stereotipi npr. o štajercih, dolenjcih.. :)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kAtz - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 7. 2007
ja, smo pa korošci tud skor najbolj prepoznavni po našem zavijanju. Nas še čist vsepovsod kjer uste odpremo : Ooo, leje korošice!!! Mene u lj pri frizerju 2krat vprašajo kaj sm povedla, ker nas je baje tk težko zastopit. Je pa še bolj smešna govorica V Ravnah na Koroškem... Šva, pršva, kupva, vidva....
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Yazmeen napisal/-a:Tysia, a sta si cerkljanščina in idarščina kej podobni? Ker moj tip je s tistih koncev, ampak ne govori (več) po cerkljansk, razn, če ga prpravm do tega, ker mi je ful zanimiv poslušat
Hehe, odvisno od kako daleč prihajaš. "Tujci" (iz drugih regij) pravijo, da sta si zelo podobni, medtem ko sami Cerkljani in Idrijčani to strogo ločimo. Ena tipična Cerkljanska je na primer: "Ki 's djaw?" Medtem, ko Idrijčani rečemo: "Kuga si riku?" Pomeni pa: "Kaj si rekel?" Sama melodika pa je podobna. Vsi pooooojemooo.
Vprašaj svojega dragega, kaj pomenijo "čisle čuolce". Jaz sem idrijčanka, pa do nedavnega tega nisem vedla.
Ps. Šele sedaj sem opazila, da ti je Nia dosti bolje razložila - pokazala razliko med Idrijščino in Cerkljnščino. To, NIA!
Zadnjič spremenil Tysia, dne 12. Jan. 2009 15:15, skupaj popravljeno 1 krat.
- Tysia
- Kofetarica
~NIA~ napisal/-a:jest razumem, auiiiiššš a griiiima na enu kafjeeee?
fotr se kdaj zajebava s ta stara idrščina, zatu znam
mi grije pa ful na žiuce usi ka nas apanašeje in naš i čist drgač izgauarije pa ka naznaje rečt našga gh-ja in pol rečeje kr h in se sliš čist glupu
Hahaha, kuga je duobr brat še enga ta damačga. Sploh pa zdej, ka se nahajem u Lajbahu. Ma Nia, ris te je alpu brat.
Tisti ka pa apanašeje, pa...kwa nej rečem, sej se trudje, sam...Težku je ulawit pa prawa intonacije hehe.
Ti wiš, kwa paminje frzeklni, jel?
Ps. Na kafje pa grima, wiš de. Sam de u Idarje kej uletim, al pa ti u Lajbah.
- Tysia
- Kofetarica
~NIA~ napisal/-a:drgač mi je pa idrščina totalno glupo narečje,
ok, še slabš od našga mi je še cerkljansko.
EJJJJ! Saj vem, iskrenost je (poleg skromnosti) lepa čednost, ampak hej! Na naše naričje je skour de triba bit ponosn, ka je tak pasibnu. Jest je ta u LJ še zmiri drgnem, kadar im le prilika.
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Meni je pa najbolj grdo žirovsko narečje. Verjetno zato, ker sem nekaj let živela tam in tudi jaz tako govorila (potem pa smo se preselili in sedaj govorim rovtarsko narečje). Najlepše pa mi je čufarsko narečje (čufarja je Cerknica z okolico, za tiste ki ne veste ). Drugače so mi pa vsa narečja zanimiva in mi je vedno zanimivo, ko izvem kakšno novo besedo.
-
dajcy - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2004
- Kraj: wonderland:)
kAtz napisal/-a:ja, smo pa korošci tud skor najbolj prepoznavni po našem zavijanju. Nas še čist vsepovsod kjer uste odpremo : Ooo, leje korošice!!! Mene u lj pri frizerju 2krat vprašajo kaj sm povedla, ker nas je baje tk težko zastopit. Je pa še bolj smešna govorica V Ravnah na Koroškem... Šva, pršva, kupva, vidva....
Ne, ne.. Definitivno najbolj smešna je v Črni na Koroškem še sama jih včasih težko razumem, pa sem korošica
9000 metara na nebu sam ja, za tren, kad mi osmeh daš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
9000 milja izpod mora na dnu sam ja, kad me ne gledaš...
-
ninnyka - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 7. 2007
- Kraj: Ravne na Koroškem
dajcy napisal/-a:kAtz napisal/-a:ja, smo pa korošci tud skor najbolj prepoznavni po našem zavijanju. Nas še čist vsepovsod kjer uste odpremo : Ooo, leje korošice!!! Mene u lj pri frizerju 2krat vprašajo kaj sm povedla, ker nas je baje tk težko zastopit. Je pa še bolj smešna govorica V Ravnah na Koroškem... Šva, pršva, kupva, vidva....
Ne, ne.. Definitivno najbolj smešna je v Črni na Koroškem še sama jih včasih težko razumem, pa sem korošica
heh... se strinjam da najbol tk... pristno koroško govorijo v črni... pa se tut včasih lahk ful smešno čuje...
pa tk mimogrede... reče se NA ravnah na koroškem
- suspicious_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2008
Ampak NIA noben tvoj post ni napisan v knjižnem jeziku, kako potem ti preskočiš tiste, ki so napisani v kakšnem narečju?
Drugače pa se mi zdijo tukaj najbolj neumni posti od SSarcy... Kako ti lahko gre nekdo blazno na živce če naprimer govori po mariborsko?
Drugače pa se mi zdijo tukaj najbolj neumni posti od SSarcy... Kako ti lahko gre nekdo blazno na živce če naprimer govori po mariborsko?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov