom sva se peljala po ljubljani in iskala neko firmo. NIHČE, ki je hodil po pločniku (vprašala sva ziher ene 8 ljudi) se mu ni bilo vredno vstavit in razložit kje to je. NIČ, kot luft. ma pi*** no, kaj si te mislite da ste....

Ja halo, Ljubljana je dost velika ane in mislim da ni velik ljudi, k bi poznal vse firme tle? Sej tut jst k sm bla mejhna, pa sm se zgubila v mestu, sm vse spraševala, kje je Tivolska cesta, pa mi noben ni znal razložit. Pa sm bla ene 50m oddaljena. Nekak dvomim, da zanalš ne bi hotl povedat 9-letni deklci?

Mene je enkrat štajerska družina prašala, kje se gre za ZOO, pa sm jim probala povedat, ampak kaj nej, če ne vem pridt po običajnih cestah. Tm sm bla ene trikrat v lajfu. Večina folka v LJ se spozna na center, pa na par drugih četrti, tko da mi grejo res na k. tisti, k misljo da jih avtomatično zajebavaš, če ne veš.

Tale zgornji post pa itak ne bom komentirala.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Jan. 2009 14:04

Valeria napisal/-a:Meni so pa Ljubljančani na splošno čist mimo.Vsi se nekaj nosijo, kot da držijo boga za brado, arogantni so, vzvišeni..

Že pet let živim v Lj in sem naletela na ravno toliko arogantnih ljudi, kot v Kopru.
Stereotipi so kul, dokler so smešni, neko brezpredmetno blatenje je pa čisto brezvezno. Bedaki živijo vsepovsod, če greš na kak čuden žur v Kopru, hitro ugotoviš, da primorci niso samo simpatični in komunikativni in odprti ampak da so lahko totalni moroni. isto je z mariborom, novim mestom, kranjem in ljubljano. pa v ljubljani nobenga še nisem slišala rečt da gre dogija wokat ker danes ni klaudow ampak sončk šajna.

mimogrede....ne govorijo vsi primorci h-ja....k so se mi kr kocine dvignle ko sem to vidla.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 07. Jan. 2009 14:10

Meni je pa zanimivo to, da poznam ogromno ljudi iz vseh koncev Slovenije, ki imajo/so imeli ogromno stereotipov in predsodkov o Ljubljančanih, ne poznam pa nobenega Ljubljančana, ki bi grdo govoril o ljudeh iz drugih koncev Slovenije. Tudi sem že velikokrat doživela, ko sem prišla v kakšno bolj "zakotno" vas, da so padali komentarji v stilu seveda ti si itak več od nas, ker si iz LJ. Komentarji zakompleksanih ljudi me splkoh ne zanimajo, saj je bilo očitno da se oni počutijo manjvredno oz. si želijo živeti v LJ. Ne vem kdo je sedaj nestrpen. Sama se do vseh ljudi obnašam enako, če so ljudje prijazni do mene, sem tudi jaz do njih in niti najmanj me ne zanima v katerem kraju nekdo živi. So mi pa zakon različna narečja, sploh koroško, idrijsko pa primorsko. :) :D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 07. Jan. 2009 14:17

Valeria napisal/-a:Meni so pa Ljubljančani na splošno čist mimo.Vsi se nekaj nosijo, kot da držijo boga za brado, arogantni so, vzvišeni..

Glede na tvoj post, samo ti deluješ vzvišena in arognatna. Malo več strpnosti prosim ... :D
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 07. Jan. 2009 14:45

Meni so pa tile raznorazni stereotipi prav smešni. :D In neumni tudi. :wink: Saj zato pa se jim reče stereotipi. Drugače povedano - zgrešene predstave o nekih stvareh ali osebah. Nekaj drugega so šale, ampak stereotipi pa so samo zato, da se stopnjuje nestrpnost, katere je že tako ali tako preveč na svetu. :D Imaš tako prijazne Primorce, Štajerce, Ljubljančane (ne vem kako bi se jim reklo po regiji - Notranjčani? :oops:) in Gorenjce, kot tudi nesramne. Nisem še slišala, da bi za eno regijo veljalo, da so tam večinoma točno določeni karakterji ljudi. :D
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 07. Jan. 2009 17:47

Tamala_mrha napisal/-a:Meni so pa tile raznorazni stereotipi prav smešni. :D In neumni tudi. :wink: Saj zato pa se jim reče stereotipi. Drugače povedano - zgrešene predstave o nekih stvareh ali osebah. Nekaj drugega so šale, ampak stereotipi pa so samo zato, da se stopnjuje nestrpnost, katere je že tako ali tako preveč na svetu. :D Imaš tako prijazne Primorce, Štajerce, Ljubljančane (ne vem kako bi se jim reklo po regiji - Notranjčani? :oops:) in Gorenjce, kot tudi nesramne. Nisem še slišala, da bi za eno regijo veljalo, da so tam večinoma točno določeni karakterji ljudi. :D

podpis
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
chica bella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a chica bella » 07. Jan. 2009 18:10

Sharona05 napisal/-a:štajerci imamo najbolj popačeno slovenščino???? :?

o bog, s tem pa se sploh ne morem strinjat. ko poslušam kakšnega ljubljančana z njegovim zavijanjem in kvakanjem in walkanjem doggija mi slabo postane...

hahahah ja... Sm po hilu falu pa sm si legico brejknu style :roll:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 07. Jan. 2009 18:42

A si bla ti kdaj v življenju v Ljubljani? Ker men ne deluješ tko :)
Uporabniški avatar
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objavaNapisal/-a °PeeKaBoo° » 07. Jan. 2009 18:49

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
chica bella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a chica bella » 07. Jan. 2009 18:50

Ne, veš, živim nekje u planini, kjer mi je medved prvi sosed. v dolino gremo kvečjemu po sol pa olje :roll:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Jan. 2009 18:54

Js sm enkrat na troli v Ljubljani slišala eno srednješolko ki je rekla:
"Ej stara, mi je blo tak bed, da mi je kar na psiho udarl."

Js sm mislna da bom umrla od smeha (nesramno, ampak se dejansko nism mogla zadrževat)
Zadnjič spremenil *mala*, dne 07. Jan. 2009 18:58, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Jan. 2009 18:57

chica bella napisal/-a:
Sharona05 napisal/-a:štajerci imamo najbolj popačeno slovenščino???? :?

o bog, s tem pa se sploh ne morem strinjat. ko poslušam kakšnega ljubljančana z njegovim zavijanjem in kvakanjem in walkanjem doggija mi slabo postane...

hahahah ja... Sm po hilu falu pa sm si legico brejknu style :roll:

Jaz že celo življenje živim v Lj. pa ko sem tole bral sploh nisem razumel kaj pišete in sem moral malo pomisliti kaj sploh želite povedati in kaj pomeni tale namišljena ljubljanska angleščina ali sleng, ki naj bi ga ljubljančani govorili.
Tudi poznam nekaj mariborčanov, ki so mislili, da se bodo morali skorajda boriti za življenje, ko pridejo v Lj. in oni so pa iz maribora. In so bili pozitivno presenečeni, da se sploh nihče ni oziral iz kje so in kako govorijo. Pa tukaj v Lj. je toliko študentov iz cele Slovenije in se ljudje toliko pomešajo, da tu v Lj. sploh noben nima problemov kako kdo govori in iz kje je.
Morda kakšna izjema se najde...da ne govorimo o tem koliko tujcev je zadnje čase naokoli...sem že skorajda vesel, ko koga slišim slovensko govoriti in ne italijansko ali angleško...pa da se bom zdaj ukvarjal še s tem iz katerega konca slovenije kdo prihaja. :lach:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 07. Jan. 2009 18:59

*mala* napisal/-a:Js sm enkrat na troli v Ljubljani slišala eno srednješolko ki je rekla:
"Ej stara, bi je blo tak bed, da mi je kar na psiho udarlu."

Js sm mislna da bom umrla od smeha (nesramno, ampak se dejansko nism mogla zadrževat)

Lublančanka bi rekla: ej stara...bi(ne vem kaj je ta bi? zato ne znam prevesti) je blo tok bed da mi je kr na psiho udarl. :D
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE

Vrni se na Splošno

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov