stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- linnka*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2006
"Ane" je zame čisto nekaj drugega kot "an". Sama ga tudi kdaj uporabim, ampak samo takrat, ko od sogovornika želim kako potrditev, ne pa da bi ga uporabila kot okras. "An" mi je pa res čisto nekaj tujega - tudi če bi ga zavedno hotla uporabit, ga ne morem ker je smešno slišat.
Tisti ljubljančani, ki jih poznam pa uporabljajo tako "ne" kot "ane". Na faksu sem pa imela sošolko iz Štajerske, je pa na vsake par besed dodala "ne" in je bilo zelo nadležno poslušat, sploh k je tist bogi E tako razvlekla.
Tisti ljubljančani, ki jih poznam pa uporabljajo tako "ne" kot "ane". Na faksu sem pa imela sošolko iz Štajerske, je pa na vsake par besed dodala "ne" in je bilo zelo nadležno poslušat, sploh k je tist bogi E tako razvlekla.
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
linnka* napisal/-a:Na faksu sem pa imela sošolko iz Štajerske, je pa na vsake par besed dodala "ne" in je bilo zelo nadležno poslušat, sploh k je tist bogi E tako razvlekla.
To dela naš profesor na faksu in je res nadležno poslušat tisti neeee na koncu vsakega stavka. Drugače pa ne poznam nobenega ljubljančana, ki bi uporabljal ne. Jaz govorim ane, ampak to samo če nekaj sprašujem, za kar sem skoraj prepričana, da je res, potrebujem samo potrditev, npr. "Jutri imaš izpit, ane?"
-
Bulma - Cosmopsiho
- Na forumu od: 16. 11. 2004
- Kraj: BLTNC
*sanja* napisal/-a:linnka* napisal/-a:Na faksu sem pa imela sošolko iz Štajerske, je pa na vsake par besed dodala "ne" in je bilo zelo nadležno poslušat, sploh k je tist bogi E tako razvlekla.
To dela naš profesor na faksu in je res nadležno poslušat tisti neeee na koncu vsakega stavka. Drugače pa ne poznam nobenega ljubljančana, ki bi uporabljal ne. Jaz govorim ane, ampak to samo če nekaj sprašujem, za kar sem skoraj prepričana, da je res, potrebujem samo potrditev, npr. "Jutri imaš izpit, ane?"
Uf, to delamo tudi mi prekmurci - na konci skoraj vsakega stavka sledi: "nej" Uh..in sem zadnjič slišala da je nadležno + spoznala sem enega švicarja, ki precej obvlada prekmurski, pa mu enostavno ni bilo jasno zakaj nej na koncu vsakega stavka...hm..
Is sex dirty? Only if it’s done right.
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
^^I love 'nej'
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
jaz govorim ane. mi gre pa na živce ne, ki ga veliko uporabljajo štajerci (mariborčani?).
pa to mešanje npr. krajn, namesto kranj mi gre tudi ful na živce.
tudi primorski g mi ni všeč.
drugače pa, ko je že ravno .buba spraševala: švapam v domačem okolju
pa to mešanje npr. krajn, namesto kranj mi gre tudi ful na živce.
tudi primorski g mi ni všeč.
drugače pa, ko je že ravno .buba spraševala: švapam v domačem okolju
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
^^ Jap, "ne" uporabljamo Štajerci (ne sam Mariborčani). Tk kot je že ena rekla, s tem pač pričakuješ neko potrditev od sogovornika, res pa je, da eni mal pretiravajo s temi ne-ji, ane-ji in podobno.
Tud men gre zamenjevanje nj z jn ful na živce. Večkrat slišim kerga rečt Krajn in so se mi sliši ful kmečko.
Tud men gre zamenjevanje nj z jn ful na živce. Večkrat slišim kerga rečt Krajn in so se mi sliši ful kmečko.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
hehe vsako narečje am nekej svojih posebnosti...pr nas v bk mamo velko navado z besedo k'nda-prevod kajne da.
ne vem tak čist avtomatski,sam ne skos.
i ko skužim da sm to rekla sm samam sebi jako smešna.
meni je pa dolenjsko akanje po enis tarni smešno po drugi pa me gre na živce.ful na k***c pa mi gre uno trdopodgursko zavijanje.drgač pa mi je najjače primorsko narečje,takoj za njim pa štajerci.moj je čsit poasrečen s štajerščino(ma v mb bratranca)in obvlada situacijo.
ne vem tak čist avtomatski,sam ne skos.
i ko skužim da sm to rekla sm samam sebi jako smešna.
meni je pa dolenjsko akanje po enis tarni smešno po drugi pa me gre na živce.ful na k***c pa mi gre uno trdopodgursko zavijanje.drgač pa mi je najjače primorsko narečje,takoj za njim pa štajerci.moj je čsit poasrečen s štajerščino(ma v mb bratranca)in obvlada situacijo.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Yazmeen napisal/-a:Maš pa pol 'talente', k misljo, da so ful face, k nabijajo un 'an' povsod, kjer je možn, ponavad kšni mulci. Tko k Mariborčani un svoj 'čuj'
Nam, Mariborčanom je 'čuj' na začetku stavka in 'ne' na koncu stavka že neka 'nuja' in jaz se sploh ne zavedam več, kdaj to rečem, tako da v tem primeru ne gre za afnanje in mišljenje, da si zaradi tega faca, tako kot v tvojem narečju pač mate nevado govorit kaj drugega
In nikakor ni ne znam predstavljat, da sem v sobi z samo eno osebo in začnem: 'Maja a si to pa to?' 'Maja a si ono pa tisto' 'Maja, a si...?' , ampak pač rečemo čuj namesto imena
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Mi rečemo "ej, Maja, a si to pa to?"
Pa ne, sej vsako narečje ma svoje te nepotrebne besede.
Recimo : "Pač učer jst tko hodm po cesti ane, pa tko ona mene pogleda, pa jst tko njej pač rečem če gre z mano ane. Pa tko ona reče, ej ne da se mi."
Pa ne, sej vsako narečje ma svoje te nepotrebne besede.
Recimo : "Pač učer jst tko hodm po cesti ane, pa tko ona mene pogleda, pa jst tko njej pač rečem če gre z mano ane. Pa tko ona reče, ej ne da se mi."
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
^^aaa, čist tko jst govorim haha..no mogoče mau mnj teh besedic, ampak bistvo si zadela
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov