stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
A noben ne bo nč o štajercih reku??
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
SSarchy napisal/-a:A noben ne bo nč o štajercih reku??
Ja men so čist annoying. Sem bla v Turčiji, pa je bla ena skupina Štajercev..jao..Nisi jih mogel falit - so se sam drli pa pili - za moje pojme čist preglasni, ampak verjamem, da so dobri ljudje
-
theNinna - Debatorica
- Na forumu od: 31. 3. 2008
- Kraj: Prlekija
Smreka napisal/-a:
Ja men so čist annoying. Sem bla v Turčiji, pa je bla ena skupina Štajercev..jao..Nisi jih mogel falit - so se sam drli pa pili - za moje pojme čist preglasni, ampak verjamem, da so dobri ljudje
dobro da nisi naletela na prleke
-
SSarchy - Kofetarica
Nisem hotla začet, ampak, če pa koga ne morem poslušat, so pa to štajerci in prekmurci
In točno to, kar se je Smreki dogajal, se je tut men. Na morju so bli naši sosedje na plaži. Pa pismo, a te more res cela plaža, sam tebe poslušat?? Pa kakšna je to slovenščina?? Najbolj popačena od vseh ostalih narečij v SLO. Poleg tega mi njihov predrzni temperament sploh ni všeč in zdi se mi tut to, da se čist povsod rinejo zraven. Če samo pogledamo naše javne osebnosti - 3/4 samih štajercev. Stereotipe žensk štajerk itak poznamo in jih nočm omenjat, da me ne bo kdo napadu in z njimi se absolutno strinjam. Brez zamere, ampak glede na izkušnje in vse videno, si drznim to trdit. Seveda pa to ne leti na vsakega posameznika..
In točno to, kar se je Smreki dogajal, se je tut men. Na morju so bli naši sosedje na plaži. Pa pismo, a te more res cela plaža, sam tebe poslušat?? Pa kakšna je to slovenščina?? Najbolj popačena od vseh ostalih narečij v SLO. Poleg tega mi njihov predrzni temperament sploh ni všeč in zdi se mi tut to, da se čist povsod rinejo zraven. Če samo pogledamo naše javne osebnosti - 3/4 samih štajercev. Stereotipe žensk štajerk itak poznamo in jih nočm omenjat, da me ne bo kdo napadu in z njimi se absolutno strinjam. Brez zamere, ampak glede na izkušnje in vse videno, si drznim to trdit. Seveda pa to ne leti na vsakega posameznika..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
^^ kaj se ti zdi popačena slovenščina, a štajerska govorica al prekmurska? Sicer pa, štajerske govorice se med seboj tud zlo razlikujejo - npr. mariborska pa celjska nimata ravno vlk skupnega, ravno tak je tud savinjska neki svojga ... In npr. za celjsko govorico pomoje noben ne more rečt, da je popačena.
Če smo že pri tem, men grejo pa na živce Primorci s tistim H-jem.
Ker je pa to tema o stereotipih - js ne poznam ful nekih stereotipov, razn tega, da naj bi bli Gorenjci škrti in Korošice lahke.
Če smo že pri tem, men grejo pa na živce Primorci s tistim H-jem.
Ker je pa to tema o stereotipih - js ne poznam ful nekih stereotipov, razn tega, da naj bi bli Gorenjci škrti in Korošice lahke.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
SSarchy napisal/-a:Stereotipe žensk štajerk itak poznamo in jih nočm omenjat, da me ne bo kdo napadu in z njimi se absolutno strinjam. Brez zamere, ampak glede na izkušnje in vse videno, si drznim to trdit.
-
Bumerang - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2007
Men gre tud pri Štajercih na živce to, ker so ful glasni. Kolikokrat sem bila v gruči folka, kjer se najbolj njih slišalo In ja, to je res, da so ful predrzni in si veliko upajo. V smislu "mi smo bog in batina".
Sej ne rečem tud pri nas ljubljančanih je ogromno takih, ki se naprej mečejo, ampak mislim, da štarejcem ne sežemo niti do kolen
Sej ne rečem tud pri nas ljubljančanih je ogromno takih, ki se naprej mečejo, ampak mislim, da štarejcem ne sežemo niti do kolen
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Bumerang napisal/-a:Men gre tud pri Štajercih na živce to, ker so ful glasni. Kolikokrat sem bila v gruči folka, kjer se najbolj njih slišalo In ja, to je res, da so ful predrzni in si veliko upajo. V smislu "mi smo bog in batina".
Štajerci si mislimo da smo bog in batina? No jaz sem tak stereotip slišala za Ljubljančane .
Drugače pa pravijo, da bi naj Štajerci radi pili-kar je res . Za kaj drugega še nisem slišala.
Aja SSarchy bi lahko napisala ta tvoj stereotip o štajerkah? Ful me zanima kaj točno imaš v mislih...
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Ma ja saj ne morm rečt, da Štajerci niso/mo glasni...jaz sem od tu in sem tega 'navajena' pa sploh ne opazim toliko oz. se mi ne zdi nič kaj narobe.
Drugače pa se glede narečja strinjam s Tiavanno. Ne more ti it nekdo na živce zarad tega! Jaz imam veliko sošolk iz Prekmurja in na začetku jih ful nisem razumela in se mi je zdel čudn 'jezik', samo itak se navadiš pa vidiš da sploh ne morš nekoga obsojat ali zavračat zaradi narečja. Al pa recimo če pride kak Ljubljančan v Mb pa začne po 'žabarsko' govorit, ga že vsi neke obsojajo in mu bluzijo da kaj dela tu, da tu nima kaj za iskat itd. Pa obratno je tud enako. Ker sem dost v Ljubljani mam s tem izkušnje in vem kako je to ko te nekdo je*e v glavo zarad narečja. Pa halo?! Kot da si sam kriv od kod prihajaš!
Drugače pa se glede narečja strinjam s Tiavanno. Ne more ti it nekdo na živce zarad tega! Jaz imam veliko sošolk iz Prekmurja in na začetku jih ful nisem razumela in se mi je zdel čudn 'jezik', samo itak se navadiš pa vidiš da sploh ne morš nekoga obsojat ali zavračat zaradi narečja. Al pa recimo če pride kak Ljubljančan v Mb pa začne po 'žabarsko' govorit, ga že vsi neke obsojajo in mu bluzijo da kaj dela tu, da tu nima kaj za iskat itd. Pa obratno je tud enako. Ker sem dost v Ljubljani mam s tem izkušnje in vem kako je to ko te nekdo je*e v glavo zarad narečja. Pa halo?! Kot da si sam kriv od kod prihajaš!
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Ma ne vem, jaz sploh ne morem razumet, kako ti lahko gre nekdo na živce zaradi govorice. Karneki, res. Jaz sem že v SŠ hodila na tak program, ko smo bli sam en razred v celi Sloveniji in smo bli res od povsod. In meni je blo fuuuul zanimivo. Prvi mesec se sicer nismo nič razumeli, pol v četrtem letniku smo pa že obvladali narečja iz cele Slovenije, hehe.
-
SSarchy - Kofetarica
V Ljubljani ne poznam primera, da bi nekdo težil štajercu, ker je pač iz štajerske. V Maribor si zvečer sploh ne bi upala it sama ven (spet govorim iz lastnih izkušenj).
Stereotipi štajerk so znani - to, da so lahke in brez zadržkov, kar se kaže na raznoraznih žurih/zabavah ipd..
Sn šla, fčeraj, sma šla, fora je f tem in podobne zamenjave črk mi grejo full na živce. 'Daj fzemi toto koco, da grema vun' aaaa
Sorry, jz ne morm tega poslušat, če so ljudje še glasni zraven.
Pa prosm, ne osebno tega jemat.
Stereotipi štajerk so znani - to, da so lahke in brez zadržkov, kar se kaže na raznoraznih žurih/zabavah ipd..
Sn šla, fčeraj, sma šla, fora je f tem in podobne zamenjave črk mi grejo full na živce. 'Daj fzemi toto koco, da grema vun' aaaa
Sorry, jz ne morm tega poslušat, če so ljudje še glasni zraven.
Pa prosm, ne osebno tega jemat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov