stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
^^zaj pa samo reči če ne gre štajerkam v ljubljani lepo. jas ko sem bla doli, so me vsi po rokah nosli, celi nori da sem iz maribora, jas sem bla čist navdušena nad ljubljanskimi dečki=) pa vsi so rekli kao kak smo mariborčanke drugačne od ljubljančak, da smo bolj preproste itd... maš podobne izkušnje?
-
flesherka_ - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: maribor
ja niso kaj dosti profitirali=) me bolj, pijačke, prevozi, vstopnine=) fajn je bit naivn včasih=)
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
flesherka_ napisal/-a:^^zaj pa samo reči če ne gre štajerkam v ljubljani lepo. jas ko sem bla doli, so me vsi po rokah nosli, celi nori da sem iz maribora, jas sem bla čist navdušena nad ljubljanskimi dečki=) pa vsi so rekli kao kak smo mariborčanke drugačne od ljubljančak, da smo bolj preproste itd... maš podobne izkušnje?
za ljubljančanke dostikrat pravijo, da so fine, vzvišene itd. je pa res, da sem spoznala že dosti bolj fine dečve, pa niso ble iz lj hehe.
meni osebno so najbolj topli ljudje primorci (sama sem tudi primorka), všeč mi je naglas, odprtost, prijaznost. seveda je odvisno od osebe, ampak verjamem, da so ljudje, ki živijo ob morju, bolj srečni
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Primorci smo zakon
Drugače meni so Ljubljančani rekli, da smo Primorke dosti bolj prijazne, odprte za pogovor, in da Ljubljančanke so take keš-pičke in te niti ne povohajo, če nisi v Versace ali kej podobnega oblečen
Sam itak to je odvisno od osebe.
Drugače meni so Ljubljančani rekli, da smo Primorke dosti bolj prijazne, odprte za pogovor, in da Ljubljančanke so take keš-pičke in te niti ne povohajo, če nisi v Versace ali kej podobnega oblečen
Sam itak to je odvisno od osebe.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
- lisicka89
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 4. 2009
Osebno mi je najlepši štajerski naglas, ne vem zakaj...je kot balzam za mojo dušo Sama sem pa primorka. Pravijo, da naj bi se primorci in štajerci najboljše ujeli (zato sem mogoče bolj "mahnjena" na štajerce poleg primorcev). Da so primorci najbolj odprt narod in za žur. Sicer je to relativno, ampak tako pravijo. (Čeprav se je to kar izkazalo za res, saj na maturantskem je bilo samo 30 primorcev in 400 ljubljančanov in smo primorci veliko bolj zažurali kot ljubljančani - so vsi na koncu veseli, da smo primorci ) Aja pa primorci naj bi bli največji navdušenci rallyja (to sem slišala včeraj, bo že res) - ker povsod, ko je kaki rally je največ primorcev pa tudi ko pride v Ajdovščini (Žablje in okolica) rally je tako vdušnje, toliko folka, da dol padeš... Noro res
Aja pa primorci ne znamo uporabljat dvojine oz. jo zelo redko. Sama sem jo začela res uporabljat odkar študiram v LJ, prej sej jo bolj redko.
Najmanj simpatičen naglas mi je koroški - ker ga zelo težko razumem. Gorence pa tudi ne "maram" najbolj. Sicer s tistimi, ki se drugič so čisto ok, sam pač ne vem, nekako mi kot narod ne pašejo najbolj.
Itak pa je to čist odvisno od osebe do osebe. Vendar pač - primorci smo zakon
Aja pa primorci ne znamo uporabljat dvojine oz. jo zelo redko. Sama sem jo začela res uporabljat odkar študiram v LJ, prej sej jo bolj redko.
Najmanj simpatičen naglas mi je koroški - ker ga zelo težko razumem. Gorence pa tudi ne "maram" najbolj. Sicer s tistimi, ki se drugič so čisto ok, sam pač ne vem, nekako mi kot narod ne pašejo najbolj.
Itak pa je to čist odvisno od osebe do osebe. Vendar pač - primorci smo zakon
-
vrvica - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
Jaz sem gorenjka, moj je primorc . Nasplosno se s primorci dobro razumem, njihov naglas mi je ze od nekdaj bozanski. (Pa folk iz Idrije mi tolk noro lepo govori, pa vem da Idrija spada pod Primorsko, ampak njihov naglas moram pa prav posebej poudarit. )
Stajerski naglas mi zna it na zivce, ne maram niti belokranjskega. Ceprav se mi zdita ljubljanscina in gorenjscina se vedno najgrsa naglasa, ki ju premore nasa Slovenija. Aja, pa korosci mi tud fajn govorijo.
Uglavnem cez primorce jih ni in kot sem rekla ze par postov visje, mojga ne dam nikamor. So po mojih izkusnjah res odprti in veseli ljudje, veliko bolj kot mi.
Stajerski naglas mi zna it na zivce, ne maram niti belokranjskega. Ceprav se mi zdita ljubljanscina in gorenjscina se vedno najgrsa naglasa, ki ju premore nasa Slovenija. Aja, pa korosci mi tud fajn govorijo.
Uglavnem cez primorce jih ni in kot sem rekla ze par postov visje, mojga ne dam nikamor. So po mojih izkusnjah res odprti in veseli ljudje, veliko bolj kot mi.
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
-
vrvica - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
Ne ne, moj je s Postojne, je pa njegov cimr iz Idrije in sem zato tko vzljubila njihovo govorico. Ko gremo kam skup, sem kar tiho pa samo njiju poslusam in uzivam zraven.
Pa tko al tko grem redko na Primorsko, ker sva cel teden v Lj in pac greva za vikend vsak na svoj konec.
Pa tko al tko grem redko na Primorsko, ker sva cel teden v Lj in pac greva za vikend vsak na svoj konec.
And you don't talk so loud ...
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
jaz sem pa bolj iz štajerskega konca, ampak ne mb, ptuj pa tam okolica, pač pa bolj smer ormož ko sem pri sorodnikih kje drugje (v ljubljani ali pa v jesenicah) ali pa pri kerih kolegih, govorim slovensko (v smislu, da ne uporabljam narečnih besed slovensko itak govorim že od malega, hehe), pa da se pol vse razumemo. drugače doma pa če mam na obisku sorodnike iz omenjenih koncev, z njimi govorim da se razumemo, z domačimi pa narečno valda. se nisem nikoli kaj dosti obremenjevala s tem, ker tudi nekatere narečne besede razumejo sorodniki in so že vajen.
drugače pa včasih koga ne razumem, če govori: sm šu ke (?) pa nimam pojma kaj je povedal kakšne besede sem pa tja ne razumem, najmanj pa itak razumem idrijčane
drugače pa včasih koga ne razumem, če govori: sm šu ke (?) pa nimam pojma kaj je povedal kakšne besede sem pa tja ne razumem, najmanj pa itak razumem idrijčane
-
keri - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 5. 2005
vrvica napisal/-a:Ne ne, moj je s Postojne, je pa njegov cimr iz Idrije in sem zato tko vzljubila njihovo govorico. Ko gremo kam skup, sem kar tiho pa samo njiju poslusam in uzivam zraven.
A Postojna spada pod primorsko? Sem sicer primorka, ampak prvič slišm da bi Postojna spadala pod primorsko......ne vem no....ni vse, kar je južno od Lj. Primorska....
Pa tudi kokr jaz vem, pa poznam postojnsko narečjo, oni ne govorijo po primorsko....niti kraševsko kot v Sežani in okolici.....ki že bolj vlečejo po primorsko....Postojnci so bolj notranjci kot primorci - vsaj v naših krajih
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
vrvica napisal/-a:Ne ne, moj je s Postojne, je pa njegov cimr iz Idrije in sem zato tko vzljubila njihovo govorico. Ko gremo kam skup, sem kar tiho pa samo njiju poslusam in uzivam zraven.
Imama duobra ghawarica Idarčani, jel de?
Dargač pa jest mislem, de se da zastupt skuor usazga slowenca, sam lih en mal se je triba pamatrat. Edinu prleki bi znal bet kdaj problem. Use se da,če se če, sa me učil.
Od kar večino časa preživim v Ljubljani, sem prav ponosno - vesela, ko slišim, da kdo govori v idrijščini ali pa da jo kdo hvali. Prav srček mi zaigra.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov